hrvatska-more

Post Reply
Bodkin

#1176 Re: hrvatska-more

Post by Bodkin »

neretvanac wrote:
MimarS wrote:I sta je na kraju sa makarskom rivijerom - propala sezona ili ne? Dajte ljudi pisite iskustva i cijene smjestaja.
Manje ljudi nego prošlih godina, prvenstveno što su gosti na Makarskoj rivijeri većinom iz BiH, a dosta ljudi se prepalo priča o 100 eura po danu, dosta raje nema još biometrijske pasoše itd. AL su zato manje gužve, ljepše za odmora.
Cijene ostale iste kao i prošle godine.
Uglavnom, do nas su bili Česi koji su ponijeli i svoju kiselu vodu iz Češke na odmor... Oni "troše", pa et nek bude...
Jos nije spica sezone a i ramazan je.
P308

#1177 Re: hrvatska-more

Post by P308 »

JohnnyS wrote:
damirc_sa wrote:
dado_ wrote:Danas idem za Podgoru mada mi nije bas po izboru ali drustvo ceka tamo, oni su u cetvrtak otisli, kazu u 12 popodne jedino auto na Doljanima, Podgora poluprazna, i sto ima raje stranci, od nasih skoro niko... Ubilo se za odmora :D
Lave ako budes nasao vremena samo baci informaciju kakva je situacija na GP Doljani jer ja krecem poslijepodne, pa da znam sta me ceka.

http://bljesak.info/web/article.aspx?a= ... aa1c12c7ae

>Znaci pocelo je :D
opremdobro30

#1178 Re: hrvatska-more

Post by opremdobro30 »

Timotije wrote:Prije par dana se vratio iz te toliko hvaljene Turske. Prvi i vjerovatno zadnji put u Tursku na ljetovanje. Potrosio para i para, ja ne znam sto me ljudi dave godinama da je tamo hrana super, sve jeftino, ja nista od toga nisam dozivio. Jeftine su one krpetine, koje me ne zanimaju, mala flasa pive 11 lira, govedji steak za veceru (jedini ukusni komad mesa koji sam pojeo za sedam dana), 52,5 lire, 1 Lira: 0,8 KM, pa vi racunajte (hotel 4*, izvan Alanya).... Mislim svako ima svoje, nekome je interesantno da tri puta ulazi u restoran i utovara one mlake splacine u sebe, meni nije... Put ocajno dalek i naporan, nema postenog drveta nigdje, more valovito, nikakvih mirisa, sve sami Rusi i Skandinavci, ribe kvalitetne ni za lijeka, uzimanje samo tako...! I kebab kvalitetniji ovdje pojedem :D !
Sve skupa: u ocima radost-u guzici zalost! Jedna velika sarena laza i bas, ali ono bas, masovni turizam u najgorem obliku...
Nemam namjeru diskutovati, samo moj mali licni utisak, nismo naravno svi isti i sve treba probati i vidjeti sta ti odgovara...
Koliko para toliko muzike.Turska nije niti malo jeftina.Ja i zena smo 2011-e bili u Delphin Botaniku hotel i usluga su ekstra.Da si tamo bio ne bi rekao da su splacine.Jeli smo i orade i sabljarke i ostale morske plodove ,, pili more koktela, uvoznog flasiranog pica, milijun vrsta kolaca itd itd.Samo ta nas je uzivancija kostala skoro 3000 eura za 15 dana za oboje.I od tog hotela imas jos jacih i cijenom i uslugom tako da navedi ime hotela gdje si bio i koliko si se iskesio za aranzman.Pausalno govoriti da nesto ne valja ili valja je besmisleno.Ako ides u neke hotele u Alanyji od 3*, 4* za par sto eura po osobi nemas sta ni ocekivati da je ekstra.Nadaj se samo da ces dobiti korektnu uslugu.Odi u bilo koji Delphinov, Barutov, i slican hotel na Lari, Beleku i pricat ces drugu pricu.Ali to nije jeftin sport.Za sitnu lovu i sitna usluga svugdje u svijetu.Ovo za more potpisujem.Jedino kad odes na jadran na odmor moze ti se desit da ti ga kisa ukaka cijelog.Ja sam 3 godine (2010,2011,2012) ljetovao u turskoj po 15 dana i samo je lani jednom ili dvaput orosilo po 5 minuta (Belek), ali to zato jer sam taj put isao u drugoj polovici juna a ranije godine u augustu kad ne da nema kise nego nema ni oblacica

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
Timotije

#1179 Re: hrvatska-more

Post by Timotije »

Edin H. wrote:
P308 wrote: Je li to bio neki polupansion ili? Koji je hotel u pitanju?
Hoces i ti da se izradis?

Ma pusti timotija, on samo voli kao i ja landarati po utakmicama, sve ostalo dosadno :D
@Edin :D !
Daleko je do septembra i Ziline, valja ovo ljeto odrobijati nekako :D !
@P308, ma klasican familijaran hotel, Pascha bay hotel, 4*, lijepo to sve izgleda na slikama i nije to ni toliko lose koliko ga ja "zakitih" ali moras biti disciplinovan gost (sto ja ni u kom slucaju nisam).
Namjerno sam uzeo samo sa doruckom, all inclusiv me ne interesuje, jede se cijelo vrijeme, samo gledaj u sat,volim i da ogladnim ko covjek ponekad....
Jeste udarna sezona, ali je i previse dati oko 7500 Km za sedam dana (2+3 djece)!
Timotije

#1180 Re: hrvatska-more

Post by Timotije »

opremdobro30 wrote:
Timotije wrote:Prije par dana se vratio iz te toliko hvaljene Turske. Prvi i vjerovatno zadnji put u Tursku na ljetovanje. Potrosio para i para, ja ne znam sto me ljudi dave godinama da je tamo hrana super, sve jeftino, ja nista od toga nisam dozivio. Jeftine su one krpetine, koje me ne zanimaju, mala flasa pive 11 lira, govedji steak za veceru (jedini ukusni komad mesa koji sam pojeo za sedam dana), 52,5 lire, 1 Lira: 0,8 KM, pa vi racunajte (hotel 4*, izvan Alanya).... Mislim svako ima svoje, nekome je interesantno da tri puta ulazi u restoran i utovara one mlake splacine u sebe, meni nije... Put ocajno dalek i naporan, nema postenog drveta nigdje, more valovito, nikakvih mirisa, sve sami Rusi i Skandinavci, ribe kvalitetne ni za lijeka, uzimanje samo tako...! I kebab kvalitetniji ovdje pojedem :D !
Sve skupa: u ocima radost-u guzici zalost! Jedna velika sarena laza i bas, ali ono bas, masovni turizam u najgorem obliku...
Nemam namjeru diskutovati, samo moj mali licni utisak, nismo naravno svi isti i sve treba probati i vidjeti sta ti odgovara...
Koliko para toliko muzike.Turska nije niti malo jeftina.Ja i zena smo 2011-e bili u Delphin Botaniku hotel i usluga su ekstra.Da si tamo bio ne bi rekao da su splacine.Jeli smo i orade i sabljarke i ostale morske plodove ,, pili more koktela, uvoznog flasiranog pica, milijun vrsta kolaca itd itd.Samo ta nas je uzivancija kostala skoro 3000 eura za 15 dana za oboje.I od tog hotela imas jos jacih i cijenom i uslugom tako da navedi ime hotela gdje si bio i koliko si se iskesio za aranzman.Pausalno govoriti da nesto ne valja ili valja je besmisleno.Ako ides u neke hotele u Alanyji od 3*, 4* za par sto eura po osobi nemas sta ni ocekivati da je ekstra.Nadaj se samo da ces dobiti korektnu uslugu.Odi u bilo koji Delphinov, Barutov, i slican hotel na Lari, Beleku i pricat ces drugu pricu.Ali to nije jeftin sport.Za sitnu lovu i sitna usluga svugdje u svijetu.Ovo za more potpisujem.Jedino kad odes na jadran na odmor moze ti se desit da ti ga kisa ukaka cijelog.Ja sam 3 godine (2010,2011,2012) ljetovao u turskoj po 15 dana i samo je lani jednom ili dvaput orosilo po 5 minuta (Belek), ali to zato jer sam taj put isao u drugoj polovici juna a ranije godine u augustu kad ne da nema kise nego nema ni oblacica

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
Jeste sve to to stoji kad ides samo u paru, drugacije je s djecom, moras se njima prilagoditi :D !
avantgarde

#1181 Re: hrvatska-more

Post by avantgarde »

bijah na odmoru 15-tak dana,bilo dobro ali cu haman jos jednom...i ne u Hrvatsku,nisma tamo bio ima preko 25 godina..
ovdje cu..
http://www.france-voyage.com/frankreich ... -44763.htm
Smajic.smajo

#1182 Re: hrvatska-more

Post by Smajic.smajo »

Citam danas prilog u avazu o makaranima, oplako sam, "u jednom lokalu kafa 15 kuna!" Novinarstvo na nivou
ismb

#1183 Re: hrvatska-more

Post by ismb »

avantgarde wrote:bijah na odmoru 15-tak dana,bilo dobro ali cu haman jos jednom...i ne u Hrvatsku,nisma tamo bio ima preko 25 godina..
ovdje cu..
Sjajno, super...
To ima veze s temom "hrvatska-more" kao s... (nećemo lajati, pošto smo uber hoch)
I, molim te, opiši nam kako ti je bilo na ljetovanju na Makarskoj, Dubrovačkoj rivijeri, ili sjevernije (do Istre), pa da daš svoj doprinos navedenoj temi :run:
Mislim, pošto već niste bili 25 godina :shock:
Inače, pošto već ima s temom veze, kako vam je bilo na Martinique-u (priložite slike na ovu temu - sigurno ih imate, pa da se uporedi s ovim jadom nakon 25 godina?) Jel' tako, super usluga, folovi, samo se treba malo platiti? Mislim, avion, ovo, ono - ma sve se zna, svuda se bilo... :lol:
P308

#1184 Re: hrvatska-more

Post by P308 »

Smajic.smajo wrote:Citam danas prilog u avazu o makaranima, oplako sam, "u jednom lokalu kafa 15 kuna!" Novinarstvo na nivou
Ovo? :

http://www.avaz.ba/vijesti/teme/hrvatsk ... h-gradjani
karanana

#1185 Re: hrvatska-more

Post by karanana »

avaz navalio na dalmaciju vise nego na bakira i tihog zajedno.

cak i da je ovo istina, sta se to nas tice? eto ne dolazimo, bojkotujemo, idemo na maldive i tenerife i tursku. gud baj charli.
ovo vise izgleda kao neka zavist i ljubomora i neka komsiji crkne krava tip sindroma. kakav narod takva i novina, kad ne znamo sebi napraviti dobro i uspjeti onda zelimo i svakom drugom bude lose.
Alfons Kauders

#1186 Re: hrvatska-more

Post by Alfons Kauders »

karanana wrote:avaz navalio na dalmaciju vise nego na bakira i tihog zajedno.

cak i da je ovo istina, sta se to nas tice? eto ne dolazimo, bojkotujemo, idemo na maldive i tenerife i tursku. gud baj charli.
ovo vise izgleda kao neka zavist i ljubomora i neka komsiji crkne krava tip sindroma. kakav narod takva i novina, kad ne znamo sebi napraviti dobro i uspjeti onda zelimo i svakom drugom bude lose.
sta ces, crnogorske novine reklamiraju crnogorsku obalu... :D

elem citam sad ovaj link sto je postavio kolega 308... zenska u turistickom kaze kako pitaju sve goste iz bosne da li su im trazili lovu na granici - i haman nisu nikome

ova tema ima 50 stranica i koliko se ja sjecam niko nije prijavio nesto slicno... ja sam ove godine par puta presao granicu, nista... nisam nista slicno cuo ni od raje... starci isli, nista...

ali tu su zato nasi novinari... hrpa polupismenih diletanata koji bi rodjenu majku silovali za rucak i pivu... i hajka se nastavlja, svakih par dana pojave se idiotski tekstovi i tv prilozi o nekakvim problemima na granici - a guzve manje nego prije... kuka se na cijene, a ja ove godine nisam primjetio nikakav rast cijena u poredjenju sa proslom godinom, ako ne i par godina unazad

dakle niko ne trazi nikakve pare... niko nije napuhao cijene (zapravo mislim da je ove godine lakse naci jeftiniji smjestaj)... nema nikakvih problema na granici... nema nikakvih novih guzvi osim uobicajenih... nema skoro nikakvih novih ogranicenja za unos hrane, alkohola i duhana (ni prije se nije smjelo nositi nista zivotinjskog porijekla)...

i novinari opet traze, zapravo izmisljaju probleme - ili u nedostatku pravih vijesti ili po necijem nalogu... tim babunima odavno nisu bitne cinjenice ili istina, tako da nisam iznenadjen, ali ovo vec postaje tako jadno da je nevjerovatno... ljudi su bukvalno IZMISLILI probleme i isprepadali narod bez ikakvog jebenog razloga, dakle nemaju apsolutno nijednu cinjenicu na svojoj strani... to ni Slobinim "novinarima" nije uvijek polazilo od ruke, aferim...

doduse, ako je neko toliko glup da povjeruje tim hajvanima, onda je i bolje da ne ide na more - cisto da nas be bruka svojom gluposcu
Josip321

#1187 Re: hrvatska-more

Post by Josip321 »

Priču turista A.H. koji je Avazu ispričao kako mu je prodavačica u kiosku prilikom traženja tih novina odbrusila da mrzi Bosance, trgovkinja Sprata u potpunosti je demantovala. Naprotiv, kupac je nju vrijeđao, kaže, i pitao: Je li, gaduro, priznaj da mrziš Bosance?
I to samo zato što je, prema njegovu mišljenju, prije početka radnog vremena drugima prodavala hrvatsku štampu, a njemu Avaz nije htjela prije službenog početka rada u 8 sati. Događaj se zbio prije nedjelju dana, piše Slobodna Dalmacija. Turist je otišao na policiju, prijavio prodavačicu da ga vrijeđa po nacionalnoj osnovi i tražio od policije da je upozori. Djelatnici makarske policijske postaje s prodavačicom su obavili razgovor i utvrdili da priča nije teška nikakve prijave.

'Pa ja sam Bosanka, kako bih onda sunarodnika mogla vrijeđati riječima da mrzim Bosance! Nikoga ne mrzim, a još manje vrijeđam', kaže. 'Taj je čovjek došao ujutro u 7.30 i vrlo drskim glasom tražio da mu prodam Dnevni avaz. Budući da sarajevske novine dva dana nismo dobijali, zamolila sam ga da pričeka dok raspakujem pakete novina da vidim jesu li taj dan stigle. Vratio se još dva puta do osam sati kada otvaramo, provirio na staklo i gotovo zavikao: 'Jesu li više te novine?!'

Zatim je sjeo na klupu. Počeli su dolaziti susjedi iz okolnih kafića i s barki po druge novine, poslužila sam ih, a onda je ponovno došao taj čovjek i počeo vikati da sam gadura koja sam druge poslužila, a njega neću jer je Bosanac. Vrijeđao me i tražio neka priznam da mrzim Bosance. Uzvratila sam mu da ću pozvati policiju nastavi li. Možda sam počela posluživati kupce minutu prije 8 sati, ali to nije razlog za takvu reakciju. Čitav dan sam proplakala od sramote da mi policija dolazi na kiosk, da moram susjedima na plaži objašnjavati što se dogodilo. I šef me zvao. Rekla sam istinu, tako je bilo', ispričala je Sprata.

U Dnevnom avazu je A.H. izjavio kako prodavačici ništa ružno nije rekao, dodajući kako Bosanci ostave hiljade kuna, a nisu turisti vrijedni poštovanja.
perfect_guy

#1188 Re: hrvatska-more

Post by perfect_guy »

koja je tačna lokacija GP Bijača i koji je pristup sa M17? I kakav je pravac kretanja u Hrvatskoj, da li se veže na onaj put iz Ljubuškog što izlazi kod Ploča ili neki drugi?
rasuta_riza

#1189 Re: hrvatska-more

Post by rasuta_riza »

Ne znam zaista u čemu je toliki fol govoriti kako im ne valja ovo, te nisu u rangu sa ovim ili onim. Ako ti se ide na Jadran, zaboli te, ispališ gdje i ako možeš. Bio sam u Španiji, Tunisu i Turskoj, ne želim sada da rangiram ili poredim pro et contra, ali meni lično najviše Jadran paše zbog;
- klime, ,meni potman
- mora, čistoća i temperatura
- obilja zelenila i hlada
Ima sada i onih faktora; naučio sam, nostalgija, sjećanje na mlađahne dane i prve ljubavi nikako bez Jadrana ne idu :D

Što se samih usluga i Dalmoša tiče; i to mi se sviđa. Izrazito me iritira pretjerana ljubaznost i uslužnost kao i nametljivost koju imaš u Tunisu na pr. Došao sam tu kao turista i ne očekujem da mi dupe zbog toga liže ili da mi cigare pripaljuje kad sjednem, neki poseban tersluk nisam primjetio, valjda što sam i sam takav :D S dosta njih sam ostvario solidne odnose, i na kraju krajeva, jebi ga, isti se jezik govori tako da nema zajebancije kad hoću nešto da kupim.

A nisam ni ljubitelj nekog ultra-mega nabrijanog hotelijertsva i partijanja, idem da živce odmorim.
P308

#1190 Re: hrvatska-more

Post by P308 »

perfect_guy wrote:koja je tačna lokacija GP Bijača i koji je pristup sa M17? I kakav je pravac kretanja u Hrvatskoj, da li se veže na onaj put iz Ljubuškog što izlazi kod Ploča ili neki drugi?
I mene ovo zanima.
jefferson

#1191 Re: hrvatska-more

Post by jefferson »

Bio u Dubrovniku tri noci, i sta ja znam, sve OK, meni licno taj Jadran godi sto zbog mentaliteta sto zbog vjerovatno te neke nostalgije, sto neko rece.
Elem kako sam dosao u BiH 7 dana prije zene, zena je u DU sletila, i tu sam je docekao. Tu noc kako je kisa padala, razgulimo do CG, tj. do Kotora da se vidim sa prijateljem. Elem, CG je daleko iza HR, dzaba je, sve je to nesto na vrat na nos. U HR bar postoji sistem, vidi se da je to ozbiljna drzava.
Medjutim, kako sam zeni htio pokazati obalu, isli smo preko Neuma nazad za BiH nakon posjete DU, pa cemo na Doljane. Na izlasku iz HR u Neumu, granicni policajac sav namrgodjen, ono ni dobar dan, jutro, nista. Hajde nista novo, na sarajevskom aerodromu su ono od reda svi takvi. Medjutim, pitanje da li sam bio u hotelu me totalno iznenadilo, jer nikad me to niko nije pitao, pa ni u HR do tada. A onda pitanje: a jel imate potvrdu od hotela? Mislim wtf? Nije potvrda problem, nego sto se osjecas ko da si dosao eto u njegovu drzavu da uzimas nesto od nekog. Elem, imao slucajno potvrdu od Expedie u vratima, i dadnem mu. Zena, ne zna nas jezik, ono pocela da pita sta je to, jel to neki problemi. Elem, vrati on potvrdu, i uz ono argontno: mozete ici, udjosmo u neum.
E sad, dolazimo na doljane i kako je njoj vazno da ima pecat u pasosu svake zemlje u kojoj je bila, iznenadi se kada joj nas GP samo vrati pasos. Ja mu reko: hajde daj i pecat. E tu me pravo iznenadi covjek. Poce on sa njom da komunicira rukama i nogama na engleskom, objasnjavajuci da BiH ima puno planina, i kako ce pecat staviti na vrh planine koja je iscrtana u pasosu na jednoj od stranica. Ona ono odusevljena.
Elem, zbog tog odnosa u HR, umjesto jedne zabave iduce godine koju smo planirali u DU, pored jedne u BiH, sve smo prebacili u BiH.
Ima HR puno toga da jos nauci, da bi bila u rangu sa svjetskim top destinacijama.
Nakon BiH, uputili smo se u Istanbul. I fakat, ko god nikad nije bio u Istanbulu, a trosi pare na Makarsku rivijeru, treba dobro da se preispita.
Medjutim, opet slazem se da je i pretjerana ova hajka Avaza i ostalih. Mislim, pored nasih problema sa turizmom (nedostatak destinacija sa sarajevskog aerodroma, GRAS, taxi sluzba) od cega misim da je najveci nedostatak ponude, posebno to sto turisti nemaju pojma o npr. Kraljevoj Sutjesci i sl, mi smo navalili na HR. Da ne govorim da umjesto da Avaz i sl. potenciraju probleme zimskog turizma (o cijim problemima vrlo dobro znam) oni idu onom: nek crkne krava komsiji pa makar i meni crkla.
Daj napisite o nedostatku ski lift kapaciteta na vlasicu, nedostatku ponude na bjelasnici. NEDOSTATKU reklame za zimski turizam generalno itd, itd.
Pustite ljude u HR, nek rade. Jesu u EU, ali s onim platama i onim cijenama, imam osjecaj da se vise bore nego prosjecni bosanci.
Smajic.smajo

#1192 Re: hrvatska-more

Post by Smajic.smajo »

P308 wrote:
Smajic.smajo wrote:Citam danas prilog u avazu o makaranima, oplako sam, "u jednom lokalu kafa 15 kuna!" Novinarstvo na nivou
Ovo? :

http://www.avaz.ba/vijesti/teme/hrvatsk ... h-gradjani
jes to
djordje5

#1193 Re: hrvatska-more

Post by djordje5 »

insomnia78 wrote:Kako nas je to Amerika dovela na prosjacki stap?

s' moje sokoćalo

Demokratskim procesima... :D
djordje5

#1194 Re: hrvatska-more

Post by djordje5 »

Edin H. wrote:
djordje5 wrote:Prijatelju, ja imam samo jedan apartman, i prezadovoljan sam, ali imam ove godine i problem. Do sada svi, ali svi gosti koji su bili, bili su ljudi-porodice iz Prijedora, koji su moje počastili. I sad..kako.. na ljudskost se ljudskošću uzvratiti mora! Al mi kliker ne radi. Mama i sestra kažu kako su ljudi prezadovoljni bili, bili prvi put u životu na otoku. Vozili se trajektom od Splita 2 sata. Djeca vidjela-kupala se u moru..To je za njih bio.. ma da ne pričam. A do ove godine je bila čista industrija.
Dobar dan- dobar dan mi smo ti i ti.. u redu,evo ključevi dajte pasoše napraviš prijave boravka, odneseš na turistički i to je to.
Izgleda da bez naših ljudi nema ništa, šteta što nas je amerika dovela na prosjački štap..šteta..
Nista meni nije jasno sta govoris, dosli vam prijatelji, pa ih niste mogli uzeti, je'l to? :D
Ma jel ti to zareze u rečenici čitaš? :)
Bodkin

#1195 Re: hrvatska-more

Post by Bodkin »

Da ti budem iskren ni ja te nisam skontao :D
P308

#1196 Re: hrvatska-more

Post by P308 »

Bodkin wrote:Da ti budem iskren ni ja te nisam skontao :D

Ni ja :D
Havatar

#1197 Re: hrvatska-more

Post by Havatar »

Ni ja
djordje5

#1198 Re: hrvatska-more

Post by djordje5 »

Ma ja bolan.. i ja kad pročitam ovo šta sam pisao, sad ne kontam ni dje sam pošo, niti okle sam došo.. :-)
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#1199 Re: hrvatska-more

Post by Entropio »

Ni ja.
avantgarde

#1200 Re: hrvatska-more

Post by avantgarde »

ismb wrote:
avantgarde wrote:bijah na odmoru 15-tak dana,bilo dobro ali cu haman jos jednom...i ne u Hrvatsku,nisma tamo bio ima preko 25 godina..
ovdje cu..
Sjajno, super...
To ima veze s temom "hrvatska-more" kao s... (nećemo lajati, pošto smo uber hoch)
I, molim te, opiši nam kako ti je bilo na ljetovanju na Makarskoj, Dubrovačkoj rivijeri, ili sjevernije (do Istre), pa da daš svoj doprinos navedenoj temi :run:
Mislim, pošto već niste bili 25 godina :shock:
Inače, pošto već ima s temom veze, kako vam je bilo na Martinique-u (priložite slike na ovu temu - sigurno ih imate, pa da se uporedi s ovim jadom nakon 25 godina?) Jel' tako, super usluga, folovi, samo se treba malo platiti? Mislim, avion, ovo, ono - ma sve se zna, svuda se bilo... :lol:
pa rekoh bolan,nisam bio odavno u 'Rvackoj..a i kad sam bio,bio sam na Hvaru(grad)...bilo je dobro..tada je to bio pojam za mene...,i danas je Hvar elitnija lokacija ali eto...,nesto mi se neda da dole dodjem na odmor opet...nakupilo se svakakviH elemenata svuda po Dalmaciji pa mi nesto nepashe...sta ja znam..

inace,iskreno receno ,nisam procit'o uvodni text,al,otprilike mislim da znam o cemu se radi...nej'se.. :wink:
Martinique mi je nepoznat(osim geografski) ali poznajem sto-sta na F-Mediteranu,ovaj puta idem direkt u centar zbivanja...a to je ono,realcija izmedju Toulona i Nice...,ima mapkarta pa se moze i vidjet..
..i ne se uzrujavat :)
Post Reply