BiH, kvalifikacije za EP 2013

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
ultima_palabra

#1176 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by ultima_palabra »

just principe wrote:
Control panel wrote:
evo ga jos jedan selektor :thumbup:

pa zasto sluzi forum nego da mi iznesemo svoje misljenje. :?: Normalno da cemo pricati o igracima, selektoru, taktici i svemu sto ide uz igru, necemo pricati o paprikama
Nije ti takva priča na temi o Papetu :-?
Control panel

#1177 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Control panel »

bingov buraz wrote:A zasto bih ja podrzavao neku Luciju koja nije zavrsila maraton a za OI se spremas godinu ili dvije unaprijed,mozda zato sto je crna (a mozda je u svom selu u Keniji bila najsporija :mrgreen: ),mogao bih i ja tako biti maratonac samo sto bih ja istrcao citavih 780 metara a ona je lupam 33 kilometra,krajni rezultat isti ni ja ni ona ne bi zavrsili trku.

ontopic-dobiti domace i pojaviti se na europskom a tamo pobijediti jednu i puna brada sake :mrgreen:
diskriminacija rasna i sportska.

samo hocu da kazem da nebi trebali praviti razliku izmedju sportista. i da su sve izgubili treba im dati podrsku. ipak su to nasi najbolji predstavnici u tome. dok ne napravimo drzavu koja ce 100% svopjom teritorijom biti uz BIH reprezentacije. i dok ta drzava ne shvati znacaj sporta za promociju iste.
Romanista 101%

#1178 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Romanista 101% »

kako cemo tek protiv Gruzije proci...
bingov buraz

#1179 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by bingov buraz »

Control panel wrote:
bingov buraz wrote:A zasto bih ja podrzavao neku Luciju koja nije zavrsila maraton a za OI se spremas godinu ili dvije unaprijed,mozda zato sto je crna (a mozda je u svom selu u Keniji bila najsporija :mrgreen: ),mogao bih i ja tako biti maratonac samo sto bih ja istrcao citavih 780 metara a ona je lupam 33 kilometra,krajni rezultat isti ni ja ni ona ne bi zavrsili trku.

ontopic-dobiti domace i pojaviti se na europskom a tamo pobijediti jednu i puna brada sake :mrgreen:
Slazem se,sramota je da neko ide na Olimpijadu samo zato sto je crn :mrgreen:
Control panel

#1180 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Control panel »

necu vise.

sretno nasima i ja sam uz sve nase sportiste ma gdje bili na tabeli. :bih:
sretno i nasim paraolimpijcima.
LSD

#1181 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by LSD »

Control panel wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:ja nisam nigdje video da neko stalno igra sa tako malim brojem igrača,a i ti igrači su ili prosječni ili čak ni to
mozda nemamo bolje. da imamo valjda bi oni bili u reprezentaciji. logicno.
E vidi sad brate...na tu pricu, jednostavno moram odgovoriti ovako:

Nek ih stvori čarobnim štapićem , nek mu ih žena rodi ili neki ih reprodukuje u laboratoriji nekakvim genetskim inžinjeringom...ne zanima me kako, nek sam skonta....boli me neka stvar za takvim izgovorom....ima da ima :!: mora da ima :!: ako je nekakav selektor ima da ih rodi, iskopa iz zemlje - to mu je posao i zato je placen....ne može se na tu foru niko vaditi.
Nema ni Latvija ni 5 miliona stanovnika, pa ima 10 nekakvih igraca u rotaciji, taman da nas prospu ko rižu u 40 minuta igre.

OK, stvaramo selekciju novu, to poštujem i nema veze i ako se ne plasiramo...ne treba ni Aco opterecevati nekakvim imperativom (mada on sam sebi to javno u medijskim nastupima nabija :shock: to mu je mač sa dvije oštrice, jer ne valja obecevati naciji plasmane, pogotovu našoj)...jbt ga, nece nam biti prvi put da ne odemo - ja mu licno za to necu zamjeriti...samo bez ovakvih izgovora, da nemamo širinu, da nemamo bolje i slicne price...pa tako i Sabit može pricati jbg ;-) ...od Ace to ne želim cuti...i bojim se ,ako odemo na EP da cemo sa ovakvim pristupom u odbrani biti samo topovsko meso ostalim ozbiljnijim selekcijama.
Control panel

#1182 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Control panel »

bingov buraz wrote:
Control panel wrote:

Slazem se,sramota je da neko ide na Olimpijadu samo zato sto je crn :mrgreen:
vrlo nekorektno od tebe. da ne upotrijebim druge rijeci. mene bi bilo stid da nesto ovako napisem. a eto ti uz ovog smajlija ispade cool forumas.
It_is_a_Leclerc

#1183 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by It_is_a_Leclerc »

Jedva ste dočekali...Jedva !

O tempora, o mores...

@Control_Panel

Molim te da me citiraš - kada sam ja to, i gdje pljuvao bh. olimpijce ?! Olimpijski komitet da, olimpijce ne !
ultima_palabra

#1184 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by ultima_palabra »

Holandija-Rumunija 80-74.
bingov buraz

#1185 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by bingov buraz »

Control panel wrote:
vrlo nekorektno od tebe. da ne upotrijebim druge rijeci. mene bi bilo stid da nesto ovako napisem. a eto ti uz ovog smajlija ispade cool forumas.
Nekorektno je dobijati stipendiju koju ti daje drzava da je casno predstavis na olimpijadi a trositi je ko zna gdje,jer je rijec o trcanju a ne jahanju pa da je potrebno 6 miliona maraka godisnje da napravis rezultat.

I ja sam uz sportiste svoje drzave ali prave sportiste ne nekakave wild card polurekreativce.
just principe

#1186 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by just principe »

jel Holandija sad ima isti skor ko i mi 3:2. Nije dobro, ako izgubimo lose nam se pise :-?
LSD

#1187 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by LSD »

just principe wrote:jel Holandija sad ima isti skor ko i mi 3:2. Nije dobro, ako izgubimo lose nam se pise :-?
Svakako se i Holandija i Rumunija MORAJU pobjediti....jer nece valjati ako se budemo vadili u zadnjoj tekmu u Gruziji.
Bolje na svom parketu riješiti to.
salle_eh1986

#1188 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by salle_eh1986 »

LSD wrote:
just principe wrote:jel Holandija sad ima isti skor ko i mi 3:2. Nije dobro, ako izgubimo lose nam se pise :-?
Svakako se i Holandija i Rumunija MORAJU pobjediti....jer nece valjati ako se budemo vadili u zadnjoj tekmu u Gruziji.
pa realno ako ne uzmemo obje ove sa +10 onda bih ja da sam na mjestu selektora a i rukovodstva odustao od prvenstva
LSD

#1189 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by LSD »

salle_eh1986 wrote:
LSD wrote:
pa realno ako ne uzmemo obje ove sa +10 onda bih ja da sam na mjestu selektora a i rukovodstva odustao od prvenstva
mah brate, da je pobjediti bilo kako te dvije tekme, pa makar i sa +1....pusti sad umjetnicki dojam :-) :D
ultima_palabra

#1190 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by ultima_palabra »

2-3 ima Holandija.
Tkd

#1191 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Tkd »

Dobiti ćemo ako Bog da i Rumune i Nizozemce. Možemo biti i dalje čak mislim i prvi, no igru treba popraviti.

Gdje ta zonska odbrna. Pa recim Wright se slomi trčeći u odbrani no kada dolazi do udvajanje ostane im čovjek uvijek sam na šutu jer nema ispomoći. Primali smo milion poena iz kontrih ono što bi trebalo našu repku krasiti.
shake69

#1192 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by shake69 »

Nece biti lahko ni drugima. Valja latviji dobiti Holandiju na strani, sto ce biti tesko, Gruzijce kuci, takodjer tesko, tako da se nama jos uvijek smijesi i druga pozicija mozda. Lose je, ali treba dici igrace pa i selektora u ovih nekoliko dana, a onda za EP ima valjda dovoljno vremena. ocigledno se i Aco preracunao pa jedva cekam da cujem sada njegovu analizu.
Malo sam bacio oko po grupama. Bit ce guzve dobre i za trecu poziciju u najmanje 4-5 grupe gdje nekoliko reprezentacija iam sansu da osvoji pet pobjeda i eto nam opet belaja cak i da dobijemo lale i Rumune. :sad:
Mračajski proto

#1193 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Mračajski proto »

Ubiše nas ljudi ko lajsnu. :shock:
palermo

#1194 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by palermo »

Kako Crnogoroci dobiše Izrael......koja uigranost, koja mirnoća.....

By the way, mislim da je ovaj poraz Izraela dobar za nas.
Romanista 101%

#1195 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Romanista 101% »

Crna Gora 6 od 6.
ultima_palabra

#1196 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by ultima_palabra »

Montenigeri dobili Izrael u gostima... 6-0 skor :shock:
legenda reala

#1197 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by legenda reala »

kakavdanakneiskustvu wrote:
palermo wrote:Kako Crnogoroci dobiše Izrael......koja uigranost, koja mirnoća.....

By the way, mislim da je ovaj poraz Izraela dobar za nas.

a nema ih ni milion
Al rade ljudi pravi posao od osamostaljenja :-x
Tkd

#1198 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Tkd »

Onaj Šehović je mogao biti naš :-D

Da, dobro je što je Izrael izgubio.
north

#1199 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by north »

Ja ne znam odakle pojedincima nakon ovoga večeras više prostora za neki optimizam, gdje se pali to svjetlo na kraju tunela, da ga i ja upalim,....pa mi smo sa ovim večeras potvrdili da imamo možda i najlošiju repku od osnivanja...pa dajte tu statistiku od kad smo se osamostalili, kad nas je ekipa u rangu Gruzuje karala kući pred 5 hiljada ljudi, kad nas je Latvija ponižavala na svom terenu gdje je bila pozorišna redstava, kad smo imali situaciju da protiv ekipa kao što su Holandija i Rumunija se znamo namučiti, protiv jednih čitavo poluvrijeme pred faktički samo našom publikom u sred Holandije, protiv drugih gdje se košarka igra rekreativno, sa +30 dobijemo tekmu na kraju 6 razlike strepeći hoćemo li uopšte je i dobiti ...gdje tu ima mjesta optimizmu :-) , ali boli nas sviju polni organ, imamo mi Acu koji je ko indijska krava zaštićem jer je on među top 3 trenera u Evropi :roll: , a i što neki vele Harun dobro radi svoj posao, who the fucks Harun :?

Sabita smo ismijavali, i jeste odron od trenera, ali Sabit uze na prvenstvuHrvatku i C.Goru...je li neko misli da ova reprezentacija sa ovakvim i pristupom i igrom može nešto slično napraviti...ma zaboli me više alibiji oko rostera, nedovoljnog fonda igrača, fino su pojedinci objasnili, TO JE SELEKTOROV POSAO, i on je trebao voditi o tome računa, a ne ljudi koji se razboliše gledajući ovakvo ponižavanje od svoje reprezentacije....

Ja nedavno napisah da je C.Gora i Izrael klasa sa Gruziju, pa me košarkaški stručnjaci ismijaše pofino, nabrajući njihove igrča gdje sve igraju..... Izrael nabi Srbiju sa 15 razlike, ponizi ih, C.Gora uzme Srbiju pred prepunom Arenom i upravo maloprije uzeše Izrael u Tel Avivu pred prepunom dvoranom...da li neko možda misli da je BiH kadra to isto napraviti :D ? Nije smiješno, da stavljam ovaj smajli, možda je ipak bolje staviti :(

Teško ćemo mi sa ovim na zelenu granu, ako se reprezentacija ne pojača i selektor nešto ozbiljnije ne napravi, šta, ne znam, već je napisano, to je njegov posao...
Tkd

#1200 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Tkd »

Mi smo tu Crnu Goru oderali dvaput ;-)

Gdje je ogromno crnilo, ogromna tama, tu je i bliža svjetlost u vidu kraja tegoba.

Ne znam odakle toliko pesimizam.
Locked