Senaid Memić - ALL ABOUT

Post Reply
_Reds_

#1176 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by _Reds_ »

palermo wrote:U slučaju da recimo uspije Memić u najavama, zašto onda Koldžo ili Hadžibajrić ne bi isto tražili. Mislim, šta je slijedeći korak koji će neki načelnik tražiti (ne samo sarajevski), uvođenje funkcije doživotnog načelnika.

Ono udovoljavanje jednom ovakvom, iracionalnom, zahtjevu otvara još jednu pandorinu kutiju ( ionako ih ima previše otvorenih) i dodatno urušava državu. I pokazuje da je ovdje sve moguće.
Ouzbilje se druže, kakve veze ovo ima sa tim što navodiš.

Grad je samo kozmetika.

A ta dvojca ne mogu je su već u sastavu grada.

Grad ili općina običnom čovjeku neće biti ni gore ni bolje. Tako da je ovo obični spin.

A drugo nema se njemu šta udovoljavati, po zakonu Ilidza moze nositi u ime Grad. I to je sve, ali suštinski se ništa promjenilo ne bi.
Imali bi Gradsko vijeće, umjesto Općinskog, i Gradonačelnika umjesto načelnika.

I Goražde je grad i Cazin je grad, a više je ruralna sredina nego urbana. I Lištica je grad.
megaman4

#1177 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by megaman4 »

_Reds_ wrote:Koje ekipe iz DF-a'?

Ekipa koja čeka gdje ce Mirsad Pindzo pa da i oni za njim ??

Mislis tu ekipu.

@Haris.ba

Sporiječkali smo se mi ovdje x puta, ali ovo za opoziciju se slažemo u poptunosti.

Glavi opoziconar, Samir Avdic, nemam ništa protiv momka, ali jednostavno nije taj kapacictet koji se ioale može ovima suprostaviti.

Jačih opozicionara ima unuitar SDA, ali tih je strah.
mada doduše u tom Vijeću najviše nekakvih dipl. sportista, a sport nikad gori na Ilidzi.

P.S. Šta nam je ovo sa mlađahnih direktorom TZ?? Na FB izmedju redova kritikuje Memu.

@Banksy
Ne bi imao on tu imao nekih većih ovlasti nego što ima sada,
ali ne bi bio načelnik, bio bio GRADOnačelnik, kao naš fašista/antifašista Skaka.
Muzur vise nije mezimac jer im se suprostavio na sjednici vijeca. Eto to je SDA demokratija. Postat ce gori od komunista.

Stambolic je izbacen koliko sam dobio info.

Vide ljudi da je djavo dosao po svoje. Kome vjerovati Memicu ili napetoj atmosferi koja prijeti da eskalira na Ilidzi???
PeraDzetic

#1178 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by PeraDzetic »

Mislis tu ekipu.

@Haris.ba

Sporiječkali smo se mi ovdje x puta, ali ovo za opoziciju se slažemo u poptunosti.

Glavi opoziconar, Samir Avdic, nemam ništa protiv momka, ali jednostavno nije taj kapacictet koji se ioale može ovima suprostaviti.

mada doduše u tom Vijeću najviše nekakvih dipl. sportista, a sport nikad gori na Ilidzi.

P.S. Šta nam je ovo sa mlađahnih direktorom TZ?? Na FB izmedju redova kritikuje Memu.

@Banksy
ali ne bi bio načelnik, bio bio GRADOnačelnik, kao naš fašista/antifašista Skaka.
Pored tolikog dugogodisnjeg kriminala na Ilidzi ja ne pamtim da je protiv ijednog nacelnika dignuta krivicna od strane vijecnika. Znaci, opozicija postoji ali skupa sa pojedincima iz raznih stranaka SDA ima ruke i kad dode do glasanja tu se nista ne moze.

Da. eto ja sam ovdje saznao da je Nedzad Tinjak u srodstvu sa Mirsadom Pindzom, ali s obzirom da ih je napustilo pola vijecnika i poslanika u Kantonu ovi ljudi iz DF-a ne idu. Sranje je u svim strankama, a pogotovo je Pindzo za Ilidzance i Trnovljake ispricana prica. Os SDA glas se otrgnuti ne moze, a naivnih budala vise nema.
Komercijalista nije podrzao budet pa su ga skinuli sa pozicije sefa kluba sda, on se priklonio Konakovicu pa glumi alternativu sda unutar sda skupa sa pjevacem.
palermo

#1179 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by palermo »

_Reds_ wrote:

Grad je samo kozmetika.

Grad ili općina običnom čovjeku neće biti ni gore ni bolje. Tako da je ovo obični spin.

A drugo nema se njemu šta udovoljavati, po zakonu Ilidza moze nositi u ime Grad. I to je sve, ali suštinski se ništa promjenilo ne bi.

I Goražde je grad i Cazin je grad, a više je ruralna sredina nego urbana. I Lištica je grad.
Ozbiljan sma druže. dakle, ja nisam sarajlija, niti znam ko sjedi u opštinskom vijeću Ilidža. A pravo da ti kažem zaboli me qrc ko sjedi.A vala i šta će biti sa Memićem i Ilidžom.
Ali me interesuje reperkusije koje određeni potezi nose sa sobom.

Dakle, ovakav jedan potez, suštinski zapravo znači da je sve u ovoj državi moguće, mislim ako se Ilidža može odvojiti od Sarajeva, zašto se sutra pet nečijih mjesnih zajednica ne može odvojiti u opšštinu, zašto se pet opština ne može odvojiti u savez opština, zašto se na kraju krajeva i kantoni ne bi mogli vezivati i da ti dalje ne nabrajam......zašto na kraju krajev ne bi mogao biti i treći entitet.......mislim,ono entitet jedna manje , jedna više...kako ono ti reče, običnom čovjeku neće biti ni gore ni bolje
tranquil

#1180 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by tranquil »

Nije ba stvar optimalne organizacije i šta je bolje za građane, nego je stvar u tome da je bolje biti prvi u Galiji nego drugi u Rimu.
Banksy

#1181 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by Banksy »

Svi Hasanovi ljudi...
Nije slučajno što se ovo zakotrljalo par mjeseci pred izbore, izgleda da u SDA baš kuha, a afere se štancaju na dnevnoj bazi.
Prvo su, kroz Zadrugu, udarili na Efendića, pa su oni uzvratili na Konakovića, a sad i Memić zakuhava...
lijepa u dusi

#1182 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by lijepa u dusi »

Mislis tu ekipu.

@Haris.ba

@Banksy
Samir, iako mu ne gotivim stranku, naravno da ima kapacitet. Prije svega je dobar covjek, zaista odlican momak o kome svako moze samo pozitivno reci, kulturan je, pismen, elokventan, kliker. Problem je sto je sam.
lijepa u dusi

#1183 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by lijepa u dusi »

I da, Stambolic jeste izbacen iz stranke, jbg kad ne slusas slijede sankcije.
Samo SDA ne shvata da je Stambolic imao glasove zato sto mu je pola Ilidze familija, ali hajde, naci ce oni vec nekog drugog domaceg da preko njega osvajaju glasove.
PeraDzetic

#1184 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by PeraDzetic »

lijepa u dusi wrote:

Mislis tu ekipu.

@Haris.ba

@Banksy
Samir, iako mu ne gotivim stranku, naravno da ima kapacitet. Prije svega je dobar covjek, zaista odlican momak o kome svako moze samo pozitivno reci, kulturan je, pismen, elokventan, kliker. Problem je sto je sam.
Nije sam u vijeće je usao i Baljic iz SDP-a, dr. je tu standardno godinama ali ona je uljez u SDP-u i ova dva momka iz SDPa i DF zadaju ozbiljne probleme Memicu jer se drze zajedno.
lijepa u dusi

#1185 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by lijepa u dusi »

PeraDzetic wrote:
lijepa u dusi wrote:

Mislis tu ekipu.

@Haris.ba

@Banksy
Nije sam u vijeće je usao i Baljic iz SDP-a, dr. je tu standardno godinama ali ona je uljez u SDP-u i ova dva momka iz SDPa i DF zadaju ozbiljne probleme Memicu jer se drze zajedno.
Ruzno se izrazih, htjedoh reci da je u manjini, dovoljno ih je malo da ih Memaga mete evo godinama, haman se ne obazire. Mozda mu zadaju probleme ali on je sve bezobrazniji i bahatiji, jer mu par pojedinaca ne moze napraviti realan problem, vec narod. A narod boli dupe, "samo nek je nas".
PeraDzetic

#1186 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by PeraDzetic »

Da, misli da je iznad zakona jer do sada mu je sve prolazilo bez po muke.
Vidio sam tu krivicnu skoro negdje i sad je na tuzilastvu, ova ekipa radi sto je u njihovoj mogucnosti.
_Reds_

#1187 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by _Reds_ »

palermo wrote:
_Reds_ wrote:

Grad je samo kozmetika.

Ozbiljan sma druže. dakle, ja nisam sarajlija, niti znam ko sjedi u opštinskom vijeću Ilidža. A pravo da ti kažem zaboli me qrc ko sjedi.A vala i šta će biti sa Memićem i Ilidžom.
Ali me interesuje reperkusije koje određeni potezi nose sa sobom.

Dakle, ovakav jedan potez, suštinski zapravo znači da je sve u ovoj državi moguće, mislim ako se Ilidža može odvojiti od Sarajeva, zašto se sutra pet nečijih mjesnih zajednica ne može odvojiti u opšštinu, zašto se pet opština ne može odvojiti u savez opština, zašto se na kraju krajeva i kantoni ne bi mogli vezivati i da ti dalje ne nabrajam......zašto na kraju krajev ne bi mogao biti i treći entitet.......mislim,ono entitet jedna manje , jedna više...kako ono ti reče, običnom čovjeku neće biti ni gore ni bolje
Opet ti ne kontaš, Ilidza se ne odvaja od Sarajeva, jer zvanično nije Sarajevo.
Da jeste ne bi mogla biti Grad u gradu, ali nije, i to ti je kraj te priče. Po zakonu Ilidža može biti grad, tj. u imenu moze nositi grad.
palermo

#1188 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by palermo »

_Reds_ wrote: Opet ti ne kontaš, Ilidza se ne odvaja od Sarajeva, jer zvanično nije Sarajevo.
Da jeste ne bi mogla biti Grad u gradu, ali nije, i to ti je kraj te priče. Po zakonu Ilidža može biti grad, tj. u imenu moze nositi grad.
ma ok, drug.....vidim da je to samo za sarajevske priče...
_Reds_

#1189 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by _Reds_ »

lijepa u dusi wrote:

Mislis tu ekipu.

@Haris.ba

@Banksy
Sve to stoji. Ali Samir nije alternativa, niti kapacitet za šire narodne mase, ili ti ga na Ilidzi nema dovoljno mase kojoj bi on bio dovoljjno dobara alaternativa.

Samir je ok kao vijecnik, ali za nesto vise, tesko.

I glavni problem Ilidze jeste to sto tu pristupna vladavina straha, mnogo bi mozda izasli iz pastete, i popstali alternativa, Ilidza ima dosta sposobih ljudi, ali SDA je hobotnica, i ljudi nece da unistavaju svoje karijere da bi se borili sa hobotnicom, a za narod je ionako ko god da je na vlasti lopov.
Haris.ba

#1190 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by Haris.ba »

_Reds_ wrote: I glavni problem Ilidze jeste to sto tu pristupna vladavina straha, mnogo bi mozda izasli iz pastete, i popstali alternativa, Ilidza ima dosta sposobih ljudi, ali SDA je hobotnica, i ljudi nece da unistavaju svoje karijere da bi se borili sa hobotnicom, a za narod je ionako ko god da je na vlasti lopov.
Slažemo se.
megaman4

#1191 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by megaman4 »

_Reds_ wrote:
lijepa u dusi wrote:

Mislis tu ekipu.

@Haris.ba

@Banksy
Sve to stoji. Ali Samir nije alternativa, niti kapacitet za šire narodne mase, ili ti ga na Ilidzi nema dovoljno mase kojoj bi on bio dovoljjno dobara alaternativa.

Samir je ok kao vijecnik, ali za nesto vise, tesko.

I glavni problem Ilidze jeste to sto tu pristupna vladavina straha, mnogo bi mozda izasli iz pastete, i popstali alternativa, Ilidza ima dosta sposobih ljudi, ali SDA je hobotnica, i ljudi nece da unistavaju svoje karijere da bi se borili sa hobotnicom, a za narod je ionako ko god da je na vlasti lopov.
Kazu prije rata nacelnici Ilidze su uglavnom bili Srbi a jedan od njih je bio i Ranko Bosiljcic jedan od najuspjesnijih nacelnika u historiji Ilidze.

Mene iskreno ne zanima nacionalnost ali kada vidim ovog bekana Memica, shvatis kako su Ilidza i BiH prenisko pali i spasa odavno nema.

Dzilkos iz Kovaca koji je do rata bio obicni potrcko u UPI-ju i koji se bavio stocarstvom dosao pametovati o uredjenju grada??? :lol:

Nije imao posteno za gace kupiti, sprdali se sa njim nasao prijetiti nekome. Pa dobro ova nervoza kod njega govori da se vise niko ne boji njega.

Radnici opstine ne smiju prnuti jer sve do njega brzo dodje jer je uveo strahovladu ali obicni ljudi na ulici ga pljuju. U njegovoj mahali niko s njim ne prica jer je sirovina.

Volio bi iskreno da mu grad zavrne sve pipe pa da vidimo kako bi tada reagovao?

Ako hoce grad GRAS neka ukine sve linije prema Ilidzi, VIK nek uzme sto je njihovo kao i Aerodrom. A da ne kazem kako bi mnogi privatnici iz Famosa napustili industrijsku zonu jer bi izgubili kooperante iz sire regije.

Toliko o Memicu.
hizo ramidovic

#1192 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by hizo ramidovic »

Kad obicni covijek sa strane dodze naovi forum i procita stase ovdije pise o nasem memagi more pomislit daon nesta neradi kako treba idaje lopov koi voli pare idaje pametan isobi predavat nedze na fakultet ane dase zajebaje sovijem narodom
Haris.ba

#1193 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by Haris.ba »

megaman4 wrote:Volio bi iskreno da mu grad zavrne sve pipe pa da vidimo kako bi tada reagovao?

Ako hoce grad GRAS neka ukine sve linije prema Ilidzi, VIK nek uzme sto je njihovo kao i Aerodrom. A da ne kazem kako bi mnogi privatnici iz Famosa napustili industrijsku zonu jer bi izgubili kooperante iz sire regije.
Nema mu sta grad zavrtati. Grad je sirotinja teska.

Mema se sa kantonom bode. I jedva bi docekao da dodje do toga sto govoris. Jer svugdje osim u kantonu Sarajevo su opcinske vodovodne firme.

Svugdje su opcinski prevoznici, samo kod nas kantonalni.
lijepa u dusi

#1194 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by lijepa u dusi »

Sve i da grad zavrne pipe, ne bi zavrnuo njemu nego opet narodu, a uhljeb poput njega bi opet nasao nacin da ispliva i to naravno, opet preko ledja gradjana. Ilidza ima kapacitet da bude jedna od vodecih opstina cak i u drzavi ali su joj potrebne promjene iz temelja. Za pocetak, ja bih bila sretna da mi ratni profiter nije nacelnik, a ostalo se da mesti polahko.
megaman4

#1195 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by megaman4 »

lijepa u dusi wrote:Sve i da grad zavrne pipe, ne bi zavrnuo njemu nego opet narodu, a uhljeb poput njega bi opet nasao nacin da ispliva i to naravno, opet preko ledja gradjana. Ilidza ima kapacitet da bude jedna od vodecih opstina cak i u drzavi ali su joj potrebne promjene iz temelja. Za pocetak, ja bih bila sretna da mi ratni profiter nije nacelnik, a ostalo se da mesti polahko.
Evo ga gostuje na dnevniku TVSA. Vadi se...
JThomas

#1196 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by JThomas »

zajebavaju ga i za dozvole za zgradurine. ne samo gdje izdaje kanton u prvom stepenu, nego mu ukidaju i gdje on izdaje u prvom stepenu po žalbama. to je ono kanton nam ne da investiramo :mrgreen:
bersK

#1197 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by bersK »

"Moj prijatelj, al je sad u zatvoru, Alija Delimustafić". Konakovićev prijatelj Faćo itd. Imaju li ovi iz SDA nekog prijatelja koji nije kriminalac i sitni lopov?

Senaid Memić, načelnik sa ubjedljivo najviše arhitektonskih afera u historiji države.
megaman4

#1198 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by megaman4 »

JThomas wrote:zajebavaju ga i za dozvole za zgradurine. ne samo gdje izdaje kanton u prvom stepenu, nego mu ukidaju i gdje on izdaje u prvom stepenu po žalbama. to je ono kanton nam ne da investiramo :mrgreen:
Ma vidi se nervoza kod njega odavno. Zavadio se sa svima u drzavi a posebno sa kantonom.
Svi u jednu stranu, on na drugu. I jos kaze moj prijatelj Delimustafic koji je sada u zatvoru??? :lol:

Znam da ga mnogi u SDA ne vole, niti ga mogu organski, ali im je trebao, kako po njima ne bi, ne daj boze komunjare tj. SDP preuzeo vlast nakon 1990 godine.
PM72

#1199 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by PM72 »

Zaključak :D
Alija i SDA su najveća nesreća za Bosnu i Bošnjake i napraviće više štete za narod i državu nego četnici.Četnik te ubijao 3,5 godine a ovi 25.Još malo pa će se cifra poginulih boraca tokom rata približiti cifri onih koji su nakon rata digli ruku na sebe radi gladi,neimaštine,nepravde...

Memić je posljedica pokvarene Alijine politike.Bahat,bezobrazan,primitivan.Misli da je Bog na Ilidži pa udružen sa drugim kriminalcem ,prijeratnim kerovođom,rade šta hoće i kako hoće.

On je kao i oni Srbi što bi da naplate "usluge" transporta plina preko njihove teritorije.Ko biva,glavno izvorište vode u Sarajevu je na Bačevu a pošto je to Ilidža on bi da obračuna "vađenje i transprt vode" do potrošača.Glavna trafostanica Elektrodistribucije nalazi se u Blažuju pa bi da i tu čvakne dobru cifru.Naplaćivao bi putarinu autima i autobusima i vozovima.Tražio bi pare i za rijeku Bosnu pošto joj je izvorište pod Igmanom ,njegovim migom bi prestala da teče...
Arapima (jebli mu oni mater) prodao je sve što je mogao pa je to sve opkoljeno njihovim kućama...

Srbi ,Srbi...što odoste sa Ilidže - jebo vam Karadžić i Alija majku...
Fudo Bosna

#1200 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by Fudo Bosna »

Ovaj Memic je lud , "ko struja"...

Cuj Ilidza da bude zaseban grad? Ilidza, ogroman dio te opcine, je vec cetvrt stoljeca neraskidivi dio Sarajeva.
Stup je dio grada, Heco, Ilidza je vise gradski dio nego
Rajlovac npr, koji pripada Novom Gradu. Ilidza je , da na to podsjetimo, i osamdesetih bila dio Sarajeva, a ona to pogotovu danas jeste, dok nije ucinjen ovaj posljeratni, " urbicid" i Sarajevo ,"svedeno", naravno samo na papiru, a ne i fakticki, na samo cetiri opcine, kao kada bi se neko napravio blesav i rekao da Novi Beograd nije gradska zona, ili sveo grad Zagreb na uzi dio i "palanku" od 400 .000 stanovnika.

A zasto se hoce "izdvojiti" iz grada, da bi ti npr, "Aerodromsko naselje", opcina Novi Grad, zamisli apsurda, ostalo u sastavu Sarajeva, a "grad Ilidza", bio nekoliko kilometara blize centru Sarajeva, od mnogih dijelova" gradske", opcine , Novi Grad i to kao "nije Sarajevo, dio kod Hece npr...?

Pa da se moze raspolagati nekada najzelenijim dijelom Sarajeva kao da ti je babovina, prodavati Arapima izvorista, oteti ostalim Sarajlijama dio grada koji je godinama bio oaza i izvoriste pitke vode za ostatak Sarajeva...

Bahatost, drskost, krkanluk i kriminal...
Post Reply