I ja gledam, ako je na 30 dana onda je def. najbolja ponuda za mobilni internet na prepaidu...još samo da se neko javi sa podacima o pokrivenosti i brzinom mreže?!Capsicum wrote:Sto se tice interneta, mislim da niko drugi za 4,90KM+pdv ne daje 1GB cijeli mjesec. Moglo bi se ovo uzet...
BHTelekom vs Eronet vs Mtel vs ostali mobilni operateri
Moderator: Benq
- Maharadza
#1176 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
-
mirza_15
#1177 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Na happy-ju je 2 GB 10 KM sa pdv-om, 30 dana.
Na haloo je 1 GB 5 KM 20 dana.
4,90 KM + pdv za 1 GB. Treba vidjeti na koliko je dana.
Na haloo je 1 GB 5 KM 20 dana.
4,90 KM + pdv za 1 GB. Treba vidjeti na koliko je dana.
-
mirza_15
#1178 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Koriste m:telovu mrezu, a ona je na podrucju Sarajeva, bez zafrkancije, jako losa.
- friskyoreo
#1179 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Mislim da koriste infrastrukturu od Mtela, tako da ne bi trebalo biti problema sa pokrivenoscu. Sto se tice brzine, nadam se da nisu kao Haloo da su ogranicili brzinu korisnicima na 1mbs, sto je jako podlo. Iako je u vecini slucajeva dovoljno, osjecam se prevarenim. I ovih dana prijavljujem ih RAK-u, samo da nadjem vremena da srocim sve i potkrijepim dokazima.Maharadza wrote:I ja gledam, ako je na 30 dana onda je def. najbolja ponuda za mobilni internet na prepaidu...još samo da se neko javi sa podacima o pokrivenosti i brzinom mreže?!Capsicum wrote:Sto se tice interneta, mislim da niko drugi za 4,90KM+pdv ne daje 1GB cijeli mjesec. Moglo bi se ovo uzet...
BTW, zna li neko ima li u BiH, od svih silnih agencija, neka za zastitu potrosaca?! Ne mislim na ona udruzenja, koja nemaju nikakvu pravnu snagu, nego bas neka drzavna agencija?!
- kloniran
#1180 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
e ovo mi se sviđa, morat cu uzeti karticu da probam kakvi su iako im jos uvijek nije svijetla buducnost
sa halo generalno nisam zadovoljan i ima da im halalim ovo cenera na racunu
brzina ocajna, pucanje 3g mreze konstantno, po nekoliko puta dnevno moram restartovati telefon da bih dobio net nazad....
ima li neko da postavi brzinu izi mreze
IZI
iznos dopune valjanost dopune
2,00 - 4,99 KM 10 dana
5,00 - 9,99 KM 45 dana
10,00 - 19,99 KM 75 dana
20,00 - 49,99 KM 120 dana
50,00 KM 365 dana
edit sad vidim da za razlicite tarife imaju razlicito trajanje dopune
ako bude ovo trajanje dopune i na izimix na bacam halo u smece
ultra
• dopune od 1 KM do 2,99 KM – 7 dana,
• dopune od 3 KM do 4,99 KM – 10 dana,
• dopune od 5 KM do 9,99 KM – 30 dana,
• dopune od 10 KM do 19,99 KM – 50 dana,
• dopune od 20 KM do 29,99 –100 dana,
• dopune od 30 KM do 49,99 KM – 120 dana,
• dopune od 50 KM - 180 dana.
HALOO
Vrijednost dopune Vrijeme trajanja dopune
1KM 4 dana
2 KM - 3 KM 10 dana
4 KM - 9 KM 20 dana
10 KM - 14 KM 30 dana
15 KM - 19 KM 40 dana
20 KM - 49 KM 60 dana
50 KM 120 dana
Happy
Vrijednost dopune Vrijeme trajanja Happy dopune
1 – 1,9 KM 4 dana
2 - 4,9 KM 7 dana
5 - 9,9 KM 15 dana
10 - 14,9 KM 30 dana
15 – 19,9 KM 40 dana
20 – 49,9 KM 60 dana
50 KM 120 dana
Vrijeme uporabe !hej bonova:
!hej bon od 2 KM - 7 dana
!hej bon od 5 KM - 25 dana
!hej bon od 10 KM - 30 dana
!hej bon od 20 KM - 60 dana
!hej bon od 50 KM - 120 dana
sa halo generalno nisam zadovoljan i ima da im halalim ovo cenera na racunu
brzina ocajna, pucanje 3g mreze konstantno, po nekoliko puta dnevno moram restartovati telefon da bih dobio net nazad....
ima li neko da postavi brzinu izi mreze
IZI
iznos dopune valjanost dopune
2,00 - 4,99 KM 10 dana
5,00 - 9,99 KM 45 dana
10,00 - 19,99 KM 75 dana
20,00 - 49,99 KM 120 dana
50,00 KM 365 dana
edit sad vidim da za razlicite tarife imaju razlicito trajanje dopune
ako bude ovo trajanje dopune i na izimix na bacam halo u smece
ultra
• dopune od 1 KM do 2,99 KM – 7 dana,
• dopune od 3 KM do 4,99 KM – 10 dana,
• dopune od 5 KM do 9,99 KM – 30 dana,
• dopune od 10 KM do 19,99 KM – 50 dana,
• dopune od 20 KM do 29,99 –100 dana,
• dopune od 30 KM do 49,99 KM – 120 dana,
• dopune od 50 KM - 180 dana.
HALOO
Vrijednost dopune Vrijeme trajanja dopune
1KM 4 dana
2 KM - 3 KM 10 dana
4 KM - 9 KM 20 dana
10 KM - 14 KM 30 dana
15 KM - 19 KM 40 dana
20 KM - 49 KM 60 dana
50 KM 120 dana
Happy
Vrijednost dopune Vrijeme trajanja Happy dopune
1 – 1,9 KM 4 dana
2 - 4,9 KM 7 dana
5 - 9,9 KM 15 dana
10 - 14,9 KM 30 dana
15 – 19,9 KM 40 dana
20 – 49,9 KM 60 dana
50 KM 120 dana
Vrijeme uporabe !hej bonova:
!hej bon od 2 KM - 7 dana
!hej bon od 5 KM - 25 dana
!hej bon od 10 KM - 30 dana
!hej bon od 20 KM - 60 dana
!hej bon od 50 KM - 120 dana
- Maharadza
#1181 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Svaka čast @kloniran pa si sve ponude u jednom postu izbacio!
Prema tome ovaj izi se čini najboljim, barem na papiru, još samo da se neko javi sa iskustvima?!
Prema tome ovaj izi se čini najboljim, barem na papiru, još samo da se neko javi sa iskustvima?!
-
doff
#1182 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Izvini, al na osnovu čega ćeš ih prijavit raku? Šta su to napisali a nisu ispoštovali? Prvo ovdje s nama prodiskutuj pa onda piši raku. Ja nigdje na stranici nisam vidio koju brzinu neta oni garantuju a koju isporučuju. I mora da znaš da kod mobilnog neta svejedno nema garancije, jer je brzina uslovljena mnogim stvarima, kako kod haloo tako i kod telenora il nekod desetog telekoma...friskyoreo wrote: Mislim da koriste infrastrukturu od Mtela, tako da ne bi trebalo biti problema sa pokrivenoscu. Sto se tice brzine, nadam se da nisu kao Haloo da su ogranicili brzinu korisnicima na 1mbs, sto je jako podlo. Iako je u vecini slucajeva dovoljno, osjecam se prevarenim. I ovih dana prijavljujem ih RAK-u, samo da nadjem vremena da srocim sve i potkrijepim dokazima.
BTW, zna li neko ima li u BiH, od svih silnih agencija, neka za zastitu potrosaca?! Ne mislim na ona udruzenja, koja nemaju nikakvu pravnu snagu, nego bas neka drzavna agencija?!
- ja sam amoniman
#1183 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
pa preneseš i svoj broj i mirna BosnaCapsicum wrote:Sto se tice interneta, mislim da niko drugi za 4,90KM+pdv ne daje 1GB cijeli mjesec. Moglo bi se ovo uzet...
kolko sam skonto prenosom ti se aktivira upravo ova tarifa i za samo 6 KM mjesečno možeš na primjer s njom razglabat 300 minuta (svaki dan po 10 minuta, plus s njene strane pozivi), imat 700 MB interneta i 100 SMS a i po dodatnoj naplati imat pozive prema svima po 0,18 KM/min
ipak ovu ponudu nema niko
naročito je povoljna ta fleksibilnost gdje ti dakle možeš utrošit prema potrebi jedan mjesec i 900 MB a 100 minuta a drugi 500 minuta i 500 MB
elem ponuda bolja i od haloo a o bht uhljupima da se ne priča koji imaju 0,28 KM po minuti
- friskyoreo
#1184 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Ja ne lupam nista napamet. Prije prenosa broja, izmedju ostalog, pitao sam ih i za brzine. Imam pisani trag od prije, a i poslije prenosa broja. A imam i snimljene razgovore sa njihovom podrskom (tada sam imao s4 i na romu se moglo automatski ukljuciti da se svi razgovori snimaju).doff wrote:Izvini, al na osnovu čega ćeš ih prijavit raku? Šta su to napisali a nisu ispoštovali? Prvo ovdje s nama prodiskutuj pa onda piši raku. Ja nigdje na stranici nisam vidio koju brzinu neta oni garantuju a koju isporučuju. I mora da znaš da kod mobilnog neta svejedno nema garancije, jer je brzina uslovljena mnogim stvarima, kako kod haloo tako i kod telenora il nekod desetog telekoma...friskyoreo wrote: Mislim da koriste infrastrukturu od Mtela, tako da ne bi trebalo biti problema sa pokrivenoscu. Sto se tice brzine, nadam se da nisu kao Haloo da su ogranicili brzinu korisnicima na 1mbs, sto je jako podlo. Iako je u vecini slucajeva dovoljno, osjecam se prevarenim. I ovih dana prijavljujem ih RAK-u, samo da nadjem vremena da srocim sve i potkrijepim dokazima.
Nije to bas tako jednostavno, kad ti kazu do 16 mbs, a oni tebi daju maksimalno 1 mbs. Pa da se ograde sa mi smo rekli do 16mbs, a 1mbs spada pod to. Zakon je tu decidan. Postoje oni idealni uslovi, opterecenje mreze itd, ali ako niko, nikada ne moze ostvariti preko 1mbs, i na speedtestu zakuje na 0.99 uvijek, onda je tu jasno sta je uradjeno... A ako limitiraju brzinu, onda moraju to i naznaciti. Zato sluze one zvjezdice i sitni tekst. Niko ga ne bi pisao, da ne mora.
Ali kako god, ja svakako mislim da imam osnovu da se zalim, i to cu i uraditi.
-
doff
#1185 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Prvo najavili su da rade na mreži i da će sve bit gotovo do kraja decembra. Drugo, opet ti kažem da nigdje na njihovoj stranici se ne spominju brzine ali 1Mbps spada pod 3G mrežu, jer na edge tu brzinu nije moguće postići Ti probaj al da znaš da ti je to gubljenje vremema, nećeš ništa postić. Sretno ti 
-
getriba
#1186 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Pazi da ti ne zaglaviš negdje zbog ovogafriskyoreo wrote:Ja ne lupam nista napamet. Prije prenosa broja, izmedju ostalog, pitao sam ih i za brzine. Imam pisani trag od prije, a i poslije prenosa broja. A imam i snimljene razgovore sa njihovom podrskom (tada sam imao s4 i na romu se moglo automatski ukljuciti da se svi razgovori snimaju).doff wrote:Izvini, al na osnovu čega ćeš ih prijavit raku? Šta su to napisali a nisu ispoštovali? Prvo ovdje s nama prodiskutuj pa onda piši raku. Ja nigdje na stranici nisam vidio koju brzinu neta oni garantuju a koju isporučuju. I mora da znaš da kod mobilnog neta svejedno nema garancije, jer je brzina uslovljena mnogim stvarima, kako kod haloo tako i kod telenora il nekod desetog telekoma...friskyoreo wrote: Mislim da koriste infrastrukturu od Mtela, tako da ne bi trebalo biti problema sa pokrivenoscu. Sto se tice brzine, nadam se da nisu kao Haloo da su ogranicili brzinu korisnicima na 1mbs, sto je jako podlo. Iako je u vecini slucajeva dovoljno, osjecam se prevarenim. I ovih dana prijavljujem ih RAK-u, samo da nadjem vremena da srocim sve i potkrijepim dokazima.
Nije to bas tako jednostavno, kad ti kazu do 16 mbs, a oni tebi daju maksimalno 1 mbs. Pa da se ograde sa mi smo rekli do 16mbs, a 1mbs spada pod to. Zakon je tu decidan. Postoje oni idealni uslovi, opterecenje mreze itd, ali ako niko, nikada ne moze ostvariti preko 1mbs, i na speedtestu zakuje na 0.99 uvijek, onda je tu jasno sta je uradjeno... A ako limitiraju brzinu, onda moraju to i naznaciti. Zato sluze one zvjezdice i sitni tekst. Niko ga ne bi pisao, da ne mora.
Ali kako god, ja svakako mislim da imam osnovu da se zalim, i to cu i uraditi.
Znaš da je to nije dozvoljeno
- friskyoreo
#1187 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Obje strane su bile upoznate da se razgovor snima, tako da tu nema problema.getriba wrote:
Pazi da ti ne zaglaviš negdje zbog ovoga
Znaš da je to nije dozvoljeno
- friskyoreo
#1188 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Gdje je ta najava, ja to nisam vidio?!doff wrote:Prvo najavili su da rade na mreži i da će sve bit gotovo do kraja decembra. Drugo, opet ti kažem da nigdje na njihovoj stranici se ne spominju brzine ali 1Mbps spada pod 3G mrežu, jer na edge tu brzinu nije moguće postići Ti probaj al da znaš da ti je to gubljenje vremema, nećeš ništa postić. Sretno ti
Rekoh ti, meni su jedno rekli, drugo isporucili. A 1 mbs, u svim mogucim uvjetima ne mogu ponuditi kao 3g uslugu.
Mozda jeste gubljenje vremena, ali ne volim da tako razmisljam. Zbog toga i zivimo u ovakvoj drzavi, sto smo pasivni. No da ne idemo u off.
Kako god, isteklo mi je 6 mjeseci, imam pravo na prenos broja, cim vidim bolju ponudu, idem dalje. Ali im duzan ostati necu.
- krakatoa
#1189 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Mali gledao previše filmove, ne zamjeri mugetriba wrote: Znaš da je to nije dozvoljeno
-
Alkos
#1190 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Jeste testirali brzinu na hallo danas? Ima li ko da testira i da postavi rezultat ovdje? Hvala 
- SONY_91
#1191 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Kod mene iz nekog razloga neće da kompletira test. Kada god dođe do uploada izbaci grešku. Ali, ide brzina u downloadu od 1,2 do 3,5 MbpsAlkos wrote:Jeste testirali brzinu na hallo danas? Ima li ko da testira i da postavi rezultat ovdje? Hvala
-
Alkos
#1192 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Hvala, ako bi još neko bio ljubazan da postavi ovdje rezultate
Meni je brzina ista, ali danas sam ih zvao i rečeno je da će se u toku današnjeg dana i sutra brzine normalizovati i vratiti na staro. Pa rekoh da provjerim da li su počeli vraćati brzine...
Tebi je znači brzina veća od 1Mbps uglavnom? Vjerovatno je taj upload do toga što rade to danas.
Tebi je znači brzina veća od 1Mbps uglavnom? Vjerovatno je taj upload do toga što rade to danas.
- SONY_91
#1193 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Da, ide preko 1 Mbps, dok, jučer je bilo 0,99 maxAlkos wrote:Hvala, ako bi još neko bio ljubazan da postavi ovdje rezultateMeni je brzina ista, ali danas sam ih zvao i rečeno je da će se u toku današnjeg dana i sutra brzine normalizovati i vratiti na staro. Pa rekoh da provjerim da li su počeli vraćati brzine...
-
Alkos
#1194 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Super, znači nisu me slagaliSONY_91 wrote:Da, ide preko 1 Mbps, dok, jučer je bilo 0,99 maxAlkos wrote:Hvala, ako bi još neko bio ljubazan da postavi ovdje rezultateMeni je brzina ista, ali danas sam ih zvao i rečeno je da će se u toku današnjeg dana i sutra brzine normalizovati i vratiti na staro. Pa rekoh da provjerim da li su počeli vraćati brzine...
- friskyoreo
#1195 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Da li je opet na max 2mbs a prosjek 1.5 mbs, ili su stvarno "odrijesili kesu"?Alkos wrote:Super, znači nisu me slagaliSONY_91 wrote:Da, ide preko 1 Mbps, dok, jučer je bilo 0,99 maxAlkos wrote:Hvala, ako bi još neko bio ljubazan da postavi ovdje rezultateMeni je brzina ista, ali danas sam ih zvao i rečeno je da će se u toku današnjeg dana i sutra brzine normalizovati i vratiti na staro. Pa rekoh da provjerim da li su počeli vraćati brzine...
Tebi je znači brzina veća od 1Mbps uglavnom? Vjerovatno je taj upload do toga što rade to danas.![]()
-
Alkos
#1196 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Meni je i dalje oko 1 Mbps. Hajde testirajte pa javite, mozda su povecali ipak 
-
getriba
#1197 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Eronet, brzina upravo izmjerena 10/1 Mbps 
-
Alkos
-
gunner37
#1199 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
.
Bhmobile

Bhmobile
Last edited by gunner37 on 18/12/2015 22:29, edited 1 time in total.
- SONY_91
#1200 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Kod mene neće da izmjeri pa neće. Kada god dođe do uploada zablokira. Ali, sada sam bar uspio dobiti konačnu cifru kod downloada, 1.3 Mbps. Mada, ide i do 2 Mbps i više ali pred kraj testa download spane na 1.3 i tako ostane.Alkos wrote:Meni je i dalje oko 1 Mbps. Hajde testirajte pa javite, mozda su povecali ipak