Razocarenje za 3,2,1...
-
motorola01
#1176 Re: Razocarenje za 3,2,1...
Pa tako ce ti i biti nakon sljedecih izbora. Sad je slicno stanje. Bosnjaka i Hrvata trenutno da i nema u administraciji RS-a. Poslije ovog popisa i izbora ih nece biti ni na mapi jer su drugovi serbi tamo sve ocistili.
Sto se tice drzave i izbora za predsjednistvo, idu izbori na cijeloj teritoriji drzave umjesto ovoga sto ti spominjes (paralela RS-FBIH). Drug ti se Covic davno odrekao hrvata u RS i ide na proslave godisnjice RS-a i ti opet na njegov mlin vodu navodis. Koliko covjek mora biti glup da to radi?
Sto se tice drzave i izbora za predsjednistvo, idu izbori na cijeloj teritoriji drzave umjesto ovoga sto ti spominjes (paralela RS-FBIH). Drug ti se Covic davno odrekao hrvata u RS i ide na proslave godisnjice RS-a i ti opet na njegov mlin vodu navodis. Koliko covjek mora biti glup da to radi?
-
bole1st
#1177 Re: Razocarenje za 3,2,1...
Nastavak bombardiranja glupostima. Kojima to svima?Izetbegović: Imamo model prihvatljiv svima, osim HDZ-ovima koji traže previše
Imamo dvije strane, HDZ/HDZ90 i SDP/SDA/SBB. Znaci uspjeli su nakon toliko natezanja da dodju do modela koji je prihvatljiv svima od dvije strane, izuzev jednoj.
Matetamaticki, 2 - 1 = 1, znaci imaju model koji je prihvatljiv jednoj strani. Dobar napredak.
-
sv12
#1178 Re: Razocarenje za 3,2,1...
Jebiga, tema zamisljena kao Sejdic-Finci tema, ali kao i u Briselu i ovdje Hrvati hijackirali Sejdic-Finci stvar.
Problem Hrvata ne postoji, Hrvati nisu potlaceni, cak naprotiv, biraju vecinskim Bosnjacima ko ce ih predstavljati u Vijecu Ministara. Pa i nije bas "malo" za nekoga ko bi po brojnosti trebao biti manjina.
Uglavnom presuda suda iz Strasbourga nije o Hrvatima, nego o Sejdic Finci.
A problem Sejdic-Finci je u tome sto su im Srbi i Hrvati u Daytonu ukinuli cetvrtog clana predsjednistva BiH.
Vratite 4tog clana predsjednistva i problem ce biti rjesen, cak ce i HDZ nakon toga moci imati stalnog clana predsjednistva BiH, jer ce Sejdic-Finci ekipa glasati za svog clana.
Problem Hrvata ne postoji, Hrvati nisu potlaceni, cak naprotiv, biraju vecinskim Bosnjacima ko ce ih predstavljati u Vijecu Ministara. Pa i nije bas "malo" za nekoga ko bi po brojnosti trebao biti manjina.
A problem Sejdic-Finci je u tome sto su im Srbi i Hrvati u Daytonu ukinuli cetvrtog clana predsjednistva BiH.
Vratite 4tog clana predsjednistva i problem ce biti rjesen, cak ce i HDZ nakon toga moci imati stalnog clana predsjednistva BiH, jer ce Sejdic-Finci ekipa glasati za svog clana.
Last edited by sv12 on 07/11/2013 13:35, edited 1 time in total.
-
motorola01
#1179 Re: Razocarenje za 3,2,1...
Izetbegovic supljake baca kao i obicno. Bas kao i ova druga dvojica "sa njegove strane". Lafo EU ima model i o njemu se raspravlja i dodje Sorensen i kaze otvoreno da lazu. Bog sami zna sta oni rade i o cijoj glavi rade.bole1st wrote:Nastavak bombardiranja glupostima. Kojima to svima?Izetbegović: Imamo model prihvatljiv svima, osim HDZ-ovima koji traže previše
Imamo dvije strane, HDZ/HDZ90 i SDP/SDA/SBB. Znaci uspjeli su nakon toliko natezanja da dodju do modela koji je prihvatljiv svima od dvije strane, izuzev jednoj.
Matetamaticki, 2 - 1 = 1, znaci imaju model koji je prihvatljiv jednoj strani. Dobar napredak.
-
Hafis
#1180 Re: Razocarenje za 3,2,1...
Ne vidim gdje si pročitao taj moj tekst u kojem se ja bavim tvojom nacionalnom pripadnošću? Niti sam insuinirao, niti mi je to palo na pamet.moa wrote:cekaj po cemu ti to znas da se ja ne osjecam hrvatom ili odakle ti znas da je neko veci hrvat od mene ili od tebe. Sta je to mjerilo? Sto ne idem u crkvu, mozda ili mozda sto nisam clan HDZa?Hafis wrote:Pa ne treba baš biti ni doktor znanosti da se iz podatka da je u Širokom Brijegu koji ima oko 26-27 000 stanovnika (99,99999% Hrvata) dotični kandidat dobio ukupno 105 glasova, dok je recimo u Kalesiji (gdje živi po zadnjem popisu nekih tridesetak Hrvata) isti kandidat dobio 7033 glasova. (uz činjenicu da su Borjana Krišto i Martin Raguž podijelili onih simptomatičnih tridesetak glasova). Što je s ostalih 7 000 glasova. Uostalom samo sam za primjer uzeo Kalesiju, slična je situacija u svim takvim primjerima.moa wrote: Ako se komsic izjasnjava kao hrvat, kako onda da hrvati nisu glasali za njega i odakle ti to znas da hrvati nisu glasali za njega.....bla
I ne znam o čemu dalje uopće pričaš , kada padaš na prvoj stanici.
I kakve veze to ima s ovim gore napisanim?
Samo sam prikazao neke brojčane podatke kojima se jasno dokazuje da je apsolutno mali broj hrvata glasao za Komšića. Ako treba, navest ću ti još onakvih primjera.
I još nešto. Ti mi dođeš kao posljedni mohikanac koji se još trudi uvjeriti nekoga da Izbor komšića nije odraz političke volje bošnjačkog glasačkog tijela. Pa to je davno apsolvirano, priznato i upravo zbog toga je ovoliko i zapelo na Sejdić-Finci.
- madner
#1181 Re: Razocarenje za 3,2,1...
Ne obracas paznju na detalje. Ima model koji odgovara:Mister Yes wrote:Zeko opet rekoIzetbegović: Imamo model prihvatljiv svima, osim HDZ-ovima koji traže previše
Kaže u intervjuu za Oslobođenje Bakir Izetbegović, član Predsjedništva BiH. Govoreći o modelu rješavanja hrvatskog pitanja, jer očito Ostalih nema ni na mapi, Izetbegović kaže:
"Ima Ostalih na mapi. Po modelu koji smo skoro pa definisali svaki građanin Bosne i Hercegovine može biti kandidat za člana Predsjedništva BiH. To je dobar model koji izlazi u susret zahtjevima presude Suda za ljudska prava, kriterijima Venecijanske komisije, stavovima stranaka iz Republike Srpske, stavovima stranaka iz Federacije koje podržavaju bošnjački glasači, a, uvjeren sam i interesima HDZ-ova. Zapelo je na zahtjevima ovih stranaka za nekakvim "dodatnim mehanizmima" koji bi garantovali da neće biti nametanja izborne volje, odnosno da brojniji narodi neće izabirati predstavnike malobrojnijim. Nisam uvjeren da je moguće ponuditi takve mehanizme a da se ne uđe u prostor novih diskriminacija, i bojim se da ćemo, zbog pretvrdog stava dva HDZ-a, i ovaj put ostati nedovršenog posla", rekao je član Predsjedništva BiH.
Na pitanje postoji li bilo kakav evropski prijedlog koji se često spominje, a kojeg Füle i Sorensen jednako demantiraju, Izetbegović kaže:
"Predstavnici EU su uložili ogromne napore da se iskristališe model svima prihvatljiv, i mislim da je taj model ustanovljen. Ali to nije njihov prijedlog, to je kompilacija, presjek onoga što smo mi kroz zajedničke sastanke sedmorke, pa petorke, pa kroz bilateralne razgovore stranačkih delegacija sa Füleom i njegovim saradnicima definisali. Kao što rekoh, model je prihvatljiv svima, uključujući i EU, osim HDZ-ovima koji, uvjeren sam, traže previše."Model postoji i kompilacija je stavova. Problem dodatni zahtjev HDZ-ova to jest osigurač. Sve kako je zeko davno reko
To je dobar model koji izlazi u susret zahtjevima presude Suda za ljudska prava, kriterijima Venecijanske komisije, stavovima stranaka iz Republike Srpske, stavovima stranaka iz Federacije koje podržavaju bošnjački glasači.
Dok po Baketovom misljenju:
a, uvjeren sam i interesima HDZ-ova.
Sto ce rec da njima ne odgovara.
- moa
#1182 Re: Razocarenje za 3,2,1...
Sejdic-finci nemaju veze sa HDZ pitanjem i upravo ovo sto je Mister Yes postao. Gradjanska drzava ali vidis HDZeu to ne odgovara, jer zele samo da oni imaju vlast i to hrvati moraju shvatiti da je to zelja HDZea a ne boljitak ili neke bitne promjene. I sam znas da se blize izbori i ako bila sta moze odrzati na vlasti HDZ narednih 20 godina je upravo ovakva neka kozmeticka rjesenja koja sigurno nece poboljsati zivot gradjana ni hrvata ni srba a bogami ni bosnjaka.
Nadam se da ce se HDZ malo presabrati i napraviti koalciju sa nekom od bosnjackih stranka i poceti raditi na mehanizmima jacanja drzave i pomjeranja sa ovih nacionalistickih pitanja na ekonomski BOLJITAK. Nastaviti sa pregovorima i vjerovatno ici na ukidanje RS ako je potrebno, formiranje 5, 7 ili 10 regija smanjiti administraciju, smanjiti troskove drzave, poboljsati komunikacije, navlaciti strane investitore, obezbjediti im sve sto hoce samo da raja pocne raditi i da imaju PLACE i mislim da tad nece biti nista vishe bitno.
Nadam se da ce se HDZ malo presabrati i napraviti koalciju sa nekom od bosnjackih stranka i poceti raditi na mehanizmima jacanja drzave i pomjeranja sa ovih nacionalistickih pitanja na ekonomski BOLJITAK. Nastaviti sa pregovorima i vjerovatno ici na ukidanje RS ako je potrebno, formiranje 5, 7 ili 10 regija smanjiti administraciju, smanjiti troskove drzave, poboljsati komunikacije, navlaciti strane investitore, obezbjediti im sve sto hoce samo da raja pocne raditi i da imaju PLACE i mislim da tad nece biti nista vishe bitno.
-
sv12
#1183 Re: Razocarenje za 3,2,1...
Ah njima nista ne odgovara sto im nedaje kontrolu nad lovom i potpunu politicku kontrolu i slobodu da mogu nekaznjeno razvaljivati Bosnu.madner wrote:
Ne obracas paznju na detalje. Ima model koji odgovara:
To je dobar model koji izlazi u susret zahtjevima presude Suda za ljudska prava, kriterijima Venecijanske komisije, stavovima stranaka iz Republike Srpske, stavovima stranaka iz Federacije koje podržavaju bošnjački glasači.
Dok po Baketovom misljenju:
Ako se radi o Sejdic-Finci presudi, ZASTO SEJDIC-FINCI NISU NA TIM PREGOVORIMA NA KOJIMA BI PREDSTAVLJALI SEJDIC FINCI EKIPU?
Pa neka oni od HDZova i SNSDova traze da im vrate clana predsjednistva kojeg su u Daytonu ukinule njihove ideoloske vodje, Tudjman i Milosevic.
Ne znam sta u opste SDA i SDP rade na tim pregovorima o Sjedic-Finci? To je interni problem Sejdic-Finci ekipe i Srba i Hrvata.
- madner
#1184 Re: Razocarenje za 3,2,1...
Pa nema vecih cigana od njih 
-
motorola01
#1185 Re: Razocarenje za 3,2,1...
Apsolutno tacno. Jedini problem je ovdje beskicmenjastvo bosnjackih politicara i defanzivna politika. Non stop vode defanzivnu politiku i boli ih qrc za sve. Dobar dio zakona koji idu na stetu ove drzave i koji se u posljednje vrijeme usvajaju su napravili ovi iz RS-a u suradnji sa HDZ-om. Umjesto da bosnjaci predlazu nove zakone, oni sjede i zobaju novac ovog naroda i cekaju da im drugi rade njihov posao. Zasto kao odgovor ovom "problemu" HDZ-a nisu postavili jedan veliki upitnik o konstutivnosti hrvata u ovoj drzavi s obzirom da cine nekih 10 posto stanovnistva ove drzave? Odgovor je je vrlo jednostavan, zato sto nemaju mu.a i sto su merhametli (na svoju stetu naravno).sv12 wrote:Jebiga, tema zamisljena kao Sejdic-Finci tema, ali kao i u Briselu i ovdje Hrvati hijackirali Sejdic-Finci stvar.
1.Problem Hrvata ne postoji, Hrvati nisu potlaceni, cak naprotiv, biraju Bosnjacima ko ce ih predstavljati kao ministri u Vijecu Ministara. Pa i nije bas malo za nekoga ko bi po brojnosti trebao biti manjina.
edit: Zasto se clanovi predsjednistva ne biraju na teritoriju cijele drzave, kao jedne izborne jedinice pa neka svako glasa za koga hoce?
Last edited by motorola01 on 07/11/2013 13:44, edited 1 time in total.
- madner
#1186 Re: Razocarenje za 3,2,1...
Politicki sistem je produkt Deytona i nema previse veze sa brojem stanovnika.
-
Hafis
#1187 Re: Razocarenje za 3,2,1...
Pa nek upute žalbu sudu u Stasbourgu. Ha ja, čuj nekih 10% i još konstitutivni. Ovo niđe nemamotorola01 wrote:Apsolutno tacno. Jedini problem je ovdje beskicmenjastvo bosnjackih politicara i defanzivna politika. Non stop vode defanzivnu politiku i boli ih qrc za sve. Dobar dio zakona koji idu na stetu ove drzave i koji se u posljednje vrijeme usvajaju su napravili ovi iz RS-a u suradnji sa HDZ-om. Umjesto da bosnjaci predlazu nove zakone, oni sjede i zobaju novac ovog naroda i cekaju da im drugi rade njihov posao. Zasto kao odgovor ovom "problemu" HDZ-a nisu postavili jedan veliki upitnik o konstutivnosti hrvata u ovoj drzavi s obzirom da cine nekih 10 posto stanovnistva ove drzave? Odgovor je je vrlo jednostavan, zato sto nemaju mu.a i sto su merhametli (na svoju stetu naravno).sv12 wrote:Jebiga, tema zamisljena kao Sejdic-Finci tema, ali kao i u Briselu i ovdje Hrvati hijackirali Sejdic-Finci stvar.
1.Problem Hrvata ne postoji, Hrvati nisu potlaceni, cak naprotiv, biraju Bosnjacima ko ce ih predstavljati kao ministri u Vijecu Ministara. Pa i nije bas malo za nekoga ko bi po brojnosti trebao biti manjina.
- Mister Yes
#1188 Re: Razocarenje za 3,2,1...
madner wrote: Dok po Baketovom misljenju:
Ovo su još važniji detalji:
"Po modelu koji smo skoro pa definisali" znači da se radi o modelu koji je skoro pa dogovoren. Naravno da to ne može biti onaj tvoj model "dva člana iz Federacije različite etničke pripadnosti" jer to je bila početna pozicija stranaka iz Sarajeva a ne nešto što se dogovarala i evo skoro pa dogovorilo.
"Zapelo je na zahtjevima ovih stranaka za nekakvim "dodatnim mehanizmima"" Znači dodatnim mehanizmima PLUS model.
"Nisam uvjeren da je moguće ponuditi takve mehanizme a da se ne uđe u prostor novih diskriminacija" SDA je prva predložila model 5+5 tako da je očigledno da ne misli na to kada kaže "dodatnim mehanizmima". SDA prihvata 5+5 (naravno kada je to njihov model) ali ne prihvata te dodatne mehanizme.
"Predstavnici EU su uložili ogromne napore da se iskristališe model svima prihvatljiv" ponovo potvrđuje da se radi o kompromisnom rješenju i sve ukazuje da je to 5+5 model
- moa
#1189 Re: Razocarenje za 3,2,1...
Naravno da nema sto i jeste mozda problem a vjerovatno nebi bio da HDZ vodi malo drugaciju politiku.Hafis wrote:Pa nek upute žalbu sudu u Stasbourgu. Ha ja, čuj nekih 10% i još konstitutivni. Ovo niđe nemamotorola01 wrote:Apsolutno tacno. Jedini problem je ovdje beskicmenjastvo bosnjackih politicara i defanzivna politika. Non stop vode defanzivnu politiku i boli ih qrc za sve. Dobar dio zakona koji idu na stetu ove drzave i koji se u posljednje vrijeme usvajaju su napravili ovi iz RS-a u suradnji sa HDZ-om. Umjesto da bosnjaci predlazu nove zakone, oni sjede i zobaju novac ovog naroda i cekaju da im drugi rade njihov posao. Zasto kao odgovor ovom "problemu" HDZ-a nisu postavili jedan veliki upitnik o konstutivnosti hrvata u ovoj drzavi s obzirom da cine nekih 10 posto stanovnistva ove drzave? Odgovor je je vrlo jednostavan, zato sto nemaju mu.a i sto su merhametli (na svoju stetu naravno).sv12 wrote:Jebiga, tema zamisljena kao Sejdic-Finci tema, ali kao i u Briselu i ovdje Hrvati hijackirali Sejdic-Finci stvar.
Odo radit sta korino...
-
Hafis
#1190 Re: Razocarenje za 3,2,1...
Što je sasvim realno.Mister Yes wrote:madner wrote: Dok po Baketovom misljenju:
Sto ce rec da njima ne odgovara.Znači Bake kreten koji ne zna šta traže HDZ-ovi?
Ovo su još važniji detalji:
"Po modelu koji smo skoro pa definisali" znači da se radi o modelu koji je skoro pa dogovoren. Naravno da to ne može biti onaj tvoj model "dva člana iz Federacije različite etničke pripadnosti" jer to je bila početna pozicija stranaka iz Sarajeva a ne nešto što se dogovarala i evo skoro pa dogovorilo.
"Zapelo je na zahtjevima ovih stranaka za nekakvim "dodatnim mehanizmima"" Znači dodatnim mehanizmima PLUS model.
"Nisam uvjeren da je moguće ponuditi takve mehanizme a da se ne uđe u prostor novih diskriminacija" SDA je prva predložila model 5+5 tako da je očigledno da ne misli na to kada kaže "dodatnim mehanizmima". SDA prihvata 5+5 (naravno kada je to njihov model) ali ne prihvata te dodatne mehanizme.
"Predstavnici EU su uložili ogromne napore da se iskristališe model svima prihvatljiv" ponovo potvrđuje da se radi o kompromisnom rješenju i sve ukazuje da je to 5+5 model
-
motorola01
#1191 Re: Razocarenje za 3,2,1...
A cuj to niđe nema? Sto ti je kad se iz defanzive predje u ofanzivu, se veda! Pa se sad ti brani i pravdaj sto to nigdje nema. Nema takodjer nigdje da jedna stranka hoce za sebe zagarantovano mjesto u predsjednistvu jedne drzave pa se opet o tome palamudi mjesecima jer haman pa mora imati zagarantovano mjesto.Hafis wrote:Pa nek upute žalbu sudu u Stasbourgu. Ha ja, čuj nekih 10% i još konstitutivni. Ovo niđe nemamotorola01 wrote:Apsolutno tacno. Jedini problem je ovdje beskicmenjastvo bosnjackih politicara i defanzivna politika. Non stop vode defanzivnu politiku i boli ih qrc za sve. Dobar dio zakona koji idu na stetu ove drzave i koji se u posljednje vrijeme usvajaju su napravili ovi iz RS-a u suradnji sa HDZ-om. Umjesto da bosnjaci predlazu nove zakone, oni sjede i zobaju novac ovog naroda i cekaju da im drugi rade njihov posao. Zasto kao odgovor ovom "problemu" HDZ-a nisu postavili jedan veliki upitnik o konstutivnosti hrvata u ovoj drzavi s obzirom da cine nekih 10 posto stanovnistva ove drzave? Odgovor je je vrlo jednostavan, zato sto nemaju mu.a i sto su merhametli (na svoju stetu naravno).sv12 wrote:Jebiga, tema zamisljena kao Sejdic-Finci tema, ali kao i u Briselu i ovdje Hrvati hijackirali Sejdic-Finci stvar.
-
Hafis
#1192 Re: Razocarenje za 3,2,1...
Čim se o tome palamudi mjesecima, znači da ipak postoji stanoviti problem koji se mora riješiti.motorola01 wrote: Nema takodjer nigdje da jedna stranka hoce za sebe zagarantovano mjesto u predsjednistvu jedne drzave pa se opet o tome palamudi mjesecima jer haman pa mora imati zagarantovano mjesto.
Usput - neće ''stranka'' za sebe zajamčeno mjesto u predsjedništvu, već se radi o jednom narodu.
Stranke dolaze i odlaze, a narod uvijek ostaje.
- moa
#1193 Re: Razocarenje za 3,2,1...
Hafis wrote:Čim se o tome palamudi mjesecima, znači da ipak postoji stanoviti problem koji se mora riješiti.motorola01 wrote: Nema takodjer nigdje da jedna stranka hoce za sebe zagarantovano mjesto u predsjednistvu jedne drzave pa se opet o tome palamudi mjesecima jer haman pa mora imati zagarantovano mjesto.
Usput - neće ''stranka'' za sebe zajamčeno mjesto u predsjedništvu, već se radi o jednom narodu.
Komsic nije iz hrvatskog naroda?
Edit: jeste ali nije iz HDZa.
-
motorola01
#1194 Re: Razocarenje za 3,2,1...
Pa palamudi se zato sto su bosnjacki politicari beskicmenjaci. Vjerovatno ce i popustit jer kad glupi bosnjo nije popustio.Hafis wrote:Čim se o tome palamudi mjesecima, znači da ipak postoji stanoviti problem koji se mora riješiti.motorola01 wrote: Nema takodjer nigdje da jedna stranka hoce za sebe zagarantovano mjesto u predsjednistvu jedne drzave pa se opet o tome palamudi mjesecima jer haman pa mora imati zagarantovano mjesto.
-
bole1st
#1195 Re: Razocarenje za 3,2,1...
U grubo se pregovori svode na to bosnjacke stranke biraju modalitet rjesenja,
- nema asimetrije sa RS
- nema dvije izobrne jedinice u federaciji
- prvi kandidat onaj koji osvoji najvise iz cijele federacije (svi Bosnjaci iz FBiH glasaju za njega)
- 5+5 kantona, sta god
A Hrvati traze da im se ne namece izborna volja, ne ogranicavajuci se na modalitet rjesenja.
Ako se izbaci taj takozvani "osigurac", onda Hrvati ne dobijaju nista. Zasto bi odjednom pristali da odustanu od vec dogovorenog "nenametanja izborne volje"?
- nema asimetrije sa RS
- prvi kandidat onaj koji osvoji najvise iz cijele federacije (svi Bosnjaci iz FBiH glasaju za njega)
- 5+5 kantona, sta god
A Hrvati traze da im se ne namece izborna volja, ne ogranicavajuci se na modalitet rjesenja.
Ako se izbaci taj takozvani "osigurac", onda Hrvati ne dobijaju nista. Zasto bi odjednom pristali da odustanu od vec dogovorenog "nenametanja izborne volje"?
-
motorola01
#1196 Re: Razocarenje za 3,2,1...
Dzabe njima govoriti. Ovdje se samo radi o HDZ-u i Covicu i nikome vise. Hoce lik da se osigura za zivota i kraj price. Vjerovatno tu imas jos puno toga za uraditi od raspada ove drzave, do formiranje treceg, unistavanja volje za zivotom bosnjacima umjesto da unistava volju za zivotm onim sto su pobili njegov narod i u ovoj i onoj, mnogo vise voljenoj drzavi.moa wrote:Hafis wrote:Čim se o tome palamudi mjesecima, znači da ipak postoji stanoviti problem koji se mora riješiti.motorola01 wrote: Nema takodjer nigdje da jedna stranka hoce za sebe zagarantovano mjesto u predsjednistvu jedne drzave pa se opet o tome palamudi mjesecima jer haman pa mora imati zagarantovano mjesto.
-
Hafis
#1197 Re: Razocarenje za 3,2,1...
Komšić jeste iz hrvatskog naroda, to je neosporno. Točnije rečeno ''iz reda'' kako vole reći.moa wrote:Hafis wrote:Čim se o tome palamudi mjesecima, znači da ipak postoji stanoviti problem koji se mora riješiti.motorola01 wrote: Nema takodjer nigdje da jedna stranka hoce za sebe zagarantovano mjesto u predsjednistvu jedne drzave pa se opet o tome palamudi mjesecima jer haman pa mora imati zagarantovano mjesto.
Međutim, nije predstavnik, on je samo instaliran na poziciju na kojoj se nalatzi.
I zato ga nije nitko u Brisel nije ni zvao, niti će ga zvati. Niti ga uzimaju ozbiljno, pogotovo kada su u pitanju stvari kao što je jednakopravnost naroda. U stvari njegovo ime i služi kao sinonim za ove pregovore.
Zato mu je još samo i ostalo da uvrijeđeno gonja novinare i daje ''pametne'' intervjue upućene svojoj ciljanoj javnosti.
-
daddy-kool
#1198 Re: Razocarenje za 3,2,1...
Od samog početka ja najavljujem da HDZu neće odgovarati ni jedno rješenje bez definisanja teritorije.bole1st wrote:U grubo se pregovori svode na to bosnjacke stranke biraju modalitet rjesenja,
- nema asimetrije sa RS
- 5+5 kantona, sta god
-
Hafis
#1199 Re: Razocarenje za 3,2,1...
Eh...patetiko draga li si. Zaboravio si i ''nož u leđa'', logore, ekstremizam i ostale stvari od velikog značaja kad je ova tema u pitanju.motorola01 wrote:[
Dzabe njima govoriti. Ovdje se samo radi o HDZ-u i Covicu i nikome vise. Hoce lik da se osigura za zivota i kraj price. Vjerovatno tu imas jos puno toga za uraditi od raspada ove drzave, do formiranje treceg, unistavanja volje za zivotom bosnjacima umjesto da unistava volju za zivotm onim sto su pobili njegov narod i u ovoj i onoj, mnogo vise voljenoj drzavi.
-
motorola01
#1200 Re: Razocarenje za 3,2,1...
Pa hrvati nece odustati sigurno od svog dok ne istjeraju do kraja jer im samo to odgovara. Popustit ce bosnjaci vrlo vjerovatno jer rjesenja nema. Rjesenje je da neko popusti. Problem je sto hrvati rade za srbe i sa srbima umjesto da rade sa bosnjacima jer zajedno sa njima zive. Ocito da vode pogresnu politiku i onda se pitaju zasto se odjednom kandiduje Komsic i zasto je odjednom izabran.bole1st wrote:U grubo se pregovori svode na to bosnjacke stranke biraju modalitet rjesenja,
- nema asimetrije sa RS
- 5+5 kantona, sta god