Papa Franjo u Sarajevu
-
costacurta
#1176 Re: Papa Franjo u Sarajevu
aha, zato ih je 50 000 doslo u sarajevo. da ga odmah zauzmu kad zapuca. dzaba papa i sve ostalo. u glavi nema promjena. mi i ne mozemo bolje[/quote]
Lazanski i Dzevdo bili na stand by garant
Lazanski i Dzevdo bili na stand by garant
- Mister Yes
#1177 Re: Papa Franjo u Sarajevu
Ne mora Papa dolaziti svake godine. Dovoljno bi bilo da mediji šire poruke pomirenja i oprosta. Umjesto što potpiruju mržnju kako to rade. Mediji traže belaje kako bi povećali gledanost/čitanost. Mi smo dobri kakvi su nam mediji realno.LSD wrote: tacno - samo bojim se da mi bosanci/svi balkanci jednostavno nismo dorasli ovakvom gostu (na duhovnoj i mentalnoj razini)....trebao bi Papa svake godine dolaziti u BiH (što je iluzorno ocekivati) i da ponavlja ove poruke - pa da te poruke dospiju do ljudi.
-
privremeni
#1178 Re: Papa Franjo u Sarajevu
ljudi, dobar dio vas je odradio duplu smjenu danas na ovoj temi.
Zasluzili ste odmor....
Zasluzili ste odmor....
- Ljakan
#1179 Re: Papa Franjo u Sarajevu
Tako je,inace danas su ovi mrzitelji mira,dobrote u predsjednistvu slagali face kao da ih je neko tjero da dođu.Da ne nabrajam imena sad i da ne prozivam,ko je gledao znat ce o kome se radi.Mister Yes wrote:Ne mora Papa dolaziti svake godine. Dovoljno bi bilo da mediji šire poruke pomirenja i oprosta. Umjesto što potpiruju mržnju kako to rade. Mediji traže belaje kako bi povećali gledanost/čitanost. Mi smo dobri kakvi su nam mediji realno.LSD wrote: tacno - samo bojim se da mi bosanci/svi balkanci jednostavno nismo dorasli ovakvom gostu (na duhovnoj i mentalnoj razini)....trebao bi Papa svake godine dolaziti u BiH (što je iluzorno ocekivati) i da ponavlja ove poruke - pa da te poruke dospiju do ljudi.
Smradovi.
- Dino Djurbuzovic
#1180 Re: Papa Franjo u Sarajevu
Velike hvalospjevke gospodinu Papi od mene, zaista jedan predivan covjek, zasluzio hvalospjevke. Za razliku od njega, ovaj insomnia ne moze dobiti hvalospjevku, zaista mnogo dosadan covjek. Pozdrav svima uz velike hvalospjevke.
- Mister Yes
#1181 Re: Papa Franjo u Sarajevu
Stvarno fascinantno. Nakon svega što je Papa danas rekao čovjek se pojavi na forumu pun mržnje i otrova.Niemand wrote:Bgm @Hafise, mescini da si ti slabo sta skonto od onog sta je papa prico vascijeli dan, al nejse.
- agnostic_front
#1182 Re: Papa Franjo u Sarajevu
G. Djurbuzović, kao i uvijek, hirurški preciznoDino Djurbuzovic wrote:Velike hvalospjevke gospodinu Papi od mene, zaista jedan predivan covjek, zasluzio hvalospjevke. Za razliku od njega, ovaj insomnia ne moze dobiti hvalospjevku, zaista mnogo dosadan covjek. Pozdrav svima uz velike hvalospjevke.
-
L u c i f e r
#1183 Re: Papa Franjo u Sarajevu
Vjerovatno je dotični podrijetlom sa foruma UZHB, na privremenom radu na klixovom forumu...Mister Yes wrote:Stvarno fascinantno. Nakon svega što je Papa danas rekao čovjek se pojavi na forumu pun mržnje i otrova.Niemand wrote:Bgm @Hafise, mescini da si ti slabo sta skonto od onog sta je papa prico vascijeli dan, al nejse.
- Mister Yes
#1184 Re: Papa Franjo u Sarajevu
Ja sam sa porodicom izašao na balkon. Kontam ja sam na brdu stotinu metara daleko. Halikopter se toliko približio kući da sam mogao onima unutra vidjeti crte lica. Nije bilo nimalo ugodno ali hajde depemanapemani wrote:Na stranu šta mislim o religiji.
Ljudi su na početku bili isprepadani. Danima smo bili ubijani u mozak kako ne smijemo promoliti nos vani (blokiran grad petak i subotu, ako izađeš na balkon - metak u čelo
- kucniljubimac
#1185 Re: Papa Franjo u Sarajevu
Dajte neke slike sa telefona (stadion, ulica, itd) 
-
aldinjo
#1186 Re: Papa Franjo u Sarajevu
A kakav se to incident očekivao i od koga?
-
aldinjo
#1187 Re: Papa Franjo u Sarajevu
Slično razmišljanje kao kod mene.PM72 wrote:Meni lično se sviđa kao čovjek,njegovi maniri i skromnost su fascinantni.Kod nas svaki seoski hodža su puše više nego Papa.Ovaj poželio da rahat prohoda kroz Rim i pojede picu.Iskren da budem,jedva čekam da ode.Smeta mi sav taj srklet,zabrane,strahovi...koja prati ovako važne događaje.Svi šahtovi po ulicama biće zavareni,svi krovovi,prozori i stadion su pokriveni iz zraka i sa zemlje tako da mu ne bi mogao ni mahnut' s pendžera kako treba bez da me stigne kugla u čelo.Njegova posjeta je dobrodošla i nisam čuo niti jednog Bošnjaka koji je negodovao.
- bh.tornjak
#1188 Re: Papa Franjo u Sarajevu
Posto sam s vremenom u "skripcu" nisam upratio sve komentare....jbg. dosao do 30. stranice uzaludno se nadajuci da ce neko objaviti da je danas sprijeceno vise od trideset teroristickih napada na uvazenog i dragog gosta.....a sve zahvaljujuci budnom oku sigurnosnih agencija sumske.....
koliko je sama akcija antiteroristickih sluzbi sumske bila vazna, govori i cinjenica da je guardijan licno morao doci u taj mrski teheran medju dzihadlije kako bi na licu mjesta licno koordinisao akcije na sprecavanju napada......
koliko je sama akcija antiteroristickih sluzbi sumske bila vazna, govori i cinjenica da je guardijan licno morao doci u taj mrski teheran medju dzihadlije kako bi na licu mjesta licno koordinisao akcije na sprecavanju napada......
- Ljakan
#1189 Re: Papa Franjo u Sarajevu
Na zalost mrzitelja mira danas je sve proslo bez incidenta.
Poruka istim,duvajte ga.

Poruka istim,duvajte ga.
- bh.tornjak
#1190 Re: Papa Franjo u Sarajevu
Jedan kratki osvrt na posjetu gromade od covjeka i moralne vertikale.....
SARAJEVO.....SARAJLIJE, SARAJKE... i svi drugi koji ste na bilo koji nacin obiljezili ovaj dan i uvelicali docek Pape Franje....skidam vam kapu.....i moj naklon do poda....
pokazali ste planeti da ste jos uvijek u nekim stvarima miljama ispred mnogih svjetskih metropola....

SARAJEVO.....SARAJLIJE, SARAJKE... i svi drugi koji ste na bilo koji nacin obiljezili ovaj dan i uvelicali docek Pape Franje....skidam vam kapu.....i moj naklon do poda....
pokazali ste planeti da ste jos uvijek u nekim stvarima miljama ispred mnogih svjetskih metropola....
-
made_in_sarajevo
#1191 Re: Papa Franjo u Sarajevu
Papa koji je prvi covjek katolika,imaju para ni sami ne znaju koliko kaze jebo vas zlato, jebo vas kurcenje i preseravanje, ima ford focus i vise je nego dobar, papa dodje i kaze u svakom govoru da je ovo evropski jeruzalem, da su djeca buducnost, da ima raznih vjera ali je samo jedan Bog i da se svi drzimo zajedno, da nema mrznje, da se volimo. Dakle u svakom aspektu papa je danas prekucao i indirektno naruzio stoku lopovsku i nacionalisticku. Po nekim komentarima vidim neki po starom, sve sto nije na Allahovom putu treba ubiti ili ako nije na Isusovom isto tako ubit odma,a stoka politicaraka ce vec sutra po starom, svako svoje nemoj da se mjesamo,pusti ti papu star je to covjek pa gluposti prica. Danas papa prosao i 1h nakon toga neki nas majmun u audi a8 najnovi naravno, rotacije,uljetanje sa autima,rekao bi covjek obama za papom dosao,a ne neki kurac obicni. Papa hvala ti za sve,sto si majmunima pokazao da je ovo drzava,sto si pokazao kulturu da gledas u nekoga dok taj prica,da pokazes stoci kako se zastava i drzava postuje i sto si nacionalistima jebo mater u svakom svom govoru. Hvala ti papa i dodji nam onako, da gledamo Sarajevo u ligi prvaka 
-
al-em
#1192 Re: Papa Franjo u Sarajevu
Golemo!
Covjek je bio nasmijan od 9 ujutro do 9 uvece, nevjerovatno.
Covjek je bio nasmijan od 9 ujutro do 9 uvece, nevjerovatno.
-
arslanbey
-
zrakomlat
#1194 Re: Papa Franjo u Sarajevu
O čemu ti?trcicu trceci wrote:SarajevoPapa
![]()
jedna mala zamjerka samo, onaj zrakomlat nije trebao onako nisko bas, neugodno mi skinut se u svojoj kuci
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#1195 Re: Papa Franjo u Sarajevu
Vala si sam sebe nametnuo za temu, ne znam sto se pravis nevjest?insomnia78 wrote:A da mi se skinete malo?
Citav dan se osvrcete na mene umjesto na postove
Nisam napisao nista uvrjedljivo niti ista protiv pravila, samo iznosim svoje misljenje
Protiv pape Francois-a nemam nista, simpatican ciko sa folklornom funkcijom u svijetu
Podrzavam dolazak i radujem se sto je sve proteklo u najboljem redu
Sruga je stvar sto se razilazimo u koristi od istog
Jedan dan u ovoj usranoj drzavi kada nam sve funkcionise kako treba, kada se salju poruke mira, tolerancije, kada je jednostavno receno, divan dan (ne samo meteoroloski), ti si se nasao šegačiti sa tim svim, kao mi levati, pateticni, ovo nista ne znaci, sve je ovo maskenbal.
Lafe skini nam se, dosadan si ko kamencic u cipeli, imas ostalih 364 dana u godini koji su potvrda da si upravu sto si odleprsao. Istrpi jedan kad smo mi upravu sto smo ostali.
-
L u c i f e r
#1196 Re: Papa Franjo u Sarajevu
Analiza iz susjedne Hrvatske: U govoru pape Franje bilo je nešto vrlo, vrlo čudno...
Izvor: Telegram.hr
Papa Franjo na sarajevskom je Koševu valjda pedesetak puta spomenuo riječ mir. Potpuno je jasno da su njegova glavna poruka, njegov glavni državnički i propovijednički napor, i jedna od svrha njegova dolaska u Bosnu i Hercegovinu, usmjereni na pokušaj stvaranja ozračja u kojem će mir i suradnja između tri bosanskohercegovačka naroda postati stvarno mogući, što je uostalom, i preduvjet za dugoročno očuvanje bosanskohercegovačke države.
Treći svjetski rat
Papa je u Sarajevu govorio o miru (i ratu) na raznim razinama: konstatirao je kako u svijetu već traje parcijalni “Treći svjetski rat”, koji je u interesu onima, koji razdvajaju narode i kulture, i koji zarađuju na prodaji oružja, da bi dodao kako ratovi nužno pogađaju i žene i djecu, i kako stvaraju bezbrojne prognanike, što je nacijama Bosne i Hercegovine više nego poznato.
Govoreći o značaju mira, mirotvorstva, strpljenja i ljubavi, Papa Franjo poručio je narodima Bosne i Hercegovine, da pripadnika drugog naroda tretiraju kao pripadnika svog naroda, da drugi narod vole jednako kao svoj narod, naglašavajući kako svi imamo istog nebeskog oca, čime je ovoj očiglednoj poruci Bošnjacima, Hrvatima i Srbima, pridao i dodatni ekumenski značaj. I tu se zaustavio.
Bez spomena Hrvata u BiH
Doima nam se neobičnim da u njegovoj homiliji nije bilo niti jedne konkretne riječi o Bosni i Hercegovini i o sadašnjem stanju u toj zemlji; možda je, dalje, neobično što govor nije specifično spomenuo bosanskohercegovačke Hrvate, katolike čiji se broj unatrag četvrt stoljeća gotovo prepolovio.
Valja, vjerojatno, pretpostaviti da je Papa želio akcentirati kako dolazi u posjet cijeloj Bosni i Hercegovini, i da se zato, na stadionu, nije posebno obratio bosanskohercegovačkim Hrvatima.
Ni u kratkom govoru u zgradi Predsjedništva BiH, Papa nije bio mnogo konkretniji: ondje jest govorio o situaciji u Bosni i Hercegovini, ali toliko kurtoaznim i preoptimističnim riječima, da se nije moglo previdjeti kako mu je glavni cilj da nikoga ne povrijedi.
Potpora ISIS-u
Papin posjet Bosni i Hercegovini određen je, nažalost, i činjenicom da radikalni islam i potpora ISIS-u postoje i u toj zemlji (premda takve stavove ne zagovaraju muslimanski svećenici, kao ni golema većina stanovništva).
Inzistiranje na miru, miru i miru, u zemlji u kojoj žive tri naroda koja su relativno nedavno prošla kroz iznimno brutalni rat, i u kojoj se susreću islam i dvije kršćanske Crkve, razumljivo je i dobrodošlo. Oprez, koji je obilježio Papine govore, također je razumljiv.
Država koju građani ne žele
Svejedno, međutim, ostaje dojam da je Papa mogao reći više, i da je mogao biti konkretniji. Sarajevo je danas izgledalo kao glavni grad zemlje u kojoj doista postoji stanoviti optimizam, i koja nema problema sa svojim elementarnim identitetom.
Već zbog toga, Papin posjet Sarajevu možemo ocijeniti uspješnim i važnim. No, već prekosutra, Sarajevo će ponovo biti glavni grad zemlje koju brojni njeni državljani zapravo ne žele.
Nismo sigurni hoće li im iznimno univerzalne Papine poruke odveć dugo ostati u sjećanju.
- gnjev
#1197 Re: Papa Franjo u Sarajevu
Papa je ko Coca Cola , marketing i samo marketing . A vi jos uvijek tripujete da je bas on odlucio da danas sjedne u onog fokusa .
- LoveIsGone
#1198 Re: Papa Franjo u Sarajevu
nabijem ti misao na kuracHafis wrote:Da rezimiram: bilo je lijepo, i doista atmosfera je bila...ne znam kako bih se izrazio... rimska doslovce.
Samo nemojte se previše qurčiti i prisvajati zasluge, a izrugivati se fantomskim mrziteljima, dušmanima i naravno škutorima.
Jer da nije bilo tog dijela BiH populacije danas u Sarajevu, po domaćoj ekipi papa je mogao samo pojesti ćevape u Želje (a iskreno su mu bezze...prenapuhan..bolje sam jeo u Hadžićima), otslušati neki novi hit Halida Bešlića i dobiti knjižicu Kako postati majstor tavle za 14 dana.
Izvukli smo danas teret ovog meča na svojih širokim hrvatskim plećima
domaća ekipa.
-
swanfilter
#1199 Re: Papa Franjo u Sarajevu
Al. sta kazu komsije ... Nije eksplicitno spomenuo pucanstvo hrvatsko ... Kako nije, kada je eksplicitno rekao, da volite drzavu u kojoj ste rođeni i u kojoj zivite ... Treba vam nacrtati, klerofasisti zadojeni ..
-
arslanbey
#1200 Re: Papa Franjo u Sarajevu
zasto bosnjaci toliko lude za tim da i drugi vole BIHswanfilter wrote:Al. sta kazu komsije ... Nije eksplicitno spomenuo pucanstvo hrvatsko ... Kako nije, kada je eksplicitno rekao, da volite drzavu u kojoj ste rođeni i u kojoj zivite ... Treba vam nacrtati, klerofasisti zadojeni ..