10 puta ti je receno da nije smisao demonstracija promjena vlasti nego narod hoce da ta vlast prestane da krade , daza laze , da unistava firme , da prodaje nacinalna bogastva , da prestane da pravi centrale na nasim lijepim rijekama , da daje rodjacima dozvolu za sjecu sume dok unistava stare firme koje su proizvodile namjestaj . Narod salje poruku da se prestanu ljudi zaposljavti u drzavnim institucijama preko stele .Previse je budzetlija . Vrve na forumima i sa radnog mjesta drkaju cijeli dan ovdje . Ljudi hoce da prestane isplata laznim braniteljima kojih ima u zapadnoj hercegovini vise nego kineza . Da se prestanu voziti njemacki auti od 200 000 maraka , da prestane zaduzivanje . Da se sacuva kulutra , da se ne zatvaraju muzeji , da se prestane sa bespravnom gradnjom pored nasih rijeka ( Esad Radeljas ) da se prestanu kupovati diplome ( Esad Radeljas magistar ) da se placa porez , da prestane mutna radnja oko telekoma i elektroprivrede . Da prestanemo biti sluge i vazali Hrvatske i Srbije . Da se regulise bosanska imovina u ex Yu drzavma . Da se posalju u picku materinu oni koji hoce treci i cetvrti i peti entiet za sva vremena a ne da se trose pare po Pragu na jalove sastanke . mogao bi do sutra pisati ....eto cemu sluzi bunt . Neka sutra bude Brankovic predsjednik drzave ali da objasni kako je kupio stan po zakonu . DOSTA !!!! shvatas li ti uopste ista . Ja volim ovu zemlju i smatram da ovo jedini put u bolje sutra .Mister Yes wrote:Demonstrirati protiv čega? Protiv vlasti ili protiv sistema? Ako je protiv vlasti onda je to idiotizam jer vlast možeš promijeniti na izborima koji su svake 4 godine. Ako je protiv sistema onda je protiv Daytona. Kontaš?Aspekt wrote: Znaci u Daytonu pise da narod ne smije demonstrirati protiv gladi , pljacke , korupcije , nepotizma ....![]()
Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
-
Aspekt
#1176 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
-
frx
#1177 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Moje misljenje je da se tesko sta moze promjeniti bez prave revolucije, gdje ce biti i mrtvih a ne samo ranjenih. I ono protiv cega se treba boriti jeste kriminal vladajuce garniture i opste poznati nerad tih glavonja za koje smo glasali a koji su izigrali nase povjerenje. Sudski procesuirati svaki revizorski izvjestaj koji pokazuje nepravilnosti u radu i kazniti na najgori moguci nacin za njih, oduzeti im imovinu
. Na taj nacin mislim da bi sljedeci politicari koje bi izabrali bili savjesniji u obavljanju svojih duznosti.
- Mister Yes
#1178 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Znači ipak se nadaš da će se ovo proširiti i izvan TK. Znači isto ono što i ja kažem.madner wrote:Kretonoidu, drustvo je spojena posuda.Mister Yes wrote:madner wrote:Ti si jedan supljator koji nije u stanju sastaviti dvije recenice bez da sam sebi skoci u usta. Cuj onda mora biti na visem nivou, te stoga ne treba protestovati.Kretenizam na nivou trogodisnjeg djeteta.
Zato supljatori bezvezni, ne rise.Pa govoriš o moralnom oporavku društva. Kojeg društva? Tuzlanskog ili BH društva? Kralju i šahu
Kažem ja, lijek
- Alfons Kauders
#1179 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
policija nije kriva sto su ti ljudi ostali bez posla i primanja... vecina onih drotova iz specijalne je isla u srednju ili osnovnu kada su ih izvarali... a ni vlada tk nije prava adresa - zna se gdje su oni koji su im sahranili firme... nema ih na slatini, ali ces ih dosta naci na potezu od m.dvora do vjecne (ako se haris ne zadesi u turskoj)japin_mutapi wrote:ovo je bunt protiv sistema koji otima i pljačka a narod sve siromašniji i gladniji
a policija je dio tog sistema i ona mu omogučava nesmetan (ne)rad i otimačinu
tako da je sasvim opravdan revolt i mržnja prema policiji pogotovu kada pokažu pravo lice
ispade da treba drotovima razbijati glave, a onda sutradan glasati za iste... tuzla je to sefe, mali grad... kako ces naci 5,000 ljudi da biju drotove, kad su s tim istim drotovima isli u skolu, odrastali itd... nije to ni kijev, ni atena, vec gradic od 100,000 ljudi
to objasnjava zasto kod nas neces imati nasilnih demonstracija... jer narod nece mlatit rodjaka denisa koji je specijalac, ni komsiju ivana koji je obicni policajac...
- Paranoid
#1180 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
553.481 razloga za proteste..
- edo_79
#1181 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Imaš jaro moj piće od mene gdje hoćešAspekt wrote:10 puta ti je receno da nije smisao demonstracija promjena vlasti nego narod hoce da ta vlast prestane da krade , daza laze , da unistava firme , da prodaje nacinalna bogastva , da prestane da pravi centrale na nasim lijepim rijekama , da daje rodjacima dozvolu za sjecu sume dok unistava stare firme koje su proizvodile namjestaj . Narod salje poruku da se prestanu ljudi zaposljavti u drzavnim institucijama preko stele .Previse je budzetlija . Vrve na forumima i sa radnog mjesta drkaju cijeli dan ovdje . Ljudi hoce da prestane isplata laznim braniteljima kojih ima u zapadnoj hercegovini vise nego kineza . Da se prestanu voziti njemacki auti od 200 000 maraka , da prestane zaduzivanje . Da se sacuva kulutra , da se ne zatvaraju muzeji , da se prestane sa bespravnom gradnjom pored nasih rijeka ( Esad Radeljas ) da se prestanu kupovati diplome ( Esad Radeljas magistar ) da se placa porez , da prestane mutna radnja oko telekoma i elektroprivrede . Da prestanemo biti sluge i vazali Hrvatske i Srbije . Da se regulise bosanska imovina u ex Yu drzavma . Da se posalju u picku materinu oni koji hoce treci i cetvrti i peti entiet za sva vremena a ne da se trose pare po Pragu na jalove sastanke . mogao bi do sutra pisati ....eto cemu sluzi bunt . Neka sutra bude Brankovic predsjednik drzave ali da objasni kako je kupio stan po zakonu . DOSTA !!!! shvatas li ti uopste ista . Ja volim ovu zemlju i smatram da ovo jedini put u bolje sutra .Mister Yes wrote:Demonstrirati protiv čega? Protiv vlasti ili protiv sistema? Ako je protiv vlasti onda je to idiotizam jer vlast možeš promijeniti na izborima koji su svake 4 godine. Ako je protiv sistema onda je protiv Daytona. Kontaš?Aspekt wrote: Znaci u Daytonu pise da narod ne smije demonstrirati protiv gladi , pljacke , korupcije , nepotizma ....![]()
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#1182 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
I u cemu je problem sto ti je trazio sve to u autu????? To je obavezna oprema koju moras imati uz vozacku i saobracajnu samo sto ste vi izgleda navikli da radite sta hocete i vozite kako hocete. Cuj zaustavio te!!!!! Pa zato i sluzi policija. Ovo je ubjedljivo najinteresantniji komentar na cijeloj temi:)El malagueño wrote:Jesi ti normalan? Policiji nije lahko? eto ubise se od posla mater im jebem neodgojenu...Samo znaju slabije udarati, zaustave te na cesti, izmisle ti razlog da im moras dati cenera (neki dan mene lola zaustavio, i prvo daj dokumente, pa vozacku, pa signalizacija, pa otvori gepek, pa imas li prvu pomoc, i na kraju kaze imas li rezervne sijalice????) To policija? Policija koja pljuje pred uhapsenim momkom i psuje mu mater? To policija? Dje zivis ti? Kad je to murija kod nas morala ISTA uradit poslije rata? ovo je prvi put da su morali zasukat rukave, a svi su u talu sa kriminalcima ili ih ne smiju ni pogledati kad prodju kraj njih sa 180 na sat. Nabijem ih na kurac, i svaki danas drot je zasluzio da fasuje kamen u glavu. SVAKI.Korisničkoime wrote:Jbg nasilni protesti nose uvijek i onu ružnu stranu sukob policije i građana. Ko misli da je policiji drago što ovo radi vara se. Da napomenem nisam policajac. Sutra ako bude bilo protesta ne slutim dobro specijalne jedinice MUP-a TK nisu nimalo bezazlene. Narod ogorčen protiv isto tako ogorčene policije. Znam da policija nije baš omiljena ali ni tim ljudima nije lako počev od uslova na radu preko plata do trpljenja raznoraznih sranja. Za sve zaslužni ljudi koje sada moraju da brane a možda bi ili bi najvjerovatnije i oni sa narodom skupa.
U svakom slučaju volio bih da sutra ne bude sukoba jer danas se policija možda uhvatila nespremna sutra međutim to neće biti slučaj a to za neke učesnike sukoba ne znači ništa dobro.
Što se tiče vlasti pa naivno je vjerovati da je samo sadašnja vlast za sve zaslužna od 1996 pa do danas sve vlade i sazivi skupština/parlamenata na svim nivoima države jer prosto se ne mogu sjetiti da je bilo koja vlada ili saziv skupštine/parlamenta dobro radio. To nas dovodi da zapravo nemamo iole veće stranke u koju bi imalo mogli polagati nade.
- Reglan
#1183 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Al sam papak al sam lolaMister Yes wrote:Znači ipak se nadaš da će se ovo proširiti i izvan TK. Znači isto ono što i ja kažem.madner wrote:Kretonoidu, drustvo je spojena posuda.Mister Yes wrote:Pa govoriš o moralnom oporavku društva. Kojeg društva? Tuzlanskog ili BH društva? Kralju i šahu
Kažem ja, lijek
-
Aspekt
#1184 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
mali_balon wrote:Uvijek sam se nekako sa sazaljenjem divio, ako to ima neke logike, ljudima koji misle da su pametni, smijesni, i izdignuti nekako iznad mase. To su tkz misevi.Mister Yes wrote:Ja sam tačno lijek za tvoju bolest.
-
mali_balon
#1185 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
@mister i ostali misevi

Dzaba, ne ide...

Dzaba, ne ide...
- bach
#1186 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Ljepoto,Mister Yes wrote:Nije dovoljno želiti raditi. Moraš biti sposoban i da nađeš posao. Država je takva kakva je i ako ti se ne sviđa ima i drugih država širom svijeta. Niko te ne tjera da živiš ovdje.mali_balon wrote:Nu idiJota, e svasta. Garant si dijaspora ili se nikad u zivotu nisi napatio, KONJU ILI KOBILO NAROD BI RADIO POSTENO ALI GA DRZAVA JEBE.Mister Yes wrote:
To hoće svi ljudi širom svijeta. Ali nema više Jugoslavije i socijalizma. Firma propala? Ideš dalje, tražiš posao i boriš se. Ako nema u ovoj zemlji ima negdje drugo. Ne čekaš da ti država riješi probleme. Pereš tanjire ako treba ali boriš se.
A za vrijeđanje si prijavljen.
Moja otac trideset godina radio u jednoj vrlo uspješnoj firmi, koja je čak uspjela i rat da preživi i nastavi proizvodnju nakon njega. Sve do prije deset godina dok je nije privatizirao jedan miljenik lokalne politike koji je nove, milionski vrijedne mašine isjekao u staro željezo, iščupao bakarne kablove iz zidova i radnike istjerao na ulicu.
Moj otac, pedeseet i devet mu je godine, ne može u penziju jer mu ova privatizacijak baraba nije plaćala doprinose. Ne samo mom ocu nego za još 90 radnika. To su milionski iznosi poreza za koje ja oštećena država. Država je ta koja je pet godina žmirila na to da jedan čovjek ne plaća ono što je u svakoj državi svetinja. POREZ . Država je apsolutni krivac.
- edo_79
#1187 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Ni pomoću trikovamali_balon wrote:@mister i ostali misevi
Dzaba, ne ide...
- trcicu trceci
#1188 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Ubise vas igrice, jeste se nalozili
Najsmjesniji su mi ovi kao bez mrtvih nema revolucije... daleko mi Egipat, daleko mi Sirija, daleko mi Libija, daleko mi Ukrajina... U svakoj ovoj drzavi su bile masovne demostracije, ljudi su poginuli, nista se nije promjenilo i cak je stanje deset puta gore negdje...
Najsmjesniji su mi ovi kao bez mrtvih nema revolucije... daleko mi Egipat, daleko mi Sirija, daleko mi Libija, daleko mi Ukrajina... U svakoj ovoj drzavi su bile masovne demostracije, ljudi su poginuli, nista se nije promjenilo i cak je stanje deset puta gore negdje...
-
elcaliente
#1189 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Ali zato Denis i Ivan sa maskom na glavi malte komsiju i komsijino dijete do neizenomglosti.Alfons Kauders wrote:policija nije kriva sto su ti ljudi ostali bez posla i primanja... vecina onih drotova iz specijalne je isla u srednju ili osnovnu kada su ih izvarali... a ni vlada tk nije prava adresa - zna se gdje su oni koji su im sahranili firme... nema ih na slatini, ali ces ih dosta naci na potezu od m.dvora do vjecne (ako se haris ne zadesi u turskoj)japin_mutapi wrote:ovo je bunt protiv sistema koji otima i pljačka a narod sve siromašniji i gladniji
tako da je sasvim opravdan revolt i mržnja prema policiji pogotovu kada pokažu pravo lice
ispade da treba drotovima razbijati glave, a onda sutradan glasati za iste... tuzla je to sefe, mali grad... kako ces naci 5,000 ljudi da biju drotove, kad su s tim istim drotovima isli u skolu, odrastali itd... nije to ni kijev, ni atena, vec gradic od 100,000 ljudi
to objasnjava zasto kod nas neces imati nasilnih demonstracija... jer narod nece mlatit rodjaka denisa koji je specijalac, ni komsiju ivana koji je obicni policajac...
- newlevel
#1190 Re: AW: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Dzaba papku govoris !
Sent from my Nokia 3310
Sent from my Nokia 3310
- Mister Yes
#1191 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Svi to želimo. Ali to je nemoguće bez potpune promjene sistema to jest ovakvog uređenja države.Aspekt wrote: 10 puta ti je receno da nije smisao demonstracija promjena vlasti nego narod hoce da ta vlast prestane da krade , daza laze , da unistava firme , da prodaje nacinalna bogastva , da prestane da pravi centrale na nasim lijepim rijekama , da daje rodjacima dozvolu za sjecu sume dok unistava stare firme koje su proizvodile namjestaj . Narod salje poruku da se prestanu ljudi zaposljavti u drzavnim institucijama preko stele .Previse je budzetlija . Vrve na forumima i sa radnog mjesta drkaju cijeli dan ovdje . Ljudi hoce da prestane isplata laznim braniteljima kojih ima u zapadnoj hercegovini vise nego kineza . Da se prestanu voziti njemacki auti od 200 000 maraka , da prestane zaduzivanje . Da se sacuva kulutra , da se ne zatvaraju muzeji , da se prestane sa bespravnom gradnjom pored nasih rijeka ( Esad Radeljas ) da se prestanu kupovati diplome ( Esad Radeljas magistar ) da se placa porez , da prestane mutna radnja oko telekoma i elektroprivrede . Da prestanemo biti sluge i vazali Hrvatske i Srbije . Da se regulise bosanska imovina u ex Yu drzavma . Da se posalju u picku materinu oni koji hoce treci i cetvrti i peti entiet za sva vremena a ne da se trose pare po Pragu na jalove sastanke . mogao bi do sutra pisati ....eto cemu sluzi bunt . Neka sutra bude Brankovic predsjednik drzave ali da objasni kako je kupio stan po zakonu . DOSTA !!!! shvatas li ti uopste ista . Ja volim ovu zemlju i smatram da ovo jedini put u bolje sutra .
- Alfons Kauders
#1192 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
jahelcaliente wrote:Ali zato Denis i Ivan sa maskom na glavi malte komsiju i komsijino dijete do neizenomglosti.Alfons Kauders wrote:policija nije kriva sto su ti ljudi ostali bez posla i primanja... vecina onih drotova iz specijalne je isla u srednju ili osnovnu kada su ih izvarali... a ni vlada tk nije prava adresa - zna se gdje su oni koji su im sahranili firme... nema ih na slatini, ali ces ih dosta naci na potezu od m.dvora do vjecne (ako se haris ne zadesi u turskoj)japin_mutapi wrote:ovo je bunt protiv sistema koji otima i pljačka a narod sve siromašniji i gladniji
-
krcko44
#1193 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Mister Yes = Alfons KaudersMister Yes
Isti stil, ista retorika. Klon
- newlevel
#1194 Re: AW: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Hahaha nije zar da je toliko covjek bolestan. Nemoj tako, Alfons ima dobri postova.krcko44 wrote:Mister Yes = Alfons KaudersMister Yes
Isti stil, ista retorika. Klon![]()
Sent from my Nokia 3310
-
Aspekt
#1195 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Hrasno 38
To je veliki problem . Je li ti ikad zaustavila policija u njemackoj , Svicarskoj , Austriji ...Policija treba prvo treba da kaze dobar dan gospodine , i trazi dokumente . Takodje treba sa razlogom da te zaustavi . Brza voznja , prolazak kroz crveno . Sto se tice rezrvnih sijalica i hitne pomoci to na zapadu niko nikad ne trazi . To je kod nas provokacija , izivljvanje , demonstracija sila i izmedju redova poziv na mito . hoce stoka policijska da mu gurnes 20 maraka .sto ti je trazio sve to u autu????? To je obavezna oprema koju moras imati uz vozacku i saobracajnu samo sto ste vi izgleda navikli da radite sta hocete i vozite kako hocete. Cuj zaustavio te!!!!! Pa zato i sluzi policija. Ovo je ubjedljivo najinteresantniji komentar na cijeloj temi:)I u cemu je problem
- UltrasNaBaterije
- Location: Grbavica-zgrade u nizu, u kopu-jedan drugom uvijek blizu
#1196 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
danas cete prisustvovati smijuriji od protesta, bice zanimljivo možda 2-3 pendreka i nek se hipsteri raziđu i masturbiraju na čegevaru kući...

-
nojapa
#1197 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Pocelo je...
Autobusi gradskog saobraćaja Tuzla blokiraju sve moguće raskrsnice!!

Autobusi gradskog saobraćaja Tuzla blokiraju sve moguće raskrsnice!!

Last edited by nojapa on 06/02/2014 10:11, edited 1 time in total.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#1198 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
a jeste se raspucali...

- Mister Yes
#1199 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Žao mi je zbog tvog starog. I moj otac je 30 godina radio u jednoj velikoj firmi koja je nakon rata propala. Čim je vidio da će propasti potražio je drugi posao i našao ga izvan svoje struke ali bolje išta nego ništa. U toj firmi je radio do smrti jer penziju nije dočekao.bach wrote: Ljepoto,
Moja otac trideset godina radio u jednoj vrlo uspješnoj firmi, koja je čak uspjela i rat da preživi i nastavi proizvodnju nakon njega. Sve do prije deset godina dok je nije privatizirao jedan miljenik lokalne politike koji je nove, milionski vrijedne mašine isjekao u staro željezo, iščupao bakarne kablove iz zidova i radnike istjerao na ulicu.
Moj otac, pedeseet i devet mu je godine, ne može u penziju jer mu ova privatizacijak baraba nije plaćala doprinose. Ne samo mom ocu nego za još 90 radnika. To su milionski iznosi poreza za koje ja oštećena država. Država je ta koja je pet godina žmirila na to da jedan čovjek ne plaća ono što je u svakoj državi svetinja. POREZ . Država je apsolutni krivac.
Svako ima neku svoju priču. Meni je iskreno žao svih kojima je teško. Ali ovo nije način. Protesti protiv kantonalne vlade neće ništa promjeniti.
- Paranoid
#1200 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
krcko44 wrote:Mister Yes = Alfons KaudersMister Yes
Isti stil, ista retorika. Klon![]()

CSI by krcko..