Unicredit banka - sve o tome
Moderator: anex
- _Reds_
#1176 Re: Unicredit banka, all about
Ja imam Mastercard deviznu dolarsku u Unicredti banci. Akot i sta ona znaci.
Sa njom moze splacati, ali ne mozes primati novac. Refund mozes.
- ferratilis
#1177 Re: Unicredit banka, all about
Mozes. Znam, jer svaki mjesec primam platu iz inostranstva na tu karticu_Reds_ wrote:Ja imam Mastercard deviznu dolarsku u Unicredti banci. Akot i sta ona znaci.
-
ado_sar
#1178 Re: Unicredit banka, all about
ne primas ti platu na tu karticu, nego primas platu na racun koji je vezan za tu karticu.ferratilis wrote:Mozes. Znam, jer svaki mjesec primam platu iz inostranstva na tu karticu_Reds_ wrote:Ja imam Mastercard deviznu dolarsku u Unicredti banci. Akot i sta ona znaci.
- undefined007
#1179 Re: Unicredit banka, all about
Istina je da se ne moze primiti novac na Master Card, ja imam MC debitnu, refund moze. Inace sad slabo gdje se mogu naci Visa Electron kartice na njih je moguce primiti pare.
- ferratilis
#1180 Re: Unicredit banka, all about
Pa za svaku karticu treba tekuci ili devizni racun, niko i ne prima direktno na karticu, vec se samo tako kaze.ado_sar wrote:ne primas ti platu na tu karticu, nego primas platu na racun koji je vezan za tu karticu.ferratilis wrote:Mozes. Znam, jer svaki mjesec primam platu iz inostranstva na tu karticu_Reds_ wrote:Ja imam Mastercard deviznu dolarsku u Unicredti banci. Akot i sta ona znaci.
Svi to znaju, samo pametuju
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#1181 Re: Unicredit banka, all about
Problem je sto ljudi ne navedu detaljne informacije. On Pita za online placanje i primanje novca na karticu. Npr na paypalu moze placati, primiti refund, ali mu ne moze niko uplatiti na paypal pa da povuce novac na karticu.
-
ado_sar
#1182 Re: Unicredit banka, all about
ne zna svako, a evo vidim da ne znas ni ti. Ogromna je razlika da li ti neko uplacuje platu na racun ili na karticu i upravo se o tome i vodi ova cijela diskusija za unicredit.ferratilis wrote:
Pa za svaku karticu treba tekuci ili devizni racun, niko i ne prima direktno na karticu, vec se samo tako kaze.
- ferratilis
#1183 Re: Unicredit banka, all about
Cekaj malo, kako ti neko moze uopce uplatiti "na karticu"? Znam da svi tako govore, ukljucujuci i mene, ali znam da se novac uplacuje na racun. Kad sam poceo radit, morao sam toj stranoj firmi poslati swift i iban kodove, kao i broj mog racuna. Ne kartice, nego racuna. Znaci, za sve uplate se koriste brojevi racuna, ne kartice. Kartica je samo nacin da se podize novac ili placa online, koliko znamado_sar wrote:ne zna svako, a evo vidim da ne znas ni ti. Ogromna je razlika da li ti neko uplacuje platu na racun ili na karticu i upravo se o tome i vodi ova cijela diskusija za unicredit.ferratilis wrote:
Pa za svaku karticu treba tekuci ili devizni racun, niko i ne prima direktno na karticu, vec se samo tako kaze.
-
nemezis
#1184 Re: RE: Re: Unicredit banka, all about
O tome se i radi. Kada se uplaćuje na karticu, ne treba ni IBAN ni SWIFT.ferratilis wrote:Cekaj malo, kako ti neko moze uopce uplatiti "na karticu"? Znam da svi tako govore, ukljucujuci i mene, ali znam da se novac uplacuje na racun. Kad sam poceo radit, morao sam toj stranoj firmi poslati swift i iban kodove, kao i broj mog racuna. Ne kartice, nego racuna. Znaci, za sve uplate se koriste brojevi racuna, ne kartice. Kartica je samo nacin da se podize novac ili placa online, koliko znamado_sar wrote:ne zna svako, a evo vidim da ne znas ni ti. Ogromna je razlika da li ti neko uplacuje platu na racun ili na karticu i upravo se o tome i vodi ova cijela diskusija za unicredit.ferratilis wrote:
-
saa
#1185 Re: Unicredit banka, all about
Kartica je vezana za neki racun, bilo da je to tekuci racun sa debitnim karticama ili neki poseban racun za otplatu duga po kreditnim karticama. Dakle novac se uplacuje na neki racun za koji je vezana kartica, a ne na samu karticu
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#1186 Re: Unicredit banka, all about
IBAN i SWIFT se koriste za plaćanje iz inozemstva i nemaju nikakve veze sa uplatom na "karticu".
-
free_too
#1187 Re: Unicredit banka, all about
Pozdrav,
imam neki stariji racun na UC kojeg ne koristim vec godinu dana i koji bih zatvorio. Je li neko ima iskustva s ovim, tacnije me zanima kad se racun zatvara brisu li se svi podaci o meni ili to ostaje banci? Malo sam picajzla sto se toga tice, moze li se trazit brisanje potpune historije racuna i podataka o meni, ima li neki zakon koji regulise zastitu privatnost potrosaca ili kako to nazvati, zasto bi neka banka skladistila podakte o meni kad vise nisam njihov klijent?
Svakako cu otici licno pitati , ali reko mozda neko zna odgovor
imam neki stariji racun na UC kojeg ne koristim vec godinu dana i koji bih zatvorio. Je li neko ima iskustva s ovim, tacnije me zanima kad se racun zatvara brisu li se svi podaci o meni ili to ostaje banci? Malo sam picajzla sto se toga tice, moze li se trazit brisanje potpune historije racuna i podataka o meni, ima li neki zakon koji regulise zastitu privatnost potrosaca ili kako to nazvati, zasto bi neka banka skladistila podakte o meni kad vise nisam njihov klijent?
Svakako cu otici licno pitati , ali reko mozda neko zna odgovor
-
nemezis
#1188 Re: RE: Re: Unicredit banka, all about
Naravno da ce novac završiti na racunu, gdje bi drugo. Ovdje se pocela prica o prijemu novca preko PayPal-a. Na PayPal registrujes karticu i kada ti neko posalje novac na PayPal on zavrsi na racunu vezanom za tu karticu. O tome se radi kada se kaze uplata na karticu. Dakle, PayPal-u ne treba broj racuna niti IBAN ili SWIFT, novac uplacuje preko kartice i troskovi su relativno niski. Sada je problem sto to funkcionise, izgleda, jedino preko Visa Electron (možda i druge Visa kartice mogu, ne znam) a banke mijenjaju Visa kartice nekim drugim te se vise nece moci, izgleda, primiti novac "na karticu".saa wrote:Kartica je vezana za neki racun, bilo da je to tekuci racun sa debitnim karticama ili neki poseban racun za otplatu duga po kreditnim karticama. Dakle novac se uplacuje na neki racun za koji je vezana kartica, a ne na samu karticu
-
chemix
#1189 Re: Unicredit banka, all about
sta znaci refund?
ja sam regularno primio taxfree povrat na karticu, ovu novu nekad u maju.
automatski je onda urađena koverzija u BAM
ja sam regularno primio taxfree povrat na karticu, ovu novu nekad u maju.
automatski je onda urađena koverzija u BAM
-
Saka
#1190 Unicredit banka, all about
Funkcioniše to i na drugim karticama (jer radi na isti fazon kao i refund) ali je PayPal odlučio da podržava samo VISA kartice. Znači ne radi se o tome da samo VISA može primiti pare nego PayPal radi samo s Visom. I može bilo koja Visa, samo ako je isključivo kreditna onda nije vezana s računom pa kad primiš pare one vise u zraku a banka te dere za dizanje keša. Zato je najbolja debitna Visa vezana za tekući račun.nemezis wrote:Sada je problem sto to funkcionise, izgleda, jedino preko Visa Electron (možda i druge Visa kartice mogu, ne znam) a banke mijenjaju Visa kartice nekim drugim te se vise nece moci, izgleda, primiti novac "na karticu".
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
nemezis
#1191 Re: RE: Unicredit banka, all about
Da, ja sam i pričao za PayPal.Saka wrote:Funkcioniše to i na drugim karticama (jer radi na isti fazon kao i refund) ali je PayPal odlučio da podržava samo VISA kartice. Znači ne radi se o tome da samo VISA može primiti pare nego PayPal radi samo s Visom.nemezis wrote:Sada je problem sto to funkcionise, izgleda, jedino preko Visa Electron (možda i druge Visa kartice mogu, ne znam) a banke mijenjaju Visa kartice nekim drugim te se vise nece moci, izgleda, primiti novac "na karticu".
-
toure123
#1192 Re: Unicredit banka, all about
Ja ne mogu, imam Unicredit deviznu sa USD valutom kao glavnom ali nikakve isplate ne mogu na nju vrsit =)ferratilis wrote:Mozes. Znam, jer svaki mjesec primam platu iz inostranstva na tu karticu_Reds_ wrote:Ja imam Mastercard deviznu dolarsku u Unicredti banci. Akot i sta ona znaci.
- ferratilis
#1193 Re: Unicredit banka, all about
Ne znam zasto, ja sam samo poslao swift i iban kodove firmi za koju radim i primam novac evo ima skoro godinatoure123 wrote:Ja ne mogu, imam Unicredit deviznu sa USD valutom kao glavnom ali nikakve isplate ne mogu na nju vrsit =)ferratilis wrote:Mozes. Znam, jer svaki mjesec primam platu iz inostranstva na tu karticu_Reds_ wrote:Ja imam Mastercard deviznu dolarsku u Unicredti banci. Akot i sta ona znaci.
-
toure123
#1194 Re: Unicredit banka, all about
aha mislis dodao si onaj bank account ??
A jel ti se vrsi konverzija prilikom uplate/isplate??
A jel ti se vrsi konverzija prilikom uplate/isplate??
- drndalo
#1195 Re: Unicredit banka, all about
Pa naravno da mu se vrsi konverzija kod isplate u KM, a valuta na racunu je $.
- _Reds_
#1196 Re: Unicredit banka, all about
Kao što su ti rekli gore već, ti rimas uplate na račun, ne na karticu i ne preko paypala, nego preko banke.ferratilis wrote:
Ne znam zasto, ja sam samo poslao swift i iban kodove firmi za koju radim i primam novac evo ima skoro godina
-
mef11
#1197 Re: Unicredit banka, all about
Kakva je ovo akcija kredita sa kamatom 3.49, ima li neko vise informacija 
-
probook
#1198 Re: Unicredit banka, all about
Efektivna 3.72%mef11 wrote:Kakva je ovo akcija kredita sa kamatom 3.49, ima li neko vise informacija
Ako je ovo tačno bez skrivenih stvari ovo je najbolja ponuda na tržištu, ali jedino je problem što je hipotekarni
Last edited by probook on 09/02/2017 12:27, edited 1 time in total.
-
ado_sar
#1199 Re: Unicredit banka, all about
jos ako je fiksna na cjelokupni rok otplate, onda su prejaki
-
prelivoda
#1200 Re: Unicredit banka, all about
Zašto više nema Visa Electron u Unicredit, ima li kakvih insiderskih informacija?