Zelja ti se ostvarila, Emir samo to i radi, govori na sve strane, ali malo efekta ima od toga. Vrijeme je da se predje s rijeci na djela, ali on nije taj kapacitet koji to moze.It_is_a_Leclerc wrote:Ja za Emira Suljagića glasam upravo zato što želim da se u ovoj zemlji prestanu, u ime Bošnjaka, raditi kompromisi u kojima samo Bošnjaci ispaštaju. To što su SDA i Lagumdžija dali RS-u nije uspio dobiti ni Momčilo Krajišnik 96. Ja želim da on govori, da bude oštar, principijelan i da govori ono što većina Bošnjaka misli.relativno84 wrote:Ok, a na koji nacin to misli raditi? Koliko znamo ustav je jasan, i nadleznosti koje bi imao izborom u Predsjedništvo ne pruzaju mu ama bas nikakvu mogucnost po tom pitanju, naravno osim price.It_is_a_Leclerc wrote: Cilj Emira Suljagića nije nadoknaditi mrtvog oca foteljom u Predsjedništvu. Gubitak najbližeg člana porodice je nenadoknadiv i ne može se sanirati sa dva-tri paušala. Barem kod čestitih ljudskih bića. Za SDA-ovce, ne bih znao.
Cilj Emira Suljagića i njegove kampanje je, koliko sam ja razumio, raditi u ime ubijenih, na ispravljanju nepravde koja je učinjena preživjelima.
Mozda bi veci efekat bio da pocnu raditi u ime zivih a manje mrtvih, samo sto kad se pozivas na mrtve svako ko te ospori je los covjek.
Što se živih i mrtvih tiče, smatram da bismo, kad bi političari (SDA-ovci i SDP-ovci) malo mislili na one koji su poginuli da bi oni, umjesto radnika, rudara i prosvjetara, mogli zapošljavati profesionalne forumske šubidubidare, imali puno bolju zemlju za život.
Ostar je, ako je vjerovati zlim jezicima zna i udariti, naravno zensko s muskarcima nije bas u tom elementu.
Principijelnost mu je srednje ime, do juce se kune u jednog slicnog njemu ublehasa, danas ga proklinje kao da ga je on protjerao iz Bratunca. Bori se za povratnike ali i sam je prijavljen u FBiH, ako nista da ima zdravstveno. I naravno mogucnost kandidature za ovo sto pokusava.
Sve je to lijepo, kao da je bio na kursu kod Mirnesa Ajanovica ali to ne daje hljeba narodu, pozicija za koju se tako grcevito bori jedino njemu donosi platu i putovanje po svijetu, obicni Bosnjak na terenu nece osjetiti licnu korist, osim one da je ponosan na lijepu pricu koja ne drzi vodu.