Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
-
Black111
#1176 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
Kao sto se vidi, zrtve su navedene imenom i prezimenom, a cesto i s datumima. Tako da je vjerujem to itekako provjerljivo. A kao sto vidimo tu ima jako puno zena, staraca, djece pa ne znam koliko stoji da su to sve bile "ustaske paravojne jedinice" koje su etnicki cistile svoj narod.
Ajd, zivi bili.
Ajd, zivi bili.
Last edited by Black111 on 01/06/2013 15:15, edited 1 time in total.
-
hercegovac_pravi
#1177 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
Hrvatsko vojno političko rukovodstvo je presuđeno po svakoj od gore navedenih tačaka optužnicePretresno vijeće je zaključilo da su počinjena sljedeća krivična djela :
zločini protiv čovječnosti, i to: progoni na političkoj, rasnoj i vjerskoj
osnovi, ubistvo, silovanje, deportacija, prisilno premještanje kao nehumano djelo,
zatvaranje, nehumana djela;
teške povrede Ženevskih konvencija iz 1949. godine, i to : hotimično
lišavanje života, seksualno zlostavljanje kao nečovječno postupanje, protipravna
deportacija civila, protivpravno premještanje civila, protivpravno zatočavanje civila,
nečovječno postupanje, uništavanje imovine širokih razmjera koje nije opravdano vojnom
nuždom, a izvedeno je protivpravno i bezobzirno, oduzimanje imovine koje nije
opravdano vojnom nuždom, a izvedeno je protivpravno i bezobzirno; i
kršenja zakona i običaja ratovanja, i to: okrutno postupanje, protivpravni
fizički rad, bezobzirno razaranje gradova, naselja ili sela, ili pustošenje koje nije
opravdano vojnom nuždom, uništavanje ili hotimično nanošenje štete objektima
namijenjenim religiji ili obrazovanju, pljačkanje javne i privatne imovine
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#1178 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
U Bugojnu se desio zločin. U Grabovici se desio strašan zločin. To samo nečovjek može negirati. @hercegovac_pravi je istog mentalnog sklopa kao diskutanti sa kamenjarskog foruma.. samo drugi predznak.Black111 wrote:Kao sto se vidi, zrtve su navedene imenom i prezimenom, a cesto i s datumima. Tako da je vjerujem to itekako provjerljivo. A kao sto vidimo tu ima jako puno zena, staraca, djece pa ne znam koliko stoji da su to sve bile "ustaske paravojne jedinice" koje su etnicki cistile svoj narod.
Ajd, zivi bili, ne da mi se vise o ovom.
-
Black111
#1179 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
I kakve sad to veze ima s zlocinima u Bugojnu o kojim sam ja govorio. Ja ne nijecem da je bilo zlocina i s hrvatske strane. Ovo sto ti navodis nema veze s vezom. Ja sam se samo nadovezao na tvoj post o ustasama koje su same sebe etnicki cistile, pa sam spomenuo Bugojno.
-
hercegovac_pravi
#1180 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
Ne kontam šta želiš reći? Samo zbog tog što je neko ubijen ne znači da su ga ubile "zle balije" ? Presudu na sunce pa da počinioce osudimo. A polu-insinuacije, kao što rekoh ranije, ostavi za dječije uspavanke.Black111 wrote:Kao sto se vidi, zrtve su navedene imenom i prezimenom, a cesto i s datumima. Tako da je vjerujem to itekako provjerljivo. A kao sto vidimo tu ima jako puno zena, staraca, djece pa ne znam koliko stoji da su to sve bile "ustaske paravojne jedinice" koje su etnicki cistile svoj narod.
Ajd, zivi bili.
A ustaške paravojne formacije JESU etnički čistili i progonili vlastiti narod. Ovdje to lijepo piše u presudi zločincima
i naravno izvor informacija je]Uslijed ove činjenice, dio hrvatskih stanovnika iz srednje Bosne je otišao dobrovoljno, dok je druge HVO iselio uz primjenu sile
http://icty.org/x/cases/prlic/tjug/bcs/ ... ry_bcs.pdf
E sada ako se tebi ovo ne sviđa, lijepo te svoje "dokaze" zamotaj pod ruku u "Teheran" na avion pa pravac Haag. Siguran sam da će oni "jeftini" branitelji osuđenih zločinaca jedva dočekati da im dostaviše neke "dokaze" koje oni nisu do sada imali.
Međutim, forumsko naprdivanje je jedna stvara a pravni postupak nešto sasvim drugo. Vidiš, u pravnom postupku se traže konkretne činjenice a ono "što je baki milo u snu joj se snilo" ostavi se van nadležnih institucija. Kontaš?
-
hercegovac_pravi
#1181 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
KatarinaKosaca wrote:U Bugojnu se desio zločin. U Grabovici se desio strašan zločin. To samo nečovjek može negirati. @hercegovac_pravi je istog mentalnog sklopa kao diskutanti sa kamenjarskog foruma.. samo drugi predznak.Black111 wrote:Kao sto se vidi, zrtve su navedene imenom i prezimenom, a cesto i s datumima. Tako da je vjerujem to itekako provjerljivo. A kao sto vidimo tu ima jako puno zena, staraca, djece pa ne znam koliko stoji da su to sve bile "ustaske paravojne jedinice" koje su etnicki cistile svoj narod.
Ajd, zivi bili, ne da mi se vise o ovom.
-
hercegovac_pravi
#1182 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
Samo da podsjetim zašto Mostar NIKADA neće biti nikakav "stoni" grad..kada je u pitanju Mostar: protivpravni napad na civile i protivpravno terorisanje civila
- Bosnolog
#1183 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
Hrgota wrote:
bitno je da ti standardno preskačeš suštinu pa onda i ja zaključujem da štuješ i ljubiš djela dževada mlaće i njegovih sarajevskih nalogodavaca, koji su po bugojnu i srednjoj bosni otvarali logore i ostavljali garafite po katoličkim bogomoljama "za vas ovdje nema nafake“, "prihvatite islam“ itd. možemo se mi prepucavati do mile volje ali ne vidim ama baš nikakvog smisla.

-
hercegovac_pravi
#1184 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
Da se malo osvrnemo i na konkretne stvari koje su "heroji" počinili
Ovo samo postavljam zbog tvrdnje nekih forumaša da Hrvati nisu pravili "masovne grobnice". Ponekad se zapitam koliko masovna grobnica treba biti masovna da bi za neke pojedince bila "dovoljno masovna"..
Ovo je samo jedan mali djelić. Sve detalje gnusnih zločina za koje su ovi zlikovci osuđeni možete pronaći u detaljnoj optužnici.Tokom deložacija u Mostaru vojnici HVO-a bili su izuzetno nasilni. Muslimane su budili usred noći ili u ranu zoru, udarali ih i tjerali da idu iz svojih domova, ponekad u pidžamama. Vojnici HVO-a su silovali više žena, uključujući i jednu djevojku od 16 godina
1993. u Domanovićima HVO
hicima iz vatrenog oružja ubio dvije mlade Muslimanke.
HVO je u Bivoljem Brdu ubio jednog osamdesettrogodišnjeg invalida. Nekoliko dana kasnije, 16. jula 1993., pripadnici
HVO-a uhapsili su 12 muškaraca Muslimana u Bivoljem Brdu, ubili ih, a tijela spalili i zakopali u blizini starog rudnika boksita u selu
Ovo samo postavljam zbog tvrdnje nekih forumaša da Hrvati nisu pravili "masovne grobnice". Ponekad se zapitam koliko masovna grobnica treba biti masovna da bi za neke pojedince bila "dovoljno masovna"..
-
Black111
#1185 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
Naravno, ubijali su ih Hrvati.hercegovac_pravi wrote:Ne kontam šta želiš reći? Samo zbog tog što je neko ubijen ne znači da su ga ubile "zle balije" ? Presudu na sunce pa da počinioce osudimo. A polu-insinuacije, kao što rekoh ranije, ostavi za dječije uspavanke.Black111 wrote:Kao sto se vidi, zrtve su navedene imenom i prezimenom, a cesto i s datumima. Tako da je vjerujem to itekako provjerljivo. A kao sto vidimo tu ima jako puno zena, staraca, djece pa ne znam koliko stoji da su to sve bile "ustaske paravojne jedinice" koje su etnicki cistile svoj narod.
Ajd, zivi bili.
A ustaške paravojne formacije JESU etnički čistili i progonili vlastiti narod. Ovdje to lijepo piše u presudi zločincimai naravno izvor informacija je]Uslijed ove činjenice, dio hrvatskih stanovnika iz srednje Bosne je otišao dobrovoljno, dok je druge HVO iselio uz primjenu sile
E sada ako se tebi ovo ne sviđa, lijepo te svoje "dokaze" zamotaj pod ruku u "Teheran" na avion pa pravac Haag. Siguran sam da će oni "jeftini" branitelji osuđenih zločinaca jedva dočekati da im dostaviše neke "dokaze" koje oni nisu do sada imali.
Međutim, forumsko naprdivanje je jedna stvara a pravni postupak nešto sasvim drugo. Vidiš, u pravnom postupku se traže konkretne činjenice a ono "što je baki milo u snu joj se snilo" ostavi se van nadležnih institucija. Kontaš?
Ovo za balije, Teheran ne znam sto stavljas pod navodnike jer je nigdje to nisam spomenuo, za razliku od tvojih "paravojnih ustaskih jedinica".
A kad vec spominjes presude trebao bi znati da se nista ne moze reci dok presuda nije pravomocna. Pa cak ako i pravomocna presuda takva bude, to opet ne mijenja cinjenicu da ut ti ljudi ubijani od strane Armije, za koje imaju vec neke presude, a sudjenja su u tijeku i za Trusinu itd...
Zbog zločina počinjenih nad bugojanskim Hrvatima, Sud BiH osudio je Senada Dautovića na 13, a Nisveta Gasala na šest godina zatvora. Musajb Kukavica oslobođen je optužbi.
Na ovu presudu postoji mogućnost žalbe Apelacionom vijeću Suda BiH.
Dautović je proglašen krivim da je učestvovao u dva udružena zločinačka poduhvata Ratnog predsjedništva Bugojna, čiji je predsjednik bio Dževad Mlaćo, a u kojem su bili optuženi te komandanti Štaba odbrane i Operativne grupe Zapad Armije BiH (ABiH).
-Ratno predsjedništvo je bilo glavni autoritet funkcioniranja vojne i civilne vlasti... Dnevnik Dževada Mlaće ključni je dokaz da je skovan plan da se izdvoje lica koja se smatraju ekstremima, a potom likvidiraju-konstatiralo je Vijeće Suda BiH.
U zgradi Gimnazije, u kojoj je bila smještena Policijska stanica Centar, kako se navodi, bilo je zatvoreno do 100 zarobljenika bez osnovnih životnih uvjeta, a određeni broj ih je premlaćivan.
-Dautović je mogao da spriječi zlostavljanja i da kazni počinitelje, ali to nije učinio-zaključilo je Vijeće.
On je oslobođen odgovornosti za nečovječna postupanja nad zatvorenicima u drugim objektima, uključujući i logor na stadionu ˝Iskra˝, a za koja je optužen Gasal, kao tadašnji upravnik logora. Tamo je bilo zatočeno oko 300 Hrvata koji su odvođeni na prisilni rad i kopanje rovova.
Kukavica, kao bivši komandir straže na stadionu, oslobođen je optužbi, jer je sva svoja zapažanja o dešavanjima prenosio upravniku.
Dautoviću, koji se branio sa slobode, određen je pritvor, dok su za Gasala na snazi ostale mjere zabrane.
U izdržavanje kazne bit će im uračunato vrijeme koje su proveli u pritvoru na početku postupka 2007. godine.
-
hercegovac_pravi
#1186 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
Naravno da ovakve postupke Mlaće osuđujem. Svako normalan će takve postupke osuditi.Black111 wrote:Naravno, ubijali su ih Hrvati.hercegovac_pravi wrote:Ne kontam šta želiš reći? Samo zbog tog što je neko ubijen ne znači da su ga ubile "zle balije" ? Presudu na sunce pa da počinioce osudimo. A polu-insinuacije, kao što rekoh ranije, ostavi za dječije uspavanke.Black111 wrote:Kao sto se vidi, zrtve su navedene imenom i prezimenom, a cesto i s datumima. Tako da je vjerujem to itekako provjerljivo. A kao sto vidimo tu ima jako puno zena, staraca, djece pa ne znam koliko stoji da su to sve bile "ustaske paravojne jedinice" koje su etnicki cistile svoj narod.
Ajd, zivi bili.
A ustaške paravojne formacije JESU etnički čistili i progonili vlastiti narod. Ovdje to lijepo piše u presudi zločincimai naravno izvor informacija je]Uslijed ove činjenice, dio hrvatskih stanovnika iz srednje Bosne je otišao dobrovoljno, dok je druge HVO iselio uz primjenu sile
Međutim, forumsko naprdivanje je jedna stvara a pravni postupak nešto sasvim drugo. Vidiš, u pravnom postupku se traže konkretne činjenice a ono "što je baki milo u snu joj se snilo" ostavi se van nadležnih institucija. Kontaš?Na kraju krajeva, koliko znam neke osobe su osudjene, a da to, gle cuda, nisu Hrvati.
Ovo za balije, Teheran ne znam sto stavljas pod navodnike jer je nigdje to nisam spomenuo, za razliku od tvojih "paravojnih ustaskih jedinica".
A kad vec spominjes presude trebao bi znati da se nista ne moze reci dok presuda nije pravomocna. Pa cak ako i pravomocna presuda takva bude, to opet ne mijenja cinjenicu da ut ti ljudi ubijani od strane Armije, za koje imaju vec neke presude, a sudjenja su u tijeku i za Trusinu itd...
Zbog zločina počinjenih nad bugojanskim Hrvatima, Sud BiH osudio je Senada Dautovića na 13, a Nisveta Gasala na šest godina zatvora. Musajb Kukavica oslobođen je optužbi.
Na ovu presudu postoji mogućnost žalbe Apelacionom vijeću Suda BiH.
Dautović je proglašen krivim da je učestvovao u dva udružena zločinačka poduhvata Ratnog predsjedništva Bugojna, čiji je predsjednik bio Dževad Mlaćo, a u kojem su bili optuženi te komandanti Štaba odbrane i Operativne grupe Zapad Armije BiH (ABiH).
-Ratno predsjedništvo je bilo glavni autoritet funkcioniranja vojne i civilne vlasti... Dnevnik Dževada Mlaće ključni je dokaz da je skovan plan da se izdvoje lica koja se smatraju ekstremima, a potom likvidiraju-konstatiralo je Vijeće Suda BiH.
U zgradi Gimnazije, u kojoj je bila smještena Policijska stanica Centar, kako se navodi, bilo je zatvoreno do 100 zarobljenika bez osnovnih životnih uvjeta, a određeni broj ih je premlaćivan.
-Dautović je mogao da spriječi zlostavljanja i da kazni počinitelje, ali to nije učinio-zaključilo je Vijeće.
On je oslobođen odgovornosti za nečovječna postupanja nad zatvorenicima u drugim objektima, uključujući i logor na stadionu ˝Iskra˝, a za koja je optužen Gasal, kao tadašnji upravnik logora. Tamo je bilo zatočeno oko 300 Hrvata koji su odvođeni na prisilni rad i kopanje rovova.
Kukavica, kao bivši komandir straže na stadionu, oslobođen je optužbi, jer je sva svoja zapažanja o dešavanjima prenosio upravniku.
Dautoviću, koji se branio sa slobode, određen je pritvor, dok su za Gasala na snazi ostale mjere zabrane.
U izdržavanje kazne bit će im uračunato vrijeme koje su proveli u pritvoru na početku postupka 2007. godine.
Međutim, da se vratimo na činjnično stanje kaoje sam naveo u ranijem postu.
U Bugojnu je živjelo malo iznad 16,000 Hrvata. Iz ovog što si ti sam priložio jasno se vidi da su moje tvrdnje o oko 400 Hrvata koji su prošli kroz Bugojanski logor.
Ono što se ne vidi u tovjoj tvrdnji a ono što si pokušao izbjeći je odgovr na pitanje, šta se desilo sa ostalih 15,600 Hrvata? I naravno da se u BiH radilo o paravojnim ustaškim formacijama koje su po prirodi međunarodnog oružanog sukoba koji se desio u BiH, ništa drugo već kvislinške bande. Dalje, kakve veze imaju imena mrtvih ljudi sa ovom presudom? Ti si naveo imena ljudi koji su ubijeni (navodno jer je izvor informacija totalno nevjerodostojan) i onda naveo ovu presudu koja sa tim ljudima nema ama baš nikakve veze.
Što se tiče pravomoćnosti presude, nemoj se nadati. Slobodno zabilježi ovaj moj post. Ovi nemaju ama baš nikakve šanse (čak ni hipotetičke) da im presuda bude umanjena. Čak šta više, veće su im šanse da im se tokom drugostepenog procesa odreže još veća kazna.
I dodatak, obrati pažnju na ono plavo-boldano u postu koji si sam postavio
-
sredoje
#1187 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
hercegovac_pravi wrote: I naravno da se u BiH radilo o paravojnim ustaškim formacijama koje su po prirodi međunarodnog oružanog sukoba koji se desio u BiH, ništa drugo već kvislinške bande.
To bi značilo i da su Bošnjaci Mostara do izbijanja sukoba bili u "kvislinškim bandama".
-
sredoje
#1188 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
Stoni sigurno neće a stoLni?hercegovac_pravi wrote:Samo da podsjetim zašto Mostar NIKADA neće biti nikakav "stoni" grad..kada je u pitanju Mostar: protivpravni napad na civile i protivpravno terorisanje civila
-
sredoje
#1189 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
Klasične isprike po principu "naša govna ne smrde".It_is_a_Leclerc wrote:U konačnici, zločin Muamera Topalovića bio je akt ludog pojedinca, a nikako aparthejdovsko-fašističkog sistema koji i danas postoji u Čapljini, Stocu, Konjicu, Travniku...
Šta je sa ubojstvom travničkih policjaca i povratnika, Leutara?
- KatarinaKosaca
#1190 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
sredoje wrote:Šta je sa ubojstvom travničkih policjaca i povratnika, Leutara?
-
hercegovac_pravi
#1191 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
A po čemu bi to značilo?sredoje wrote:hercegovac_pravi wrote: I naravno da se u BiH radilo o paravojnim ustaškim formacijama koje su po prirodi međunarodnog oružanog sukoba koji se desio u BiH, ništa drugo već kvislinške bande.
To bi značilo i da su Bošnjaci Mostara do izbijanja sukoba bili u "kvislinškim bandama".
-
sredoje
#1192 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
hercegovac_pravi wrote:A po čemu bi to značilo?sredoje wrote:hercegovac_pravi wrote: I naravno da se u BiH radilo o paravojnim ustaškim formacijama koje su po prirodi međunarodnog oružanog sukoba koji se desio u BiH, ništa drugo već kvislinške bande.
Možda po tome što su bili u HVO-u?
-
sredoje
#1193 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
Ti vjerojatno imaš verziju da je u Sarajevu sletio osobno Praljak i zločinačko-kamenjarski ga dokusurio?KatarinaKosaca wrote:sredoje wrote:Šta je sa ubojstvom travničkih policjaca i povratnika, Leutara?Off.. Ko je ubio Leutara? Podijeli sa nama..
-
hercegovac_pravi
#1194 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
Pa nemam pojma kako vi to zovete. Dosta puta sam pitao forumaše da i meni napokon objelodane kako se to kaže "stoni" ili "stoLni"..međutim izgleda da ni škutorima to počesto nije jasno. Jednom kažu "stoni" a jednom "stoLni"...kakiću-piškiću, baš kao i sve ostalo. Nit znaju gdje su pošli ni gdje došli..sredoje wrote:Stoni sigurno neće a stoLni?hercegovac_pravi wrote:Samo da podsjetim zašto Mostar NIKADA neće biti nikakav "stoni" grad..kada je u pitanju Mostar: protivpravni napad na civile i protivpravno terorisanje civila
Last edited by hercegovac_pravi on 01/06/2013 16:36, edited 1 time in total.
- KatarinaKosaca
#1195 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
U argumentima se ne pikaju verzije, nego presude, optužnice itd. Dakle, Jozu Leutara ubi je tko?sredoje wrote:Ti vjerojatno imaš verziju da je u Sarajevu sletio osobno Praljak i zločinačko-kamenjarski ga dokusurio?
-
hercegovac_pravi
#1196 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
Pa bola jeli ti pročitaš šta si napisao? I sam kažeš "do izbijanja sukoba" ? dakle, ako nije bilo sukoba dok je JEDAN dio Bošnjaka bio u HVO, kako su mogli znati da se radi o kvislinskim bandama?sredoje wrote:hercegovac_pravi wrote:A po čemu bi to značilo?sredoje wrote:
Možda po tome što su bili u HVO-u?
-
sredoje
#1197 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
hercegovac_pravi wrote:
Pa nemam pojma kako vi to zovete. Dosta puta sam pitaio forumaše da i meni napokon objelodane kako se to kaže "stoni" ili "stoLni"..međutim izgleda da ni škutorima to počesto nije jsano. Jednom kažu "stoni" a jednom "stoLni"...kakiću-piškiću, baš kao i sve ostalo. Nit znaju gdje su pošli ni gdje došli..
Veliš da se tebe pita zvao bi se "hastalni"...
-
tolino
#1198 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
to što su naivne Bošnje boreći se u HVO na početku rata mislili da se bore za jedinstvenu BiH protiv četničke JNA i četničkih paravojski, je drugi par rukava..HVO i Hrvati u njemu od početka nisu mislili tako jer HVO se nije od početka borio za Bosnu i hercegovinu nego za Herceg-Bosnu kao i većina Hrvata koji su svojim izlaskom na referendum zapravo glasali za izlazak Bosne i Hercegovine iz Jugoslavije ali s ciljem da se ta država ili bar jedan veliki dio nje ( teritorija sa hrvatskom većinom ) pripoji Lijepoj njihovoj i da se podeblja dalmatinski perec na jugu, dokaz tome je i danas činjenica da Hrvati uopće ne priznaju 1. mart kao dan nezavisnoti, kao da 29. februara 1992. godine nisu ni glasali za nezavisnost BiH, i njen izlazak iz Srboslavije..tačnije i nisu, oni su tim gestom glasali za ulazak BiH ili bar jednoh njenog dijela u Hrvatsku, ali pošto nisu uspjeli u tom onda naravno i razumljivo je što taj praznik i ne obilježavaju, jer nemaju štasredoje wrote:hercegovac_pravi wrote: I naravno da se u BiH radilo o paravojnim ustaškim formacijama koje su po prirodi međunarodnog oružanog sukoba koji se desio u BiH, ništa drugo već kvislinške bande.
-
sredoje
#1199 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
KatarinaKosaca wrote:U argumentima se ne pikaju verzije, nego presude, optužnice itd. Dakle, Jozu Leutara ubi je tko?sredoje wrote:Ti vjerojatno imaš verziju da je u Sarajevu sletio osobno Praljak i zločinačko-kamenjarski ga dokusurio?
Nema presude za ubojstvo Leutara... Optužilo Andabaka ali čak niti BiH sud ga nije mogao osuditi.
"Popala maca" kao i travničke policajce i povratnike.
-
hercegovac_pravi
#1200 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
Konkretan citat u kojem ja pominjem nekakav "hastal" ?sredoje wrote:hercegovac_pravi wrote:
Pa nemam pojma kako vi to zovete. Dosta puta sam pitaio forumaše da i meni napokon objelodane kako se to kaže "stoni" ili "stoLni"..međutim izgleda da ni škutorima to počesto nije jsano. Jednom kažu "stoni" a jednom "stoLni"...kakiću-piškiću, baš kao i sve ostalo. Nit znaju gdje su pošli ni gdje došli..
Veliš da se tebe pita zvao bi se "hastalni"...
DakleM, ...