Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Locked

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
115
21%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
77
14%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
100
18%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
65
12%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
28
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
60
11%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
7
1%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
19
3%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
20
4%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
58
11%

Total votes: 549

Aspekt

#1176 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Aspekt »

Mister Yes wrote:
Aspekt wrote: Znaci u Daytonu pise da narod ne smije demonstrirati protiv gladi , pljacke , korupcije , nepotizma .... :?
Demonstrirati protiv čega? Protiv vlasti ili protiv sistema? Ako je protiv vlasti onda je to idiotizam jer vlast možeš promijeniti na izborima koji su svake 4 godine. Ako je protiv sistema onda je protiv Daytona. Kontaš?
10 puta ti je receno da nije smisao demonstracija promjena vlasti nego narod hoce da ta vlast prestane da krade , daza laze , da unistava firme , da prodaje nacinalna bogastva , da prestane da pravi centrale na nasim lijepim rijekama , da daje rodjacima dozvolu za sjecu sume dok unistava stare firme koje su proizvodile namjestaj . Narod salje poruku da se prestanu ljudi zaposljavti u drzavnim institucijama preko stele .Previse je budzetlija . Vrve na forumima i sa radnog mjesta drkaju cijeli dan ovdje . Ljudi hoce da prestane isplata laznim braniteljima kojih ima u zapadnoj hercegovini vise nego kineza . Da se prestanu voziti njemacki auti od 200 000 maraka , da prestane zaduzivanje . Da se sacuva kulutra , da se ne zatvaraju muzeji , da se prestane sa bespravnom gradnjom pored nasih rijeka ( Esad Radeljas ) da se prestanu kupovati diplome ( Esad Radeljas magistar ) da se placa porez , da prestane mutna radnja oko telekoma i elektroprivrede . Da prestanemo biti sluge i vazali Hrvatske i Srbije . Da se regulise bosanska imovina u ex Yu drzavma . Da se posalju u picku materinu oni koji hoce treci i cetvrti i peti entiet za sva vremena a ne da se trose pare po Pragu na jalove sastanke . mogao bi do sutra pisati ....eto cemu sluzi bunt . Neka sutra bude Brankovic predsjednik drzave ali da objasni kako je kupio stan po zakonu . DOSTA !!!! shvatas li ti uopste ista . Ja volim ovu zemlju i smatram da ovo jedini put u bolje sutra .
frx

#1177 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by frx »

Moje misljenje je da se tesko sta moze promjeniti bez prave revolucije, gdje ce biti i mrtvih a ne samo ranjenih. I ono protiv cega se treba boriti jeste kriminal vladajuce garniture i opste poznati nerad tih glavonja za koje smo glasali a koji su izigrali nase povjerenje. Sudski procesuirati svaki revizorski izvjestaj koji pokazuje nepravilnosti u radu i kazniti na najgori moguci nacin za njih, oduzeti im imovinu :D . Na taj nacin mislim da bi sljedeci politicari koje bi izabrali bili savjesniji u obavljanju svojih duznosti.
Mister Yes

#1178 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Mister Yes »

madner wrote:
Mister Yes wrote:
madner wrote:Ti si jedan supljator koji nije u stanju sastaviti dvije recenice bez da sam sebi skoci u usta. Cuj onda mora biti na visem nivou, te stoga ne treba protestovati. :roll: Kretenizam na nivou trogodisnjeg djeteta.

Zato supljatori bezvezni, ne rise.
:lol: Pa govoriš o moralnom oporavku društva. Kojeg društva? Tuzlanskog ili BH društva? Kralju i šahu :lol:
Kretonoidu, drustvo je spojena posuda.
Znači ipak se nadaš da će se ovo proširiti i izvan TK. Znači isto ono što i ja kažem.

Kažem ja, lijek :lol:
Alfons Kauders

#1179 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Alfons Kauders »

japin_mutapi wrote:ovo je bunt protiv sistema koji otima i pljačka a narod sve siromašniji i gladniji
a policija je dio tog sistema i ona mu omogučava nesmetan (ne)rad i otimačinu

tako da je sasvim opravdan revolt i mržnja prema policiji pogotovu kada pokažu pravo lice
policija nije kriva sto su ti ljudi ostali bez posla i primanja... vecina onih drotova iz specijalne je isla u srednju ili osnovnu kada su ih izvarali... a ni vlada tk nije prava adresa - zna se gdje su oni koji su im sahranili firme... nema ih na slatini, ali ces ih dosta naci na potezu od m.dvora do vjecne (ako se haris ne zadesi u turskoj)

ispade da treba drotovima razbijati glave, a onda sutradan glasati za iste... tuzla je to sefe, mali grad... kako ces naci 5,000 ljudi da biju drotove, kad su s tim istim drotovima isli u skolu, odrastali itd... nije to ni kijev, ni atena, vec gradic od 100,000 ljudi

to objasnjava zasto kod nas neces imati nasilnih demonstracija... jer narod nece mlatit rodjaka denisa koji je specijalac, ni komsiju ivana koji je obicni policajac...
Paranoid

#1180 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Paranoid »

553.481 razloga za proteste..
edo_79

#1181 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by edo_79 »

Aspekt wrote:
Mister Yes wrote:
Aspekt wrote: Znaci u Daytonu pise da narod ne smije demonstrirati protiv gladi , pljacke , korupcije , nepotizma .... :?
Demonstrirati protiv čega? Protiv vlasti ili protiv sistema? Ako je protiv vlasti onda je to idiotizam jer vlast možeš promijeniti na izborima koji su svake 4 godine. Ako je protiv sistema onda je protiv Daytona. Kontaš?
10 puta ti je receno da nije smisao demonstracija promjena vlasti nego narod hoce da ta vlast prestane da krade , daza laze , da unistava firme , da prodaje nacinalna bogastva , da prestane da pravi centrale na nasim lijepim rijekama , da daje rodjacima dozvolu za sjecu sume dok unistava stare firme koje su proizvodile namjestaj . Narod salje poruku da se prestanu ljudi zaposljavti u drzavnim institucijama preko stele .Previse je budzetlija . Vrve na forumima i sa radnog mjesta drkaju cijeli dan ovdje . Ljudi hoce da prestane isplata laznim braniteljima kojih ima u zapadnoj hercegovini vise nego kineza . Da se prestanu voziti njemacki auti od 200 000 maraka , da prestane zaduzivanje . Da se sacuva kulutra , da se ne zatvaraju muzeji , da se prestane sa bespravnom gradnjom pored nasih rijeka ( Esad Radeljas ) da se prestanu kupovati diplome ( Esad Radeljas magistar ) da se placa porez , da prestane mutna radnja oko telekoma i elektroprivrede . Da prestanemo biti sluge i vazali Hrvatske i Srbije . Da se regulise bosanska imovina u ex Yu drzavma . Da se posalju u picku materinu oni koji hoce treci i cetvrti i peti entiet za sva vremena a ne da se trose pare po Pragu na jalove sastanke . mogao bi do sutra pisati ....eto cemu sluzi bunt . Neka sutra bude Brankovic predsjednik drzave ali da objasni kako je kupio stan po zakonu . DOSTA !!!! shvatas li ti uopste ista . Ja volim ovu zemlju i smatram da ovo jedini put u bolje sutra .
Imaš jaro moj piće od mene gdje hoćeš :thumbup:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1182 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by hrasno38 »

El malagueño wrote:
Korisničkoime wrote:Jbg nasilni protesti nose uvijek i onu ružnu stranu sukob policije i građana. Ko misli da je policiji drago što ovo radi vara se. Da napomenem nisam policajac. Sutra ako bude bilo protesta ne slutim dobro specijalne jedinice MUP-a TK nisu nimalo bezazlene. Narod ogorčen protiv isto tako ogorčene policije. Znam da policija nije baš omiljena ali ni tim ljudima nije lako počev od uslova na radu preko plata do trpljenja raznoraznih sranja. Za sve zaslužni ljudi koje sada moraju da brane a možda bi ili bi najvjerovatnije i oni sa narodom skupa.
U svakom slučaju volio bih da sutra ne bude sukoba jer danas se policija možda uhvatila nespremna sutra međutim to neće biti slučaj a to za neke učesnike sukoba ne znači ništa dobro.
Što se tiče vlasti pa naivno je vjerovati da je samo sadašnja vlast za sve zaslužna od 1996 pa do danas sve vlade i sazivi skupština/parlamenata na svim nivoima države jer prosto se ne mogu sjetiti da je bilo koja vlada ili saziv skupštine/parlamenta dobro radio. To nas dovodi da zapravo nemamo iole veće stranke u koju bi imalo mogli polagati nade.
Jesi ti normalan? Policiji nije lahko? eto ubise se od posla mater im jebem neodgojenu...Samo znaju slabije udarati, zaustave te na cesti, izmisle ti razlog da im moras dati cenera (neki dan mene lola zaustavio, i prvo daj dokumente, pa vozacku, pa signalizacija, pa otvori gepek, pa imas li prvu pomoc, i na kraju kaze imas li rezervne sijalice????) To policija? Policija koja pljuje pred uhapsenim momkom i psuje mu mater? To policija? Dje zivis ti? Kad je to murija kod nas morala ISTA uradit poslije rata? ovo je prvi put da su morali zasukat rukave, a svi su u talu sa kriminalcima ili ih ne smiju ni pogledati kad prodju kraj njih sa 180 na sat. Nabijem ih na kurac, i svaki danas drot je zasluzio da fasuje kamen u glavu. SVAKI.
I u cemu je problem sto ti je trazio sve to u autu????? To je obavezna oprema koju moras imati uz vozacku i saobracajnu samo sto ste vi izgleda navikli da radite sta hocete i vozite kako hocete. Cuj zaustavio te!!!!! Pa zato i sluzi policija. Ovo je ubjedljivo najinteresantniji komentar na cijeloj temi:)
Reglan

#1183 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Reglan »

Mister Yes wrote:
madner wrote:
Mister Yes wrote: :lol: Pa govoriš o moralnom oporavku društva. Kojeg društva? Tuzlanskog ili BH društva? Kralju i šahu :lol:
Kretonoidu, drustvo je spojena posuda.
Znači ipak se nadaš da će se ovo proširiti i izvan TK. Znači isto ono što i ja kažem.

Kažem ja, lijek :lol:
Al sam papak al sam lola
Aspekt

#1184 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Aspekt »

mali_balon wrote:
Mister Yes wrote: :lol: Ja sam tačno lijek za tvoju bolest. :lol:
Uvijek sam se nekako sa sazaljenjem divio, ako to ima neke logike, ljudima koji misle da su pametni, smijesni, i izdignuti nekako iznad mase. To su tkz misevi.
:thumbup:
mali_balon

#1185 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by mali_balon »

@mister i ostali misevi
Image

Dzaba, ne ide... :sad:
bach

#1186 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by bach »

Mister Yes wrote:
mali_balon wrote:
Mister Yes wrote:
To hoće svi ljudi širom svijeta. Ali nema više Jugoslavije i socijalizma. Firma propala? Ideš dalje, tražiš posao i boriš se. Ako nema u ovoj zemlji ima negdje drugo. Ne čekaš da ti država riješi probleme. Pereš tanjire ako treba ali boriš se.
Nu idiJota, e svasta. Garant si dijaspora ili se nikad u zivotu nisi napatio, KONJU ILI KOBILO NAROD BI RADIO POSTENO ALI GA DRZAVA JEBE.
Nije dovoljno želiti raditi. Moraš biti sposoban i da nađeš posao. Država je takva kakva je i ako ti se ne sviđa ima i drugih država širom svijeta. Niko te ne tjera da živiš ovdje.

A za vrijeđanje si prijavljen.
Ljepoto,

Moja otac trideset godina radio u jednoj vrlo uspješnoj firmi, koja je čak uspjela i rat da preživi i nastavi proizvodnju nakon njega. Sve do prije deset godina dok je nije privatizirao jedan miljenik lokalne politike koji je nove, milionski vrijedne mašine isjekao u staro željezo, iščupao bakarne kablove iz zidova i radnike istjerao na ulicu.

Moj otac, pedeseet i devet mu je godine, ne može u penziju jer mu ova privatizacijak baraba nije plaćala doprinose. Ne samo mom ocu nego za još 90 radnika. To su milionski iznosi poreza za koje ja oštećena država. Država je ta koja je pet godina žmirila na to da jedan čovjek ne plaća ono što je u svakoj državi svetinja. POREZ . Država je apsolutni krivac.
edo_79

#1187 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by edo_79 »

mali_balon wrote:@mister i ostali misevi
Image

Dzaba, ne ide... :sad:
Ni pomoću trikova :roll:
trcicu trceci

#1188 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by trcicu trceci »

Ubise vas igrice, jeste se nalozili :lol: :lol:
Najsmjesniji su mi ovi kao bez mrtvih nema revolucije... daleko mi Egipat, daleko mi Sirija, daleko mi Libija, daleko mi Ukrajina... U svakoj ovoj drzavi su bile masovne demostracije, ljudi su poginuli, nista se nije promjenilo i cak je stanje deset puta gore negdje...
elcaliente

#1189 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by elcaliente »

Alfons Kauders wrote:
japin_mutapi wrote:ovo je bunt protiv sistema koji otima i pljačka a narod sve siromašniji i gladniji

tako da je sasvim opravdan revolt i mržnja prema policiji pogotovu kada pokažu pravo lice
policija nije kriva sto su ti ljudi ostali bez posla i primanja... vecina onih drotova iz specijalne je isla u srednju ili osnovnu kada su ih izvarali... a ni vlada tk nije prava adresa - zna se gdje su oni koji su im sahranili firme... nema ih na slatini, ali ces ih dosta naci na potezu od m.dvora do vjecne (ako se haris ne zadesi u turskoj)

ispade da treba drotovima razbijati glave, a onda sutradan glasati za iste... tuzla je to sefe, mali grad... kako ces naci 5,000 ljudi da biju drotove, kad su s tim istim drotovima isli u skolu, odrastali itd... nije to ni kijev, ni atena, vec gradic od 100,000 ljudi

to objasnjava zasto kod nas neces imati nasilnih demonstracija... jer narod nece mlatit rodjaka denisa koji je specijalac, ni komsiju ivana koji je obicni policajac...
Ali zato Denis i Ivan sa maskom na glavi malte komsiju i komsijino dijete do neizenomglosti.
newlevel

#1190 Re: AW: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by newlevel »

Dzaba papku govoris !

Sent from my Nokia 3310
Mister Yes

#1191 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Mister Yes »

Aspekt wrote: 10 puta ti je receno da nije smisao demonstracija promjena vlasti nego narod hoce da ta vlast prestane da krade , daza laze , da unistava firme , da prodaje nacinalna bogastva , da prestane da pravi centrale na nasim lijepim rijekama , da daje rodjacima dozvolu za sjecu sume dok unistava stare firme koje su proizvodile namjestaj . Narod salje poruku da se prestanu ljudi zaposljavti u drzavnim institucijama preko stele .Previse je budzetlija . Vrve na forumima i sa radnog mjesta drkaju cijeli dan ovdje . Ljudi hoce da prestane isplata laznim braniteljima kojih ima u zapadnoj hercegovini vise nego kineza . Da se prestanu voziti njemacki auti od 200 000 maraka , da prestane zaduzivanje . Da se sacuva kulutra , da se ne zatvaraju muzeji , da se prestane sa bespravnom gradnjom pored nasih rijeka ( Esad Radeljas ) da se prestanu kupovati diplome ( Esad Radeljas magistar ) da se placa porez , da prestane mutna radnja oko telekoma i elektroprivrede . Da prestanemo biti sluge i vazali Hrvatske i Srbije . Da se regulise bosanska imovina u ex Yu drzavma . Da se posalju u picku materinu oni koji hoce treci i cetvrti i peti entiet za sva vremena a ne da se trose pare po Pragu na jalove sastanke . mogao bi do sutra pisati ....eto cemu sluzi bunt . Neka sutra bude Brankovic predsjednik drzave ali da objasni kako je kupio stan po zakonu . DOSTA !!!! shvatas li ti uopste ista . Ja volim ovu zemlju i smatram da ovo jedini put u bolje sutra .
Svi to želimo. Ali to je nemoguće bez potpune promjene sistema to jest ovakvog uređenja države.
Alfons Kauders

#1192 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Alfons Kauders »

elcaliente wrote:
Alfons Kauders wrote:

Ali zato Denis i Ivan sa maskom na glavi malte komsiju i komsijino dijete do neizenomglosti.
jah
krcko44

#1193 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by krcko44 »

Mister Yes

Mister Yes = Alfons Kauders

Isti stil, ista retorika. Klon :?:
newlevel

#1194 Re: AW: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by newlevel »

krcko44 wrote:
Mister Yes

Hahaha nije zar da je toliko covjek bolestan. Nemoj tako, Alfons ima dobri postova.

Sent from my Nokia 3310
Aspekt

#1195 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Aspekt »

Hrasno 38
I u cemu je problem
sto ti je trazio sve to u autu????? To je obavezna oprema koju moras imati uz vozacku i saobracajnu samo sto ste vi izgleda navikli da radite sta hocete i vozite kako hocete. Cuj zaustavio te!!!!! Pa zato i sluzi policija. Ovo je ubjedljivo najinteresantniji komentar na cijeloj temi:)
To je veliki problem . Je li ti ikad zaustavila policija u njemackoj , Svicarskoj , Austriji ...Policija treba prvo treba da kaze dobar dan gospodine , i trazi dokumente . Takodje treba sa razlogom da te zaustavi . Brza voznja , prolazak kroz crveno . Sto se tice rezrvnih sijalica i hitne pomoci to na zapadu niko nikad ne trazi . To je kod nas provokacija , izivljvanje , demonstracija sila i izmedju redova poziv na mito . hoce stoka policijska da mu gurnes 20 maraka .
UltrasNaBaterije
Location: Grbavica-zgrade u nizu, u kopu-jedan drugom uvijek blizu

#1196 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by UltrasNaBaterije »

danas cete prisustvovati smijuriji od protesta, bice zanimljivo možda 2-3 pendreka i nek se hipsteri raziđu i masturbiraju na čegevaru kući... :lol: :lol:

Image
nojapa

#1197 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by nojapa »

Pocelo je...

Autobusi gradskog saobraćaja Tuzla blokiraju sve moguće raskrsnice!!
Image
Last edited by nojapa on 06/02/2014 10:11, edited 1 time in total.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1198 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Chmoljo »

a jeste se raspucali... :D :D :D
Mister Yes

#1199 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Mister Yes »

bach wrote: Ljepoto,

Moja otac trideset godina radio u jednoj vrlo uspješnoj firmi, koja je čak uspjela i rat da preživi i nastavi proizvodnju nakon njega. Sve do prije deset godina dok je nije privatizirao jedan miljenik lokalne politike koji je nove, milionski vrijedne mašine isjekao u staro željezo, iščupao bakarne kablove iz zidova i radnike istjerao na ulicu.

Moj otac, pedeseet i devet mu je godine, ne može u penziju jer mu ova privatizacijak baraba nije plaćala doprinose. Ne samo mom ocu nego za još 90 radnika. To su milionski iznosi poreza za koje ja oštećena država. Država je ta koja je pet godina žmirila na to da jedan čovjek ne plaća ono što je u svakoj državi svetinja. POREZ . Država je apsolutni krivac.
Žao mi je zbog tvog starog. I moj otac je 30 godina radio u jednoj velikoj firmi koja je nakon rata propala. Čim je vidio da će propasti potražio je drugi posao i našao ga izvan svoje struke ali bolje išta nego ništa. U toj firmi je radio do smrti jer penziju nije dočekao.

Svako ima neku svoju priču. Meni je iskreno žao svih kojima je teško. Ali ovo nije način. Protesti protiv kantonalne vlade neće ništa promjeniti.
Paranoid

#1200 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Paranoid »

krcko44 wrote:
Mister Yes

Image

CSI by krcko..
Locked