Fudo387 wrote:radostan dan wrote:fudu se treba zahvaliti...zaista.
zašto?
zato što vas čovjek voza za džabe, bez plaćene karte...
dobro majke ti, de ti mene demantuj necim konkretnim...nemoj samo, imali smo migoveeeee, tenkoveeeee, pravili zgradu u nekoj pustinji
i sl.
kako si ti zivio, al' iskreno.
sta si vozio, kol'ka ti je bila plata, kupovna moc, u kakvom si studentskom domu boravio, kol'ko si cekao na susret sa zubarom...itd.
eto ovo zadnje kad mi pade na pamet, pa ima li i jedne drzave da se toliko qrcila nekakvim progresom a pola naroda krezavo?
jbt, buraz, pa meni bi trebalo nedelju dana uživo da ti pričam o svim blagodetima ondašnjeg života.
ili da obrnem - nedelju dana da ti pričam u čemu moja djeca neće uživati.
dal da se zadam pa da počnem, il da odustanem?
aj, malko ću -
evo npr, rodio sam se, a da mi otac nije morao mjesec dana potplaćivati raznne dotore i sestre da mi majka ima spešli tretman.
dok nisam pošao u školu, imao sam sve preglede, vakcine i ostalo što se podrazumjeva - džabe.
gripe, prehlade, malokrvnost, slijepo crijevo, ili nedaj bože nešto teže - besplatno.
ah da...važna stavka - besplatno kod STRUČNJAKA, dakle dupli benefit.
sve ovo besplatno podrazumjeva i b vitamin, sirupe, sve što je neophodno, sve vrste lijekova itd.
pošto se radi o mojoj guzici, jbg valjda ćeš razumjeti da mi je to bilo jako važno.
onda sam pošao u vrtić. tamo su radile neke tete. i one su bile STRUČNJACI. bilo mnogo igračaka u pičku materinu. u tom vrtiću hrana bila bogovska. ne daj bože da neko bude neuhranjen. a bilo i puno smjeha. i nas djece i ovih pomenutih teta. a tete nekakve vedre, bilo mlađe, bilo starije...nekako, mater mu jebem, rekO bih - nništa ih posebno nije handrilo u votuži, pa su imale vremena da nam se predaju u cjelosti.
jesam li napomenuo da je to bilo besplatno? i nije mi trebala štela za to?
onda nas izvizitali pred odlazak u školu...mene i još par stotina djece tog dana - pedijatri, pedagozi, psiholozi. jeS ta škola bila rigorozna majku joj jebem, od starta nije dozvoljavala da se neko sa vaškama provuče u klupe, da neko bude neuhranjen a da se to ne evidentira i reaguje i obavjeste nadležni, rahitičan, itd, itd. jbg jaro, nemam fiskalni račun za to, nisu mi ga dali jer nisu naplaćivli, nosi ih kurac krasni.
e onda smo ti pošli u školu. bilo nas jaraniko 34 u razredu. triEs nas ko jaje jajetu, bila 4 onako...bi rekO - malo drugačija, ono po garderobi, ako ni po čemu drugom.
e vidiš tu sam počO plaćati sveske i knige. i užinu. ali to četvoro drugara nisu plaćali ni knjige ni sveske. ni užinu što smo je jeli SVI ZAJEDNO i SVIMA JE BILA ISTA. pa mi sad nekako drago što ti i u ovoj stavki mogu napisati - bilo je besplatno, makar za njih.
ja,još bI ti neštO dodO - od ova 4 drugara, dva - nisamu kontaktu sa njima, a druga dvojica danas imaju više nego ja. a bogami i bolje škole imaju, što jeS - jeS. nekako mi se čini da je to insistiranje na jednakosti, da je to ujednačavanje, mamu mu jebem, učinilo da se nas 34 ZAJEDNO i danas držimo und podsjećamo na jednu dobru staru - u zlu ne poklekni, u dobru se ne ponesi-...
za velike odmore obično smo skupljali pomoć za gladne etiopije, za unesrećene palestine, ranjene u vijetnamu...boga mi, menSčini, znao se tu naći i po koji paket za ovu današnju eu gospodu i jebačae- mađare, čehe, bugare, negdašnje au papke i ruske kurave...jebi im mater, ono što se kaže - pomozi sirotu na svoju sramotu.
bitna napomena - i ona 4 -drugačija- su učestvovala u pomaganju i pomoći.
ee,i ovo...ovo ti je mnogo bitno, mislim meni i mojih impresijama...jebo mater, taj komunizam i režim, to si u pravu, to su dželati...svako malo, ili bi nas vodili u kino džabe, ili bi nam neko pozorište došlo da igra, recituje...i to ti ovako bude - npr, ja ti gledam ljubivoja ršumovića ko biva u nedeljnom zabavniku na tv-u, a preksutra on kod mene u školi, recituje...i tako redom, neki drugi.
a džabe. ništa se ne plaća. jebi ti mene ako to nije lično drug stari sproveo sa pištooljem na čelenki, prislonio Vako ršumu i kaže - recituj pizda ti materina, nema -o ha era- i -o es cea- da te brani.
a nama godra, jebi ga, djeca ko djeca, ne znaju ona za ljubivojeve boli...
napomena br. dva - eto šta ti je život, neće ljubivoje bogu na istinu, neće pa neće...jok, umjesto kod svetog petra,, eto ti ljubivoja, paaap - pravo u školu. Đe? u školu...koju? moju...
šta će ljubivoje u školi, pred samrtni ropac? došO da recituje mom djetetu. i izbi mi 5 maraka iz džepa, jebo mu ja mater kapitalističku.
i 3 marke fotograf...i njemu isto.
ovdje ti jarane moram napraviti malu stanku...mislim, nije mi do mene, nego mi frka za tebe, ja stigO tek do drugog razreda...moReš li izduraT?