Novi rat

Locked
ILVIIR

#1176 Re: Novi rat

Post by ILVIIR »

U-zap wrote:Djeste generali, sta ima danas novo na frontu?
nista novo.. :D
ILVIIR wrote::D svaki drugi post na ovoj temi javi se neki trol od 10.000+ postova i pita dokle se stiglo sa osvajanjem. pa ljudi gdje vam je duhovitost poslije toliko istrosenog vremena na forumu? hajmo malo vise truda.. lahko je kopirati svoje i tudje fazone po 30 puta..

moguce da ste sami sebi smijesni ili mislite da ste (i) drugima ili vidite smisao svog virtuelnog zivota u trolanju sve i jedne teme na klixu.. ko ce ga znati..
Patriotska_Liga

#1177 Re: Novi rat

Post by Patriotska_Liga »

Ripicipi wrote: Bosnjacki forum, bosnjacko drvo, bosnjacki potok itd...
Pa šta? Srpski forum, bošnjački forum. Svako sebi, svi sretni.
Ali Kemal

#1178 Re: Novi rat

Post by Ali Kemal »

Patriotska_Liga wrote:
Ali Kemal wrote:Mislim da ne bi bilo lose otvoriti novi podforum, Politika za djecu :lol:
Zašto si došao na bošnjački forum da provociraš? Zašto ne odeš na neki srpski forum, tj. tamo gdje ti je i mjesto?
Ja sam Bosanac i mislim da je rat glupa stvar. Kakav je tvoj problem sa tim?
Patriotska_Liga

#1179 Re: Novi rat

Ali Kemal wrote: Ja sam Bosanac i mislim da je rat glupa stvar. Kakav je tvoj problem sa tim?
Bosanac je nedovoljno precizno, suština je u etničkoj pripadnosti, te teritorijalne, geografske i slične odrednice su sekundarnog karaktera.

Moj problem s tobom je što saloniraš po forumu i meni se to ne sviđa. Postoje salonski forumi za saloniranje i idi tamo saloniraj, osjećat ćeš se kao kod kuće. Ovdje bespotrebno dižeš pritisak poštenom svijetu.
L u c i f e r

#1180 Re: Novi rat

Post by L u c i f e r »

Add foe, ljudi, samo add foe jebem ga... :roll:

Ja sam danas pobahnovo tako dvajs komada, sve cete spalih maski...
Ali Kemal

#1181 Re: Novi rat

Post by Ali Kemal »

triiksa

#1182 Re: Novi rat

Post by triiksa »

Patriotska_Liga wrote:
Ali Kemal wrote: Ja sam Bosanac i mislim da je rat glupa stvar. Kakav je tvoj problem sa tim?
Bosanac je nedovoljno precizno, suština je u etničkoj pripadnosti, te teritorijalne, geografske i slične odrednice su sekundarnog karaktera.

Moj problem s tobom je što saloniraš po forumu i meni se to ne sviđa. Postoje salonski forumi za saloniranje i idi tamo saloniraj, osjećat ćeš se kao kod kuće. Ovdje bespotrebno dižeš pritisak poštenom svijetu.
Sta je saloniranje? :? Dje je forum za to?
simonese

#1183 Re: Novi rat

Post by simonese »

triiksa wrote:
Patriotska_Liga wrote:

glumis da si fin a ti ono najgore
Bodkin

#1184 Re: Novi rat

Post by Bodkin »

Patriotska_Liga wrote:
Ripicipi wrote: Bosnjacki forum, bosnjacko drvo, bosnjacki potok itd...
Pa šta? Srpski forum, bošnjački forum. Svako sebi, svi sretni.
kad si krenuo, hoces i drzavu podijeliti? svako sebi i svi sretni
jao_situacije

#1185 Re: Novi rat

Post by jao_situacije »

L u c i f e r wrote:Add foe, ljudi, samo add foe jebem ga... :roll:

da mi je biti đakmić ili čmoljo samo 10 minuta
Sanjarko

#1186 Re: Novi rat

Post by Sanjarko »

Kakav add foe To ti je korisnicka ban lista.
I korisnik moze banirati ljude ko i mod :D
Kad sam ja banirao neke sa ovog foruma. ;-)
triiksa

#1187 Re: Novi rat

Post by triiksa »

simonese wrote:
triiksa wrote:
Patriotska_Liga wrote: Bosanac je nedovoljno precizno, suština je u etničkoj pripadnosti, te teritorijalne, geografske i slične odrednice su sekundarnog karaktera.

glumis da si fin a ti ono najgore
Pa to ovdje vecina radi.
Sanjarko

#1188 Re: Novi rat

Post by Sanjarko »

Vizionar 1985 wrote:

Pardon vidjeh da si i ti svjetlosni skontao da je to ban-fol.
Pravimo od drugih Banove (cuvare provincija). :D
Patriotska_Liga

#1189 Re: Novi rat

Bodkin wrote: kad si krenuo, hoces i drzavu podijeliti? svako sebi i svi sretni
Ne može, nismo spremni da se odreknemo teritorije sa koje su Bošnjaci etnički očišćeni u razmjerama genocida. Dakle stvar je teritorije ne vas, vi nam ne trebate, dođete kao nus produkt uz tu teritoriju pa vas moramo durat'.
Ali Kemal wrote:
Lekcija kako u tri posta natjerati salonca da pokaže pravo lice :-D
Patriotska_Liga

#1190 Re: Novi rat

triiksa wrote: Sta je saloniranje? :? Dje je forum za to?
To ti je forum gdje se lijepo priča o Srbima i Rusima, dakle ne ovdje.
L u c i f e r

#1191 Re: Novi rat

Post by L u c i f e r »

Vizionar 1985 wrote:

Pa ja, to velim, sam kod mene tako pise... :)

Uljegnes mu u profil, bahnujes ga ko coek i nek onda svira kurcu...
Mister Yes

#1192 Re: Novi rat

Post by Mister Yes »

Moenx wrote: Opet podjele zasnovane na popisu iz 91 su zasnovane na tom popisu i neutemeljene su jer recimo nije istaknuto nigdje na toj 2d karti da ima nesto nenaseljeno -- ako je nesto nenaseljeno ne mora znaciti da je srpsko ne kontam kako glavonje iz velikosrpske kuhinje to zele sebi imati koji su to argumenti
Postoji jako dobra karta koja pokazuje i teritorije koje nisu naseljene:

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/ ... H1991a.png

Imaš recimo primjer Bijeljine gdje su Bošnjaci bili većina u gradu a Srbi u okolnim selima. Jugoslovenska delegacija je po pitanju Trsta svojevremeno nastupala sa stavom da je neka teritorija nečija ne po tome ko je većina u gradu već po tome ko je većina u selima oko grada. Što i jeste logično jer u grad se može migrirati iz drugih područja dok sela puno vjernije pokazuju koji narod većinski živi na tom području. Osim Bijeljine ovo pravilo je jasno primjenjivo i za B.Novi, Dubicu, Gradišku, Derventu, Modriču, Šamac i Gacko. Osim toga, ako između 2 srpska sela nema bošnjačkog sela onda je logično da se i nenaseljena teritorija između tih sela smatra srpskom. Isto tako ako između 2 bošnjačka sela nema srpskih. Na taj način dođemo do ove karte:

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/ ... esetih.png

Naravno, ništa nije ekskluzivno vlasništvo samo jednog naroda. Ali ako se žele nacrtati neke administrativne jedinice mora se usvojiti neki kriterij. A administrativne jedinice u ovakvoj zemlji jednostavno su neophodne. Neki dijelovi su jasno mijenjani radi kompaktnosti teritorija to jest da bi RS bila iz jednog dijela i da bi Federacija imala vezu sa cazinskom krajinom.

Da li je moglo bolje? Mislim da je moglo. Jasno je da se morala uspostaviti veza sa Bihaćem preko Glamoča i Drvara ali umjesto Sanskog Mosta i Ključa trebalo je insistirati na više Podrinja po mom mišljenju. Možda i na Doboju. Ok, jasno je da je RS morala biti iz jednog dijela tako da Zvornik, Srebrenica, Bratunac i Višegrad nisu dolazili u obzir. Ali moglo se tražiti Vlasenicu i Rogaticu na primjer. Da smo umjesto Sanskog Mosta i Ključa dobili Doboj, Vlasenicu i Rogaticu to bi već bilo blizu savršenstvu (uzimajući u obzir uslov da RS bude iz jednog dijela). Ali ni ovo nije nepošteno. Samo bi ja radije više Bosne a manje Krajine jer je Bosna bliža "bazi". Ali kažem, ni ovo nije loše.
junior3

#1193 Re: Novi rat

Post by junior3 »

Gledajući ovu kartu najveselije će biti od Teslića i Doboja pa do Brčkog. :D
simonese

#1194 Re: Novi rat

Post by simonese »

junior3 wrote:Gledajući ovu kartu najveselije će biti od Teslića i Doboja pa do Brčkog. :D
kako nas je tu Njofra izradio a taman cetalji trebali dobiti po picici
Sanjarko

#1195 Re: Novi rat

Post by Sanjarko »

L u c i f e r wrote:

Pa skontao sam poslije brzo citam pa sam propustio da si skontao istu stvar
Vizionar 1985 wrote:

junior3

#1196 Re: Novi rat

Post by junior3 »

simonese wrote:
junior3 wrote:Gledajući ovu kartu najveselije će biti od Teslića i Doboja pa do Brčkog. :D
kako nas je tu Njofra izradio a taman cetalji trebali dobiti po picici
Moze biti da vas je izradio, a sta bi bilo kad bi bilo, necemo o tome sad. :D
L u c i f e r

#1197 Re: Novi rat

Post by L u c i f e r »

Vizionar 1985 wrote:
L u c i f e r wrote:

Pa skontao sam poslije brzo citam pa sam propustio da si skontao istu stvar
Vizionar 1985 wrote:

A ja brzo postujem pa sam propustio da si skontao da si propustio da sam skontao. :D

Image

8-)
prog321

#1198 Re: Novi rat

Post by prog321 »

Nece biti rata.
Bosnjaci se uzdaju u diplomatiju.
A Srbi nesmiju ako nemaju nejac ispred sebe. :-D
and

#1199 Re: Novi rat

Post by and »

:-)
СНСД
"Република Српска старија је од БиХ за чији 'опстанак' и очување се залаже СДА", поручили су из СНСД-а, реагујући на данашње саопштење СДА у којем позивају предсједника Републике Српске Милорада Додика да повуче приједлог о одржавању референдуму о Суду и Тужилаштву БиХ, јер су те институције, како кажу, у надлежности БиХ, а не ентитета, те да "свако задирање ентитета у компетенције државе представља грубо кршење Дејтонског мировног споразума".
Из СНСД-а подсјећају СДА да је БиХ 1995. године БиХ састављена у Дејтону и то од ентитета који су формирани прије мировне конференције, што пише и у самом Уставу.
У саопштењу се истиче и да је правосуђе по Дејтонском мировном споразуму, као и по Уставу БиХ, који је дио тог споразума, у искључивој надлежности ентитета, и да то у СДА веома добро знају.
"Зато Република Српска, која је дио свог суверенитета и субјективитета у име мира унијела у БиХ има право да своје грађане пита шта мисле о кршењу тог истог Споразума противправним наметањем закона и институција у БиХ, попут Суда и Тужилаштва", наводи се у саопштењу СНСД-а.
Да су 1995. године инсистирали да правосуђе буде на нивоу БиХ, истичу из СНСД-а, Република Српска ни тада не би ставила свој потпис на споразум.
"Зато правосуђе и јесте остало у надлежности ентитета, а не БиХ. Једине институције које већ годинама раде против Устава БиХ су управо Суд и Тужилаштво, јер су на силу инсталисане, иако их нема у Уставу БиХ", наглашава се у саопштењу из СНСД-а.
:lol:
Patriotska_Liga

#1200 Re: Novi rat

Odlično, nadam se da će prepucavanje biti nastavljeno i to sa malo oštrijom retorikom. Sve što doprinosi srbofobiji među Bošnjacima je super za nas.
Locked