Terorizam u Parizu!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
avetinja

#1176 Re: Terorizam u Parizu!

Post by avetinja »

Ripicipi wrote:
avetinja wrote:
Vitezanin wrote:Ukidaju se komentari zbog sasvim drugog razloga. Šta mislite kojeg?? 8-)
Zato što ja ne mogu reći da su sami krivi za ovo. 8)
Ne raspravljaj se s njim, raznesi ga.
Nemam ni za fitilja. :lol: :lol:
O'zone
Globalni moderator

#1177 Re: Terorizam u Parizu!

Post by O'zone »

direktni wrote:7.1.2015. godina:
Teroristički napad u Jemenu - 37 ubijenih
Teroristički napad u Parizu - 12 ubijenih

Danas čitam dnevnu štampu i prvih 5-6 stranica posvećno terorističkom napadu u Parizu i 12 ubijenih osoba. Nisam dobro vidio ili nisam imao strpljenja pronaći članak o trostruku većem broju žrtava u Jemenu. Očekivao sam bar 15-18 stranica o ubijenim u Jemenu. :?
Život Jemenca ne vrijedi koliko život Francuza.
vedo_bhf

#1178 Re: Terorizam u Parizu!

Post by vedo_bhf »

[/size=150]Poslanik Muhamed a.s. nije varalica nego najbolji covjek koji je ikad hhodao dunjalukom. Takvi kao ti mu nisu mogli nista ni za zivota ma koliko pokusaali pa neces ni ti. Niti ces moci nesto muslimanima posto ma koliko ih pokusavali okaljati tim lincom preko medija i ma koliko pokusavali da prikazete to kao nesto normalo za bilo kog normalnog , moralnog i postenog covjeka to nece biti nromalno[/size][/quote]

Svaka Cast na Komentraru, to je to :thumbup: Eshedu en la ilahe illallah ve eshedu enne Muhamedden abduhu ve resuluhu.
animals

#1179 Re: Terorizam u Parizu!

Post by animals »

Da mi je samo vidjeti ove face sto podrzavaju teroriste..
i gdje zive i sta rade..
sigurno trunu u emigraciji..
tataćusak

#1180 Re: Terorizam u Parizu!

Post by tataćusak »

Kikibombona wrote:
tataćusak wrote:
Zašto nisi dužan poštovati moju vjeru, moje ubjeđenje kao ljudskog bića ne moraš vjeru kao vjeru, poštuj mene neće ti škoditi

Nemam ja šta govoriti o krišćanstvu ni lijepo ni ružno, nisam pripadnik te vjerske skupine i neću ni da ih ismijavam a isto tako ni da ponižavam.

Ova treća teza upravo pravi zlikovca od onoga koji pokušava da spriječi zlo

Zašto tako govoriš o ljudima koji žive na drugim kontinentima. Ljudi su dostigli nivo razvoja koji su dostigli i kada bi ih malo Evropljani ostavili na miru može biti da bi za stoljeće-dva dostigli sadašnji Evropski razvoj, zašto im nametati nazor našu kulturu (i nekulturu)

Pa neka su objavili, mislim da i sam/a znaš ko su vlasnici klixa, a i neka su svi objavili šta me boli neka stvar. A na ovo šta ćemo sad, ja lično ništa isto kao i do sad

Budala koji su ubijali iz razno-raznih razloga nikad neće nestati vjerskih, nacionalnih, rasističkih itd.

I još nešto kad već toliko potenciraš slobodu govora, pokušaj tako nešto pisati i crtati karikature o gej zajednici bićeš u banovićima trajno i postovi će biti pobrisani. Po Muslimanima, Katolicima, Jevrejima, Pravoslavcima itd. možeš da kakiš čitav dan na svakom forumu i vidi čuda "ništa". Zanimljivo, zar ne!

Uzmimo kao pretpostavku da sam homoseksualac.

Da li tvoja vjera postuje mene?
Da li me postuje kler?
Da li me postuju vjernici?

Tvoja vjera i vjernici se bave homoseksualcima, ljudima koji piju, djevojkama koje se lezernije oblace.... U vecini slucajeva govore ruzno o drugim i drugacijim. Zagovaraju smaknuce homoseksualaca.......

I zasto bi ja kao homoseksualac postovao vjeru u kojoj pise da sam nakazan, da me treba ubiti?

Zasto bi kao covjek postovao takvu religiju?

Tebe postujem ako si na mjestu, ali tvoju ideologiju nisam duzan postovati, kao ni ti moju.

ja fakat nigdje nisam pročitao (kuran i hadisi) da treba ubiti pedera, s tim da je vjernicima zabranjeno da se poderišu :kiss: . Moja vjera ne brani piće, miniće i slično ljudima koji to rade, moja vjera to brani vjernicima.Znači ko hože da pije brate neka pije boli me neka stvar.
Ti kao homoseksualac ne moraš da imaš ništa s mojom vjerom. Ja ću tvoju ideologiju poštovati dok god se mene ne tiče, makar mi smetalo.
O'zone
Globalni moderator

#1181 Re: Terorizam u Parizu!

Post by O'zone »

Image

Image

Beč
emigrazione

#1182 Re: Terorizam u Parizu!

Post by emigrazione »

Kllikker wrote:kad se sjetim pariza 93e kad su se sakupili i polozili cvijece za poginule na markalama :( tuga me obuzme.
Sarajevo im se oduzilo danas
Idemedosumom

#1183 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Idemedosumom »

vedo_bhf wrote:[/size=150]Poslanik Muhamed a.s. nije varalica nego najbolji covjek koji je ikad hhodao dunjalukom. Takvi kao ti mu nisu mogli nista ni za zivota ma koliko pokusaali pa neces ni ti. Niti ces moci nesto muslimanima posto ma koliko ih pokusavali okaljati tim lincom preko medija i ma koliko pokusavali da prikazete to kao nesto normalo za bilo kog normalnog , moralnog i postenog covjeka to nece biti nromalno[/size]

Svaka Cast na Komentraru, to je to :thumbup: Eshedu en la ilahe illallah ve eshedu enne Muhamedden abduhu ve resuluhu.[/quote]

:thumbup: :bih:
Stjui

#1184 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Stjui »

Kikibombona wrote:
Vrlo jednostavno. Vjerske fanatike i njihove zastitnike treba NAVIKAVATI na slobodu govora. Kada mu prvi put kazes da je prorok Muhamed varalica, on ce te ubiti. Drugi put ce te osamariti. Treci put ce verbalno napasti. Cetvrti put ce okrenuti glavu. Peti put ce izneseno prihvatiti kao misljenje sa kojim se ne slaze.

Evropa i obracun sa vjerskim fanaticima je zvijezda vodilja.
onaj ko ovako bezobzirno vrijeđa nečiju svetinju je obični bezobrazni liberalni fanatik,ajmo reč.eto frendu,sad napolje i počni ljude navikavat.uglavnom,zasad su ovi drugi fanatici u prednosti.
Udbas

#1185 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Udbas »

Opravdanja za terorizam bilo koje vrste ne može biti. Bez obzira ko je stradao i ko je izvršilac tog djela. Mislim da stvari tako treba gledati.
Nego me interesuje zbog čega se bosanski muslimani moraju nekome pravdati zbog ovog zločina? Koja je naša veza sa ovim?
Queen_of_hearts

#1186 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Queen_of_hearts »

Havatar wrote: [/size]0]Poslanik Muhamed a.s. nije varalica nego najbolji covjek koji je ikad hhodao dunjalukom. Takvi kao ti mu nisu mogli nista ni za zivota ma koliko pokusaali pa neces ni ti. Niti ces moci nesto muslimanima posto ma koliko ih pokusavali okaljati tim lincom preko medija i ma koliko pokusavali da prikazete to kao nesto normalo za bilo kog normalnog , moralnog i postenog covjeka to nece biti nromalno[/size]
E pa sad si me ubijedio :-) :-) :-) :-) :-)
Covjece,za Muhameda me zaboli briga ko za lanjski snijeg........jel to tako krhko i osjetljivo da svaki vjetar usput okrzne :-)
To je stvar principa,Muhamed ko Muhamed je periferan sam po sebi!
Panzer_Daddy

#1187 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Panzer_Daddy »

Podsjeti me Pariz na Ismetov manevar....
"U PREKRSAJNOM POSTUPKU PROTIV okrivljenih Bajramovic Ismeta, Sabeta Kerima, Ramic Nedima i Radjo Mahira, zbog prekrsaja iz clana 2, stav 1, tacka 4 Zakona o javnom redu i miru, a na osnovu clana 147 Zakona o prekrsajima, Sluzbene novine Kantona Sarajevo, broj 3/97, donosi
RJESENJE

Okrivljeni Bajramovic Ismet, sin Azema, rodjen 1966. godine u Sarajevu, nastanjen u ulici Hakije Kulenovica 4, Sabeta Kerim, sin Dzevada, rodjen 1976. godine u Sarajevu, nastanjen u ulici Envera Sehovica 21, Ramic Nedim, sin Midhata, rodjen 1967. godine u ulici Smaje 3, i Radjo Mahir, sin Ibre, rodjen 1973. godine u Sarajevu, nastanjen u ulici Bentbasa 23, krivi su sto su dana 29. 5. 1998. godine, oko 14.30 minuta u Sarajevu, u ulici Skenderija 31/A, u prostorijama redakcije magazina "Dani", izazvali osjecanje ugrozenosti kod glavnog urednika Pecanin Senada, prijetnjom da ce napasti na njegov zivot i tijelo, tako sto mu je Bajramovic Ismet rekao da sjedne na stolicu, a Sabeta Kerim, Ramic Nedim i Radjo Mahir se rasporedili po prostoriji drzeci u rukama pistolje, da bi i Bajramovic Ismet iz dzepa jakne izvadio pistolj koji je usmjerio u pravcu Pecanin Senada, a potom poceo pucati, kao i Sabeta Kerim, Ramic Nedim i Radjo Mahir, nakon cega je Bajramovic Ismet iz dzepa izvadio pistolj na vodu crvene boje i poprskao Pecanin Senada po glavi, a potom, napustajuci prostorije i ostavljajuci navedene pistolje na radnom stolu sekretarice, za koje je kasnije utvrdjeno da se radi o djecijim plasticnim pistoljima crne boje na kapisle, Bajramovic Ismet je Pecanin Senadu rekao: "Drugi put cu doci sa pravim pistoljima, a prostorije cu ti demolirati", cime su izvrsili prekrsaj iz clana 2, stav 1, tacka 4 Zakona o javnom redu i miru, pa se na osnovu clana 7, stav 1, tacka 3 istog zakona kaznjavaju:
Bajramovic Ismet novcanom kaznom u iznosu od 60 KM, Sabeta Kerim novcanom kaznom u iznosu od 60 KM, Ramic Nedim novcanom kaznom u iznosu od 60 KM i Radjo Mahir novcanom kaznom u iznosu od 60 KM.
Ripicipi

#1188 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Ripicipi »

Udbas wrote:Opravdanja za terorizam bilo koje vrste ne može biti. Bez obzira ko je stradao i ko je izvršilac tog djela. Mislim da stvari tako treba gledati.
Nego me interesuje zbog čega se bosanski muslimani moraju nekome pravdati zbog ovog zločina? Koja je naša veza sa ovim?
Pa direktne veze nema, ali ideologiju dijele mnogi, dovoljno je procesljati komentare.
vedo_bhf

#1189 Re: Terorizam u Parizu!

Post by vedo_bhf »

animals wrote:Da mi je samo vidjeti ove face sto podrzavaju teroriste..
i gdje zive i sta rade..
Ma daj , ti si neka Faca sad ? Ko to kaze da se oni podrzavaju? Ja sam rekao da nas BOLI KU*AC ZA NJIMA VIŠE, ISTO ŠTO JE NJIH BOLIO ZA NAMA KAD SU NAS NAPADALI SA SVIH STRANA . Nepodrzavam nikoga, ali sam spreman stati i cuvati cast moje Vjere Islama, jer kako vidim, Medije sa svih strana prljaju Islam i vucu ga u blato. Adios!
Last edited by vedo_bhf on 08/01/2015 18:04, edited 1 time in total.
tataćusak

#1190 Re: Terorizam u Parizu!

Post by tataćusak »

i gdje zive i sta rade..
ja ovdje nikoga nisam vidio da podržava teroriste, nemoj ljudima da određuješ stranu. Ima i sivo, nije sve crno-bijelo
avetinja

#1191 Re: Terorizam u Parizu!

Post by avetinja »

Idemedosumom wrote:
vedo_bhf wrote:[/size=150]Poslanik Muhamed a.s. nije varalica nego najbolji covjek koji je ikad hhodao dunjalukom. Takvi kao ti mu nisu mogli nista ni za zivota ma koliko pokusaali pa neces ni ti. Niti ces moci nesto muslimanima posto ma koliko ih pokusavali okaljati tim lincom preko medija i ma koliko pokusavali da prikazete to kao nesto normalo za bilo kog normalnog , moralnog i postenog covjeka to nece biti nromalno[/size]

Svaka Cast na Komentraru, to je to :thumbup: Eshedu en la ilahe illallah ve eshedu enne Muhamedden abduhu ve resuluhu.
:thumbup: :bih:[/quote]

:thumbup:
Ripicipi

#1192 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Ripicipi »

vedo_bhf wrote:
i gdje zive i sta rade..
Ma daj , ti si neka Faca sad ? Ko to kaze da se oni podrzavaju? Ja sam rekao da nas BOLI KU*AC ZA NJIMA VIŠE, ISTO ŠTO JE NJIH BOLIO ZA NAMA KAD SU NAS NAPADALI SA SVIH STRANA . Nepodrzavam nikoga, ali sam spreman stati i cuvati cast moje Vjere Islama, jer kako vidim sa svih strana prljaju Islam i vucu ga u blato. Adios!
jesi li i ti spreman za islam glave sijeci?
Kikibombona

#1193 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Kikibombona »

Lakat Jebić wrote: a sto bi ti to meni govorio molim te? koja je uospte poenta toga?
Vjera (ili religija) kaze:

- homoseksualci su skart i treba ih pobiti
- djevojke i muskarci koji se seksaju prije braka su nemoralni
- ljudi koji kockaju i piju su ovakvi ili onakvi
- ljudi koji postuju idole su ovo i ono, sa njima treba ovako i onako
- ljudi koji slusaju ovu ili onu muziku su ovakvi ili onakvi
- i jos milion smjernica, uputa, sudova o pojedincima i drustvima

I ti ocekujes da se niko ne bavi jednom ovakvom ideologijom, agresivnom i nametljivom, koja se bavi svim i svacim, koja se uplice u sve zivo, od toga kojom rukom trebas jesti, do ekonomskog i drzavnog upravljanaj..... Stigmatizira, dehumanizira druge i drugacije.... Uvlaci se u sva zivotna pitanja.....

I tebi cudno kada neko zauzme stav prema jednoj takvoj ideologiji, koja se cesto bavi pojedincom koji komentarise!???

I ne kontas poentu?

Pa vi vjernici ste fakat ignoranti najgore vrste. :-)
apoksiomen

#1194 Re: Terorizam u Parizu!

Post by apoksiomen »

Kikibombona wrote:
Vrlo jednostavno. Vjerske fanatike i njihove zastitnike treba NAVIKAVATI na slobodu govora. Kada mu prvi put kazes da je prorok Muhamed varalica, on ce te ubiti. Drugi put ce te osamariti. Treci put ce verbalno napasti. Cetvrti put ce okrenuti glavu. Peti put ce izneseno prihvatiti kao misljenje sa kojim se ne slaze.
Pitanje je gdje prestaje sloboda govora, a gdje počinje govor mržnje. Zamisli da neko danas objavi karikature Jevreja iz njemačkih novina 40-ih i to prodaje kao "satiru" i "slobodu govora". Sasvim jasno da apsolutna sloboda govora ne može postojati.
Pitanje je zašto oni koji su po ovim pitanjima smatraju superiornima, tj. Europljani (koji su slobodoumni, otvoreni, staloženi, racionalni, slobodoljubivi) ne znaju voditi polemiku s islamskim svijetom nego kroz neki oblik vrijeđanja, recimo vrijeđanjem vjerskih osjećaja muslimana kroz uvredljivo prikazivanje vjerskih svetinja i sl. Možda to upada u neki oblik slobode izražavanje (možda i ostavljanje krmećih iznutrica na šteci od džamijskih vrata upada u isto !?), ali ipak nema mi smisla da navodno intelektualno superiorna grupacija svoje vrijednosti brani niskim udarcima, odnosno namjernim pucanjem na emocije ciljane grupe umjesto kroz argumentiranu raspravu.
uglavnomja

#1195 Re: Terorizam u Parizu!

Post by uglavnomja »

vedo_bhf wrote:
i gdje zive i sta rade..
Ma daj , ti si neka Faca sad ? Ko to kaze da se oni podrzavaju? Ja sam rekao da nas BOLI KU*AC ZA NJIMA VIŠE, ISTO ŠTO JE NJIH BOLIO ZA NAMA KAD SU NAS NAPADALI SA SVIH STRANA . Nepodrzavam nikoga, ali sam spreman stati i cuvati cast moje Vjere Islama, jer kako vidim, Medije sa svih strana prljaju Islam i vucu ga u blato. Adios!

a sto nisi odgovorio na moj post, gdje je navedeno sta su francuzi uradili za sarajevo 92. pa nadalje?

i ko ste to vi?

fanatikosi?

dijaspora?

i post od klikera i cvijece za markale?
Vitezanin

#1196 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Vitezanin »

Zna li iko od vas koje boli qrac za Francuze koliko su francuski mediji npr opsežno izvještavali i pratili stanje u Sarajevu dok je bilo pod opsadom? :) To je samo jedan primjer.
splinter

#1197 Re: Terorizam u Parizu!

Post by splinter »

Ova je tema zrela za ključ već odavno al opet najbolji je filter da se vidi način razmišljanja forumaša.
Raspravlja se oko nebitnih stvari, nije bitno šta se uistinu desilo već je poenta šta je cilj svega ovoga.
Biće isto kao i poslije 11/09, stvorit će se slika kakvu žele da se stvori, svijet će ostati ujedinjen u borbi protiv terorizma desiće se što će se desiti.
Zadnjih par godina sve je više emisija koje govore o neobičnim dešavanjima i nelogičnostima ( nikakve teorije zavjere, već jednostavno nevjerovatne činjenice) za vrijeme 11/09 pa čak i na gigantima tipa National geography a što je bilo nezamislivo u periodu nakon napada.
Nevine žrtve su žrtve i tu opravdanja nema . I u ovom slučaju već je postignut solidan cilj. Nivo islamofobije u glavama običnog evropskog građanina je podignut na zavidan nivo, a radikalizacija kod određenog broja mlađe populacije muslimana je naglo porasla.Nema opravdanja ni za jednu nevinu žrtvu, bez obzira na sve.
Ipak i ovdje ima nelogičnosti ; te trojica napadača, a dvojica na klipu, momak se predao sam poslije objave imena tvrdeći da nije ni bio u Parizu nikako, ( bio u školi il tako nekako ) pa onda likovi na krovu u panciru, napadači su znali tačan tajming sastanka na kojem su bili svi iz uredništva magazina, pokojnom Stephanea u Charbonnieru i cijeloj redakciji prijete smrću već određeno vrijeme, dok njega čuvaju dva prašinara koji na kraju zaplate glavom, pa pronalaze ličnu kartu jednog od napadača u jednom autu, a onda pronalaze jihadsku zastavu i molotovljev coctail u drugom . . .
Ne govorim ja o teoriji zavjere i tim glupostima, jednostavno kao da su svi znali za napad a nisu ni ku.... mrdnuli da ga spriječe što je opet samo po sebi . . . hmm
amiliana

#1198 Re: Terorizam u Parizu!

Post by amiliana »

vedo_bhf wrote:
i gdje zive i sta rade..
Niko ovdje ne blati nikoga samo se protivimo radikalima koji govore o vjeri, a ono sto oni propagiraju je daleko od vjere meni je samo zao muslimana u Evropi ovo ce se sve odraziti na njih, a nisu svi isti to je cinjenica ima i normalnih ljudi koji hoce da zive i rade u normalnom okruzenju
Kinesko prkno

#1199 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Kinesko prkno »

vedo_bhf wrote:
i gdje zive i sta rade..
Pa lagano raspatikaj do Sirije ,ne budi mis
avetinja

#1200 Re: Terorizam u Parizu!

Post by avetinja »

Hoćete li sutra uzeti slobodan dan da pošteno oplakujete Francuze?
Post Reply