Sarajevo City Center

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Sta bi zeljeli vidjeti u SCC????

H&M
15
14%
C&A
16
15%
Subway
9
8%
Müller
23
22%
Humanic
2
2%
Esprit
6
6%
Jack&Jones
6
6%
Decathlon
29
27%

Total votes: 106

duminjo

#1176 Re: Sarajevo City Center

Post by duminjo »

starii wrote:Image

ovo je "fiskalni" racun koji se izdaje na 3 spratu kod onih turaka sto prave svoje pizze...i sad reci da je centar legalan...u po centra sarajeva ljudi obrcu fine pare a da ni PDV ne plate...moze samo u bošnjakistanu...

usput malo dalje od turaka nekih 10 metara oni iz mrkve prave svoju cevabdzinicu i smirglaju, režu drva a turci vamo razvlace jufke, prašine koliko hoces....
A jest mi vise pun klinac ovih zalbi na "fiskalne" racune.
Sto si platio? Jedil zvao inspekciju?
Pusti raja da ih kradu za taj PDV i onda se okolo prica i kuka kako taj i taj zakida drzavu, obrce na crno, mafija.... Pa prijavi majku mu. Tacno nas treba kaznjavat sto placamo bez fiskalnog.
Država

#1177 Re: Sarajevo City Center

Post by Država »

Možda nisu u sistemu PDV-a... Nije nužno biti u sistemu PDV-a ako imaš radnju.
maxell_sarajevo

#1178 Re: Sarajevo City Center

Post by maxell_sarajevo »

Mislim da se u PDV ulazi tek kad se obrne 50000KM prometa, a ako je tek osnovana firma sigurno nisu u PDV-u.
Isto tako moraju imati fiskalnu kasu i iz nje izdavati račune i tek kad fiskalna kasa nakuca 50k KM prometa onda treba podnijeti zahtjeva za PDV obveznika.
Juvelandia

#1179 Re: Sarajevo City Center

Post by Juvelandia »

ovo je "fiskalni" racun koji se izdaje na 3 spratu kod onih turaka sto prave svoje pizze...i sad reci da je centar legalan...u po centra sarajeva ljudi obrcu fine pare a da ni PDV ne plate...moze samo u bošnjakistanu...

usput malo dalje od turaka nekih 10 metara oni iz mrkve prave svoju cevabdzinicu i smirglaju, režu drva a turci vamo razvlace jufke, prašine koliko hoces....
:roll:

Kad predje 50 000 KM prijavi se a ne unaprijed, ne zna ni kako ce mu poso ici, al nek smo mi Bosnjakistan, a pojma nemas.
azurna_obala

#1180 Re: Sarajevo City Center

Post by azurna_obala »

Heeej jeste mi se na glavu popeli :jbt: :jbt:
hebo vas centar, nemoj ići i zaveži :roll:
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#1181 Re: Sarajevo City Center

Post by Matijevic_Vlado »

zavezi :mrgreen:
Ljakan

#1182 Re: Sarajevo City Center

Post by Ljakan »

šat da fak ap :lol:

bio u centru nako vala nista osobito,sto se mene tice mogu ga zatvorit :lol:
ElDzidziIbnDzo

#1183 Re: Sarajevo City Center

Post by ElDzidziIbnDzo »

Ne znaš da možeš biti izvan PDV sistema?
VjecitiStudent

#1184 Re: Sarajevo City Center

Post by VjecitiStudent »

samton wrote:
Evo i dokaza sa zapada.

Image

Hajde sad jednom vise zatvorite pogana usta.

Razumijem kritiku, ali ovo je kampanja pljuvanja koja traje iz dana u dan i to nije nikakava pozitivna kritika, nego kampanja pljuvanja. Da li iz zavisti, poganluka, ljubomore, nebitno.
Gdje su ti posjetioci na ovom "dokazu sa zapada"?
StupskaBitanga

#1185 Re: Sarajevo City Center

Post by StupskaBitanga »

mogli su vala produžiti podzemni prolaz do onog sata i sada gdje se otvara Nova banka i to bi več bilo nešto
Ambrozija

#1186 Re: Sarajevo City Center

Post by Ambrozija »

BadCopy wrote:Citajuci komentare konta da je raja otisla u Afagnistan a ne u shopping.
Po prici samo jos krokodili fale.
De malo da se odvadi

Od zla oca od gore matere
:thumbup:
O'zone
Globalni moderator

#1187 Re: Sarajevo City Center

Post by O'zone »

šefica wrote:Baš mi je bezveze što raspoređuju postojeće radnike jer da nije bilo potrebe za njima ne bi ih ni zapošljavali. Što znači da će ljudi da trpe prekomjerni obim posla i sagore kao svijeća.
Ja sam najvjerovatnije izgubio ona dva slobodna dana koja sam imo zbog SCC-a jer "nema ko da radi"
Logovan

#1188 Re: Sarajevo City Center

Post by Logovan »

azurna_obala wrote:Heeej jeste mi se na glavu popeli :jbt: :jbt:
hebo vas centar, nemoj ići i zaveži :roll:
:thumbup:
Neki baš pretjeruju.
DaffyDuck

#1189 Re: Sarajevo City Center

Post by DaffyDuck »

ElDzidziIbnDzo wrote:

Ne znaš da možeš biti izvan PDV sistema?
E jeste svi dr.mr,ing....
Evo prilike da naucite nesto: NE MORAS BITI U PDV SISTEMU ALI MORAS IMATI FISKALNI RACUN!!!
azurna_obala

#1190 Re: Sarajevo City Center

Post by azurna_obala »

Bojim se ući na ovu temu :helou:
SAID5

#1191 Re: Sarajevo City Center

Post by SAID5 »

.
Last edited by SAID5 on 29/03/2014 23:14, edited 1 time in total.
SAID5

#1192 Re: Sarajevo City Center

Post by SAID5 »

SAID5 wrote:Danas bio, liftovi konfuzni, mracni hodnici, nista nije oznaceno, pa ni garaza. Krenes da izadjes, blokiran izlaz, frka jer se par auta okrece, skontas koji je otvoreni izlaz i tu je kamion sa radnicima i nema proci, pa cekas i cekas...

radna mjesta su super, ali centar otvoren a nije ni bilzu gotovog, nije oke :skoljka:
i_ja_na_forumu

#1193 Re: Sarajevo City Center

Post by i_ja_na_forumu »

Joj ovog naseg naroda..
mali milion znakova da je zabranjeno pusenje, a oni opet..
jos gore ima puno djece,al briga njega..on cigaru zapalio i otresa u tanjir...ojj..

i ja pusim..ali ako ima znak da je zabranjeno pusenje sta se pravis pametan :S
Logovan

#1194 Re: Sarajevo City Center

Post by Logovan »

i_ja_na_forumu wrote:Joj ovog naseg naroda..
mali milion znakova da je zabranjeno pusenje, a oni opet..
jos gore ima puno djece,al briga njega..on cigaru zapalio i otresa u tanjir...ojj..

i ja pusim..ali ako ima znak da je zabranjeno pusenje sta se pravis pametan :S
Sve su to kreteni, debili, seljaci. Treba uvesti kazne pa ti stisni i zapali.
DaysleepeR

#1195 Re: Sarajevo City Center

Post by DaysleepeR »

Image
Only1

#1196 Re: Sarajevo City Center

Post by Only1 »

blugirl wrote:Bijah i ja danas.....
Na ulazu u garazu sam cekala 15 minuta jer se isprijecio neki kamion ali se niko nije cesao zbog toga.

Jedva nadjem lift. Lift radnicki, prljav, neki materijali stoje unutra, uzas. Ali dovede me do -1. Tamo moras iza coska pa iza drugog coska, pored radnika iz Konzuma na pus-pauzi, hrpa nekih vrata, vecina zakljucanih, nista nije oznaceno, tek sam treca ovarisala da izadjem. Kad tamo dm. Vau!

Malo stede na rasvjeti. Pomracan centar. Itison onaj u sredini niko brat bratu nije ocistio kako je otvoren centar. Necu da ulazim sad u vrstu i kvalitetu robe u ponudi. Uglavnom, novo za ovo trziste pa hajd.

Htjedoh popit kafu. Samo kaze u burgerima onim. Kafu sam cekala 15 minuta. Njih trojica rade, meni ko braca izgledaju, sporiji od puzeva. Rekla bih da im je prvi posao. Vruce im je valjda pa skidaju kape koje moraju nosit. Oznojeni, umorni, prave burgere, mijesaju narudzbe. Imala sam dovoljno vremena da gledam kroz onu subu kako oni slazu te burgere. Sve ono na pultu stoji, pritiscu rukama ono meso na salatu. Nije mi bas napravilo apetit.

Ali im je igraonica super!

Naidjem na neku uplasenu curu u garazi na povratku, pita gdje se izlazi. Reko jel lift ili pjehe, ma kaze kako god :lol: I jos mi naplatise 4 marke garazu.

E ne's me vidjet Bakire vise tamo zadugo. Bar ne bez sljema
:-) Koja si ti dama jbt, kAo da si iz Pariza
JanuaryJones

#1197 Re: Sarajevo City Center

Post by JanuaryJones »

Koliko ima restorana otvorenih na food court-u i šta nude?

Sent from my iPad using Tapatalk
mali_balon

#1198 Re: Sarajevo City Center

Post by mali_balon »

Bio i ja, ono je vrh ja ono nigdje u EU nisam vidijo pa proputovao sam je uzduz i poprijeko, samo ljubomorne siten duse mogu pljuvati onaku ljepotu...
Svaka cast nasem Bakiru ruke mu se pozlatile da mu Bog da jos para pa da jos tri otvori nek bodu vlahe u oci.
O'zone
Globalni moderator

#1199 Re: Sarajevo City Center

Post by O'zone »

mali_balon wrote:Bio i ja, ono je vrh ja ono nigdje u EU nisam vidijo pa proputovao sam je uzduz i poprijeko, samo ljubomorne siten duse mogu pljuvati onaku ljepotu...
Svaka cast nasem Bakiru ruke mu se pozlatile da mu Bog da jos para pa da jos tri otvori nek bodu vlahe u oci.
:thumbup: :mrgreen:
armma

#1200 Re: Sarajevo City Center

Post by armma »

O'zone wrote:
mali_balon wrote:Bio i ja, ono je vrh ja ono nigdje u EU nisam vidijo pa proputovao sam je uzduz i poprijeko, samo ljubomorne siten duse mogu pljuvati onaku ljepotu...
:thumbup: :mrgreen:
Tako je čovijek ulaže u svoju zemlju ..... i Baketa za predsjednika aBd :izet:
Post Reply