Novi Golf 7 dolazi u septembru

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
dottore

#1176 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by dottore »

romeomoraprezivjeti wrote:@snowman
Seat je neprofitabilan vec godinama,i ja sam ubijedjen da mu je ovo posljedna sansa da izadje na pravi put. Zahvaljujuci velikom tati do sad je seat nekako prezivljavao, ali pitanje je do kad ce gazde iz wolfsburga imati neprofitabilnu marku u grupi?!
I audi i vw koriste njihoce pogone za sklapanje svojih auta, mislim na Q3 i polo...
snowman_sa

#1177 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by snowman_sa »

romeomoraprezivjeti wrote:@snowman
Seat je neprofitabilan vec godinama,i ja sam ubijedjen da mu je ovo posljedna sansa da izadje na pravi put. Zahvaljujuci velikom tati do sad je seat nekako prezivljavao, ali pitanje je do kad ce gazde iz wolfsburga imati neprofitabilnu marku u grupi?!

Slazem se. Ali moras znati da svim markama iz Grupe pa i Seatom upravlja taj isti gazda iz Wolfsburga. Oni postavljaju kadrove u kojima btw najmanje ima spanjolaca u vrhu (trenutno na vrhu je britanac, prije je bio njemac), oni kreiraju ponudu modela, nivo kvaliteta, cijene itd, drugim rijecima, sve kljucne elemente. VW AG je napravio fabriku kod Barce koja je tako dimenzionirana da moze biti profitabilna tek sa min. xyz komada koje ovi jos uvijek ne proizvode.
Sjetimo se da su nakon uspjeha Superba u 2010. (koji je zasmetao Passatu) uslijedile smjene u Skodi.

Ukratko, bit ce profitabilan kad gazde odluce da tako treba da bude.
ime123

#1178 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by ime123 »

VW je tu gdje jeste i prodaje toliko auta zbog svog kvaliteta. Ovi Citroen, Fiat itd. fanovi imaju takve komplekse da to nije normalno. Po vama su svi ljudi koji kupuju VW auta u zabludi. A cinjenica je da su auta kvalitetna u svakom pogledu, i zbog toga se i prodaju.
citroen xm

#1179 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by citroen xm »

Da, kako da ne. Svi pucamo od kompleksa i svi visimo kod majstora dok u isto vrijeme VW na 100 pređenih km proizvede 2 originalna dijela i 10 litara nafte.
ime123

#1180 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by ime123 »

citroen xm wrote:Da, kako da ne. Svi pucamo od kompleksa i svi visimo kod majstora dok u isto vrijeme VW na 100 pređenih km proizvede 2 originalna dijela i 10 litara nafte.
Jel to hoces da kazes da se VW kvare il sta ?
Zasto Citroen ne proda toliko auta ?

I da ti pucas od kompleksa, pa nema teme o autima ovdje, teme o VW, Audiu,BMWu,Ferrariu,kamionu, avionu da ti nisi usao da spomenes citroena. Halo ba sta ti je vise ??? Nema potrebe da prosipas drugima svoju ideologiju. Ljudi imaju svoje misljenje.
Industrialyzer

#1181 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Industrialyzer »

Lahko je pricati sa auto entuzijastom al' je teska situacija kad imas entuzijastu za jednim autom. Kad ti neko pocne porediti Mercedesa i Citroena onda znas da je vrijeme da se povuces.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#1182 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by mali_milojica »

ime123 wrote:
citroen xm wrote:Da, kako da ne. Svi pucamo od kompleksa i svi visimo kod majstora dok u isto vrijeme VW na 100 pređenih km proizvede 2 originalna dijela i 10 litara nafte.
Jel to hoces da kazes da se VW kvare il sta ?
Zasto Citroen ne proda toliko auta ?

I da ti pucas od kompleksa, pa nema teme o autima ovdje, teme o VW, Audiu,BMWu,Ferrariu,kamionu, avionu da ti nisi usao da spomenes citroena. Halo ba sta ti je vise ??? Nema potrebe da prosipas drugima svoju ideologiju. Ljudi imaju svoje misljenje.
A je li hoces da kazes da se VW ne kvari il sta?
McDonalds proda 100 000 000 hamburgera dnevno,pa i ja i ti i vecina ljudi znamo da je to sranje od proizvoda i da jednim buređicima sa Bascarsije ne moze pera odbiti. Ili hoces reci da je Mekov hamb bolji jer se proda u vise komada od Buređika?

Covjek je odgovorio na cistu provokaciju tipa Citroen,Fiat kompleksi ovo ono. Nema potrebe da ti nama ovdje prosipas svoju ideologiju. Covjek ima svoje misljenje.
Last edited by mali_milojica on 08/11/2012 21:53, edited 1 time in total.
sanaman

#1183 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by sanaman »

da dodamo maljo ulja na vatru :D

za pregled linka nije potreban njemacki, tabela sve kaze....nije poenta gledati broj registorvai vw-a, audia, bmw itd. vec iskljucivo porediti strance medjusobno, kako stoje i ko najvise a ko najmanje prodaje.

izvor: http://www.kba.de/cln_033/nn_330190/DE/ ... 10_pdf.pdf
ime123

#1184 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by ime123 »

Svako auto se kvari kad tad, ali imamo pouzdanije i manje pouzdanije automobile. VW je sigurno u ovim pouzdanijim. I nije to nikakva provokacija to je cinjenica jer su takvi ko vi toliko optereceni VW sto mozemo vidjeti iz vasih komentara.

Image
ime123

#1185 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by ime123 »

mali_milojica wrote:
McDonalds proda 100 000 000 hamburgera dnevno,pa i ja i ti i vecina ljudi znamo da je to sranje od proizvoda i da jednim buređicima sa Bascarsije ne moze pera odbiti. Ili hoces reci da je Mekov hamb bolji jer se proda u vise komada od Buređika?
I otkud ti to da je McDonalds smece. Nisam ljubitelj McDonaldsa a niti brze hrane bas nesta ali kako tako pricas kad ne znas. Nego si cuo kako ostali govore da je smece pa i ti, vjerujete u zavjere neke. McD je smece onoliko koliko moze biti fast food hrana. Ali pogledaj malo njihovo meso koje koriste, pogledaj nutricionistke tablice i sve ce ti biti jasno. Koriste najkvalitetnije meso u svojim proizvodima. Takodje usluga im je na nivou, i jos milion nekih detalja koji ih izdvajaju od konkurencije al su takvi ko vi ograniceni pa ne vidite dalje od svog nosa.
mali_milojica

#1186 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by mali_milojica »

ime123 wrote:Svako auto se kvari kad tad, ali imamo pouzdanije i manje pouzdanije automobile. VW je sigurno u ovim pouzdanijim. I nije to nikakva provokacija to je cinjenica jer su takvi ko vi toliko optereceni VW sto mozemo vidjeti iz vasih komentara.

Image
To je tacno. Ali imamo i proizvodzace koji imaju svoje slep sluzbe pa kupe pokvarene aute na autoputu ili cesti samo da ne bi usli u istrazivanje ADAC ili DEKRA o kvarljivosti i intervencijama na putu :wink:
mali_milojica

#1187 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by mali_milojica »

ime123 wrote:
mali_milojica wrote:
I otkud ti to da je McDonalds smece. Nisam ljubitelj McDonaldsa a niti brze hrane bas nesta ali kako tako pricas kad ne znas. Nego si cuo kako ostali govore da je smece pa i ti, vjerujete u zavjere neke. McD je smece onoliko koliko moze biti fast food hrana. Ali pogledaj malo njihovo meso koje koriste, pogledaj nutricionistke tablice i sve ce ti biti jasno. Koriste najkvalitetnije meso u svojim proizvodima. Takodje usluga im je na nivou, i jos milion nekih detalja koji ih izdvajaju od konkurencije al su takvi ko vi ograniceni pa ne vidite dalje od svog nosa.
Reci da me zajebavas :lol: :lol: :lol:
Nego jesi li i ti cuo kako se VW ne kvari,da ide na loz ulje i da proizvodi naftu i jos pored toga dobro se prodaje,valjda narod nije budala,pa kud svi turci tu i ti moj mali mujice,eeeeee rano ljuta
ime123

#1188 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by ime123 »

mali_milojica wrote: To je tacno. Ali imamo i proizvodzace koji imaju svoje slep sluzbe pa kupe pokvarene aute na autoputu ili cesti samo da ne bi usli u istrazivanje ADAC ili DEKRA o kvarljivosti i intervencijama na putu :wink:
Ma ne znam za to, ali opet jebo ta istrazivanja nego sam mozes po onome sta si vozio i sta voze ljudi iz tvoje okoline prikupiti dovoljno informacija da znas gdje je ko.

I hajde ti meni navedi te svoje argumente zasto je McDonalds smece kad vec pricas o tome ??????
tatoo

#1189 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by tatoo »

mali_milojica wrote:
ime123 wrote:Svako auto se kvari kad tad, ali imamo pouzdanije i manje pouzdanije automobile. VW je sigurno u ovim pouzdanijim. I nije to nikakva provokacija to je cinjenica jer su takvi ko vi toliko optereceni VW sto mozemo vidjeti iz vasih komentara.

Image
To je tacno. Ali imamo i proizvodzace koji imaju svoje slep sluzbe pa kupe pokvarene aute na autoputu ili cesti samo da ne bi usli u istrazivanje ADAC ili DEKRA o kvarljivosti i intervencijama na putu :wink:
Izvini nije mi namjera da provociram ali koji su to proizvodjaci?
sanaman

#1190 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by sanaman »

evo sta kaze dekra http://www.used-car-report.com/ izaberi auto, model i vidi kave su ocjene na razlicitoj kilometrazi,uporedi, al ako ne bude islo islo u prilog nemoj reci eh njemacka dekra :D
mali_milojica

#1191 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by mali_milojica »

ime123 wrote:
mali_milojica wrote: To je tacno. Ali imamo i proizvodzace koji imaju svoje slep sluzbe pa kupe pokvarene aute na autoputu ili cesti samo da ne bi usli u istrazivanje ADAC ili DEKRA o kvarljivosti i intervencijama na putu :wink:
Ma ne znam za to, ali opet jebo ta istrazivanja nego sam mozes po onome sta si vozio i sta voze ljudi iz tvoje okoline prikupiti dovoljno informacija da znas gdje je ko.

I hajde ti meni navedi te svoje argumente zasto je McDonalds smece kad vec pricas o tome ??????
Cuj jebo ta istrazivanja.
Pa bas po tim istrazivanjima se VW manje kvari od npr Citroena,Forda,Fiata i sta ti ga ja znam.
Znam sta sam vozio i znam sta su drugi vozili i bas zato kazem VW grupacija nikada u moju kucu.

Dovoljno je jedno iskustvo. Rodzak mi je radio u Kanadi na proizvodnji mesa za McDonalds. Svjeze oderana krava,sa neispustenom dusom i mukanjem,zajedno sa kopitama u masinu za mljevenje. Ako je to nutricionizam,neka hvala,ali bez mene.
mali_milojica

#1192 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by mali_milojica »

tatoo wrote:
mali_milojica wrote:

Image
Izvini nije mi namjera da provociram ali koji su to proizvodjaci?
Znas ono garancija mobilnosti i te stvari. Pod tim pojmom ti se krije pomoc na cesti.
tatoo

#1193 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by tatoo »

Image[/quote]
To je tacno. Ali imamo i proizvodzace koji imaju svoje slep sluzbe pa kupe pokvarene aute na autoputu ili cesti samo da ne bi usli u istrazivanje ADAC ili DEKRA o kvarljivosti i intervencijama na putu :wink:[/quote]
Izvini nije mi namjera da provociram ali koji su to proizvodjaci?[/quote]
Znas ono garancija mobilnosti i te stvari. Pod tim pojmom ti se krije pomoc na cesti.[/quote]

Vidi bas ti si u pravu, sad sam se sjetio. Kad sam imao problema na petici i zvao dealera nije dosao Adac. Nije za ne vjerovati da to nije nigdje uknjizeno.
:thumbup:
2001

#1194 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by 2001 »

tatoo

#1195 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by tatoo »

2001 wrote:Dobar VW, nema šta... :D

http://www.reliabilityindex.com/manufacturer
Porsche, Alfa i Merc :run: :shock:
ime123

#1196 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by ime123 »

Milojica to ste vi vozili golfove dvice pa vam cudno sto se pokvari auto staro 20 godina.
E cuj rodjak iz kanade mu prico koji radi na pravljenu mesa za mcdonalds, uredu je.

Po vasoj prici citav svijet, sve statistike, istrazivanja, auto emisije i casopisi, svi rade u sluzbi Volkswagena a protiv Citroena,Fiata itd..
mali_milojica

#1197 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by mali_milojica »

ime123 wrote:Milojica to ste vi vozili golfove dvice pa vam cudno sto se pokvari auto staro 20 godina.
E cuj rodjak iz kanade mu prico koji radi na pravljenu mesa za mcdonalds, uredu je.

Po vasoj prici citav svijet, sve statistike, istrazivanja, auto emisije i casopisi, svi rade u sluzbi Volkswagena a protiv Citroena,Fiata itd..
A sta ti mislis kako rade. Meso za 100 000 000 hamburgera dolazi od pazljivo izabranih dijelova butine,vrata i plecke,jos ima jedan ciko koji to fino izreze na tanke snicle,how yes no :-)
Sta me ba boli briga za statistike (njemacke),istrazivanja (njemacka),casopisi (AutoBild aka Dnevni Avaz).
Imam svoje misljenje,ne mora mi ga krojiti casopis ili emisija,a pogotovo ne reklama.
Na kraju krajeva za svoje pare svako sebi uzima sta mu je volja.
sanaman

#1198 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by sanaman »

ime123 wrote:Milojica to ste vi vozili golfove dvice pa vam cudno sto se pokvari auto staro 20 godina.

Niko se nije ujedino samo brojevi jedno govore a ljudi drugo, ali sva sreca pa postoji sloboda i svako kupuje ono sto moze i sto voli.

Ovo podsjeca na ono u skoli ili na faxu kada neko dobije bolju ocjenu (sto je kakvo-takvo mjerilo) "raja" kaze ma on je vaki, naki, nema pojma...pa tako i za prodaju. Firma ubjedljivo prodaje vise od nekih drugih i opet tesko priznati da je razlog mozda zato jer je bolji. Meni ni u dzep ni iz dzepa, al nekad treba priznati ako neko nesto u trenutku bolje radi/proizvodi.
ime123

#1199 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by ime123 »

sanaman wrote: Firma ubjedljivo prodaje vise od nekih drugih i opet tesko priznati da je razlog mozda zato jer je bolji.
Pa u tome je problem. Al hajd ne moras opet reci da su bolji, al ne mozes ni protiv njih govorit kad i sam znas da su stvari drugacije.
mali_milojica wrote: Na kraju krajeva za svoje pare svako sebi uzima sta mu je volja
Pa zasto onda pokusavate nametnuti drugima svoje misljene o VW ?
mali_milojica

#1200 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by mali_milojica »

ime123 wrote:
mali_milojica wrote: Na kraju krajeva za svoje pare svako sebi uzima sta mu je volja
Pa zasto onda pokusavate nametnuti drugima svoje misljene o VW ?
A zasto vi pokusavate nametnuti drugima svoje misljenje o npr Fiatu? Samo mi nemoj reci da si negdje procitao,neko ti rekao,prodajni rezultati bla bla bla.
Post Reply