KatarinaKosaca wrote:tvsabina wrote:Ne mogu da vjerujem da vjerujete da su stranku napustili samo nekorektni i nepošteni a da su u njoj ostali samo dosljedni i ispravni!
Vaše je pravo da budete i ostanete desničar , no shvatite da nas je aktuelna desnica dobro i to jako dobro iskoristila i ojadila pa jedva-jedvice preživljavamo, te da je vrijeme za novu stranku desne opcije.
Ono što je ponuđeno kao desna "alternativa"ne zaslužuje intervju čak ni u havazu a što je najgore oni rastu, a kako rastu mi smo u sve većim g...... a crveni će u koaliciju i sa đavolom....važne su stolice.
Izbora na desnici nažalost nemate. Bez uvrede - stranka koju predlažete vrijeđa inteligenciju svakog čovjeka koji je živio i radio u BiH pred rat , u ratu i nakon rata. Jer smo ih gledali šta rade i dobro smo osjetili sve njihove marifetluke.
Predobro smo osjetili njihovu vladavinu i "deset najtežih godina zajedno"..."evropski a sarajevski"...nemojte da pišem dalje , odmah me hvata alergija....
Srdačan pozdrav
Povuče me ovaj post da ponovim pitanje koje sam često postavljala na forum i nikad nisam dobila valjan odgovor, a odnosi se na to šta je desnica a šta ljevica na BIH političkoj sceni. Toga jednostavno nema... U savremenoj kapitalističkoj državi (gdje je demokracija dostigla svoje ime) razlika između desnice i ljevice je u prelijevanju poreza u cilju socijalne zaštite. Tako bi trebala raditi ljevica. A desnica primnjenivati globalne poreze, a ne selektivne koje štite bogate. Desnica bi se trebala zalagati za tradicionalne vrijednosti, i biti nešto sklonija kleru. Ja ovdje ništa od toga ne vidim. SDP ima najveće poreze, i najmanja socijalna davanja, a moš mislit ljevica su. Tako da priča o desnici i ljevici kod nas
Nisam ni sanjala da ću evo, braniti SDA, ali spadam u one koji jesu živjeli u sarajevu prije rata, koji jesu radili cijeli rat, pa te molim da ne govoriš u moje ime. Vidjela sam primitivnizam, bahatost i bezobrazluk SDA odlično, ali jednako vidim lopovluk i krizu morala SDP-a i to ne samo od kada su na vlasti.
Dakle, nitko baš nitko nema želje ovdje da uvodi sistem u kojem će korupcija izlaziti iz mentalnog sklopa lječnika, učitalja, studenta, političara. Nema, jer mu ne može onda Unipromet opremiti stan, niti može zaposliti brata. U tom smislu SDA nije ni gori ni bolji od ostalih.
Svaki SDP-ovac će ti potvrditi koliko sam "dobra" sa njihovom politikom a tek njihovim "liderima" u pisanju sa njima ovdje na forumu.
Mene su prezreli one sekunde kad su koalirali sa SDA a zakopali su me u grob - živu kad su koalirali sa SBB-om.
Tražili su moj glas , dobili su ga, zloupotrijebili i NIKADA ALI VIŠE NIKADA neće.
Realno- za vrijeme Jugoslavije u rajskom sistemu su postojale mnoge nelogičnosti i umonogome koruptivni elementi no oni su bili potiskivani i represivnim mjerama a djelimično su bili i nepotrebni jer se živjelo lijepo i pravedno. Svi su imali manje-više isto.
SDA je kreirala sistem u kom smo sada. Na odmetnuti teritorij ne možemo uticati i za to ih niko ne kritikuje , govorim o dijelu BiH u kom su većina Bošnaci/akinje.
Sve ratne priče postaju urbana legenda.
KOMPLETAN postratni sistem NIČEGA , proizvodnje NULE , akademskog i naučnog razvoja NIŠTA ,obezvrijeđivanja policije i suda te politizacije istoga, uvođenja svih mogućih štela , veza i vezica , netransparentnog upravljanja lokalnom zajednicom do recimo 2000 godine , potpunog neodgovaranja za nedjela , sistem istjerivanja urbanog zarad našteljenog , uvođenja IZ na velika vrata u POLITIČKI život Bošnjaka/kinja (zamisli kad bi se neki političar miješao u religijska tumačenja ???) te potpunog haosa i stagnacije u koju sve dublje tonemo je kriva - SDA.
Ne može Sabina ispisati sve ono da piše danima o tome. Jedinu konkretnu "pomoć" u Stranci za BiH su imali kod privatizacije. E to su dijelili - znaš !!!
Ponavljam , otiđi molim te na SDA-all about i prelistaj malo...naći ćeš fantastične stvari koje je napisao o njima forumaš sa avatarom nekog srednjovjekovnog kralja ili štita...(ponavljam ne znam nick).
Da vidiš šta patriote misle o "patriotama".
Ne znam kako bi se SDP sa postojećim "kadrovima" snašao u toj situaciji. Onako kako sada rade - jako slično pa možda i gore. Ni ti ni ja nismo Džemile koje to mogu vidjeti. SDP-u ne možemo prišivati njihove grijehe. Možemo one koje su preuzeli 2010 godine te one koje su "naslijedili" kada su preuzeli vlast.
Sto puta sam napisala da su me razočarali....tako su me razočarali ali oni ipak nisu tema.
Iako kod nas nema jasne distinkcije teorijske ljevice i desnice , ipak ih trebamo graditi.
Nisam rekla da je SDP na dobrom putu. Na lošem je.
SDA još manje a SBB ne želim komentirati.
Izlaz sam pronašla u liberalizmu
I što je mnogo važnije - nadu
Srdačan pozdrav