Imam i ja nekog posla, pozz
Za predane Životu
-
Great Cornholio
#1176 Re: Za predane Životu
Ma nije da je ne volim, ali ipak mi je više stalo do ljudi nego do države.
-
kojeime
#1177 Re: Za predane Životu
To ne znaci da ako ti je otac pijanica koja te tuce ili sta gore, da ces sjediti i trpiti jer, eto, tvoj je otac pa nemas drugog. Uradices nesto po tom pitanju ako si pametna.bizet wrote:@Cornholio, imam posala nemam vremena za palamuditi...ne diraj u nasu drzavu....ama da je najgora na svijetu ja sam na ovoj zemlji nikla i u nju ce me sutra spustiti...postujem zemlju, a i narod svoj, ma kakav da je volim, jer je moj...to ti je isto kao sto ne mozes da biras u kakvoj ces se porodici roditi...nije ti idealna...imas svega...ali je jedna i tvoja je
mozemo mi drvlje i kamenje po nasoj Bosni, ovako medju nama, ali vjerujem da je i ti volis koliko i ja
- drug_profi
#1178 Re: Za predane Životu
Davno je neko rekao veliku istinu: "domovina je tamo gdje su mi djeca".
I to jeste tako.
Mene patriotske price vise ne pale. Zivot mi propada zbog patriotizma. Da sam malo veci izdajnik, gdje bi mi kraj bio.
Imas jedan zivot, daj sve od sebe da ga prozivis casno i posteno, ali prije svega kao covjek. Gledaj da ti djeca imaju bolju startnu poziciju nego ti.
Koje je boje zastava? Zalibo me vise.
I to jeste tako.
Mene patriotske price vise ne pale. Zivot mi propada zbog patriotizma. Da sam malo veci izdajnik, gdje bi mi kraj bio.
Imas jedan zivot, daj sve od sebe da ga prozivis casno i posteno, ali prije svega kao covjek. Gledaj da ti djeca imaju bolju startnu poziciju nego ti.
Koje je boje zastava? Zalibo me vise.
-
bizet
#1179 Re: Za predane Životu
@kojeime, drugi profil,
kad tako postavite stvari nemam argumenata na svojoj strani....mogu samo reci logicno
nisam nikad pokusala zivjeti vani...ne mogu ni zamisliti kakav bi zivot mogao negdje drugdje izgledati...vjerujem da sam ja od onih koji ne bi umjeli prezivjeti dalje od rodne grude
da li su patriotizam, optimizam i nadanje opasni po nas opstanak ovdje?
@kojeime, i mene obuzmu takve misli...ali mora postojati rjesenje...kako su iz kriza izlazili narodi ranije?...kako se ravrsava ova prica?...mora biti neki kraj i neki pocetak drugacijeg i boljeg vremena...mozda ne za nasih zivota...da li smo mi, bosanci i hercegovci, glup narod jer dozvoljavamo ovakvo stanje da opstaje?...da li smo samo nzainteresirani?...da li smo pogresno ili nimalo informisani?....ko je kriv?
da se ne raspisujem...valja nama preko rijeke
laku noc
kad tako postavite stvari nemam argumenata na svojoj strani....mogu samo reci logicno
nisam nikad pokusala zivjeti vani...ne mogu ni zamisliti kakav bi zivot mogao negdje drugdje izgledati...vjerujem da sam ja od onih koji ne bi umjeli prezivjeti dalje od rodne grude
da li su patriotizam, optimizam i nadanje opasni po nas opstanak ovdje?
@kojeime, i mene obuzmu takve misli...ali mora postojati rjesenje...kako su iz kriza izlazili narodi ranije?...kako se ravrsava ova prica?...mora biti neki kraj i neki pocetak drugacijeg i boljeg vremena...mozda ne za nasih zivota...da li smo mi, bosanci i hercegovci, glup narod jer dozvoljavamo ovakvo stanje da opstaje?...da li smo samo nzainteresirani?...da li smo pogresno ili nimalo informisani?....ko je kriv?
da se ne raspisujem...valja nama preko rijeke
laku noc
- prorok
#1180 Re: Za predane Životu
Da pozdravim Raoul Duke-a, i sve ostale ateiste! Ne prihvatanje modernih i aktuelnih religija je pocetak ka spoznaji..
Sretno
Sretno
-
Great Cornholio
#1181 Re: Za predane Životu
Alejkumuselam
Interesantna pjesma, pruža dosta materijala za razmišljanje.
laku noć svima
Interesantna pjesma, pruža dosta materijala za razmišljanje.
laku noć svima
-
bizet
#1182 Re: Za predane Životu
@Cornholio zanimljiv tekst
...ali ne skreci nas sa teme...tema nam je nasa lijepa i jedina...pusti malo da se i drustva dotaknemo....uvijek ima mjesta za pricu o psihologiji stvari...ali ovaj put neka nam to bude psihologija kompletnog naroda i gdje nas vodi, ne pojedinca
e jesi vala fora Cornholio...aferim ti...kako samo iskopas
-
Great Cornholio
#1183 Re: Za predane Životu
Da, samo da kažem da je pjevač rođen u istom gradu u kojem sa ja rodiobizet wrote:@Cornholio zanimljiv tekst...ali ne skreci nas sa teme...tema nam je nasa lijepa i jedina...pusti malo da se i drustva dotaknemo....uvijek ima mjesta za pricu o psihologiji stvari...ali ovaj put neka nam to bude psihologija kompletnog naroda i gdje nas vodi, ne pojedinca
Ma nemam ja šta puno reći o narodu, ima na svakakvih, pa u jednoj porodici niko nije isti, ali eto ne mrzim ja državu u kojoj živim, stalo mi je da bude bolja i funkcionalnija, a mnogi je mrze i ne žele joj dobro, a opet mnogo je onih koje "ljubav" prema državi zaslijepljuje, pa joj takvim ponašanjem takođe, nesvjesno, ne žele dobro.
Sve to treba pohapsit
-
bizet
#1184 Re: Za predane Životu
@Cornholio, pa o sredini i pricamo...gdje je ona?..kako izvuci najbolje iz trenutnog stanja nase drzave i usmjeriti je ka boljem, kako bi buducim generacijama ostavili bolju drzavu...jbg valja umrijeti, al' bi bilo fino ne umirati k'o zadnji papak, nego svijetla obraza, znajuci da smo iza nas ostavili nesto cemu ce se drugi moci radovati i u cemu ce uzivati....pri drugi mislim na nasu djecu, na svu djecu BiH
i deder se prestani uvijati...nisi ti daleko od mene, radis, hoces da osnujes porodicu, a ako vala ne dumas ponekad o istim stvarima onda ne znam o cemu dumas...valjda nas sve ovdje iste stvari brinu?...a okretati glavu i praviti se tosa, ne ide vise to...ostarili smo dovoljno da se vise ne mozemo izvlaciti...ili se ja totalno varam
i deder se prestani uvijati...nisi ti daleko od mene, radis, hoces da osnujes porodicu, a ako vala ne dumas ponekad o istim stvarima onda ne znam o cemu dumas...valjda nas sve ovdje iste stvari brinu?...a okretati glavu i praviti se tosa, ne ide vise to...ostarili smo dovoljno da se vise ne mozemo izvlaciti...ili se ja totalno varam
-
Great Cornholio
#1185 Re: Za predane Životu
Sredina je ta koja bi čovjeka trebala da potiče da "raste", da se razvija, napreduje, a naša sredina, država u kojoj živimo nije takva, zato odoh ja u Njemačku, pare da namlatimbizet wrote:@Cornholio, pa o sredini i pricamo...gdje je ona?..kako izvuci najbolje iz trenutnog stanja nase drzave i usmjeriti je ka boljem, kako bi buducim generacijama ostavili bolju drzavu...jbg valja umrijeti, al' bi bilo fino ne umirati k'o zadnji papak, nego svijetla obraza, znajuci da smo iza nas ostavili nesto cemu ce se drugi moci radovati i u cemu ce uzivati....pri drugi mislim na nasu djecu, na svu djecu BiH
Šalim se, opcija bijega u "obećane zemlje" kod mene ne postoji, ne znam stvarno šta da čovjek uradi, šta može pojedinac učiniti da popravi katastrofalno stanje u kojem se trenutno nalazi naše društvo, pa da onda može s više vjere planirati sve ono što normalan čovjek planira, što si ti navela.
Da je meni da ja nekako preživim do smrti, a djeca, ako ih budem imao nek se brinu za sebe
-
kojeime
#1186 Re: Za predane Životu
Odlucis da neces imati djecu i odmah se rijesis mnogih briga 
-
Great Cornholio
#1187 Re: Za predane Životu
A penzija, odakle ćemo penziju dobijati kad, ako Bog dakojeime wrote:Odlucis da neces imati djecu i odmah se rijesis mnogih briga
-
kojeime
#1188 Re: Za predane Životu
Ma, jel' prestanes biti radno sposoban, metak u potiljakGreat Cornholio wrote:A penzija, odakle ćemo penziju dobijati kad, ako Bog dakojeime wrote:Odlucis da neces imati djecu i odmah se rijesis mnogih briga![]()
odemo u nju?
-
Great Cornholio
#1189 Re: Za predane Životu
Ti ko moj jedan komšija, kad je jednom prilikom , vidno uznemiren ponašanjem svog oca, izjavio " Ma čim to pređe 50 godina treba ga ubit, iZpuškekojeime wrote:Ma, jel' prestanes biti radno sposoban, metak u potiljakGreat Cornholio wrote:A penzija, odakle ćemo penziju dobijati kad, ako Bog dakojeime wrote:Odlucis da neces imati djecu i odmah se rijesis mnogih briga![]()
odemo u nju?
Tvoj prijedlog se odbacuje, jednoglasno
-
bizet
#1190 Re: Za predane Životu
u cijelom crnjaku od realnosti nasmijes
a ja razmisljam kako mi jos spadamo u sretne generacije...pa i ovi sto su tek sad na fakultetima...i oni su dovoljno sretni da se sutra nekako snadju i osmisle svoj zivot...a sta je sa tek rodjenim...ti i ja cemo se snaci...imamo uslove za nekakv zivot koji jos uvijek mozemo takvim nazvati...ali kako ce nasa zemlja izgledati za 30 godina kad se mi budemo blizili penziji?...hoce li nasa djeca imati jednake, bolje ili ne dao Bog gore uslove?...koliko ce njihovo obrazovanje kostati kad je vec sad skupo, a jos uvijek je besplatno...koji ce biti sistem vrjednovanja covjeka?...da li po imenu i prezimenu, ili po vezama i bogatstvu, ili mozda ipak po znanju i sposobnostima?
zasto ne znas sta mozes da uradis da bi sutra nekom drugom bilo bolje?...zasto ne znamo?...je li to neka posebna nauka, neka misterija nedokuciva?...zasto se vrtimo oko istog kriveci za ovakvo stanje od portira do predsjednikaa?...nesto meni tu ne stima
hajde da te malo razveselim...prezivjeces nekako do smrti, nemaj brige
a ja razmisljam kako mi jos spadamo u sretne generacije...pa i ovi sto su tek sad na fakultetima...i oni su dovoljno sretni da se sutra nekako snadju i osmisle svoj zivot...a sta je sa tek rodjenim...ti i ja cemo se snaci...imamo uslove za nekakv zivot koji jos uvijek mozemo takvim nazvati...ali kako ce nasa zemlja izgledati za 30 godina kad se mi budemo blizili penziji?...hoce li nasa djeca imati jednake, bolje ili ne dao Bog gore uslove?...koliko ce njihovo obrazovanje kostati kad je vec sad skupo, a jos uvijek je besplatno...koji ce biti sistem vrjednovanja covjeka?...da li po imenu i prezimenu, ili po vezama i bogatstvu, ili mozda ipak po znanju i sposobnostima?
zasto ne znas sta mozes da uradis da bi sutra nekom drugom bilo bolje?...zasto ne znamo?...je li to neka posebna nauka, neka misterija nedokuciva?...zasto se vrtimo oko istog kriveci za ovakvo stanje od portira do predsjednikaa?...nesto meni tu ne stima
hajde da te malo razveselim...prezivjeces nekako do smrti, nemaj brige
-
bizet
#1191 Re: Za predane Životu
pa ne mislim ja iskljucivo na svoju djecu, nego na svu djecu, na nasu buducnostkojeime wrote:Odlucis da neces imati djecu i odmah se rijesis mnogih briga
-
bizet
#1192 Re: Za predane Životu
nasmijah se slatko...kad bi barem to bilo rjesenjekojeime wrote:Ma, jel' prestanes biti radno sposoban, metak u potiljakGreat Cornholio wrote:A penzija, odakle ćemo penziju dobijati kad, ako Bog dakojeime wrote:Odlucis da neces imati djecu i odmah se rijesis mnogih briga![]()
odemo u nju?
-
kojeime
#1193 Re: Za predane Životu
Istinu zborisbizet wrote:hajde da te malo razveselim...prezivjeces nekako do smrti, nemaj brige
-
Great Cornholio
#1194 Re: Za predane Životu
A kako ćeš dalje proći, to ne znamokojeime wrote:Istinu zborisbizet wrote:hajde da te malo razveselim...prezivjeces nekako do smrti, nemaj brige
odoh, haj' zdravo vam
-
bizet
#1195 Re: Za predane Životu
Great Cornholio wrote:A kako ćeš dalje proći, to ne znamokojeime wrote:Istinu zborisbizet wrote:hajde da te malo razveselim...prezivjeces nekako do smrti, nemaj brige![]()
![]()
odoh, haj' zdravo vam
-
Great Cornholio
#1196 Re: Za predane Životu
Ja ću se vala "dodvoravati" Bogu na ovom svijetu, pa će mi zato srediti da u Dženetu vozim mercedesa, a ovi što sad voze mecedese će tamo voziti stodvaesosmicebizet wrote:
..pa kako je sve u zivotu prolazno, razmisljajuci o daljini, znam, proci cu i ja
-
Great Cornholio
#1197 Re: Za predane Životu
Ma ja bih za Bosnu iz vatre u vodu skočio
Treba voljeti državu u kojoj živiš
, al' vala Meho Puzić pretjeruje
Treba voljeti državu u kojoj živiš
-
Great Cornholio
#1198 Re: Za predane Životu
Onaj ko je predan životu često se mora boriti "protiv" života, ne smije dozvoliti da ga "struja nosi" kako ona hoće.
Da vas malo razbudim. prijatan dan vam želim
Da vas malo razbudim. prijatan dan vam želim
-
bizet
#1199 Re: Za predane Životu
ima prava stvar za ovakve misli..."niti se u zlu zanosi, niti u dobru ponosi"...zapamti ovu narodnu ako sebi mislis dobroGreat Cornholio wrote:Onaj ko je predan životu često se mora boriti "protiv" života, ne smije dozvoliti da ga "struja nosi" kako ona hoće.
Da vas malo razbudim. prijatan dan vam želim![]()
ugodan dan svima
-
Great Cornholio
#1200 Re: Za predane Životu
Još dodaš onu " uzdaj se u se i u svoje kljuse, i dobiješ u potpunosti introvertiranu osobu, osobu koja je u potpunosti okrenuta sebi, a to nije dobro za psihičko zdravlje.bizet wrote:ima prava stvar za ovakve misli..."niti se u zlu zanosi, niti u dobru ponosi"...zapamti ovu narodnu ako sebi mislis dobroGreat Cornholio wrote:Onaj ko je predan životu često se mora boriti "protiv" života, ne smije dozvoliti da ga "struja nosi" kako ona hoće.
Da vas malo razbudim. prijatan dan vam želim![]()
ugodan dan svima
Zdravo je ponekad malo "nafuran" biti, isto je tako zdravo ponekad i kukati ili ljut biti , a zdravo je takođe ponekad tražiti i pomoć od drugih, ne uzdat' se samo u se i u svoje kljuse.
Sad ćeš ti opet reći, eto nas ko englez i amerikanac
Šalim se, čovjek je ovisan od društva i svako ko misli da može postati u potpunusti nezavisan, uvijek postupiti onako kako je naumio, nikad sebi ne dozvoliti luksuz da se ljuti na "sudbinu" ili da se ponekad pravi malo "važniji" od drugih, ko god misli da njegov uspijeh zavisi samo od njega, taj je, ja mislim, u velikoj zabludi.