Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
oridjidji

#1176 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by oridjidji »

joint union wrote:
insomnia78 wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
Za 10 eura turisti das paintball oruzje da se okusa u ulozi Gavrila. Za 15 eura mu das elektricno auto i da proba izbjec atentat u ulozi Ferdinanda. :D
Trebas ti prvo dovesti tog turistu, obezbjediti mu nacin da dodje od aerodroma do grada, ponuditi mu kak'og sadrzaja, osigurati da se njegovo nocenje prijavi i na to plati porez, pokazati mu ljepote zemlje, da moze skijati, plazati se, goniti biciklo, spustati se camcom isl a za pusku je najlakse
Ionako vidis da, osim arapa, najvise dolazi ovih paradajz turista, koji potrose cenera za tri dana :lol:
Za podvuceno :thumbup:
Meni je bilo nevjerovatno da za 100-godisnjicu atentata na Ferdinanda makar igrokaz kakav nije bio organizovan.
Pa bilo je ono Prasevicevo cudo :D
joint union

#1177 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by joint union »

hrasno38 wrote:
insomnia78 wrote:Trebas ti prvo dovesti tog turistu, obezbjediti mu nacin da dodje od aerodroma do grada, ponuditi mu kak'og sadrzaja, osigurati da se njegovo nocenje prijavi i na to plati porez, pokazati mu ljepote zemlje, da moze skijati, plazati se, goniti biciklo, spustati se camcom isl a za pusku je najlakse
Ionako vidis da, osim arapa, najvise dolazi ovih paradajz turista, koji potrose cenera za tri dana :lol:
joint union wrote:Za podvuceno :thumbup:
Meni je bilo nevjerovatno da za 100-godisnjicu atentata na Ferdinanda makar igrokaz kakav nije bio organizovan.
He Princip i Ferdinand su ovdje licnosti koje dijele ljude. Za nekoga je Princip heroj a za nekoga kriminalac. Za nekoga je Ferdinand neko ko je tada dobro dosao u BiH a za nekoga okupator kao sto i jeste tada bio okupator.
Ma nebitno za prosjecnog inostranog turistu. Kao sto si rekao u par postova unazad, dolaze ljudi da vide ono cega kod njih nema. Mada bi meni za milju Gavrilo bio i heroj i zlocinac.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1178 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by hrasno38 »

joint union wrote:
hrasno38 wrote:
insomnia78 wrote:Trebas ti prvo dovesti tog turistu, obezbjediti mu nacin da dodje od aerodroma do grada, ponuditi mu kak'og sadrzaja, osigurati da se njegovo nocenje prijavi i na to plati porez, pokazati mu ljepote zemlje, da moze skijati, plazati se, goniti biciklo, spustati se camcom isl a za pusku je najlakse
joint union wrote:Za podvuceno :thumbup:
He Princip i Ferdinand su ovdje licnosti koje dijele ljude. Za nekoga je Princip heroj a za nekoga kriminalac. Za nekoga je Ferdinand neko ko je tada dobro dosao u BiH a za nekoga okupator kao sto i jeste tada bio okupator.
Ma nebitno za prosjecnog inostranog turistu. Kao sto si rekao u par postova unazad, dolaze ljudi da vide ono cega kod njih nema. Mada bi meni za milju Gavrilo bio i heroj i zlocinac.
hahahaha pa naravno tako razmisljaju mudri i pametni ljudi.....naravno u turizmu:)
joint union

#1179 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by joint union »

oridjidji wrote:
Pa bilo je ono Prasevicevo cudo :D
Ma bilo je nekakvih izlozbi, ovo ono, al' sve presiromasno.
Definitivno se moglo i bolje i vise (i uraditi i love uzeti).
Mozda ce potomci za 200-godisnjicu bolje? :D
joint union

#1180 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by joint union »

hrasno38 wrote:
hahahaha pa naravno tako razmisljaju mudri i pametni ljudi.....naravno u turizmu:)
Pa da ovdje ima pameti, cudo bi se moglo napraviti na cinjenici da na razdaljini od 10 km imas spomenik Gavrilu kao heroju i (bio je, mozda opet bude) spomenik Ferdinandu. Ispravi me ako grijesim, ali mi se cini da nesto takvo nema nigdje na svijetu. :D
hrasno38

#1181 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by hrasno38 »

joint union wrote:
hrasno38 wrote:
Pa da ovdje ima pameti, cudo bi se moglo napraviti na cinjenici da na razdaljini od 10 km imas spomenik Gavrilu kao heroju i (bio je, mozda opet bude) spomenik Ferdinandu. Ispravi me ako grijesim, ali mi se cini da nesto takvo nema nigdje na svijetu. :D
hahaha pa jeste jedan je u I Sarajevu a drugi u pravom Sarajevu...i onda sjednes na voz/vlak i trknes na suho meso Ramiza treceg podno piramide sunca, zvijezde i mjeseca.....u povratku opet vozom napravis turu do Mostara i voznju predivnim kanjonom Neretve a u vozu naravno ima posluzenje i tako to. Za sve to druze ne trebaju velike pare i velika mudrost. Svakako nam pruga ni za sta ne sluzi pa zasto onda ne napraviti jedan dobar turisticki voz i zaradjivati na ljepotama krajolika. To pametne i mudre drzave rade. U visokom recimo sa zeljeznicke stanice uradis isto kao sto je uradio Kusturica u onoj svojoj vukojebini i nabavis par malih vozica koji ce odvlaciti turiste podno tzv.piramida ili ispred tunela......."poso je dobar a para laka...."
nosara

#1182 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by nosara »

To vi o nekom radu, trudu...? Nemojte zajebavat... :lol:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1183 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by _BataZiv_0809 »

Dakle poenta price je da se u Bosni i Hercegovini ima stosta vidjeti. Od prirodnih ljepota-Hutovo Blato, Neretva, Una, planine, preko istorijskih spomenika-Stari most, mjesto Sarajevskog atentata, most Mehmed pase Sokolovica, do misterioznih i tajnom obavijenih mjesta-ukazanje gospe i potencijalnih piramida.

Ekstra stvar.

Ali najalakse je pricati kako nesto ne moze. Tu ne treba pretjerana pamet. Samo volja.
kakonako

#1184 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by kakonako »

Posto je forumas Hrasno "Zeljovac" mogla bi se na Grbavici otkopati i "Dolina cupova".Eto razloga da turisti navale,prvo da vide plave sampione,drugo da vide voz na stadionu,a inda,uz pomoc dva tri kosooka momka obilazak "Doline cupova".
joint union

#1185 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by joint union »

nosara wrote:To vi o nekom radu, trudu...? Nemojte zajebavat... :lol:
Hocemo love na guzove :D

Vidi ovo, prevaranti bjelosvjetski:

Grof Drakula je, recimo, više "učinio" za razvoj turizma Rumunije od desetoro prethodnih ministara, pa se smatra prototipom "turizma duhova" ili "paranormalnog turizma". Isto je Džek Trbosek "uradio" za London, Eni Rajs (pisac knjiga o vampirima) za Nju Orleans, veštice iz Salema za Masačusets...

http://www.novosti.rs/vesti/turizam.90. ... 0%B4%D0%B0
hrasno38

#1186 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by hrasno38 »

kakonako wrote:Posto je forumas Hrasno "Zeljovac" mogla bi se na Grbavici otkopati i "Dolina cupova".Eto razloga da turisti navale,prvo da vide plave sampione,drugo da vide voz na stadionu,a inda,uz pomoc dva tri kosooka momka obilazak "Doline cupova".
hahahahah extra ako ce donjeti pinku sve moze......da se skupi lova za istocnu tribinu:)
insomnia78

#1187 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by insomnia78 »

Nikako da shvatite?
Jedno je promovisati drekavca u sumama oko Doboja a nesto sasvim drugo reci ljudima: "evo ispod ovog brda vam je piramida" "znate mi nju nismo otkopali iako kopamo deset godina ali ona je tu"
joint union

#1188 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by joint union »

insomnia78 wrote:Nikako da shvatite?
Jedno je promovisati drekavca u sumama oko Doboja a nesto sasvim drugo reci ljudima: "evo ispod ovog brda vam je piramida" "znate mi nju nismo otkopali iako kopamo deset godina ali ona je tu"
Pa dobro, kako bi promovisao Drekavca?
insomnia78

#1189 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by insomnia78 »

Pa on mi prvi pade na pamet
Hocu reci, piramida je nesto sto postoji, vidi se golim okom i ne da se sakriti
nosara

#1190 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by nosara »

Piramida je veci fol, a ima i smisla, barem lici... I treba kopat, e to je vec zajeb... :roll:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#1191 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by _BataZiv_0809 »

Haj da ti konacno skontas:

Nous devrions dire qu'il ya pyramide «potentiellement». Il ya quelque chose d'inhabituel à Visoko, il pourrait être Piramyd.
joint union

#1192 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by joint union »

insomnia78 wrote:Pa on mi prvi pade na pamet
Hocu reci, piramida je nesto sto postoji, vidi se golim okom i ne da se sakriti
Ma kontam sta hoces da kazes, no od hiljadu ljudi koji dodju tu, neki ce vidjeti piramidu, i niko ih nece ubijediti da to brdo to nije, i obratno, onaj ko vidi da tu nema piramide, sto Semova ga nece ubijediti u suprotno.
Imas npr Hristov pokrov, promovisu ga da je to fakat to i ljudi dolaze da ga vide (imas i komad krsta, kaleze...).
Je li to prevara?
insomnia78

#1193 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by insomnia78 »

_BataZiv_0809 wrote:
Haj da ti konacno skontas:

Nous devrions dire qu'il ya pyramide «potentiellement». Il ya quelque chose d'inhabituel à Visoko, il pourrait être Piramyd.
'ta ima galski horozu :lol:
To kazes ti, svemirko prica neke sasvim druge price
A ljudi u vezi piramide slusaju njega a ne tebe
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#1194 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by _BataZiv_0809 »

insomnia78 wrote: 'ta ima galski horozu :lol:
To kazes ti, svemirko prica neke sasvim druge price
A ljudi u vezi piramide slusaju njega a ne tebe
Imam strašnog petla :lol:

Nek Sem čanzepri šta hoće, službena turistička ponuda da zvuči ovako i to je to ;-)

Uvijek imaš fanatike i zaluđenike koji vjeruju i oni su maskote :thumbup:
joint union

#1195 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by joint union »

nosara wrote:
Piramida je veci fol, a ima i smisla, barem lici... I treba kopat, e to je vec zajeb... :roll:
Zamisli tek da su je crnogorci otkrili :)
insomnia78

#1196 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by insomnia78 »

Ommmm
Image
Ommm
:lol:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#1197 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by _BataZiv_0809 »

Inace isao sam jednom u ove hodnike. Nismo radili ovo ommm. :lol:

Znam samo da sam tu noc zestoko izbambusao tadasnju damu sa kojom sam imao blizinu.

Ima nesto u njima :D
hrasno38

#1198 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by hrasno38 »

_BataZiv_0809 wrote:Inace isao sam jednom u ove hodnike. Nismo radili ovo ommm. :lol:

Znam samo da sam tu noc zestoko izbambusao tadasnju damu sa kojom sam imao blizinu.

heheheheheh
joint union

#1199 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by joint union »

_BataZiv_0809 wrote:Inace isao sam jednom u ove hodnike. Nismo radili ovo ommm. :lol:

Ako to nije za turizma i prodaje price, ne znam sta je :)
hrasno38

#1200 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by hrasno38 »

insomnia78 wrote:Ommmm
Image
Ommm
:lol:
ali kako ti ne mozes da shvatis da bruka ljudi na svijetu vjeruje u ove stvari...evo ja kad sam bio jedini nisam sjeo za ovu kamnecugu svi ostali jesu jer me takve stvari ne impresioniraju ali me tuneli jesu impresionirali kao i ono sto je otkopano mada to jeste zaista malo
Post Reply