DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lidera

Post Reply
Maharadza

#1176 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by Maharadza »

MuaDib wrote:Ne mogu vjerovati koliko su pojedini ljudi ograničeni :shock:

Živite u svojoj ograničenosti, ali ja nemam vremena posebno svakom crtati ko stoji iza nacionalane ideologije novovjekovne srpske države, ulogu jugoslavenske vojne industrije u tržištu oružja u trećem svijetu, niti govoriti čiji je Milošević bio igrač, niti objašnjavati šta sila radi kad padne u pogrešne ruke, niti objašnjavati zašto je NATO reagovao nakon krvoprolića. Imate literaturu pa čitajte. Pa vidite da je protekli rat bio programiran rat, pokrenut iz ekonomskih i islamofobičnih centara moći.
How-yes-no, znači ti 'centri moći' su nagovorili i natjerali PRVE KOMŠIJE - srbe da zakolju majku od moga djeda '42 i tako da on ne pamti danas rođenu majku... za sve je to ameJika kriva, jok srbi, oni su zlatni, živjelo' bratstvo i jedinstvo'.... :roll::roll::roll:

PS. Poserem se u usta i nogom naguram što dublje svakome ko 'brani' genocidu stoku s kojom nas je očito Dragi Bog iskušao! :twisted:

PS2. I da, ne samo da je moguć rat u BiH, već je po meni samo pitanje vremena kada će opet proraditi 'genocidni gen' kod ovih monstruma pa da opet krenu... samo će sada najebati neviđeno, živi bili pa vidjeli.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 4
muha_sa

#1177 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by muha_sa »

Živite u svojoj ograničenosti, ali ja nemam vremena posebno svakom crtati ko stoji iza nacionalane ideologije novovjekovne srpske države, ulogu jugoslavenske vojne industrije u tržištu oružja u trećem svijetu, niti govoriti čiji je Milošević bio igrač, niti objašnjavati šta sila radi kad padne u pogrešne ruke, niti objašnjavati zašto je NATO reagovao nakon krvoprolića. Imate literaturu pa čitajte. Pa vidite da je protekli rat bio programiran rat, pokrenut iz ekonomskih i islamofobičnih centara moći.
onda nek fino kažu--izvinite komšije, NATO nas zaveo i nahuško a mi poletili i napravili to što smo napravili a vi ako hocete oprostit oprostite i furamo dalje u izgradnju zajednicke nam Bosne i Hercegovine.

al prije ce nokat na kurcu narast nego što cemo mi katarzu docekat.
ferum

#1178 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by ferum »

muha_sa wrote:

onda nek fino kažu--izvinite komšije, NATO nas zaveo i nahuško a mi poletili i napravili to što smo napravili a vi ako hocete oprostit oprostite i furamo dalje u izgradnju zajednicke nam Bosne i Hercegovine.

pa zar oni i ne krive NATO što ih je spriječio u njihovom pokušaju očuvanja Srboslavije, pa sad po forumima navijaju čak i za talibane u Afganistanu samo zato jer ratuju protiv NATO-a i USA.. :lol:
pirmin

#1179 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by pirmin »

Jebo rat, sta mislite o ovoj kandidatkinji?

http://www.klix.ba/lifestyle/modailjepo ... 30901086#2

:mrgreen:
ObserverMode

#1180 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by ObserverMode »

pirmin wrote:Jebo rat, sta mislite o ovoj kandidatkinji?

http://www.klix.ba/lifestyle/modailjepo ... 30901086#2

:mrgreen:
Mislim da bi na PMF-u trebali da razmisle o formiranju katedre za ljubavnu hemiju.
Mister Yes

#1181 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by Mister Yes »

MuaDib wrote:Rat u Bosni i Herecgovini nije moguć,jer on nije u interesu velikih sila.
Duboko sam uvjeren da je rat u Bosni i Hercegovini projektovan i osmišljen vani i to od strane amerčkog vojno-industrijskog kompleksa, potpomognutom antimuslimanskim držanje Evrope. Naime u BiH je bilo smješteno gotovo 2/3 jugoslavenske vojne industrije, koja je bila konkurentna američkom vojno-industrijskom kompleksu, a na drugoj strani je imala značajno muslimansko stanovništvo, sastabilnom i mladom mladom populacijom koja bi kroz deceniju dvije 50% u ukupnom stanovništvu BiH. Amerika je tako dobila u svom naručju nekonkurentnu zemlju, a Evropa zemlju u kojoj muslimani iako su većina, bez nemuslimana ne mogu samostalno donositi odluke.
:-) Kakva gomila gluposti. Rat u BiH je projektovan i osmišljen u Srbiji i Hrvatskoj koje su željele podjeliti BiH između sebe. Međunarodna zajednica je aminovala plan ali kada nije uspio i kada je postalo jasno da će u slučaju podjele BiH i Muslimani morati dobiti svoju državu onda su gospoda iz MZ rekla STOP i zabranile podjelu BiH a u cilju sprečavanja nastanka Muslimanske države u BiH. Stvorili su Daytonsku BiH u kojoj Bošnjaci nemaju kontrolu nad bilo čime pa čak ni nad Federacijom. Sve dok ta situacija fercera rata neće biti. Kada procjene da su Bošnjaci postali prevelika većina u državi doći će do novog rata.
ulciscorr

#1182 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by ulciscorr »

Mister Yes wrote: :-) Kakva gomila gluposti. Rat u BiH je projektovan i osmišljen u Srbiji i Hrvatskoj koje su željele podjeliti BiH između sebe. Međunarodna zajednica je aminovala plan ali kada nije uspio i kada je postalo jasno da će u slučaju podjele BiH i Muslimani morati dobiti svoju državu onda su gospoda iz MZ rekla STOP i zabranile podjelu BiH a u cilju sprečavanja nastanka Muslimanske države u BiH. Stvorili su Daytonsku BiH u kojoj Bošnjaci nemaju kontrolu nad bilo čime pa čak ni nad Federacijom. Sve dok ta situacija fercera rata neće biti. Kada procjene da su Bošnjaci postali prevelika većina u državi doći će do novog rata.
Ni ti nisi u pravu. Iako Zapad nije neki ljubitelj islama i muslimana ipak su oni malo pragmaticniji nego sto mislis.

Zasto su Kosovu pomogli da ostvari nezavisnost ako mrze muslimane?

Zapadu je jedino stalo da ukloni Rusiju sa Balkana i da uspostavi ravnotezu moci tako da niko nije u stanju da bude agresivan i da pravi probleme u buducnosti.
Mister Yes

#1183 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by Mister Yes »

ulciscorr wrote:
Mister Yes wrote: :-) Kakva gomila gluposti. Rat u BiH je projektovan i osmišljen u Srbiji i Hrvatskoj koje su željele podjeliti BiH između sebe. Međunarodna zajednica je aminovala plan ali kada nije uspio i kada je postalo jasno da će u slučaju podjele BiH i Muslimani morati dobiti svoju državu onda su gospoda iz MZ rekla STOP i zabranile podjelu BiH a u cilju sprečavanja nastanka Muslimanske države u BiH. Stvorili su Daytonsku BiH u kojoj Bošnjaci nemaju kontrolu nad bilo čime pa čak ni nad Federacijom. Sve dok ta situacija fercera rata neće biti. Kada procjene da su Bošnjaci postali prevelika većina u državi doći će do novog rata.
Ni ti nisi u pravu. Iako Zapad nije neki ljubitelj islama i muslimana ipak su oni malo pragmaticniji nego sto mislis.

Zasto su Kosovu pomogli da ostvari nezavisnost ako mrze muslimane?

Zapadu je jedino stalo da ukloni Rusiju sa Balkana i da uspostavi ravnotezu moci tako da niko nije u stanju da bude agresivan i pravi probleme u buducnosti.
Opet Kosovo kao argument? :lol: Pa do kada više ako Boga znate? Objašnjeno hiljadu puta da Albanci skoro da i nisu muslimani. Sekularniji su od Turaka iz doba Ataturka. Praktično ateisti islamske tradicije. Zna li neko za Albanca vehabiju? :lol: Da ne govorimo što Kosovo nije član UN-a i mora ljubiti noge Americi od sada pa na dalje i ubuduće ako žele da ih i dalje štite. Koliko smo mi pod kontrolom oni su 100x više. Ne do im Bog da krenu sa nekim islamizmom. Kako bi najebali to nije humano.
ulciscorr

#1184 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by ulciscorr »

Mister Yes wrote:Opet Kosovo kao argument? :lol: Pa do kada više ako Boga znate? Objašnjeno hiljadu puta da Albanci skoro da i nisu muslimani. Sekularniji su od Turaka iz doba Ataturka. Praktično ateisti islamske tradicije. Zna li neko za Albanca vehabiju? :lol: Da ne govorimo što Kosovo nije član UN-a i mora ljubiti noge Americi od sada pa na dalje i ubuduće ako žele da ih i dalje štite. Koliko smo mi pod kontrolom oni su 100x više. Ne do im Bog da krenu sa nekim islamizmom. Kako bi najebali to nije humano.
A sta, mi smo neki ekstremisti?

Mislis Zapad nas ne poznaje?

Mislis neko sa Zapada strahuje od dva miliona Bosnjaka?

Mislis Zapad nije nista izvukao iz cinjenice da se mi i pored nepravde koja nam je ucinjena i genocida koji smo prezivjeli nismo nikad okrenuli ekstremizmu niti pozivali na osvetu... ?

A sta ce po tebi desiti kada Zapad odluci da su Bosnjaci previse "mocni" kako ti kazes i da treba zapoceti novi rat... sta ce biti sa Bosnjacima u tom ratu?
area51

#1185 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by area51 »

ulciscorr wrote:
Mister Yes wrote:Opet Kosovo kao argument? :lol: Pa do kada više ako Boga znate? Objašnjeno hiljadu puta da Albanci skoro da i nisu muslimani. Sekularniji su od Turaka iz doba Ataturka. Praktično ateisti islamske tradicije. Zna li neko za Albanca vehabiju? :lol: Da ne govorimo što Kosovo nije član UN-a i mora ljubiti noge Americi od sada pa na dalje i ubuduće ako žele da ih i dalje štite. Koliko smo mi pod kontrolom oni su 100x više. Ne do im Bog da krenu sa nekim islamizmom. Kako bi najebali to nije humano.

Mislis Zapad nije nista izvukao iz cinjenice da se mi i pored nepravde koja nam je ucinjena i genocida koji smo prezivjeli nismo nikad okrenuli ekstremizmu niti pozivali na osvetu... ?

A sta ce po tebi desiti kada Zapad odluci da su Bosnjaci previse "mocni" kako ti kazes i da treba zapoceti novi rat... sta ce biti sa Bosnjacima u tom ratu?
Ovim po Skandinaviji,USA,Kanadi...vjerovatno ništa
Basvod

#1186 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by Basvod »

muha_sa wrote:

A kako to kad vam je bilo tako lijepo u Yu, bratstvo jedinstvo folovi golovi ovo ono. Mi relativno mladji mozda ne pamtimo ta vremena al kad vi stariji otvorite dusu ja bih rekao da srecom nismo zaludjeni i svako ima mogucnost da pokaze pravo lice.
Bar je faktor iznenadjenja iskljucen.
muzicar_iz_parka

#1187 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by muzicar_iz_parka »

ulciscorr wrote:

Neće zapad započinjati novi rat, i zadnji su zaustavili jer im nije valjalo imati ratna zbivanja nepunih sat leta od Beča, sada je interesna zona malo šira ulaskom SLO i HR u EU, tu se priča završava.
Kako će ova zemlja napredovati ili ne, najviše zavisi od domaćih naroda i političara, sva dešavanja u prošlosti su manje-više bitna za to.
Krushna mrva

#1188 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by Krushna mrva »

Rat k'o rat, ko ga je prezivio najvise se boji istog, a i najbolje zna kako se postaviti sljedeci put. Ali ovaj put ipak nikakvog rata nema, torovi su iscrpljeni do kraja i ovo sto se na TV povremeno moze gledati je samo obicno budaljasanje.
area51

#1189 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by area51 »

Krushna mrva wrote:Rat k'o rat, ko ga je prezivio najvise se boji istog, a i najbolje zna kako se postaviti sljedeci put. Ali ovaj put ipak nikakvog rata nema, torovi su iscrpljeni do kraja i ovo sto se na TV povremeno moze gledati je samo obicno budaljasanje.
:thumbup:
Kalauz na temu
Skijaš

#1190 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by Skijaš »

Rat jeste moguć a do njega će doći ako sarajevski političari nastave s popuštanjem šugavom Dodiku, odnosno kada se velikosrbi osjete dovoljno jaki za značajne jednostrane poteze kojim povremeno prijete. Tihićevo klečanje pred Dodikom i ova Lagumdžijina izdajnička politika možda imaju smisla kada se tim kukavičkim ponašanjem spašava živote ljudi, ali kada se ustvari postiže suprotno, kada se popuštanjem jača i sokoli realno slabog neprijatelja, onda je odgovornost za eventualne sukobe na onima koji su stvar mogli zaustaviti na vrijeme, ali nisu jer im u suštini odgovara ovakvo stanje u kojem mogu nesmetano pljačkati društvo.
njonjica

#1191 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by njonjica »

Skijaš wrote:Rat jeste moguć a do njega će doći ako sarajevski političari nastave s popuštanjem šugavom Dodiku, odnosno kada se velikosrbi osjete dovoljno jaki za značajne jednostrane poteze kojim povremeno prijete. Tihićevo klečanje pred Dodikom i ova Lagumdžijina izdajnička politika možda imaju smisla kada se tim kukavičkim ponašanjem spašava živote ljudi, ali kada se ustvari postiže suprotno, kada se popuštanjem jača i sokoli realno slabog neprijatelja, onda je odgovornost za eventualne sukobe na onima koji su stvar mogli zaustaviti na vrijeme, ali nisu jer im u suštini odgovara ovakvo stanje u kojem mogu nesmetano pljačkati društvo.
:thumbup:
njonjica

#1192 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by njonjica »

Maharadza wrote:

How-yes-no, znači ti 'centri moći' su nagovorili i natjerali PRVE KOMŠIJE - srbe da zakolju majku od moga djeda '42 i tako da on ne pamti danas rođenu majku... za sve je to ameJika kriva, jok srbi, oni su zlatni, živjelo' bratstvo i jedinstvo'.... :roll::roll::roll:

PS. Poserem se u usta i nogom naguram što dublje svakome ko 'brani' genocidu stoku s kojom nas je očito Dragi Bog iskušao! :twisted:

PS2. I da, ne samo da je moguć rat u BiH, već je po meni samo pitanje vremena kada će opet proraditi 'genocidni gen' kod ovih monstruma pa da opet krenu... samo će sada najebati neviđeno, živi bili pa vidjeli.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 4
Kod cetnika se najbolje primilo....najlakse se kame hvataju. Na ovim prostorima rat se ponavlja svakih 50 godina u prosjeku. Uzivajmo jos tridesetak.

Niko ne brani genocidnu stoku ali jeste cinjenica je da je Slobodan Milosevic prije raspada ex yu bio u Americi. I bio je bankar. Jel' ti stvarno mislis da u USA svako moze biti bankar? Par godina nakon sto se vratio pocelo je s*anje.

Inace, meni je pravo simptomaticno nereagovanje zapada na strahote koje su se ovdje desavale.
njonjica

#1193 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by njonjica »

muzicar_iz_parka wrote:
ulciscorr wrote:

Neće zapad započinjati novi rat, i zadnji su zaustavili jer im nije valjalo imati ratna zbivanja nepunih sat leta od Beča, sada je interesna zona malo šira ulaskom SLO i HR u EU, tu se priča završava.
Kako će ova zemlja napredovati ili ne, najviše zavisi od domaćih naroda i političara, sva dešavanja u prošlosti su manje-više bitna za to.
Zadnji rat je zaustavljen onda kad je nasa vojska krenula ka Banja Luci i potpisan je nepravedni Dejton. Isti taj dejtonski sporazum je izvor svih nepravdi u nasoj zemlji jer omogucava cetnicima i ustasama da sire svoju bolesnu ideologiju i pokusavaju oteti teritoriju. Ne bulazni Dodik o otcjepljenju bez veze, svako malo.
_mufljuz_

#1194 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by _mufljuz_ »

ne bulazni - uvijek ovako pusta probne balone u javnost i gleda koliko je sati - na kraju krajeva ima on dovoljno svog bogatstva u BIH da to necim ne ugrozi - ceka povoljan momenat defetizma bosnjackog naroda kojeg opet izjedaju unutrasnji elementi koji se vise staraju o broju fotelja nego opstanku bitno ugrozenog naroda - a onda ce pokusati da zaokruzi svoj pašaluk....

hoce li mu to uspjet i da li ce pokusat dojajnik ili neko poslije njega - ostaje da se vidi....
Mister Yes

#1195 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by Mister Yes »

ulciscorr wrote: A sta, mi smo neki ekstremisti?
U odnosu na Albance mi smo talibani. Dovoljno je pogledati broj đamija po metru kvadratnom da ti sve bude jasno. Ili recimo vjeronauka koja je kod nas u školama a kod njih nije. Kod nas kad neko kaže da vjeronauku treba izbaciti iz škola prijeti se nekakvim proljećem i nemirima. Kod njih kada neko kaže da vjeronauku treba ubaciti u škole prijeti se nemirima. Ma ima toga koliko hoćeš ko hoće da poredi.
ulciscorr wrote: Mislis Zapad nas ne poznaje?
Mislim da nas itekako poznaje.
ulciscorr wrote: Mislis neko sa Zapada strahuje od dva miliona Bosnjaka?
Ne strahuju ali ako već mogu birati, a mogu, onda biraju da nas kontrolišu. Zlu ne trebalo.
ulciscorr wrote: Mislis Zapad nije nista izvukao iz cinjenice da se mi i pored nepravde koja nam je ucinjena i genocida koji smo prezivjeli nismo nikad okrenuli ekstremizmu niti pozivali na osvetu... ?
Mi se sve više okrećemo ekstremizmu a privatno pozivamo i na osvetu. Samo ne javno naravno. Bošnjaci sve više mrze Izrael i USA i sve više se sekiraju stanjem na bliskom istoku. Đamije nikad punije (posebno zabrinjava broj mladih koji strahovito raste), nikad više islamske literature za kupiti itd itd.
ulciscorr wrote: A sta ce po tebi desiti kada Zapad odluci da su Bosnjaci previse "mocni" kako ti kazes i da treba zapoceti novi rat... sta ce biti sa Bosnjacima u tom ratu?
Nisam vidovit. Sve zavisi od toga da li će nas prije toga uspjeti utrpati u EU i NATO a to opet zavisi od toga koliko budemo spremni da se naguzimo. Najbolji primjer je ovo sa Sejdić-Finci zajebancijom. Budemo li i dalje odbijali da se naguzimo onda ništa od EU a onda neka vam je Bog na pomoći. Kažem "vam" jer ja ću tada već biti pod zemljom ili biti odveć star da bi me se ticalo.
ulciscorr

#1196 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by ulciscorr »

Mister Yes wrote:Kažem "vam" jer ja ću tada već biti pod zemljom ili biti odveć star da bi me se ticalo.
Aha... e pa dobro.

Samo vidi smanji sa islamofobijom dok si jos ziv i ne sekiraj se mnogo za Bosnjake i Bosnu.
korisnik101

#1197 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by korisnik101 »

Ako me zapad mrzi samo zato sto sam vjernik , musliman, onda me zaboli briga o tom zapadu.
TRENT

#1198 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by TRENT »

Eno ih i dalje ratove dozivaju. :lol:
_mufljuz_

#1199 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by _mufljuz_ »

TRENT wrote:Eno ih i dalje ratove dozivaju. :lol:
zadnji put kad su bosnjaci bili teletina protiv rata pravili antiratne koncertne i izasli na Marin Dvor da protestvuju protiv rata su bili mete srbocetnickih snajperista iz pravca Jevrejskog groblja, Holidej Ina, i Vraca.... Alija pricao da rata biti nece i da ljudi mogu da spavaju mirno jer je za rat potrebno dvoje... + je takvu debilnu glupost izvalio nakon Pišopijske otvorene prijetnje cijelom bosnjackom narodu.... al nije racunao da rat podrazumijeva napad jedne strane na drugu....

i rat nikad nije, koliko sam ja obrazovan i nacitan i koliko sam ja citao i obrazovao se, poceo ugovoreno izmedju dvije strane - eto hajmo se sad pobit pa sta bude.... nego je uvijek jaci mislio da moze naguzit slabijeg otet mu opljackat i unistit - pa je pokrenuo opsti napad....

bosnjo ako misli da rata ovdje biti nece nek barem ne pravi djecu - da barem ne budu meso podrumaskim supcima i cetaljskim zivotinjama koje prave svetkovine u cast genocida....

i jos jedna stvar - bosnjaci kao narod treba da shvate da je americka politika licemjerna kad je u stanju da soli i drobi sa azijskoafrickim liderima a onda ih poslije bombarduju i iskasape - da je iole iskrena ta politika "prijateljstva" RS ne bi prezivio, cetalji se ne bi rehabitirali niti bi se ponovo lagano mobilizirali.... sva je podrska koju dobijamo od USA vise verbalna a drzava mi lici na brod koji nema ni motor ni kormila ali koji jos uvijek pluta - nekako.....
TRENT

#1200 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by TRENT »

I sta trebam da radim sada ? Prosvijetli me ziv bio.
Post Reply