Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
evo mene

#1176 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by evo mene »

Jah stranke, onaj alkoholičar Kosta, pa onaj Sifet što je šamarao časne vojnike Armije BiH, pa ona dvojica iz Gradske uprave i još ini propalih političara i ljudi koji su promijenili sve stranke moguće. Stranka ublehaša, na čelu sa najvećim ublehašom Željkom. Al hajde makar će do kraja dokrajčiti onaj SDP, pa neka ih koju godinu dok se sami ne ugase, kao i SBB i SDA, SDS, HDZ... Kako bih voljela da stranci ugase sve ove naše stranke i oni naprave ovu BiH kako Bog zapovijeda.
udrch

#1177 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by udrch »

jel istina da je Munir Alibabić Munja alias MuaDib na forumu u presjedništvu stranke?
Bosnjak333

#1178 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Bosnjak333 »

Koje poznate licnosti su se prikljucile Komsicevoj stranci?Ja samo vidim imena prelivoda i istrosenih politicara...
VjecitiStudent

#1179 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

Prvi test DF je "podrška Radeljašu", tj. da li će se nastaviti Hankin 'business as usual' u KS ili će doći do dramatičnih promjena.
evo mene

#1180 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by evo mene »

SRAMOTA ŽELJKO!!! Ako su ti ovo ljudi budućnosti koje si danas okupio, odmah se zavuci u mišiju rupu. Sram te bilo, dobio si i ljiljana i sve od ove države i sada je i ti razvaljuješ ovim ublehašima oko sebe.
Prpa.ba

#1181 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Prpa.ba »

VjecitiStudent wrote:Prvi test DF je podrška Radeljašu, da li će se nastaviti Hankin 'business as usual' u KS, ili će doći do dramatičnih promjena.
U svakom slucaju nece poloziti tvoj "test". Ili ce podrzati Zlajin d.j.l. i ublehase tipa Musica, ili ce ostati sexpertna vlada, ili ce pasti sexperti i kanton ce ostati paraliziran. Kako god, dobice virtuelne hracke zbog "neprincipijelnosti", "oportunizma" itd. :-D
JThomas

#1182 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JThomas »

u tom vrzinom kolu zaista ne možeš biti ni pametan ni principijelan, svaki odgovor je pogrešan...

mada lično mislim da je i "sexpertna" :lol: vlada bolja od nove primopredaje vlasti usred mandata.
Last edited by JThomas on 07/04/2013 19:36, edited 1 time in total.
Bosnjak333

#1183 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Bosnjak333 »

http://www.kip.ba/?p=201394

Dva bivsa clana SDP-a ce organizovati DF na podrucju USK-a.Mislim da ovo stvarno nema smisla.Ratoborno su podrzavali politiku Lagumdzije sve dok vjerovatno nije ugrozen njihov interes.Sada u novoj stranci traze novu nafaku,zalosno!
VjecitiStudent

#1184 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

Prpa.ba wrote:
VjecitiStudent wrote:Prvi test DF je podrška Radeljašu, da li će se nastaviti Hankin 'business as usual' u KS, ili će doći do dramatičnih promjena.
U svakom slucaju nece poloziti tvoj "test". Ili ce podrzati Zlajin d.j.l. i ublehase tipa Musica, ili ce ostati sexpertna vlada, ili ce pasti sexperti i kanton ce ostati paraliziran. Kako god, dobice virtuelne hracke zbog "neprincipijelnosti", "oportunizma" itd. :-D
Političke koalicije su postojale otkako je politike, no problem je naš što se sudjelovanje u koalicijama svodi isključivo na podjelu fotelja, umjesto u pravljenju kompromisa oko principijelnih političkih ciljeva.
Last edited by VjecitiStudent on 07/04/2013 19:37, edited 1 time in total.
It_is_a_Leclerc

#1185 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by It_is_a_Leclerc »

evo mene wrote:SRAMOTA ŽELJKO!!! Ako su ti ovo ljudi budućnosti koje si danas okupio, odmah se zavuci u mišiju rupu. Sram te bilo, dobio si i ljiljana i sve od ove države i sada je i ti razvaljuješ ovim ublehašima oko sebe.
Željko Komšić Zlatnog ljiljana nije dobio, već ga je zaradio, zaslužio krvareći po rovovima, da bi ti i tebi slični mogli u slobodi pišati po njemu, po nalogu svojih stranačkih glavešina koji su vas utaborili i uhljebili po svim mogućim i nemogućim državnim firmama.
Bosnjak333 wrote:Koje poznate licnosti su se prikljucile Komsicevoj stranci?Ja samo vidim imena prelivoda i istrosenih politicara...
Gdje je najavljeno da će u DF biti poznate ličnosti ?! Nađi mi taj članak... To ste izmislili. Naravno. Kad se nema argumenata, onda se krene u uvrede i prostačke ispade.
hecimnadri

#1186 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hecimnadri »

evo mene wrote:SRAMOTA ŽELJKO!!! Ako su ti ovo ljudi budućnosti koje si danas okupio, odmah se zavuci u mišiju rupu. Sram te bilo, dobio si i ljiljana i sve od ove države i sada je i ti razvaljuješ ovim ublehašima oko sebe.
Sram te bilo Željko što ne pozva "Slučajnog prolaznika"iz čije je stanke i ovaj papak.
Svu sreću u daljem nastavku borbe za dostojanstvo čovjeka.

Koliko su su prepali ovi sljedbenici slučajnog prolaznika, današnje osnivačke skupštine DF-a i GRAS su zaustavili. :D
vedra nebesa
Location: Bože, sačuvaj me od budala. Pametni me ionako zaobiđu.

#1187 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by vedra nebesa »

Delegati Osnivačke skupštine Demokratske fronte izabrali su danas i tri potpredsjednika stranke: Hanku Vajzović, Karolinu Karačić i Milana Mandilovića.

Inače, DF će imati pet potpredsjednika a preostala dva potpredsjednika bit će izabrana kada se stranka razvije u svim dijelovima BiH.

Na današnjoj Osnivačkoj skupštini izabrano je i deset članova predsjedništva stranke a preostalih deset bit će popunjeno dok se ne formiraju odbori u ostalim općinama, kantonima BiH.

Članovi predsjedništva stranke su Mensura Beganović, Maja Stapić, Stanko Vasić, Damir Marjanović, Munib Alibabić Munja, Ivica Šutalo, Konstantin Jovanović, Alija Šuko, Ekrem Prošić i Dejan Pavić.
Bosnjak333

#1188 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Bosnjak333 »

Marjanovic vise ne vjeruje u ideje Nase Stranke?
O'zone
Globalni moderator

#1189 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by O'zone »

vedra nebesa wrote:
Delegati Osnivačke skupštine Demokratske fronte izabrali su danas i tri potpredsjednika stranke: Hanku Vajzović, Karolinu Karačić i Milana Mandilovića.

Inače, DF će imati pet potpredsjednika a preostala dva potpredsjednika bit će izabrana kada se stranka razvije u svim dijelovima BiH.

Na današnjoj Osnivačkoj skupštini izabrano je i deset članova predsjedništva stranke a preostalih deset bit će popunjeno dok se ne formiraju odbori u ostalim općinama, kantonima BiH.

Članovi predsjedništva stranke su Mensura Beganović, Maja Stapić, Stanko Vasić, Damir Marjanović, Munib Alibabić Munja, Ivica Šutalo, Konstantin Jovanović, Alija Šuko, Ekrem Prošić i Dejan Pavić.
Pa dobro, djela govore više od riječi i imena.
O'zone
Globalni moderator

#1190 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by O'zone »

Bosnjak333 wrote:Marjanovic vise ne vjeruje u ideje Nase Stranke?
A ko vjeruje?
Bosnjak333

#1191 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Bosnjak333 »

O'zone wrote:
Bosnjak333 wrote:Marjanovic vise ne vjeruje u ideje Nase Stranke?
A ko vjeruje?
Presmijesno mi je ovo sve.SDP nam je jedina alternativa.Propao SDP,a u zvijezde se pocela ukivati Nasa Stranka.Sad se i NS smatra propalim projektom i prelazi se na Demokratsku Frontu.
O'zone
Globalni moderator

#1192 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by O'zone »

Ma đabi ti sve, sviđa mi se kako čovjek tabiri :thumbup:
U razgovoru s novinarima Komšić je kazao da nema predrasuda prema bilo kojoj političkoj opciji i da svi oni koji su bili ili su još uvijek članovi nekih drugih stranaka mogu postati članovima DF-a, ako žele i misle da je ta stranka ona u kojoj se pronalaze.

"Ja samo odbijam način razgovora da mi neko dolazi iz neke druge stranke i ispostavi fakturu, da ja sam tu ako ću biti nešto. Ne, nisi ništa. Nisam zatvoren niti prema kome. Očekivalo se da ja hodam, lobiram i hvatam zastupnike, ne ja se s tim stvarima ne bavim. Ako su ljudi uvjereni da je ovo nešto dobro neka dođu, ali kad dođu svi smo u istoj ravni. Bilo je i takvih slučajeva da dođu i kažu znate ja sam taj koga se treba moliti, ja sam taj koji traži da mu garantujete neku poziciju, nema nikome nikakvih garancija", rekao je Komšić.

Dodao je da su članovima stranke htjeli biti i neki poznati sportisti, ali da ih je savjetovao da to ne čine radi sebe, jer bi to značilo da se odmah zamjeraju nekim drugim političkim opcijama.

"Idalje ćemo biti bliski i prijatelji, ali time bih im činio samo medvjeđu uslugu", dodao je predsjednik DF-a.

Komšić je istaknuo da će politika stranke biti takva da će se jasno razdvajati političke od menadžerskih funkcija, što znači da ljude na menadžerskim funkcijama u državi niko neće dirati bez obzira na stranačku pripadnost, ukoliko ti ljudi dobro obavljaju svoj posao.

"Ljude koji svoj posao obavljaju kako treba ne dirajte ih sve dok tako rade i ja ću se zaista truditi da to bude politika stranke. Sutra ako budemo u poziciji da vršimo vlast tražit ću da se ljudima garantuje da se neće vršiti sječa glava tamo gdje se stigne. Nećemo se pozivati na to da te pozicije pripadaju nama u stranačkoj raspodjeli. Takvo iskustvo sam imao radeći u općini, nisam dirao ljude koji su radili po zakonu, bez obzira na stranačku pripadnost. Na taj način mislim i voditi politici u stranci. Znam da je u BiH praksa potpuno suprotna, ali vrijeme je da i to počnemo mijenjeti. To bi u kadrovskom smislu trebao biti pravac u kojem će se stranka kretati", kazao je Komšić.

Naglasio je da su mladi ljudi šansa BiH, oni na kojima je da stvari mijenjaju na bolje.

"Rekao sam im, mene shvatite samo kao jednu vrstu nosača. Moje je da iskoristim ovoj trenutak u svojoj profesionalnoj karijeri i da vas unesem na političku scenu. Postoji program za mlade u stranci i on će se realizovati preko Političke akademije stranke, to je jedna vrsta testiranja sposobnosti i ambicija ljudi na koje će se sutra moći računati. To bi trebala biti baza za zakonodavnu i izvršnu vlast. Moja ideja, a Predsjedništvo stranke će o tome donjeti odluku, je da te mlade ljude povjerim dvojici iskusnijih u politici, neukaljanih ljudi. Ne mislim biti cijeli život u politici moj mandat će biti završen u roku koji je predviđen statutom, ako ne i ranije, ali u ovom trenutku moram reći da ne znam drugi način da ova zemlja počne pokazivati napredak izuzev da jednoj generaciji koja dolazi damo šansu da se bore. Uvijek su smjene genaracija donosile nešto bolje. Da se ne lažemo, svi mi o sebi mislimo sve najbolje, ali mene je moj život, sve ono što se dešavalo u ratu i poslije rata, kao i moja politička karijera, obilježilo. Ja nisam taj koji može DF napraviti značajnijim faktorom primjera radi u RS-u, ali mi je obaveza da nađem takve ljude, jer oni mogu početi probijati te barijere. Ne trebamo se baviti demagogijom i trebamo prihvatiti stvari kakve jesu", rekao je Komšić.

O pretstojećim općim izborima i poziciji stranke kakvu bi mogla dobiti kaže da je još rano govoriti te da je pred DF-om tek sada ogroman posao.

"Mislim da u bh. društvu postoji spremnost da se stvari mijenjaju, to je objektivni faktor, subjektivni je do nas koliko ćemo znati i koliko ćemo htjeti i koliko smo spremni potrošiti svoga vremena i živaca putujući po BiH i razgovarajući s ljudima. Prerano je procjenjivati kako će biti do 2014., u BiH se sve promijeni u sedam dana", rekao je Komšić.

Dodao je da će se stranka finasirati isključivo na način kako je to propisano Zakonom o finansiranju političkih stranaka, od članarine i donacija koje će morati biti u skladu sa Zakonom.

"Postoje menadžeri koji su to analizirali i rekli nam, pa dobro, nećete moći funkcionirati uopće. Rečeno je ovako funkcionirati ili ne, bit će koliko para toliko muzike, a osnova je volonterski odnos prema ovoj stranci i ovom poslu. Dakle, ne očekujte nikakve nagrade i beneficije. Ovo nije stvar ni od koje ja mislim živjeti. Radim ovo zato što ne mislim nigdje ići iz ove zemlje i zato što želim ovo raditi vjerujući da mi nismo zaslužili da nam bude ovako kako je sada, i na kraju krajeva da mogu sam sebe pogledati u ogledala i reći uredu, šta si znao uradio si", dodao je Komšić.

Predsjednik novoosnovane stranke je na pitanje novinara odgovorio da se ne misli ponovo kandidirati za člana Predsjedništva BiH, a o tome da li će stranka imati kandidata za člana Predsjedništva i iz kojeg naroda će biti, kaže da je još rano govoriti.

Kada je u pitanju ekonomski program stranke i općenito plan za ekonomski napredak BiH, Komšić kaže da je već obavio razgovore sa ekonomskim ekspertima te da će im povjeriti izradu takvog jednog programa.

"Pričao sam sa profesoricom Svetlanom Cenić. Ona je rekla da već radi jedan takav program. Zamolio sam je da to pogledam kada završi, ako bude to ono što želimo zamolit ću da nam to da. Tako će biti i sa ostalim ekonomskim ekspertima, kakve veze ima jesu li ili ne članovi stranke", kaže predsjednik DF-a.

Na konferencije za medije Komšić je kritikovao međustranačko tvrljenje u FBiH, ali i u BiH općenito, što vodi samo na štetu građana.

"Postoje oni koji u DF-u vide šansu da naštete nekoj trećoj političkoj opciji. Ja neću da igram tu igru, neću tako da se ponašam, jer to ničemu ne vodi. Svjestan sam ako budemo uspješni u ovome što radimo da ćemo dobiti političke protivnike prije svega i prihvatam i to. Dok ste na nivou neke simbolike, političkog folklora, svima ste simpatični, ali kad počnete uzimati glasove naravno da imate ljute političke protivnike", kazao je Komšić.

O tome šta će raditi kada mu završi mandat u Predsjedništvu BiH kaže da je još prerano govoriti.

"Postoje dva posla u politici, jedan sam radio, drugi nisam, a bar za mene su izazov. Meni je najveći izazov bio biti načelnik u Općini Novo Sarajevo, to je kad me pitate šta bih volio, ne znači da ću to ponovo biti naravno, a drugi posao je premijersko mjesto na nivou kantona, bar u ovoj situaciji. To su stvari koje radiš i vidiš rezultate onog što si uradio. To je ono što volim raditi, ne znači da ću to biti naravno", dodao je Komšić.
Jazzy.ba

#1193 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Jazzy.ba »

.
racionalista

#1194 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by racionalista »

tresla se gora, rodio se miš
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#1195 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by KatarinaKosaca »

Boris Tihi, Vlatko Glavaš, pa i Slavo Kukić :thumbup:
StupskaBitanga

#1196 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by StupskaBitanga »

iza sjene tu je i Cenićka. Znači vraća se u svoje Sarajevo
EverlasTT

#1197 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by EverlasTT »

...
Last edited by EverlasTT on 07/04/2013 20:12, edited 1 time in total.
madner

#1198 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

volta dzontra wrote:
KatarinaKosaca wrote:
volta dzontra wrote:. Svi koji ne podržavaju većinski nacionalizam su automatski fašisti.
Svi ne.. ali Božo LJubić, sigurno... Slavica Josipović, školski primjer fašiste... Nikola Lovrinović jednako itd, itd, ima još "primjeraka".. potpuno neovisno o DF :roll:

Božo Ljubić nije...Slavica je glupaca kao i Nikola...i DF ti je pun bošnjačkih "Nikola i Slavica"
Jeste ima i pecat.
EverlasTT

#1199 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by EverlasTT »

Strahujem od dvije osobe koje su se pojavile na "presijecanju vrpce" ove novonastale stranke, a to su Munja Alibabic i Slavo Kukic. Ovaj prvi je strucnjak za izmisljanje bosnjackog radikalizma i terorizma a ovaj drugi okorjeli komunista i osoba koja je bila u upravnom odboru FTV-a za vrijeme Bakira Hadziomerovica i najcrnjeg doba naseg novinarstva.
EverlasTT

#1200 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by EverlasTT »

Hajde da napravimo iznimku i da ovu Zeljkinu stranku (od koje ni ja licno ne ocekujem nista spektakularno) ne popljujemo onako bosanski/bosnjacki preventivno kako to samo mi znamo.

Hajde da se umjesto toga igramo nade i optimizma ma koliko to naivno zvucalo.

Ako Zeljko na sledeci izborima sahrani SDP i SBB, ja sam mu zahvalan.
Post Reply