Kada i u odnosu na koju zemlju?swanfilter wrote: Makedonija je uvijek bila rupcaga, nestabilna na koji god nacin zelite.
Makedonija
- sinuhe
#1176 Re: Makedonija
-
swanfilter
#1177 Re: Makedonija
Zbog spora sa Grckom, oduvijek. Zbog Albanaca zadnje decenije ... Napisao sam nestabilna, ne nestabilnija. Znaci, bez poređenja ...
- sinuhe
#1178 Re: Makedonija
Nema razloga da je nazivas rupcagom. Svaka zemlja je specificna na svoj nacin.
-
swanfilter
#1179 Re: Makedonija
Vlastita drzava mi je i vise nego rupcaga. I, pod rupcaga ne mislim na zemlju, nego drzavu. Mala ispravka sa moje strane ..
- stakasa
#1180 Re: Makedonija
Logican odgovor je da nemaju. Postavis jednostavno pitanje - sta to oni imaju dobit kada dode do sukoba Albanaca i Makedonaca?Dozer wrote:Mislim da oni ovdje nemaju prstice (ako su kauboji = ameri).
- Dozer
#1181 Re: Makedonija
Ma moze se tu naci XY interesa, nije to problem. Ameri imaju interes na cijeloj planeti, u smislu da vladaju svugdje. Ni Makedonija nije izuzetak iz tog pravila.
Ali, u ovom slucaju oni sigurno nemaju svoje prste. Dole se radi o klasicnom sukobu kriminalno-politicke elite i gradjana.
Nije kod njih nista drugacije nego kod nas, odnosno i kod njih su na vlasti stranke i ljudi koji imaju manje od 30% podrske biraca, a ponasaju se identino kao i ovi nasi - haranje budzeta, nepotizam, kriminal, korupcija, a da bi sacuvali pozicije pribjegavaju svim raspolozivim sredstvima, medju kojima je nasilje, sto javno sto tajno, jedan od glavnim elemenata.
Lazna optuzivanja, prikrivanje pravih dokaza, prijetnje svemu i svakome ko nije u semi, to su sve standardne aktivnosti, identicno kao i ovdje.
Jedina razlika, i to drasticna, jeste cinjenica da je tamo na proteste izaslo na desetine hiljada ljudi, a na celo je stala opozicija.
Kod nas je to drugacije - na proteste izadje svega par hiljada ljudi, a opozicija odbije da se mijesa.
Ali, u ovom slucaju oni sigurno nemaju svoje prste. Dole se radi o klasicnom sukobu kriminalno-politicke elite i gradjana.
Nije kod njih nista drugacije nego kod nas, odnosno i kod njih su na vlasti stranke i ljudi koji imaju manje od 30% podrske biraca, a ponasaju se identino kao i ovi nasi - haranje budzeta, nepotizam, kriminal, korupcija, a da bi sacuvali pozicije pribjegavaju svim raspolozivim sredstvima, medju kojima je nasilje, sto javno sto tajno, jedan od glavnim elemenata.
Lazna optuzivanja, prikrivanje pravih dokaza, prijetnje svemu i svakome ko nije u semi, to su sve standardne aktivnosti, identicno kao i ovdje.
Jedina razlika, i to drasticna, jeste cinjenica da je tamo na proteste izaslo na desetine hiljada ljudi, a na celo je stala opozicija.
Kod nas je to drugacije - na proteste izadje svega par hiljada ljudi, a opozicija odbije da se mijesa.
- stakasa
#1182 Re: Makedonija
Ok, ali niko nema tolike resurse, normalno da oni izvagaju prije nego li se umjesaju.Dozer wrote:Ma moze se tu naci XY interesa, nije to problem. Ameri imaju interes na cijeloj planeti, u smislu da vladaju svugdje. Ni Makedonija nije izuzetak iz tog pravila.
- Dozer
#1183 Re: Makedonija
Resurse...?
U kojem smislu? I za sta?
U kojem smislu? I za sta?
-
calculator
#1184 Re: Makedonija
Ima li "SOROŠ" ikakvog uticaja na "kumanovsku grupu"?
-
radostan dan
#1185 Re: Makedonija
Skoplje: Počeo kontramiting
Pod motom "Makedonija je silna" oko 20 sati u Skolju je počeo kontramiting makedonska vladajuća partija VMRO-DPMNE.
IZVOR: B92, BETA PONEDELJAK, 18.05.2015. | 19:45 -> 20:35
Foto: Printskrin
Miting je počeo makedonskom himnom i minutom ćutanja za poginule policajce prošlog vikenda u Kumanovu.
Miting se održava pod sloganom “Makedonija je snažna”, a okupljeni na trgu ispred zgrade Sobranja uzvikuju “Nikola, Nikola”. Oni nose državne zastave Makedonije i Srbije.
Miting je počeo pozivom spikera SDSM-u da se vrate u parlament.
Gruevski je na miting došao sa suprugom Borkicom, a pored njega je i bivša ministarka policije Gordana Nakulovska, koja je prošle sedmice podnela ostavku na tu poziciju.
Uočljiv je veliki broj pripadnika policije, nedaleko su parkirani vodeni topovi i hameri. Sve je učinjeno kako bi se napravila tampon zona između Sobranja i sedišta Vlade Makedonije gde od sinoć kampuje više stotina pristalica opozicione SDSM Zorana Zaeva.
i kažem ja, kontramiting, pa koncert ruslane, pa onda...sve po redu i pravilu igre.
-
Kaligula I
#1186 Re: Makedonija
...nije veća rupčaga od Avganistana...nema 'rupčage' na ovoj planti kad je u pitanju interes...ako je Mk potencijalno koridor kroz koji će ići konkurentski naftovod onda nema nista čudno u američkom anagazmanu i interesovanju u toj 'rupčagi' i za tu 'rupčagu'...swanfilter wrote:Eto, sada ce te poceti sa pricom da je i jadna Makedonija u zizi americkih globalnih interesa. Makedonija je uvijek bila rupcaga, nestabilna na koji god nacin zelite. Naravno, rast broja Albanaca, terorizam i cijela ujudurma oko Islama i muslimana, samo je kec na desetku politickoj eliti u boju za vlast i prevlast ...
-
budza
#1187 Re: Makedonija
lepo ih veceras grueski razbuca na kontra mitingu.
doslo mu duplo vise ljudi.
doslo mu duplo vise ljudi.
-
Kaligula I
#1188 Re: Makedonija
AleksoMKD wrote:Jebiga, kada u bolnici nema zavoja a ovi grade spomenike i barokne zgrade onda je stvarno vreme da se ode. Kad se posle renoviranja druge bolnice ispostavi da ju je jeftinije srusit i izgradit opet nego dovrsiti "renoviranje".Kaligula I wrote:...šta dolazi iza?...zar Ukrajina nje opomena?...AleksoMKD wrote:Ma nek idu u p.m. vec odavno im je istekao rok trajanja.
Covece na snimkama koje su procurele cujes ministre kako medjusobom govore "sef (Gruevski) zivi u svom svetu, nema dodira sa realnosti" , cujes kako potparol vlade trazi da se nekome ugasi sigurnosna kamera u zatvoru kako bi on mogao da "mu se najebe materi, a posle da ga stave u celiju sa cigancetom homoseksualcem" kako ministri dogovaraju ciji restoran zapaliti, kako premijer trazi da se zatvori firma iako su danima inspektori cesljali firmu i nisu nasli nista nelegalno ili van propisa.
Cujes kako premijer naredjuje da se na dan glasanja onesposobe liftovi u kvartu sa puno penzionera "jer su to komunjare".
I reci ko bi glumio Rusiju kod nas u slucaju Ukrajinskog scenarija?
...znam čovječe, ali koalicija na koju se poziva ovaj miting je apsolutno neprirodna i neprincipijelna...tek ona nema potencijal za stabilizaciju makedonske drustvene zbilje...ovo stanje najpribliznije objasnjavaju stihovi Djure Jaksica, a koji glase;
"Tu se nezna koje kome rod, ko kome pi.ka materina, a kome ku.ac moj".
-
radostan dan
#1189 Re: Makedonija
pa to i jeste fazon...zajedno smo skupa...dok se prvi cilj ne ostvari....e onda kreće jeba.
ma 100 puta viđeno.
gledam fotke sa mitinga...prepoznatljiv rukopis.
u principu, ako ne valja - mjenjaj, gflasaj, štrajkuj, nije problem...ali ofirno je kada se ista matrica primjenjuje svuda.
ma 100 puta viđeno.
u principu, ako ne valja - mjenjaj, gflasaj, štrajkuj, nije problem...ali ofirno je kada se ista matrica primjenjuje svuda.
-
budza
#1190 Re: Makedonija
ko cuva ledja grueskom?
ima li podrsku turske i rusije?
ima li podrsku turske i rusije?
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1191 Re: Makedonija
ne poznajem situaciju
samo mi recite za koga je sotona soros i sve ce mi biti jasno
- area51
#1192 Re: Makedonija
Na strani AlbanacaBlack swan wrote:ne poznajem situaciju
- area51
#1193 Re: Makedonija
Tim(matrica) koji "pobjeđuje" se ne mjenjaradostan dan wrote:pa to i jeste fazon...zajedno smo skupa...dok se prvi cilj ne ostvari....e onda kreće jeba.
ma 100 puta viđeno.
- area51
#1194 Re: Makedonija
Pa u Ukrajini popušili pa daj negdje na drugom mjestu stvaraj nevolju a Balkan se ubio zatoastala_vistala wrote:Apsolutno copy-paste Ukrajina opet kaubojima nest nije u interesu.
-
KENJAC
#1195 Re: Makedonija
Hoce li ikad i jedan Balkanski narod pocet razmisljat svojom glavom bez da osluskuje vjetrove sa Istoka i Zapada. Ja , kad cujem ono "sad ce Amerika intervenisat" fino mi ospce skoce a bilirubin ode u nebesa. Al kad cujem "nece Rusija dat" dodje mi da se samoubijem. Pa dokle vise ? Pa barem su Makedonci imali skolu pred nosom.
- cyprus
#1196 Re: Makedonija
Ja se evo baš trudim da dokučim šta Amerika i Rusija imaju od Gruevskog ili opozicije ili Makedonaca ili Albanaca, ali nikako... Može li neko prosvjetljenje?
- Johnzy
#1197 Re: Makedonija
Ma to nema veze sa narodom i pamecu. Masa je jedno, pojedinac drugo, politicari trece. I ti politicari, svi su kontrolisano postavljeni na mesta na kojima su. Sto sada ne ispliva u bilo kojoj drzavi neki novi lik, anonimus, pametan, dobar vodja? Pa zato sto se kontrolise ko moze da se pojavi i da se prezentuje. I kad bi se pojavio, brzo bi mu se napakovale afere i "afere", a narod nece da gleda da li je istina ili ne, vec ce zakljuciti da je doticni isti kao i drugi, i zadatak izvrsen.
Makedoniji se svakako ne pise dobro. Ako ostane Gruevski, bice to autoritarna vlast, pracena strajkovima i sukobima. Moguce da ce se zaostriti sa Albancima, cisto jer se tako lepse homogenizuje narod, a vodja ce ih spasiti. Ako dodje opozicija, neki kao DOM, plus Albanci, pocece da se glodju oko toga da li je nebo plavo sa belim oblacima i opet, verujem u sukobe sa Albancima, jer tako su u mogucnosti. U svakom slucaju, zao mi je Makedonaca, imam utisak da nemaju srece, ni saveznika i da se lesinari spremaju da ih raskomadaju.
Makedoniji se svakako ne pise dobro. Ako ostane Gruevski, bice to autoritarna vlast, pracena strajkovima i sukobima. Moguce da ce se zaostriti sa Albancima, cisto jer se tako lepse homogenizuje narod, a vodja ce ih spasiti. Ako dodje opozicija, neki kao DOM, plus Albanci, pocece da se glodju oko toga da li je nebo plavo sa belim oblacima i opet, verujem u sukobe sa Albancima, jer tako su u mogucnosti. U svakom slucaju, zao mi je Makedonaca, imam utisak da nemaju srece, ni saveznika i da se lesinari spremaju da ih raskomadaju.
-
Kaligula I
#1198 Re: Makedonija
...'imperija' uzvratila udarac....Gruevski : Soroš 1:0...utakmica je u ranoj fazi igre...
http://kurir.mk/makedonija/vesti/200962 ... onija-FOTO
http://www.rts.rs/page/stories/sr/story ... oplju.html
http://vijesti.hrt.hr/284991/gruevski-n ... h-pristasa
http://kurir.mk/makedonija/vesti/200962 ... onija-FOTO
http://www.rts.rs/page/stories/sr/story ... oplju.html
http://vijesti.hrt.hr/284991/gruevski-n ... h-pristasa
-
megaman4
#1199 Re: Makedonija
nama je izgleda suđeno da do kijametskog dana budemo poligon za razne eksperimente.KENJAC wrote:Hoce li ikad i jedan Balkanski narod pocet razmisljat svojom glavom bez da osluskuje vjetrove sa Istoka i Zapada. Ja , kad cujem ono "sad ce Amerika intervenisat" fino mi ospce skoce a bilirubin ode u nebesa. Al kad cujem "nece Rusija dat" dodje mi da se samoubijem. Pa dokle vise ? Pa barem su Makedonci imali skolu pred nosom.
- vivaldi
#1200 Re: Makedonija
ma nemaju nista ni jendi ni drugi, ali se makedonija zadnjih dana previse vrti po ruskim kanalima pa me ne bi cudilo da sad oni pocnu dolijevati ulje na vatru kao kontru na sankcije..ne zato sto im je makeodnija bitna vec sto koriste svaku priliku da zatalasaju jer su zadnjih mjeseci vec radili sa ciprasom, orbanom, vjerovatno i vucica pritiskaju...cyprus wrote:Ja se evo baš trudim da dokučim šta Amerika i Rusija imaju od Gruevskog ili opozicije ili Makedonaca ili Albanaca, ali nikako... Može li neko prosvjetljenje?