Dos`o Nenad!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Nomo

#1176 Re: Dos`o Nenad!

Post by Nomo »

Ovdje se jako cesto i jako puno povlaci teza da li Nele bitan ili nebitan . Ako je nebitan ( a jeste ) cemu onda 40 stranica ? Ja licno mislim da je Nele totalno nebitan i nevazan covjek u nasim zivotima i opcenito u okvirima nase drzave BiH a i dalje do nasih ljudi u Canadi , Norveskoj , Svedskoj ....
Pa zasto 40 - 50 a mozda i 80 stranica . Zato sto ovo nije uopste tema o Neletu , o Nenadu J . Kao sto ni tema o Radovanu Kardjicu i Emiru Kusturici koja puni stotine stranica nije o njima . Pa ako nije o njima o cemu pricamo ? Zasto neke istinske legende poput Montena Davorina Popvica , Mirze Delibasica , Ugljese Uzelca , Mikulica , Pozderca , Emrik Bluma , Ivice Osima , Asima F , Hemona ...Sibera Vikica , divjaka , Karahsana ,Kisevica , Zeca ,Tife , Arslanagica , Izeta Sarajlica Kike ...ne mogu napuniti ni 7 stranica ? Pa jednostavno zato sto o ljudima ne treba pricati . Bio covjek osto covjek , bio umjetnik i oso umjetnik i covjek . Ivica Osim je kiklop , koji je napustio Partizan i Beograd kada je pala prva granata na njegov grad . Beogradska granata . to im je rekao u lice ( ima you tube ) i otisao . Tada kada je Svabo otisao iz bg nele je dosao u begis . Da skratim . Prica , tema o neletu nije tema o jednom covjeku koji ima ime i prezime . to je prica o zlu . To je prica o genocidu . Na temi o Neletu mi moramo da pricamo o ratu , etickom ciscenju , logorima , o silvanim , ubijenim , zaklanim . O Omarskoj , o Manjaci ...o zivoj lomaci u Visegardu gdje su braca Lukici zpalili 70 ljudi zena i djece . On , Nele , svojom pricom o 150 000 protjeranih Srba ( gdje ubraja i sebe koji je pobjegao prije prvog metka sa brda ) potencira tu temu . Prica o Karadjicu nije prica o Radovanu Crnogrcu koji je bio sljego u Sarajevo nego je to prica o politickom projektu velike srbije gdje je bosancima namjenjena masovna grobnica . Primarna ko je imao srece a neko je zavrsio u sekundranoj i tercijarnoj . Glava u Zvorniku a ruka u Srebrenici . Prsten sa ruke u Beogradu . Tema o Neletu puni stranice isto kao i tema o Karadjicu i Dodiku jer mi u stvari pricamo o ratu . O genocidu i svemu onome sto je srpska fasticka politika na celu sa SANU i SPC sprovela u djelo . Ove stranice ce napunti Neletove dzepove lovom jer ta bezvrijdna knjiga se prodaje dobro , zahvaljujuci ovom reklamom ali ove stranice ce neleta staviti uz bok Radovanu Karadjicu . Njegovo ime i prezime ce jednog dana odzvanjati bas kao i ime Radovana Karadjica . Zato je puno stranica . Zato ja licno , koji licno pisam na Neleta kao covjeka pisem ovdje . Ne pisem ja o Neletu nego pisem o genocidnoj tvorevini tzv RS . Nema sta , u svakom slucaju svojoj familiji i narednim generacijama svoje djece je ostavio u amanet ime koje ce biti poznato po lazima i necovjecnosti . njegovo ime ce da smrdi sljedecih hiljadu godina .bas i mladicevo i radovanovo jer im je pjevao pjesme i divio im se . niko ga ne moze spasiti od toga jer to je trazio . on je simbol i personifikacija velikosrpske politike koja je pocinila genocid . on je tu kamu ostrio i tu krv prao u svojoj ves masini ,, fajrunt u sarajevu ,, i svim onim nebulozama koji stoje na you tube .nas je usrecio a sebe i svoja pokoljenja za vijeke vijekova unesrecio i stavio na stranu zla . ako zvalje ne vjeruje meni neka porica malo sa perom lukovicem i mnogim drugim ljudima u srbiji .
Last edited by Nomo on 17/02/2015 15:24, edited 1 time in total.
Zeljoooo

#1177 Re: Dos`o Nenad!

Post by Zeljoooo »

uglavnomja wrote:
Zeljoooo wrote:Tema je paglu ko qurac! Da ste smece pokupili po Sarajevu imali bi vise koristi nego sto ste se raspisali o doticnom!

hebo te havatar :twisted:
Sto psujes kolegu @havatar-a :D
uglavnomja

#1178 Re: Dos`o Nenad!

Post by uglavnomja »

Zeljoooo wrote:
uglavnomja wrote:
Zeljoooo wrote:Tema je paglu ko qurac! Da ste smece pokupili po Sarajevu imali bi vise koristi nego sto ste se raspisali o doticnom!

hebo te havatar :twisted:
Sto psujes kolegu @havatar-a :D
dabogda ti nestalo struje :evil:
JThomas

#1179 Re: Dos`o Nenad!

Post by JThomas »

Mister Yes wrote:
JThomas wrote:ne može mu niko zabraniti da dođe. ali zna i on što se krije i zaključava.
Znaju i homoseksualci zašto se kriju u Sarajevu. A nisu ništa krivi.

To što se neko u Sarajevu krije i zaključava nije nikakav dokaz da je taj neko loš. Možda i jeste loš i kriv ali to ne možemo znati na osnovu toga što se krije i zaključava u Sarajevu.
k'o boga te molim da me više ne citiraš. evo, nele nije šupak, rašo nije zločinac dok mu ne presude, ti nisi velikosrbin. jel dovoljno da mi se više ne obraćaš?
Tvrtko II Kotromanić

#1180 Re: Dos`o Nenad!

Post by Tvrtko II Kotromanić »

tema je odlicna i neka stoji!
ako nista iz razloga sto sa svakom stranicom svako govno salonsko-forumasko ispliva, taman da ljudi na drugim temama znaju ko su im sagovornici
OldMayor

#1181 Re: Dos`o Nenad!

Post by OldMayor »

Hah nele i njegova prica o kadi punoj vode, bla, bla...pa ko jos u to vjeruje? :-)

Ajd eto i da povjerujemo u to, prepao se rata, pa i mnogi drugi su se prepali i pobjegli - to shvatam - ok
.
Ali cemu cetovanje nenade? Pa jel tolko zasmetala ta kada da se postane 'preko noci' najveci četnik. Da se pjeva o rasi, dizu tri prsta i velica rs...smijesan je lik.

Toliko voli pojednostaviti ove stvari oko rata da to nije normalno. Ono tipa roknuli su svata na carsiji i zato je poceo rat. Meni i zeni mi u mene mrsko bilo punit kadu i mi otisli za Bg.... daj ba nele. :zzzz:
JThomas

#1182 Re: Dos`o Nenad!

Post by JThomas »

pojednostavljivanje ne mora biti i neistina. može biti zaista samo pojednostavljivanje, kao ono, hajd' mi prepričaj film ili knjigu u pet rečenica. a ovo su suhe, faktičke neistine.
mO k3

#1183 Re: Dos`o Nenad!

Post by mO k3 »

muha_sa wrote:
Mister Yes wrote:
Moje mišljenje je da Hitler jeste zločinac. Nažalost nikada mu nije suđeno pa se moram osloniti na svoje laičko mišljenje. Da mu je suđeno poštovao bih mišljenje stručnjaka/sudija.
Radovan i Ratko :? tvoje mišljenje, molit cu lijepo :)
Po njemu nisu zločinci rekao je vise puta tojest , nije im donesena odluka
uglavnomja

#1184 Re: Dos`o Nenad!

Post by uglavnomja »

OldMayor wrote:Hah nele i njegova prica o kadi punoj vode, bla, bla...pa ko jos u to vjeruje? :-)

Ajd eto i da povjerujemo u to, prepao se rata, pa i mnogi drugi su se prepali i pobjegli - to shvatam - ok
.
Ali cemu cetovanje nenade? Pa jel tolko zasmetala ta kada da se postane 'preko noci' najveci četnik. Da se pjeva o rasi, dizu tri prsta i velica rs...smijesan je lik.

Toliko voli pojednostaviti ove stvari oko rata da to nije normalno. Ono tipa roknuli su svata na carsiji i zato je poceo rat. Meni i zeni mi u mene mrsko bilo punit kadu i mi otisli za Bg.... daj ba nele. :zzzz:

na stranu kada i citava (oksi)moronska prica o coberu (u pocetku opisan kao neletov antipod, ono nele multikulti blabla, a ovaj zadrt... da bi nele na kraju postao pravi primjerak naciste, a cober ispao ljudina), nego ostaje otvreno pitanje ko je to neletu prijetio????

raja nisu sigurno, a tad jos nije bilo ovih koji nisu znali sta to znaci.

jedine prijetnje u to doba su dobijali "vidjeniji" (rijec uvezena iz ib pocetkom rata) sarajevski srbi koji su bili protiv rata i kojima je prijetio sds. cak je bilo u ubistava, ono pojeo ih mrak, jednog sarajevskog doktora ....
pa lazi, da su muslimani ubili jednog lika, da bi se cojk pojavio na tv i rekao: evo me ziv i zdrav i ne mrdam se odavde ...

lazov, pokvarenjak, gnjida, paksu ... eto sta je nastalo od duhovitog simpa lika :run:
Last edited by uglavnomja on 17/02/2015 15:36, edited 1 time in total.
Nomo

#1185 Re: Dos`o Nenad!

Post by Nomo »

nele ce u istoriji zauzeti mjesto pored smiljka sagolja , riste djoge , milorada komrakova , milorada vucelica , mile stule , rade djokic ( lavovi grrrrr )
bokana , brane crncevica , dragosa kalajica , isidore bjelice itd .....s tim sto su oni bili pismeniji od njega . a karakter i posao koji su radili je isti . smetljiste . kanalizacija . proaganda , laz , velikosmrdska mitomanija , ubleha i sranje kroz gusto granje . o TLN njegovim pokoljenjima ce pricati jedino oni koji TLN nisu gledali . dakle papci i cetnici . Mi koji smo rasli uz TLN necemo se sjecati neleta nego nekih drugih likova . Nele ce biti izbacen iz TLN kao sto je bio izbacen jedan norveski pisac koji je sluzio nacistima i hitleru .njegove knjige su ljudi vratili i ostavili pored vrata . nele je bijednik i lazov i smece . kao i njegov karadjic yebo mu on nanu .
statixx

#1186 Re: Dos`o Nenad!

Post by statixx »

Mora da je bijedno i mucno doci u svoj grad i sjediti u zakljucanom restoranu, okruzen policajcima. Nesto te vuce da izadjes i prosetas ulicama, ali prpa.
tandmand

#1187 Re: Dos`o Nenad!

Post by tandmand »

iskra.co
БЛОКИРАН ПУТ: Др Неле Карајлић умало линчован у Сарајеву, спашавали га специјалци
17.02.2015. - 13:02
Др Неле Карајлић пре две вечери главу из Сарајева извукао је уз помоћ специјалаца полиције!

Оно што у извештајима да је др Карајлић после 23 године свратио у родни град, није поменуто, јесте чињеница да се испред конобе у Сарајеву, у којој је Неле Карајлић био са двојицом пријатеља, убрзо по њиховом доласку, окупила руља од барем 100 људи, спремних да га нападну, и да су га од већих невоља спасили – специјалци!

Како тврди наш, добро обавештени извор, Неле Карајлић се пре две вечери, после промоције своје књиге „Фајронт у Сарајеву“, која је одржана на Јахорини, са двојицом пријатеља, рачунајући на варијанту да неће бити проблема, упутио у Сарајево.

У Сарајеву су свратили у конобу Лука у Табашници, где је, наводно, др Карајлића неко усликао… Слика се кроз друштвене мреже брзо проширила градом и после 20-так минута, пола сата, у близини конобе појавили су се људи спремни да се са др Нелетом – физички разрачунају…

– Било је прилично напето… Испред конобе сакупило се барем стотину људи, неки су носили тољаге, изгледали прилично ратоборно… Блокирали су пут којим се излази из конобе и да неко није позвао полицију и обавестио их шта се дешава, ко зна како би се све завршило – тврди наш извор.

Др Неле и његови пријатељи конобу су затим напустили у пратњи специјалаца… А Сарајевом је остала да кружи прича да је линч, по старој Андрићевој истини, у овим крајевима и даље тек – „израз неостварене љубави“.

Иначе, медији у Босни и Србији још јуче су јавили да је Неле Карајлић, први пут од рата на просторима бивше Југославије посетио Сарајево, свој родни град, да се кратко задржао у Сарајеву а потом отишао. Медији су известили да је др Карајлић присуствовао једној забави, а да је испред конобе био приметан велики број полицајаца кои су обезбеђивали његов боравак.
uglavnomja

#1188 Re: Dos`o Nenad!

Post by uglavnomja »

Nomo wrote:nele ce u istoriji zauzeti mjesto pored smiljka sagolja , riste djoge , milorada komrakova , milorada vucelica , mile stule , rade djokic ( lavovi grrrrr )
bokana , brane crncevica , dragosa kalajica , isidore bjelice itd .....s tim sto su oni bili pismeniji od njega . a karakter i posao koji su radili je isti . smetljiste . kanalizacija . proaganda , laz , velikosmrdska mitomanija , ubleha i sranje kroz gusto granje . o TLN njegovim pokoljenjima ce pricati jedino oni koji TLN nisu gledali . dakle papci i cetnici . Mi koji smo rasli uz TLN necemo se sjecati neleta nego nekih drugih likova . Nele ce biti izbacen iz TLN kao sto je bio izbacen jedan norveski pisac koji je sluzio nacistima i hitleru .njegove knjige su ljudi vratili i ostavili pored vrata . nele je bijednik i lazov i smece . kao i njegov karadjic yebo mu on nanu .

e hebat ga :izet:

kako ces ga izbaciti iz tln?
ili iz zabranjenog pusenja?

:serbo:
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#1189 Re: Dos`o Nenad!

Post by Zviz »

uglavnomja wrote:
Zviz wrote:
fapmasina wrote:Osjećam potrebu da dodam još jednu stvar - sažaljevanje Beograda koji je bombardovan iz zna se kojih razloga i minimiziranje i negiranje agresije na Sarajevo su meni dovoljan razlog otpora prema Nenadu Jankoviću... Ja u subotu odem na Trebević i svo vrijeme dok mi se djeca igraju gledam i vrte mi se slike u glavi kako su nas baš odozgo gađali...nije to bio rat, to je bilo namjensko ubijanje grada i svega što riječ grad nosi sa sobom.
Ne interesuju me razne verzije ubijanja Srba u Sarajevu - bilo je svega u ratu...koliko je muslimana Caco ubio....znači ubijani su nepodobni - po bilo kom kriteriju.
Da li znas da je iz SA najteze bilo izaci ako nisi imao para i ako ti je Armija BiH branila. Ja ti mogu dovesti brdo svjedoka, pa cak i video i foto zapisnike rute preko koje se islo iz Sarajeva ko je imao da plati. Prva stanica Kiseljak, iz sigurnosnih razloga su ljudi mogli mjenjati ime fiktivno po zelji ko je htjeo eto da se lakse osjeca kao je htjeo, platis tamo ljude, tako mi je vecina pricala ovdje u DK koja je tako dosla. Iz Kiseljaka konvoj do Ilidze i onda oko Sarajeva preko Sokolca, Trebevica prema Kalinoviku i tako tim putem do Gruda, a onda kratak smjestaj u Sovicima (dan dva) i transport do Splita a iz Splita (u roki 10 dana preko UNHACERA) do Danske ili Svedske kako ko. Neki su otisli u USA ali mal broj to su bile destinacije. Tako su skoro sve Sarajelije tokom u Danskoj koje danas zive ovdje dosli - i svi ce ti potvrditi - cijena bila 4.000DM za cetveroclanu porodicu, nebito jel bio sposoban za rata ili ne (muskarac) mogao je komotno i bezbjedno da izadje.

ta ruta stup kiseljak ... je radila do jeseni 92., poslije toga kapak, ni pare ni ime ni krstenica ... nista ...

kasnije je ostalo trcanje preko piste i unproforova vozila, sa stelom, parama, ... :run:

plus konvoji za probrane.

Nije to ruta bila Stup Kiseljak... nego iz Kiseljaka preko ondonso okolo Sarajeva preko Pala pa dole na juznu Hercegovinu pa opet u luku gore prema Grudama, Sovici, na granicu Imotski do Splita i tako iz Splita via za Dansku ili Svedsku, sa kim sam god pricao iz SA sto su u Danskoj su spomenuli tu rutu, da su tako izasli i dosli do Danske, a po njihovim pricama neki i do Svedske. To da su neki pretrcali pistu da bi dosli do Kiseljaka ili Unproforom dosli do istog je moguce. Ove koje licno poznam su, jedni pretrcali, jedan je nekim busom sa zenama izasao do Kiseljaka, a drugi dvoje su UN vozilom dobaceni do Kiseljaka.
MedenoSrce

#1190 Re: Dos`o Nenad!

Post by MedenoSrce »

Nele Karajlić – od sarajevskog mita do beogradske budale
http://www.prometej.ba/index.php/zaniml ... ske-budale
hizo ramidovic

#1191 Re: Dos`o Nenad!

Post by hizo ramidovic »

cuo sam, sad ne znam je li tacno, da se uskoro u gradu ocekuje i nemanja kusturica.
ako ima ko kakvih pouzdanih informacija, neka javi, da ne zakasnimo sa otvaranjem teme...
uglavnomja

#1192 Re: Dos`o Nenad!

Post by uglavnomja »

tandmand wrote:
iskra.co
БЛОКИРАН ПУТ: Др Неле Карајлић умало линчован у Сарајеву, спашавали га специјалци
Др Неле Карајлић пре две вечери главу из Сарајева извукао је уз помоћ специјалаца полиције!

Оно што у извештајима да је др Карајлић после 23 године свратио у родни град, није поменуто, јесте чињеница да се испред конобе у Сарајеву, у којој је Неле Карајлић био са двојицом пријатеља, убрзо по њиховом доласку, окупила руља од барем 100 људи, спремних да га нападну, и да су га од већих невоља спасили – специјалци!

Како тврди наш, добро обавештени извор, Неле Карајлић се пре две вечери, после промоције своје књиге „Фајронт у Сарајеву“, која је одржана на Јахорини, са двојицом пријатеља, рачунајући на варијанту да неће бити проблема, упутио у Сарајево.

У Сарајеву су свратили у конобу Лука у Табашници, где је, наводно, др Карајлића неко усликао… Слика се кроз друштвене мреже брзо проширила градом и после 20-так минута, пола сата, у близини конобе појавили су се људи спремни да се са др Нелетом – физички разрачунају…

– Било је прилично напето… Испред конобе сакупило се барем стотину људи, неки су носили тољаге, изгледали прилично ратоборно… Блокирали су пут којим се излази из конобе и да неко није позвао полицију и обавестио их шта се дешава, ко зна како би се све завршило – тврди наш извор.

Др Неле и његови пријатељи конобу су затим напустили у пратњи специјалаца… А Сарајевом је остала да кружи прича да је линч, по старој Андрићевој истини, у овим крајевима и даље тек – „израз неостварене љубави“.

Иначе, медији у Босни и Србији још јуче су јавили да је Неле Карајлић, први пут од рата на просторима бивше Југославије посетио Сарајево, свој родни град, да се кратко задржао у Сарајеву а потом отишао. Медији су известили да је др Карајлић присуствовао једној забави, а да је испред конобе био приметан велики број полицајаца кои су обезбеђивали његов боравак.

kustin portal

Импресум

Електронске новине Андрићевог института

Оснивач и издавач:

Copyright © АНДРИЋЕВ ИНСТИТУТ All Rights Reserved
Трг Николе Тесле бб – Андрићград, 73240 Вишеград

:run:
House

#1193 Re: Dos`o Nenad!

Post by House »

daj ba Chmoljo ključ na ovu temu :D
uglavnomja

#1194 Re: Dos`o Nenad!

Post by uglavnomja »

Zviz wrote:
uglavnomja wrote:
ta ruta stup kiseljak ... je radila do jeseni 92., poslije toga kapak, ni pare ni ime ni krstenica ... nista ...

kasnije je ostalo trcanje preko piste i unproforova vozila, sa stelom, parama, ... :run:

Nije to ruta bila Stup Kiseljak... nego iz Kiseljaka preko ondonso okolo Sarajeva preko Pala pa dole na juznu Hercegovinu pa opet u luku gore prema Grudama, Sovici, na granicu Imotski do Splita i tako iz Splita via za Dansku ili Svedsku, sa kim sam god pricao iz SA sto su u Danskoj su spomenuli tu rutu, da su tako izasli i dosli do Danske, a po njihovim pricama neki i do Svedske. To da su neki pretrcali pistu da bi dosli do Kiseljaka ili Unproforom dosli do istog je moguce. Ove koje licno poznam su, jedni pretrcali, jedan je nekim busom sa zenama izasao do Kiseljaka, a drugi dvoje su UN vozilom dobaceni do Kiseljaka.

de bolan zvizu, jal kiseljak jal danska ... nama iz grada bilo isto ... :run:

ko izadje iz grada - svi su mu putevi slobodni.
a to sad danska, hrvatska, unhcr, amerika ... malo srece i licnog izbora.
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#1195 Re: Dos`o Nenad!

Post by Zviz »

uglavnomja wrote:
Zviz wrote:
uglavnomja wrote:

de bolan zvizu, jal kiseljak jal danska ... nama iz grada bilo isto ... :run:

ko izadje iz grada - svi su mu putevi slobodni.
a to sad danska, hrvatska, unhcr, amerika ... malo srece i licnog izbora.
Ja pricam da su ljudi preko VRS teritorije tj. pala i okolnih brda u autobusima iz kiseljaka isli komotno u Hercegovinu pa dalje u HR i vani. Nije im niko nista radio, diro, ni gledo koje ime imaju ni sta. Sve je za pare islo. Ovdje ljudi otvoreno govore, kaze izasao sam iz BiH preko cetnicke linije i to autobusom i pricao sa vojnicima itd. kaze niko nam nista nije radio, tako ljudi pricaju, poznam jednog licno kaze njemu je tada bilo nekih 15-16 godina - mati mu muslimanka otac katolik izasli kaze isto. Poznam i jednog on musliman i zena mu danas nekih 50tak godina kaze niko nam nista nije. Koliko para toliko muzike.
Margita81

#1196 Re: Dos`o Nenad!

Post by Margita81 »

50 strana za 2 dana. Kako ovaj narod nema problema al nikako cim moze ovo ovako... :bih:
sandokann

#1197 Re: Dos`o Nenad!

Post by sandokann »

hizo ramidovic wrote:cuo sam, sad ne znam je li tacno, da se uskoro u gradu ocekuje i nemanja kusturica.
ako ima ko kakvih pouzdanih informacija, neka javi, da ne zakasnimo sa otvaranjem teme...

Ne vjerujem, ipak Sarajevo nije vrijedno Emira Kusturice.
MedenoSrce

#1198 Re: Dos`o Nenad!

Post by MedenoSrce »

Margita81 wrote:50 strana za 2 dana. Kako ovaj narod nema problema al nikako cim moze ovo ovako... :bih:
najbolje da se pravimo da ne postoji, jako zazmirimo i kada otvorimo oci mozda nestane samo od sebe
tandmand

#1199 Re: Dos`o Nenad!

Post by tandmand »

Zviz wrote: Ja pricam da su ljudi preko VRS teritorije tj. pala i okolnih brda u autobusima iz kiseljaka isli komotno u Hercegovinu pa dalje u HR i vani. Nije im niko nista radio, diro, ni gledo koje ime imaju ni sta. Sve je za pare islo. Ovdje ljudi otvoreno govore, kaze izasao sam iz BiH preko cetnicke linije i to autobusom i pricao sa vojnicima itd. kaze niko nam nista nije radio, tako ljudi pricaju, poznam jednog licno kaze njemu je tada bilo nekih 15-16 godina - mati mu muslimanka otac katolik izasli kaze isto. Poznam i jednog on musliman i zena mu danas nekih 50tak godina kaze niko nam nista nije. Koliko para toliko muzike.
Fini neki četnici ... :run:
hizo ramidovic

#1200 Re: Dos`o Nenad!

Post by hizo ramidovic »

iskra.co

ovo je netacno, jer po mojoj slobodnoj procjeni bilo je makar 400-500 razjarenih bradonja, sa palicama, nozevima, letvama...spremnih da ga lincuju. i da nije bilo onih 1200 specijalaca, na velik belaj bi izaslo...
Locked