Desničari osvajaju Evropu!

Post Reply
Ommadawn

#1176 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Ommadawn »

seln wrote:
animals wrote:Pa svi se ti lijevicari tresu u fasisticko desnicarskoj Evropi..valja bjezati na istok humani..
Kaze lik koji zivi u ljevicarskom Becu i prima sve one dodatke, povlastice, popuste itd. koje mu je ljevica isposlovala.

Postoji li uopste hrvat ljevicar?
Da vidim i to cudo, pa da umrem.
Animals, obrati paznju na boldovano i ponovi 10 puta u sebi!!
Kurac bi ti ikad dosao do Beca da su ti desnicarski ekstremisti bili na vlasti cijelo vrijeme.
seln

#1177 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by seln »

dječak sa šibicama wrote:Bravo Orbane, zabraniti simbol koji je 1956. protjerao hiljade i tisuce Madjara, broj mrtvih nepoznat.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Koje infantilno trolanje, kruhtejebo...
ali, hvala ti, time pokazujes da Bosnjake drzis za antifasiste.
Ommadawn

#1178 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Ommadawn »

dječak sa šibicama wrote:Bravo Orbane, zabraniti simbol koji je 1956. protjerao hiljade i tisuce Madjara, broj mrtvih nepoznat.
A pod istim simbolom tvoja drzava dozivjela civilizacijski procvat.
No vise je Madjara ubijeno pod kukastim krstom za vrlo kratko vrijeme.
decembar2017

#1179 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by decembar2017 »

dječak sa šibicama wrote:Hrvat katolik se rodio u svojoj Bosni, na svojoj na plemenitoj 8-)

Pitanje je zasto ti ode medju fasiste koji te mrze.

Naravno da Hrvat voli Hrvatsku, druga domovina 8-)
Covic kaze da je glup svaki hrvat koji nije odselio iz Sarajeva tako da stranka koja te prestavlja i koju branis ovdje iz Novog Sarajeva ne bi se slozila sa tvojom konstatacijom, ali nije prvi put da sam sebe hvatas u kontradikciji.
dječak sa šibicama

#1180 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by dječak sa šibicama »

Molim citat gdje je Covic rekao "glup je svaki Hrvat koji nije odselio iz Sarajeva", u suprotnom smatracu da lazes.
decembar2017

#1181 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by decembar2017 »

dječak sa šibicama wrote:Molim citat gdje je Covic rekao "glup je svaki Hrvat koji nije odselio iz Sarajeva", u suprotnom smatracu da lazes.

Ja vec smatram da ti lazes da nikada nisi cuo sta ti je covic porucio ali evo :
U posljednje vrijeme čuju se glasovi da Hrvati trebaju napustiti Sarajevo?

Tko je to rekao? Dragan Čović je nedavno izjavio da su svi Hrvati koji su ostali u Sarajevu ili glupi, ili nesposobni. Meni je ta izjava tipična, jer, sjetite se, isto je tako govorio Koljević o sarajevskim «haustorskim» Srbima. Šta mislite što bi se dogodilo da, na primjer, splitski gradonačelnik Kerum izjavi da su svi Dalmatinci koji žive u Zagrebu ili glupi ili nesposobni? Ja se s politikom HDZ-a od početka nisam slagao, meni je kao istaknutom hrvatskom piscu i novinaru Tuđman još prije rata slao emisare s ponudom da budem i visoki funkcionar te stranke, ali ja sam se gnušao te politike i danas je se gnušam. Ja sam s mojim prijateljima na vrijeme upozoravao što će se dogoditi, po cijenu da nam je lice, tada kao i danas, bilo prepuno domovinske pljuvačke. Ta je politika uzrokovala da danas Hrvata u Bosni i Hercegovini na spisku manjka preko tristo tisuća. Kamo puste sreće da nismo bili u pravu.
ili iz drugog izvora
Nema razlike između Bobanovog ultimativnog poziva sarajevskim Hrvatima da se isele ili će biti smatrani izdajnicima i Čovićevog nedavnog zaključka da su Hrvati koji su ostali u Sarajevu ili glupi ili nesposobni.
dječak sa šibicama

#1182 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Daj ti meni dokaz da je to Covic rekao, a ne laprdanja kojekakvih Suljagica i njihove interpretacije.
decembar2017

#1183 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by decembar2017 »

dječak sa šibicama wrote:Daj ti meni dokaz da je to Covic rekao, a ne laprdanja kojekakvih Suljagica i njihove interpretacije.
Prvi citat je od
Mile Stojić jedan je od najuglednijih suvremenih pjesnika hrvatskoga jezika, publicist, antologičar, književni kritičar i prevoditelj. Rođen u Hercegovini, u Dragićini kod Čitluka,
dječak sa šibicama

#1184 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Daj dokaz, rekoh. Suljagic, Stojic, nebitno, ista fela.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1185 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by pici »

HDZ je desnicarsko uhljudbena sramka, sad pljescu madjarima a vamo se ubisHe izmisljajuci nove nazive i rijeci da pobjegnu od madjarizacije... cccc podanicki mentalitet
decembar2017

#1186 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by decembar2017 »

dječak sa šibicama wrote:Daj dokaz, rekoh. Suljagic, Stojic, nebitno, ista fela.

Ta njegova izjava je bila aktuelna 2010-2011 i svako ko je imalo pratio desavanja u to vrijeme je se sjeca , to sto ti nemas pameti da je se sjetis ili obraza da priznas da si je cuo to je do tebe. Covic je to izjavio, stavio sam ti citate ljudi koji pricaju o tome i kritikuju ga zbog toga a nije ni Suljagic iz Sarajeva vec Stojic iz Citluka tako ako imas problema sa tom izjavom obrati se sefu koji te ovamo salje.
dječak sa šibicama

#1187 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Jest malo starija karta, danas je plave boje sigurno vise, ali reprezentativna je

Image

pazi Sandzaka sto je komunisticki orjentisan :D
dječak sa šibicama

#1188 Re: Desničari osvajaju Evropu!

decembar2017 wrote:
dječak sa šibicama wrote:Daj dokaz, rekoh. Suljagic, Stojic, nebitno, ista fela.

Ta njegova izjava je bila aktuelna 2010-2011 i svako ko je imalo pratio desavanja u to vrijeme je se sjeca , to sto ti nemas pameti da je se sjetis ili obraza da priznas da si je cuo to je do tebe. Covic je to izjavio, stavio sam ti citate ljudi koji pricaju o tome i kritikuju ga zbog toga a nije ni Suljagic iz Sarajeva vec Stojic iz Citluka tako ako imas problema sa tom izjavom obrati se sefu koji te ovamo salje.
Ukratko, nemas dokaza. Osim "pricaju zene u brijacnici".

Hvala na pojasnjenju.
seln

#1189 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by seln »

https://www.slobodnaevropa.org/a/covic- ... 88307.html

Na manifestaciji 'Lipanjska zora' Čović je najavio izmjenu Izbornog zakona, tvrdeći kako se neće na tome ostati, već da će 'Hrvati u reorganizovanoj Bosni i Hercegovini živjeti na prostoru kojeg je oslobodio i odbranio HVO'.
dječak sa šibicama

#1190 Re: Desničari osvajaju Evropu!

„Ono što mi tražimo je da se promijeni Ustav Bosne i Hercegovine i na tom se danas do kraja radi i u Bosni i Hercegovini i mnogo dalje od Bosne i Hercegovine. I u tim rješenjima sva ona područja koje je čuvala Herceg Bosna, koja je odbranio HVO, biće sastavnica prostora u kojem će živjeti hrvatski narod u Bosni i Hercegovini. U to ne sumnjajte“, poručio je Čović.

Ja vjerujem da nekom mozdanom operacijom neko od ovoga dodje do "glup je svaki Hrvat koji ostane u Sarajevu", ali za to ipak postoje nadlezne sluzbe i ambulante.
decembar2017

#1191 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by decembar2017 »

dječak sa šibicama wrote:
decembar2017 wrote:

Ukratko, nemas dokaza. Osim "pricaju zene u brijacnici".

Hvala na pojasnjenju.

Osim vlastite memorije i citate ljudi koji su validi da to spominju ali vidim da clanstvom u adz prestaje koristenje vlastitog razmisljanja.
seln

#1192 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by seln »

dječak sa šibicama wrote:„Ono što mi tražimo je da se promijeni Ustav Bosne i Hercegovine i na tom se danas do kraja radi i u Bosni i Hercegovini i mnogo dalje od Bosne i Hercegovine. I u tim rješenjima sva ona područja koje je čuvala Herceg Bosna, koja je odbranio HVO, biće sastavnica prostora u kojem će živjeti hrvatski narod u Bosni i Hercegovini. U to ne sumnjajte“, poručio je Čović.

Ja vjerujem da nekom mozdanom operacijom neko od ovoga dodje do "glup je svaki Hrvat koji ostane u Sarajevu", ali za to ipak postoje nadlezne sluzbe i ambulante.
Neko sa mozdanom operacijom moze previdjeti da ovo nije poziv samo Hrvatima Sarajeva, vec svim Hrvatima u BiH.
dječak sa šibicama

#1193 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Vlast u Nizozemskoj i Francuskoj prošle su godine osvojile centrističke i proeuropske snage, no i u jednoj i u drugoj državi desne stranke euroskeptičnog predznaka predstavljaju drugu po snazi političku opciju (Geert Wilders u Nizozemskoj, Marine le Pen u Francuskoj).
Desne političke opcije već su neko vrijeme na vlasti u Mađarskoj, Poljskoj i Češkoj, a nakon prošle godine desnica preuzima vlast i u Austriji („pučani“ i „slobodari“).
U Njemačkoj „Alternativa za Njemačku“, euroskeptična stranka desnice, treća je po snazi stranka u Bundestagu, a prema posljednjoj anekti „Die Welta“ na novim bi izborima osvojila drugo mjesto. Nedavni izbori u Italiji donijeli su pobjedu desnice (ali i antiestablishmentskog pokreta „Pet zvijezda") i potpuni potop lijevih i centrističkih stranaka.
seln

#1194 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by seln »

dječak sa šibicama wrote:Vlast u Nizozemskoj i Francuskoj prošle su godine osvojile centrističke i proeuropske snage, no i u jednoj i u drugoj državi desne stranke euroskeptičnog predznaka predstavljaju drugu po snazi političku opciju (Geert Wilders u Nizozemskoj, Marine le Pen u Francuskoj).
Desne političke opcije već su neko vrijeme na vlasti u Mađarskoj, Poljskoj i Češkoj, a nakon prošle godine desnica preuzima vlast i u Austriji („pučani“ i „slobodari“).
U Njemačkoj „Alternativa za Njemačku“, euroskeptična stranka desnice, treća je po snazi stranka u Bundestagu, a prema posljednjoj anekti „Die Welta“ na novim bi izborima osvojila drugo mjesto. Nedavni izbori u Italiji donijeli su pobjedu desnice (ali i antiestablishmentskog pokreta „Pet zvijezda") i potpuni potop lijevih i centrističkih stranaka.
To premudri "Sabahski list"? :D
No frx, ako Europa hoce da se sjebe, ko sam ja da im smetam?
CPT

#1195 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by CPT »

Point. wrote:
CPT wrote:Ovi ljudi kriju svoj indenitet zbog poznatog (i racionalnog) razloga. Isto bi uradili i drugi u slicnoj situaciji.

Bosanci su devedesetih masovno koristili al eto nisu crni pa je ok.
Pričaš koještarije. Bosanci to nisu radili. Nađi mi Bosanca kojem u pasošu stoji datum rođenja 1. Januar. To se stavlja onima koji dolaze bez papira.
Jako bitno! Jel stavi 1. januar, 15. februar ili 1523204'32043'. decembar. Bosanac nikad nije koristio ukraden pasos, lazne dokumente, itd,... A oni sto svake godine deportiraju u BiH zbog laganja u togu emigracije? Fatamorgana jel?
decembar2017

#1196 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by decembar2017 »

dječak sa šibicama wrote:„Ono što mi tražimo je da se promijeni Ustav Bosne i Hercegovine i na tom se danas do kraja radi i u Bosni i Hercegovini i mnogo dalje od Bosne i Hercegovine. I u tim rješenjima sva ona područja koje je čuvala Herceg Bosna, koja je odbranio HVO, biće sastavnica prostora u kojem će živjeti hrvatski narod u Bosni i Hercegovini. U to ne sumnjajte“, poručio je Čović.

Ono sto je odbranio hvo ??? Znaci iz te sastavnice izbaci citav Mostar i sve juzno od njega jer tu hvo nije prstom mrdnuo dok im nije dosla hv, isto tako Drvar, Grahovo, Jajce, izbaci i Odzak kojeg su u Dejtonu dobili a ne u odbrani, Kupres jer im je to oslobodila Armija RBIH, Kiseljak i Zepce su im odbranili srbi, za Sarajevo. Tuzlu, Vares, Bugojno, Gornji Vakuf, Travnik i sl ni da ne spominjemo, znaci ostalo je samo malo kamenjara uz granicu sa hr koju niko nije ni napadao pa je bilo lahko sacuvati :D

Znaci ne prestaje ti nista drugo da poslusas firera i da skupis kofere pa iz Novog Sarajeva pravac u hrvatska podrucja na kamenjaru u lov na poskoke i pjevanje gange :lol:
Last edited by decembar2017 on 16/08/2018 15:01, edited 6 times in total.
dječak sa šibicama

#1197 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Mađarski premijer Viktor Orban želi da zabrani upotrebu crvene zvezde, odnosno petokrake, pa njegova stranka Fides sprema zakon kojim će biti stopirana njena svaka komercijalna upotreba.

Zakon je predvideo kaznu od čak 6,5 miliona evra ili dve godine zatvora za sve koji se usude da ipak koriste crvenu zvezdu.

Među najviše pogođenima naći će se čuvena holandska pivara "Hajneken", čiju prepoznatljivu etiketu već decenijama krasi upravo petokraka.

Stručnjaci procenjuju da zabrana, osim ideološke ima i ekonomsku pozadinu.

"Hajneken" je nedavno dobio sudski spor protiv jednog proizvođača piva u Rumuniji, inače vrlo popularnog među tamošnjim Mađarima.

Utvrđeno je da lokalni "Csiki" previše liči na "Hajnekenovo" pivo "Ciuc", koje zauzima priličan tržišni udeo i svakako ga želi zadržati.

Prema toj teoriji, Orbanu je ne baš omiljena crvena zvezda samo izgovor da našteti "Hajnekenu", navode portali.

znao sam da iza svega stoji ili piva ili pi**a

Orbane, razocaravas :lol:
dječak sa šibicama

#1198 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Image

hej, nekem :lol: :lol: :lol:
dječak sa šibicama

#1199 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Inace, interesantno je da sam Hajneken, 40 godina odnosno od 1950. do 1990. nije imao crvenu petokraku na flasi, pod izgovorom "to je simbol SSSR-a" :lol:
seln

#1200 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by seln »

Predomnijevam da se za upotrebu kukastog kriza u Madjarskoj dobje usmena opomena (sto je jos dobro, u Hrvatskoj se dobije mjesto na HDZ-ovoj listi).

Je li ovo u Madjarskoj ili u Hrvatskoj?

Image
Post Reply