Jadi nas nezaposlenih

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Trebam te

#1176 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by Trebam te »

:[/quote]
Kaže zakon ponude i potražnje. Razmisli malo i shvatit ćeš, vjerujem, da sam u pravu. :)
Nisi u pravu. Ako je potraznja za radnicima ... a svi radnici "ne zele raditi ispod 1100 KM" i to bez izuzetaka .... Tada plata minimalna postaje 1100 KM. Samo 80% bosancerosa ne shvata moc "sloznosti oko nekih vaznih stvari". 8-)
Extra dobro napisano, svi odustanite raditi za male pare pa ce se place povecati!!!
Dalje napravite generalni strajk ali ne 1 dan vec sedmicu pa da vidis kako se iz fotelja trci pricati sa radnicima, ovako neka vas sisaju kako znaju i umiju :run:
Trebam te

#1177 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by Trebam te »

_mufljuz_ wrote:
Lajavikrelac wrote:Kad je džabe i sirće je slatko :mrgreen:
:D

Ha ja, sladak je nerad :izet:
mali_balon

#1178 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by mali_balon »

Trebam te wrote::
Kaže zakon ponude i potražnje. Razmisli malo i shvatit ćeš, vjerujem, da sam u pravu. :)
Nisi u pravu. Ako je potraznja za radnicima ... a svi radnici "ne zele raditi ispod 1100 KM" i to bez izuzetaka .... Tada plata minimalna postaje 1100 KM. Samo 80% bosancerosa ne shvata moc "sloznosti oko nekih vaznih stvari". 8-)
Extra dobro napisano, svi odustanite raditi za male pare pa ce se place povecati!!!
Dalje napravite generalni strajk ali ne 1 dan vec sedmicu pa da vidis kako se iz fotelja trci pricati sa radnicima, ovako neka vas sisaju kako znaju i umiju :run:[/quote]

Pocne strajk sutra otkazi prekosutra novi radnici. Vama ne ide u glavu da na jednog radnika ide 20 njih koji cekaju njegov posao.
Ako mislite da ste u bas vi nezamjenjivi eto vam prilike za eksperiment, sutra se zaputite kod gazde trazite vecu platu i recite da necete dolaziti na posao dok vam ne poveca platu.
modem33

#1179 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by modem33 »

mali_balon wrote:
Trebam te wrote::
Dalje napravite generalni strajk ali ne 1 dan vec sedmicu pa da vidis kako se iz fotelja trci pricati sa radnicima, ovako neka vas sisaju kako znaju i umiju :run:
Pocne strajk sutra otkazi prekosutra novi radnici. Vama ne ide u glavu da na jednog radnika ide 20 njih koji cekaju njegov posao.
Ako mislite da ste u bas vi nezamjenjivi eto vam prilike za eksperiment, sutra se zaputite kod gazde trazite vecu platu i recite da necete dolaziti na posao dok vam ne poveca platu.

Bezeveze plasis ljude. Strah je najveci kocnicar u BIH-a. Zato je u Nadrealistima i snimljen SAHBAZ. :D
modem33

#1180 Re: Odg: Jadi nas nezaposlenih

Post by modem33 »

veze s vezom wrote:
modem33 wrote:
ExNihilo wrote:Fazon je što ništa drugačije ne bi bilo ni kada bi, teoretski, svi odbili raditi dok se plate ne dignu.

Tko kaze ?

Plate se dignu "odmah ako im treba radnik" a ako psihopate im treba netko za izivljavanje onda neka plate skuplje.

Poslodavac vrijedi onoliko koliko ljudi zeli da radi kod njega. Ako svi bjeze od njega .... kao sto znam jedan slucaj .... njegov biznis propadne ... kao lido osiguranje. :lol:
Meni nije jasno kako neko moze ovo napisati..jesi li ti svijestan bolan da se svako moze zamijeniti.
Uvijek ce se naci neko kome treba posao i da ce taj isti posao obavljati neko drugi umjesto prethodnog za iste pare.
Privatnik je privatnik..hoces neces..ako neces ima ko hoce :D

Ti ocigledno si ljubitelj SAHBAZ style-a :lol: Ti si sigurno medju onih 90% sto znaju "tko je Sahbaz" a ja medju onih 10% sto ne znaju "tko je Sahbaz" :lol:
modem33

#1181 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by modem33 »

veze s vezom wrote:A ti si sigurno glup

Slazem se s tobom da si glup. Ne trebas se hvaliti :D

Prvo postavi sam sebi pitanje: "na kojoj ekonomskoj ljestvici se nalazi BiH-a" ?? Ako smo pri dnu .... to je rezultat takvog razmisljanja kao sto si ti. I tu nema napretka. Samo mozes ici u rikverc. :D
JThomas

#1182 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by JThomas »

da bi gazdi mogao iznuditi veću platu, prva je pretpostavka da on ima dovoljno da ti da veću platu. a nažalost sve je više firmi koje se totalno gase, jer nema više ni za koga. i tu metod štrajka ne pomaže, već svi idu na ulicu.
denad74

#1183 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by denad74 »

veze s vezom wrote:Nije to moje razmisljanje..to je razmisljanje privatnika :)
Ne kazem da su svi isti,ali vecina njih se koristi ovom metodom.
Ni meni ovo ne odgovara ziv ti meni bio

Iskreno i ovo se mišljenje mijenja...polako al se mijenja. Bio sam na par razgovora ovih dana i jedan od poslodavaca trži baš nekog ko će da radi i primanja su solidna, a drugi za taj isti posao samo drugi asortiman nudi tri puta manje što je tako mizerneo da sam siguran da to nikad neće naći. Njegove rijeći su "ja dajem toliko i to je to". Prošle sedmice sam također bio na razgovoru i rekli su mi da će da me kontaktiraju oko testiranja koje treba da bude sutra i iskreno nikad me nisu nazvali, a da bude još gore oni su mene tražili. Šta reći na ovo?

PS. A da razdijelimo ovu temu na jadi nas dijasporaca, jadi nezaposlenih u BIH i jadi nas koji radimo ili smo gazde pa da fino na miru razmjenjujemo naše JADE?
denad74

#1184 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by denad74 »

JThomas wrote:da bi gazdi mogao iznuditi veću platu, prva je pretpostavka da on ima dovoljno da ti da veću platu. a nažalost sve je više firmi koje se totalno gase, jer nema više ni za koga. i tu metod štrajka ne pomaže, već svi idu na ulicu.
Gazde propadaju zato što mi nemamo para i nemamo mogućnosti da koristimo njihove usluge i proizvode tako da mogu da jažem da su sami krivi. I još meni je lakše nego njima jer ja sam navikao da trošim ovo malo, a oni previše. E to je tržišna ekonomija koju svi falimo.
JThomas

#1185 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by JThomas »

to je samo mali dio razloga, jer i najrazvijenije zemlje bi vrlo brzo pale na naš nivo da su im ciljna skupina za njihove proizvode i usluge samo vlastiti građani, pa makar i svi trošili 100% domaće. naša ekonomija je zasnovana na presipanju iz šupljeg u prazno, a nove vrijednosti i izvoza nema ni da bismo izašli na nulu, a ne u plus.
denad74

#1186 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by denad74 »

JThomas wrote:to je samo mali dio razloga, jer i najrazvijenije zemlje bi vrlo brzo pale na naš nivo da su im ciljna skupina za njihove proizvode i usluge samo vlastiti građani, pa makar i svi trošili 100% domaće. naša ekonomija je zasnovana na presipanju iz šupljeg u prazno, a nove vrijednosti i izvoza nema ni da bismo izašli na nulu, a ne u plus.
Ja i mislim u globalu, a kod nas je sve trgovina tako da i ne gasi se baš nešto bitno. 80% investicija u BiH je nešto što bi nama tušilo tuđe proizvode. Gazde trgovina uzimaju max profit i s peoizvoda i s radnika, ne plaćaju poreze, a ni opštinama prostore.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1187 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by Chmoljo »

Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kršenje pravila foruma”
» Alexander Abramovich

bilo bi dobro da pojedinci ateriraju... i vrate se temi...
lolol

#1188 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by lolol »

Oni super oglasi su nenormalni, pa zenska osoba ni na jedan oglas se ne moze javiti a da iza ne stoji bekikreten kojem je glavni uslov zgodna i nagodna cccc. a ovamo kao izgleda normalan naizgled oglas. Buduci da s fakultetom ne mogu naci posao u struci, presla sam i na ov nize poslove ali jednostavno kreten do kretena .... AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA !!!!!
mali_balon

#1189 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by mali_balon »

lolol wrote:Oni super oglasi su nenormalni, pa zenska osoba ni na jedan oglas se ne moze javiti a da iza ne stoji bekikreten kojem je glavni uslov zgodna i nagodna cccc. a ovamo kao izgleda normalan naizgled oglas. Buduci da s fakultetom ne mogu naci posao u struci, presla sam i na ov nize poslove ali jednostavno kreten do kretena .... AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA !!!!!
Pa u vecini oglasa za obrazovanje stoji SSS/VšS/VSS a neki dan gledam oglas kaze tehnicki sekretar VSS pravo :-) , 3 godine iskustva.
Moze im se da im se.
lolol

#1190 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by lolol »

mali_balon wrote:
lolol wrote:Oni super oglasi su nenormalni, pa zenska osoba ni na jedan oglas se ne moze javiti a da iza ne stoji bekikreten kojem je glavni uslov zgodna i nagodna cccc. a ovamo kao izgleda normalan naizgled oglas. Buduci da s fakultetom ne mogu naci posao u struci, presla sam i na ov nize poslove ali jednostavno kreten do kretena .... AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA !!!!!
Pa u vecini oglasa za obrazovanje stoji SSS/VšS/VSS a neki dan gledam oglas kaze tehnicki sekretar VSS pravo :-) , 3 godine iskustva.
Moze im se da im se.
Ma to je druga prica, to je svakodnevice na ovim posao.ba , job.ba i sl. ali ja sam sad govorila za onaj odron odrona Super oglase (novinsko i web izdanje) fuj, fuj na sta sve covjeka novcana situacija natjera!
Kosato

#1191 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by Kosato »

i tu tim novinama Super oglasi sto izadju petkom..taman se ponadas novim oglasima a ono ljudi poslali sms za 4 objave...i kontas jel stari ili novi oglas nazove kao popunjeno...haos :roll:
mali_balon

#1192 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by mali_balon »

Ma ima tu svega, u jednom razogovoru sa inspektorom poreske inspekcije kaze da neke firme, nonstop vrte iste oglase za posao, jer u nekim firmama na nekim pozicijama trebas bas odredjenog covjeka sa odredjenom skolom i certifikatima i znanjem, eh sad lakse je gazdi nekako improvizovat nadje covjeka da mu to odradi ali ga na prijavi itd itd zato on stavi oglas pa kad dodje odredjena inspekcija gazda se vadi na onu " evo stavio sam oglas, ali nece niko da se javi", svega ima.
Pa sam cak cuo da se odredjene firme tako reklamiraju :?
Kosato

#1193 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by Kosato »

mali_balon wrote:Ma ima tu svega, u jednom razogovoru sa inspektorom poreske inspekcije kaze da neke firme, nonstop vrte iste oglase za posao, jer u nekim firmama na nekim pozicijama trebas bas odredjenog covjeka sa odredjenom skolom i certifikatima i znanjem, eh sad lakse je gazdi nekako improvizovat nadje covjeka da mu to odradi ali ga na prijavi itd itd zato on stavi oglas pa kad dodje odredjena inspekcija gazda se vadi na onu " evo stavio sam oglas, ali nece niko da se javi", svega ima.

Ima istine u tome,,, a sto se tice oglasa na posao.ba 80 % je samo reklama...djaba ti posaljes CV pa uklapas im se u njihovo trazeno ali jock... nista od toga...a odes na njihovu stranicu usput pregledas sta imaju mozda imaju nesto sto bi ti kupio :) ili pricas o njima na kafi sve je to marketing...
lolol

#1194 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by lolol »

Kosato wrote:
mali_balon wrote:Ma ima tu svega, u jednom razogovoru sa inspektorom poreske inspekcije kaze da neke firme, nonstop vrte iste oglase za posao, jer u nekim firmama na nekim pozicijama trebas bas odredjenog covjeka sa odredjenom skolom i certifikatima i znanjem, eh sad lakse je gazdi nekako improvizovat nadje covjeka da mu to odradi ali ga na prijavi itd itd zato on stavi oglas pa kad dodje odredjena inspekcija gazda se vadi na onu " evo stavio sam oglas, ali nece niko da se javi", svega ima.

Ima istine u tome,,, a sto se tice oglasa na posao.ba 80 % je samo reklama...djaba ti posaljes CV pa uklapas im se u njihovo trazeno ali jock... nista od toga...a odes na njihovu stranicu usput pregledas sta imaju mozda imaju nesto sto bi ti kupio :) ili pricas o njima na kafi sve je to marketing...
Ma ne vjerujem da je reklama, oni sto stalno vrte oglase imaju los odnos prema zaposlenima, kao Robot npr. A sto se tice malih oglasa tipa Super oglasi ne mogu da vjerujem koliko je Sarajevo puno retrda. Pa otvori covjek trgovinu, butik, pekaru bilo sta i konta zasto da zaposlim obucnu radnicu kad bi mogao kakvu i da mi radi i da mi ... sta sve ne ... I SMATRAJU SE NEKIM GAZDAMA ILI STA VEC, FUUJ FUUUJ FUUUUJ
mali_balon

#1195 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by mali_balon »

Naravno da nesta nije u redu sa firmom kja svakih 6 mjeseci raspise konkurs za 10 istih pozicija. Nesta tu smrdi.
A to za gazde nije nista novo to su seljacine.
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#1196 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by Domaci izdajnik »

Hvala moderatoru što je poslao u Banoviće ovog trola :)

Elem, sad kad su provokatori otišli sa teme možemo nastaviti sa dnevnopolitičkim prejebavanjima :mrgreen:
JThomas wrote:da bi gazdi mogao iznuditi veću platu, prva je pretpostavka da on ima dovoljno da ti da veću platu. a nažalost sve je više firmi koje se totalno gase, jer nema više ni za koga. i tu metod štrajka ne pomaže, već svi idu na ulicu.
Hm... :-? Na ovu konstantaciju imam primjer: gazda dva objekta koji solidno rade, svako malo sastanak sa radnicima zbog manjka u pazaru, a jači manjak se pojavio u par navrata - svadba, krštenje i prvi rođendani klinaca (sve ala-gala u restoranima :kravata: ) i odbitak radnicima od plata....stalno kmeče da je loše, kriza, neće niko da rOOdi, kradu radnici :oops: a pred kućom (kućerinom :mrgreen: ) dva terenca, i još jedan "gradski autić" :mrgreen: Idu na ljetovanje, zimovanje, stariji u banju isl.....troše na gorivo mjesečno koliko četvoročlana porodica na hranu i sve režije plus garderoba :-) A radnicima plata kasni, i svi su lijeni :-)
mali_balon wrote:Naravno da nesta nije u redu sa firmom kja svakih 6 mjeseci raspise konkurs za 10 istih pozicija. Nesta tu smrdi.
A to za gazde nije nista novo to su seljacine.
Isto ima veze sa navedenim primjerom :sabur: daj da mu radiš ko mazga tri posla, da si mu dostupan kad god mu se digne i šta god mu padne na pamet...neki samo ne zovu da mu jebeš ženu i vodaš djecu u školu :izet: :-) Al čuj budi sretan što imaš posao u ovoj krizi :roll: A plata...eeee neko nema ni 500 KM šta bi ti :oops: :skoljka:
mali_balon wrote: Pocne strajk sutra otkazi prekosutra novi radnici. Vama ne ide u glavu da na jednog radnika ide 20 njih koji cekaju njegov posao.
Ako će gazda sa svojim rođama i šurama da dežura 24/7 i da obučava nove radnike svako par dana, bujrum :zoka: I pri tom ako zabilježi uspjeh i pozitivno poslovanje firme tog istoga treba da postave za doživotnog predsjednika privredne komore :mrgreen:
Jedna firma odavde iz mog elajeta prije neku godinu, na fazon Nelta, tražila komercijalistu sa iskustvom, u opisu posla obilazak kupaca, pronalazak novih, dostava robe, naplata i potraživanje dugova - plata 500 KM fiksno :shock: Em jebada posao, em si na točkovima preko 12 sati, em si 15 kilometara van grada i svih voznih linija...malo je reći da se ne isplati. Brzo je zatvorio firmu jer nije mogao naći radnika duže od mjesec dana, što u komercijali što u magacinu :mrgreen:
I znam jednu security agenciju i jednu konditorsku predstavničku koja je proizvodila pa ih nema više iz istih razloga - oni bi da im se džaba radi :wink:
mali_balon

#1197 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by mali_balon »

Ma naravno da ne bi ni gazdama bilo veselo kada bi doslo do tog, da ga nozvoem bojkota firme. Ali danas kod nas nije zdrava situacija za takvih stvari. Nema humanitarne i treba raditi, suti trpi radi, udari se nogom u guzicu za 500Km, 20h sati rada, 120 sati sedmicno, nema bolovanja, nema slobodnih dana. Vecina radno sposobnog stanovnistva nema taj luksuz da kaze necu ja to raditi ispod 1000KM, kao sto rekoh nema humanitarne, valja jesti, obuci se, ili ako se ne daj Boze raboli ljeciti se. A o nekom solidarisanju da ne pricamo. Eno kuka se kao je prevent robovlasnicka firma, nemam nikog ko radi tamo da mi kaze stvarnu situaciju ali vjerujem da jeste robovlasnicka, sutra neka svi ne dodju na posao, prekosutra bi vac nova radna snaga dosla, jeste proizvdnja bi kasnila platili bi se penali i idemo dalje. Druga stvar da se niko ne pojavi da zamjeni te radnike, da se narod solidarise sa njima, ali 20 godina sjebavanja i izgladnjivanja uradi svoje.
I bit ce nam tako sve dok nacionalni interesi budu prioritet, vec sam rekao svako filozofiranje i trazenje odgovora sta i kako vodi u sferu politike i izbora, tad se sve rjesava, ako sto rekoh to vec nije tema.
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#1198 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by Domaci izdajnik »

Kao što sam rekao već nemamo razvijenu svijest o zajedničkom interesu i napretku :sad: i nemamo pravu mafiju, u smislu Kamore i Koza Nostre koje drže radničke sindikate...pa ti reci predstavniku sidikata/Kamore da te boli qrac za prava radnika i sidikat - dobio bi drveni kaput :evil: Dokle god nam je polikita i nacionalizam dnevni obrok i zadovoljstvo, ješćemo govna za dezert :oops: Većina tih velikih vjernika Srba/Hrvata/Bošnjaka koji furaju nacionalizam i torove kod svojih na slavama i pijankama ne bi imali lavora da im nije tih drugih vjernika iz drugog entiteta ili države - para ne smrdi :wink:
A te što šute i pristaju na mizeriju iako bi mogli bolje da su malo pametniji želim puno patnje, nesreće i mobinga od strane gazda jel ljudi bolje išta nego ništa :-) .....zbog takvog razmišljanja djeca i unuci će nam proklinjati ime!!!! Mi smo slobodu i prava koje su naši pretci krvavo zaradili prodali za polovnog Golfa, telefon i Koka kolu :(
modem33

#1199 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by modem33 »

mali_balon wrote:Ma naravno da ne bi ni gazdama bilo veselo kada bi doslo do tog, da ga nozvoem bojkota firme. Ali danas kod nas nije zdrava situacija za takvih stvari. Nema humanitarne i treba raditi, suti trpi radi, udari se nogom u guzicu za 500Km, 20h sati rada, 120 sati sedmicno, nema bolovanja, nema slobodnih dana. Vecina radno sposobnog stanovnistva nema taj luksuz da kaze necu ja to raditi ispod 1000KM, kao sto rekoh nema humanitarne, valja jesti, obuci se, ili ako se ne daj Boze raboli ljeciti se. A o nekom solidarisanju da ne pricamo. Eno kuka se kao je prevent robovlasnicka firma, nemam nikog ko radi tamo da mi kaze stvarnu situaciju ali vjerujem da jeste robovlasnicka, sutra neka svi ne dodju na posao, prekosutra bi vac nova radna snaga dosla, jeste proizvdnja bi kasnila platili bi se penali i idemo dalje. Druga stvar da se niko ne pojavi da zamjeni te radnike, da se narod solidarise sa njima, ali 20 godina sjebavanja i izgladnjivanja uradi svoje.
I bit ce nam tako sve dok nacionalni interesi budu prioritet, vec sam rekao svako filozofiranje i trazenje odgovora sta i kako vodi u sferu politike i izbora, tad se sve rjesava, ako sto rekoh to vec nije tema.

To za prevent je istina. Imao sam priliku prosli mjesec sresti u Sarajevu nekog tipa iz Travnika .... i istina je sve sto je navedeno na forumima ... znaci provjereno.

Ovaj komentator "lajavi krelac" ..... je 95% sve rekao za super debilna jebivjetarska ponasanja vlasnika firmi u BiH-a ali ima normalnih poslodavaca ali to je svega 3-10%....

Jos kad bih vam ja rekao da ima poslodavac lido osiguranja koji je pod kokainom duzan svima i radnicima i dobavljacima ... covjek salje preko 20.000 tuzbi godisnje .... ljudima kojima je "on" licno duzan. Dovoljno je receno da covjek zakljucava daljinski od klime u "sefove".

Zivimo u svijetu gdje su poslodavci pod kokainom zato vi svi radite za 500 KM i traze "nabijaca prodaje" gdje ne mozes prodati nista. 8-) Valja finansirati dilere droge.Nije to jeftino.
ilkbahar

#1200 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by ilkbahar »

modem33 wrote:
mali_balon wrote:Ma naravno da ne bi ni gazdama bilo veselo kada bi doslo do tog, da ga nozvoem bojkota firme. Ali danas kod nas nije zdrava situacija za takvih stvari. Nema humanitarne i treba raditi, suti trpi radi, udari se nogom u guzicu za 500Km, 20h sati rada, 120 sati sedmicno, nema bolovanja, nema slobodnih dana. Vecina radno sposobnog stanovnistva nema taj luksuz da kaze necu ja to raditi ispod 1000KM, kao sto rekoh nema humanitarne, valja jesti, obuci se, ili ako se ne daj Boze raboli ljeciti se. A o nekom solidarisanju da ne pricamo. Eno kuka se kao je prevent robovlasnicka firma, nemam nikog ko radi tamo da mi kaze stvarnu situaciju ali vjerujem da jeste robovlasnicka, sutra neka svi ne dodju na posao, prekosutra bi vac nova radna snaga dosla, jeste proizvdnja bi kasnila platili bi se penali i idemo dalje. Druga stvar da se niko ne pojavi da zamjeni te radnike, da se narod solidarise sa njima, ali 20 godina sjebavanja i izgladnjivanja uradi svoje.

To za prevent je istina. Imao sam priliku prosli mjesec sresti u Sarajevu nekog tipa iz Travnika .... i istina je sve sto je navedeno na forumima ... znaci provjereno.

Ovaj komentator "lajavi krelac" ..... je 95% sve rekao za super debilna jebivjetarska ponasanja vlasnika firmi u BiH-a ali ima normalnih poslodavaca ali to je svega 3-10%....

Jos kad bih vam ja rekao da ima poslodavac lido osiguranja koji je pod kokainom duzan svima i radnicima i dobavljacima ... covjek salje preko 20.000 tuzbi godisnje .... ljudima kojima je "on" licno duzan. Dovoljno je receno da covjek zakljucava daljinski od klime u "sefove".

Zivimo u svijetu gdje su poslodavci pod kokainom zato vi svi radite za 500 KM i traze "nabijaca prodaje" gdje ne mozes prodati nista. 8-) Valja finansirati dilere droge.Nije to jeftino.
ž
an
Sad mi je tek jasno ponasanje mog prethodnog poslodavca hiper aktivnost, nadmocnost, paranoja, agresivnost, brze i ceste promjene raspolozenja. A ja budala mislila da je samo šizofrenik.
Post Reply