ja bez stele iz rerve upao i dobio dva popisna kruga sa 93 objekta za popisvanje. ne mora sve da bude stela. mozda su premali popisni krugovisoul_assassin wrote:Gledam danas neke ljude kako nose tri one kutije, dakle po tri popisna kruga se dobijalo dok će neki za znatno manje raditi. Kao i u prethodnim segmentima, tako je i u ovome trebalo imati neku štelu.
POsao-Popis stanovnistva
Moderator: anex
- insaneinthebrain
#1176 Re: POsao-Popis stanovnistva
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#1177 Re: POsao-Popis stanovnistva
Mene sad zvase u Rakovici radim 
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#1178 Re: POsao-Popis stanovnistva
šta se ibretiš...najbolej si prošo...biće kajmaka, suhovine i pokoja rakijca 
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#1179 Re: POsao-Popis stanovnistva
Bice veseloJoseMujica wrote:šta se ibretiš...najbolej si prošo...biće kajmaka, suhovine i pokoja rakijca
- pringless
#1180 Re: POsao-Popis stanovnistva
Pitanje za popisivace: imama dva stana, u jednom zivim drugi je prazan. Sta cu za taj drugi stan, da li da ga popisu kao prazan stan ili da se i u njemu popisem pa da budem na dvije popisnice ili nesto trece?
-
nevidljiva
#1181 Re: POsao-Popis stanovnistva
Drugi stan u kojem ne živiš se popisuje kao prazan.pringless wrote:Pitanje za popisivace: imama dva stana, u jednom zivim drugi je prazan. Sta cu za taj drugi stan, da li da ga popisu kao prazan stan ili da se i u njemu popisem pa da budem na dvije popisnice ili nesto trece?
- insaneinthebrain
#1182 Re: POsao-Popis stanovnistva
koji vise koristis taj popisi a drugi kao prazanpringless wrote:Pitanje za popisivace: imama dva stana, u jednom zivim drugi je prazan. Sta cu za taj drugi stan, da li da ga popisu kao prazan stan ili da se i u njemu popisem pa da budem na dvije popisnice ili nesto trece?
Last edited by insaneinthebrain on 27/09/2013 14:47, edited 1 time in total.
- Malik Urcic
#1183 Re: POsao-Popis stanovnistva
Pisat ce se kao prazan stan.pringless wrote:Pitanje za popisivace: imama dva stana, u jednom zivim drugi je prazan. Sta cu za taj drugi stan, da li da ga popisu kao prazan stan ili da se i u njemu popisem pa da budem na dvije popisnice ili nesto trece?
-
DON_eARL
#1184 Re: POsao-Popis stanovnistva
A može biti i da ima kolektivnih smještaja, pa zato...insaneinthebrain wrote:ja bez stele iz rerve upao i dobio dva popisna kruga sa 93 objekta za popisvanje. ne mora sve da bude stela. mozda su premali popisni krugovisoul_assassin wrote:Gledam danas neke ljude kako nose tri one kutije, dakle po tri popisna kruga se dobijalo dok će neki za znatno manje raditi. Kao i u prethodnim segmentima, tako je i u ovome trebalo imati neku štelu.
Mene zapalo 90 stanova u jednom PK, i to je to.
-
anonimus03
#1185 Re: Odg: POsao-Popis stanovnistva
U mojoj MZ cura je dobila 3 popisna kruga. Od toga je jedan za kampus i bivsu kasarnu, drugi je za MUP i PMF, a tek u trecem popisnom krugu ima nesto malo ljudi (oko 50 P-1 je dobila).soul_assassin wrote:Gledam danas neke ljude kako nose tri one kutije, dakle po tri popisna kruga se dobijalo dok će neki za znatno manje raditi. Kao i u prethodnim segmentima, tako je i u ovome trebalo imati neku štelu.
-
forrest
#1186 Re: POsao-Popis stanovnistva
Jel ima neko broj telefona za PKLS u Novom Gradu ili da zovem općinu?
-
ima nade
#1187 Re: POsao-Popis stanovnistva
Mene su sad zvali iz Opstine Novi grad sutra u pola 1 po materijal da dodem. U opstinu
-
dubicanac
#1188 Re: POsao-Popis stanovnistva
moze li mi neko reci sta da radim ako na katri popisnog kruga imam ucrtanu jednu zgradu a a ona je vec odavno srusena? i da li popisujem trzne centre tipa merkator, konzum i sl. 
-
Brave New World
#1189 Re: POsao-Popis stanovnistva
To ste trebali naučiti na instrukcijama. Ako je neki objekat definisan na skici PK i u tabeli, a on sada ne postoji na terenu popisivač taj objekat križa iz tabele i skice i dodjeljuje mu oznaku „R“. Sve što je ucrtano na skici PK se popisuje. Naravno, ukoliko se radi o poslovnim objektima, takvi se samo upisuju u kontrolnik bez numerisanja kolona stana, domaćinstva i zgrade. U navedene kolone se upisuju crtice.dubicanac wrote:moze li mi neko reci sta da radim ako na katri popisnog kruga imam ucrtanu jednu zgradu a a ona je vec odavno srusena? i da li popisujem trzne centre tipa merkator, konzum i sl.
-
____c0d14c____
#1190 Re: POsao-Popis stanovnistva
Da li si instruktor ili popisivac ? Kod kojeg instruktora ?ima nade wrote:Mene su sad zvali iz Opstine Novi grad sutra u pola 1 po materijal da dodem. U opstinu
-
ima nade
#1191 Re: POsao-Popis stanovnistva
Popisivac , nista nisu rekli samo da dodem u pola 1 to je sve.
-
Trebam te
#1192 Re: POsao-Popis stanovnistva
mrva/mrve wrote:Sta prica ova voditeljica na BHT da ce nam platiti popisivanje tek poslije 31.marta 2014.????
Do tad ce vlada i guzonje potrositi pare na sebe i propale firme ala GRAS
Popisivaci vidim vas na demonstarcijama 1 Aprila ispred Parlamenta
-
dubicanac
#1193 Re: POsao-Popis stanovnistva
Brave New World wrote:To ste trebali naučiti na instrukcijama. Ako je neki objekat definisan na skici PK i u tabeli, a on sada ne postoji na terenu popisivač taj objekat križa iz tabele i skice i dodjeljuje mu oznaku „R“. Sve što je ucrtano na skici PK se popisuje. Naravno, ukoliko se radi o poslovnim objektima, takvi se samo upisuju u kontrolnik bez numerisanja kolona stana, domaćinstva i zgrade. U navedene kolone se upisuju crtice.dubicanac wrote:moze li mi neko reci sta da radim ako na katri popisnog kruga imam ucrtanu jednu zgradu a a ona je vec odavno srusena? i da li popisujem trzne centre tipa merkator, konzum i sl.
hvala na odgovoru..... a sto se tice obuke, pola toga nisu nam rekli, cak ni broj na koji trebamo slati poruke pkls
-
Umalo popisivac
#1194 Re: POsao-Popis stanovnistva
Ovo je do sad bilo skroz neozbiljno. Po svemu sudeci nisam prosao (jer poziv jos dobio nisam) al morat cu otici vidjeti rezultate.
Dvije stvari sam kiksao, i to sam znao dok sam predao test. 1. Glupi hoteli i crtice. Ja upisao nule umjesto crtica. Pa ako nije bitno je l hotel pun ili prazan, sto smo na pripremi radili zadatke s "praznim" hotelom, i jos naglasise ono "prazan"??? Pa onda ja mislio ako je pun, mozda idu nule.
Mislim, neozbiljno stvarno. Umjesto da se na tim pripremama pojednostavni, oni kompliciraju, a vecinu vremena se provede slusajuci citanja o totalno nebitnim stvarima.
I drugu stvar sam kiksao pri zbrajanju, tj. zbrojio sam sve kako treba, al nisam bio siguran trebamo li u rezultat unijeti one devetke za kol. domacinstva, i ja i njih unesem.
Tako da sam fulio ono gdje sam se dvoumio.
Dabogda nista ne zaradili.
Dvije stvari sam kiksao, i to sam znao dok sam predao test. 1. Glupi hoteli i crtice. Ja upisao nule umjesto crtica. Pa ako nije bitno je l hotel pun ili prazan, sto smo na pripremi radili zadatke s "praznim" hotelom, i jos naglasise ono "prazan"??? Pa onda ja mislio ako je pun, mozda idu nule.
Mislim, neozbiljno stvarno. Umjesto da se na tim pripremama pojednostavni, oni kompliciraju, a vecinu vremena se provede slusajuci citanja o totalno nebitnim stvarima.
I drugu stvar sam kiksao pri zbrajanju, tj. zbrojio sam sve kako treba, al nisam bio siguran trebamo li u rezultat unijeti one devetke za kol. domacinstva, i ja i njih unesem.
- Cherry-Cherry
#1195 Re: POsao-Popis stanovnistva
gdje u opštinu? je li tamo gdje je komisija bila ili u neku salu?ima nade wrote:Popisivac , nista nisu rekli samo da dodem u pola 1 to je sve.
-
____c0d14c____
#1196 Re: POsao-Popis stanovnistva
Vjeruj da ni instruktorima nije bajkovito bilo. Nas 3 instruktora trebamo drzat obuku a ta druga dva instruktora nisu ni shvatila do kraja a ne da nekog nauce tako da je bilo ispricam svoj dio objasnim, Onda cekam da ispricaju druga dva instruktora svoje I objasne, Nakon toga moram preci to sto su oni ispricali I objasniti ponovo to njihovo jer uopste nisu skontali sta kako. Radimo primjere i pustim te instruktore da pregledaju Nikom greske ne nadju I Onda pregledam Svi imaju minimalno po jednu gresku. Sad zamisli mog veselja gdje radis za 3 a isto si placen isto sve Ali et sve shvatam ozbiljno pa I ovo. Btw nisu znali ni greske naci u kontrolniku koji je u prirucniku a ima ih.Umalo popisivac wrote:Ovo je do sad bilo skroz neozbiljno. Po svemu sudeci nisam prosao (jer poziv jos dobio nisam) al morat cu otici vidjeti rezultate.
Dvije stvari sam kiksao, i to sam znao dok sam predao test. 1. Glupi hoteli i crtice. Ja upisao nule umjesto crtica. Pa ako nije bitno je l hotel pun ili prazan, sto smo na pripremi radili zadatke s "praznim" hotelom, i jos naglasise ono "prazan"??? Pa onda ja mislio ako je pun, mozda idu nule.![]()
I drugu stvar sam kiksao pri zbrajanju, tj. zbrojio sam sve kako treba, al nisam bio siguran trebamo li u rezultat unijeti one devetke za kol. domacinstva, i ja i njih unesem.Tako da sam fulio ono gdje sam se dvoumio.
-
muzicar_iz_parka
#1197 Re: POsao-Popis stanovnistva
Jel ima kakva braniteljska penzija ako neko od popisivača nastrada od ruke nekog pomahnitalog stanovnika koji ima običaj dočekivati neočekivane goste sa sjekirom kod kuće?
To je veoma ozbiljno pitanje, ne bih da vas strašim ali među komentarima se često pojavljuju takve prijetnje.
Red je da osobe koje nastradaju u vršenju dužnosti domovini budu obeštećene odnosno njihove familije ako dođe do najgoreg.
To je veoma ozbiljno pitanje, ne bih da vas strašim ali među komentarima se često pojavljuju takve prijetnje.
Red je da osobe koje nastradaju u vršenju dužnosti domovini budu obeštećene odnosno njihove familije ako dođe do najgoreg.
-
anonimus03
#1198 Re: POsao-Popis stanovnistva
Nama su rekli da cemo biti osigurani ovih 15 dana.muzicar_iz_parka wrote:Jel ima kakva braniteljska penzija ako neko od popisivača nastrada od ruke nekog pomahnitalog stanovnika koji ima običaj dočekivati neočekivane goste sa sjekirom kod kuće?
Pitanje ovima koji su vec preuzeli materijale: jesu li vam dali onaj broj na koji moramo slati poruke svaki dan do 22h?
-
ima nade
#1199 Re: POsao-Popis stanovnistva
Cherry-Cherry wrote:gdje u opštinu? je li tamo gdje je komisija bila ili u neku salu?ima nade wrote:Popisivac , nista nisu rekli samo da dodem u pola 1 to je sve.
Ma samo dodite sutra ispred opstine i to je sve nista drugo nije receno tko da ....
-
Umalo popisivac
#1200 Re: POsao-Popis stanovnistva
Ma to je istina sigurno. To sam i ja primjetio. Onda uz to i guzva (bilo bi puno bolje da smo bili podijeljeni po nekim grupama), buka, prekidanja i upadanja. Moglo se to puno bolje organizirati i da se citava obuka zavrsi za dan dva. Meni je vise objasnila ona drzavna instruktorica u 10 min. nego sto sam naucio u valjda dan obuke. Previse se bavilo nebitnim stvarima, al sta je tu je.____c0d14c____ wrote:Vjeruj da ni instruktorima nije bajkovito bilo. Nas 3 instruktora trebamo drzat obuku a ta druga dva instruktora nisu ni shvatila do kraja a ne da nekog nauce tako da je bilo ispricam svoj dio objasnim, Onda cekam da ispricaju druga dva instruktora svoje I objasne, Nakon toga moram preci to sto su oni ispricali I objasniti ponovo to njihovo jer uopste nisu skontali sta kako. Radimo primjere i pustim te instruktore da pregledaju Nikom greske ne nadju I Onda pregledam Svi imaju minimalno po jednu gresku. Sad zamisli mog veselja gdje radis za 3 a isto si placen isto sve Ali et sve shvatam ozbiljno pa I ovo. Btw nisu znali ni greske naci u kontrolniku koji je u prirucniku a ima ih.Umalo popisivac wrote:Ovo je do sad bilo skroz neozbiljno. Po svemu sudeci nisam prosao (jer poziv jos dobio nisam) al morat cu otici vidjeti rezultate.
Dvije stvari sam kiksao, i to sam znao dok sam predao test. 1. Glupi hoteli i crtice. Ja upisao nule umjesto crtica. Pa ako nije bitno je l hotel pun ili prazan, sto smo na pripremi radili zadatke s "praznim" hotelom, i jos naglasise ono "prazan"??? Pa onda ja mislio ako je pun, mozda idu nule.![]()
I drugu stvar sam kiksao pri zbrajanju, tj. zbrojio sam sve kako treba, al nisam bio siguran trebamo li u rezultat unijeti one devetke za kol. domacinstva, i ja i njih unesem.Tako da sam fulio ono gdje sam se dvoumio.
Dabogda nista ne zaradili.Bilo je popisivaca koji su mogli drzat obuku komotno za razliku od njih.