LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post Reply
Bosnjak333

#1176 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by Bosnjak333 »

tvsabina wrote:
Bosnjak333 wrote: Ostali su oni dosljedni,a odlazak prelivoda je nadoknadjen mladjim kadrom tako da vjerujem da stranka apsolutno nije u minusu.Otisli su oni koji misle da je SDA brod koji tone i preko koje vise nece moci da kradu...
Ne mogu da vjerujem da vjerujete da su stranku napustili samo nekorektni i nepošteni a da su u njoj ostali samo dosljedni i ispravni! :roll:
Vaše je pravo da budete i ostanete desničar , no shvatite da nas je aktuelna desnica dobro i to jako dobro iskoristila i ojadila pa jedva-jedvice preživljavamo, te da je vrijeme za novu stranku desne opcije.
Ono što je ponuđeno kao desna "alternativa"ne zaslužuje intervju čak ni u havazu a što je najgore oni rastu, a kako rastu mi smo u sve većim g...... a crveni će u koaliciju i sa đavolom....važne su stolice.
Izbora na desnici nažalost nemate. Bez uvrede - stranka koju predlažete vrijeđa inteligenciju svakog čovjeka koji je živio i radio u BiH pred rat , u ratu i nakon rata. Jer smo ih gledali šta rade i dobro smo osjetili sve njihove marifetluke.
Predobro smo osjetili njihovu vladavinu i "deset najtežih godina zajedno"..."evropski a sarajevski"...nemojte da pišem dalje , odmah me hvata alergija....

Srdačan pozdrav
Ljevica nije bila nista bolja.Imala je priliku od 2000-2002 i od 2010-2012.Sta smo dobili?Dodik prica kako ima sporazuma sa Lagumdzijom,Suljkanovicu puna usta hvale za vlasti u rs-u i podatak kako Bosnjaci super zive,Hadzicu je stranka vaznija od drzave,a Zeljko pizdi pred kamerama.Uz to treba dodati da je sin ljevicarke Malic teski cetnik i da Zlaja sklapa koalicije sa covjekom kojeg je do juce nazivao mafijasom.Nije u svim opcinama vladala SDA pa je stanje u njima katastrofalno.Ne treba mi niko reci ljevica jer kad vidim sta je vrli Imamovic napravio od Tuzle sve mi bude jasno.

SDA je pocela sa predizbornom kampanjom pa vec u nekim opcinama rs mozete vidjeti ogromne plakate sa ljiljanom i sloganom Snaga Bosne.Ako nista bode cetalje u oci i smeta,a SDP nije sposoban ni to.NS mi i ne spominjite,baziraju se na istim principima kao i SDP,stranka nicega!
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#1177 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by sabina1 »

Bosnjak333 wrote:
tvsabina wrote:
Bosnjak333 wrote: Ostali su oni dosljedni,a odlazak prelivoda je nadoknadjen mladjim kadrom tako da vjerujem da stranka apsolutno nije u minusu.Otisli su oni koji misle da je SDA brod koji tone i preko koje vise nece moci da kradu...
Ne mogu da vjerujem da vjerujete da su stranku napustili samo nekorektni i nepošteni a da su u njoj ostali samo dosljedni i ispravni! :roll:
Vaše je pravo da budete i ostanete desničar , no shvatite da nas je aktuelna desnica dobro i to jako dobro iskoristila i ojadila pa jedva-jedvice preživljavamo, te da je vrijeme za novu stranku desne opcije.
Ono što je ponuđeno kao desna "alternativa"ne zaslužuje intervju čak ni u havazu a što je najgore oni rastu, a kako rastu mi smo u sve većim g...... a crveni će u koaliciju i sa đavolom....važne su stolice.
Izbora na desnici nažalost nemate. Bez uvrede - stranka koju predlažete vrijeđa inteligenciju svakog čovjeka koji je živio i radio u BiH pred rat , u ratu i nakon rata. Jer smo ih gledali šta rade i dobro smo osjetili sve njihove marifetluke.
Predobro smo osjetili njihovu vladavinu i "deset najtežih godina zajedno"..."evropski a sarajevski"...nemojte da pišem dalje , odmah me hvata alergija....

Srdačan pozdrav
Ljevica nije bila nista bolja.Imala je priliku od 2000-2002 i od 2010-2012.Sta smo dobili?Dodik prica kako ima sporazuma sa Lagumdzijom,Suljkanovicu puna usta hvale za vlasti u rs-u i podatak kako Bosnjaci super zive,Hadzicu je stranka vaznija od drzave,a Zeljko pizdi pred kamerama.Uz to treba dodati da je sin ljevicarke Malic teski cetnik i da Zlaja sklapa koalicije sa covjekom kojeg je do juce nazivao mafijasom.Nije u svim opcinama vladala SDA pa je stanje u njima katastrofalno.Ne treba mi niko reci ljevica jer kad vidim sta je vrli Imamovic napravio od Tuzle sve mi bude jasno.

SDA je pocela sa predizbornom kampanjom pa vec u nekim opcinama rs mozete vidjeti ogromne plakate sa ljiljanom i sloganom Snaga Bosne.Ako nista bode cetalje u oci i smeta,a SDP nije sposoban ni to.NS mi i ne spominjite,baziraju se na istim principima kao i SDP,stranka nicega!
Sve što ste napisali za SDP je tačno , stoga i ne glasam za SDP. Budimo realni , kako i oni nisu bili principijelni pa su sklapali crveno-zelenu koaliciju zarad fotelja i prodali svoje ideološke principe , tako ste i VI bili identično neprincipijelni i sklopili ste crveno-zelenu koaliciju sa njima zarad fotelja i prodali ste svoje ideološke principe...kad su vas izbacili iz vlasti , pokrenuli ste pitanje vitalnog nacionalnog interesa (sramota ., šta mene kao Bošnjakinju briga što vi niste u vlasti...ja kao Bošnjakinja ŽELIM da vi ne budete na vlasti) zarad fotelja...

O vašoj historiji - ne bih ali bih svima preporučila temu SDA -all about gdje je pisao član koji ima štit sredjovjekovne Bosne kao avatar ili nešto slično...(ne znam nick)...ne želim o SDA kreću mi ospice a mnogo mi je važnije da sa Vama ostanem u korektnim odnosima...

Vi bilo kakvu alternativu IDEOLOŠKI MOŽETE kritikovati jer se ideološki realno razlikujemo. Mene uopšte ne zanima transparent "Snaga Bosne" to mi je totalno smiješno-presmiješno jer naša zemlja nema nažalost snagu ni ugasiti požare a za to nije kriv nikakav "četalj" već MI KAO DRŽAVA ,ENTITET , KANTON , OPĆINA....te patirotske floskule su mi degutantne..no..od mene ne čitate riječi hvale za SDP već samo - kritiku a alternativa koju unaprijed osuđujete NIJE NASTALA iz SDP-a , to nisu nezadovoljni SDP-ovci, već ljudi koji s ćutali i sad eto ipak hoće nešto da kažu...ovo oko Dodika je sve floskula jer se bez Dodika ne može taman da Obama postane predsjednik BiH.

Svaka zdrava demokratija treba imati zdravu ljevicu i zdravu desnicu...zbog boljitka vlastite zemlje želim da ZDRAVA , NEISKVARENA i obrazovana desnica , što prije zauzme poziciju stare , trule i do srži korumpirane i iskvarene , odnosno ove nove - "utemeljene"....

Srdačan pozdrav
Last edited by sabina1 on 12/09/2012 23:21, edited 1 time in total.
sarajlija_ba

#1178 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by sarajlija_ba »

cetmi wrote: Subhanallah, evo počeli su sami sebe podjebavati.
Sarajlija.ba, ovaj što uvijek piše ova šuškava slova naopako je onaj tvoj pulen, samo mu je od juče ovaj novi nick.

:lol: :D :lol:
Ovo je neki SDA provokator ba...neJmamo mi vakijeh tarzana :D
Doktor29

#1179 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by Doktor29 »

sarajlija_ba wrote:
cetmi wrote: Subhanallah, evo počeli su sami sebe podjebavati.
Sarajlija.ba, ovaj što uvijek piše ova šuškava slova naopako je onaj tvoj pulen, samo mu je od juče ovaj novi nick.

:lol: :D :lol:
Ovo je neki SDA provokator ba...neJmamo mi vakijeh tarzana :D
Nije ba, ovo mu je deseti profil u zadnjih mjesec dana :zzzz:
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#1180 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by KatarinaKosaca »

tvsabina wrote:Ne mogu da vjerujem da vjerujete da su stranku napustili samo nekorektni i nepošteni a da su u njoj ostali samo dosljedni i ispravni! :roll:

Srdačan pozdrav
Povuče me ovaj post da ponovim pitanje koje sam često postavljala na forum i nikad nisam dobila valjan odgovor, a odnosi se na to šta je desnica a šta ljevica na BIH političkoj sceni. Toga jednostavno nema... U savremenoj kapitalističkoj državi (gdje je demokracija dostigla svoje ime) razlika između desnice i ljevice je u prelijevanju poreza u cilju socijalne zaštite. Tako bi trebala raditi ljevica. A desnica primnjenivati globalne poreze, a ne selektivne koje štite bogate. Desnica bi se trebala zalagati za tradicionalne vrijednosti, i biti nešto sklonija kleru. Ja ovdje ništa od toga ne vidim. SDP ima najveće poreze, i najmanja socijalna davanja, a moš mislit ljevica su. Tako da priča o desnici i ljevici kod nas :zzzz:
Nisam ni sanjala da ću evo, braniti SDA, ali spadam u one koji jesu živjeli u sarajevu prije rata, koji jesu radili cijeli rat, pa te molim da ne govoriš u moje ime. Vidjela sam primitivnizam, bahatost i bezobrazluk SDA odlično, ali jednako vidim lopovluk i krizu morala SDP-a i to ne samo od kada su na vlasti.
Dakle, nitko baš nitko nema želje ovdje da uvodi sistem u kojem će korupcija izlaziti iz mentalnog sklopa lječnika, učitalja, studenta, političara. Nema, jer mu ne može onda Unipromet opremiti stan, niti može zaposliti brata. U tom smislu SDA nije ni gori ni bolji od ostalih.
KatarinaKosaca

#1181 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by KatarinaKosaca »

Lud i ponosan wrote:"SDA nije ni gori ni bolji od ostalih."

Apsolutno netacno. 1995.-2012. godina. Koliko hiljada "svojih" kadrova su zaposlili i tako stvorili vrlo snaznu glasacku bazu? Da ne idem dalje u sve segmente u kojima su otisci njihovog "sposobnog" kadra ocrtani...

Ne mogu da se nacudim da neko moze ovo tvrditi.
KO to nije zaposlio svoje. Ko je to zapošljavao preko natječaja? Dakle, ja sam ta koja se ne mogu načuditi rezonu da sad treba pustiti isto toliko godina da i ostali zaposle sve svoje pa kao biva budu u ravnopravnom položaju :-)
Uostalom, tražiste radne snage je mrtvo, više mrtvo nego u ta najcrnja vremena SDA o kojima se toliko govori.

Iako zaista, jako nerado primam ovu ulogu đavoljeg odvjetnika. :roll:
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#1182 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by sabina1 »

KatarinaKosaca wrote:
tvsabina wrote:Ne mogu da vjerujem da vjerujete da su stranku napustili samo nekorektni i nepošteni a da su u njoj ostali samo dosljedni i ispravni! :roll:

Srdačan pozdrav
Povuče me ovaj post da ponovim pitanje koje sam često postavljala na forum i nikad nisam dobila valjan odgovor, a odnosi se na to šta je desnica a šta ljevica na BIH političkoj sceni. Toga jednostavno nema... U savremenoj kapitalističkoj državi (gdje je demokracija dostigla svoje ime) razlika između desnice i ljevice je u prelijevanju poreza u cilju socijalne zaštite. Tako bi trebala raditi ljevica. A desnica primnjenivati globalne poreze, a ne selektivne koje štite bogate. Desnica bi se trebala zalagati za tradicionalne vrijednosti, i biti nešto sklonija kleru. Ja ovdje ništa od toga ne vidim. SDP ima najveće poreze, i najmanja socijalna davanja, a moš mislit ljevica su. Tako da priča o desnici i ljevici kod nas :zzzz:
Nisam ni sanjala da ću evo, braniti SDA, ali spadam u one koji jesu živjeli u sarajevu prije rata, koji jesu radili cijeli rat, pa te molim da ne govoriš u moje ime. Vidjela sam primitivnizam, bahatost i bezobrazluk SDA odlično, ali jednako vidim lopovluk i krizu morala SDP-a i to ne samo od kada su na vlasti.
Dakle, nitko baš nitko nema želje ovdje da uvodi sistem u kojem će korupcija izlaziti iz mentalnog sklopa lječnika, učitalja, studenta, političara. Nema, jer mu ne može onda Unipromet opremiti stan, niti može zaposliti brata. U tom smislu SDA nije ni gori ni bolji od ostalih.
Svaki SDP-ovac će ti potvrditi koliko sam "dobra" sa njihovom politikom a tek njihovim "liderima" u pisanju sa njima ovdje na forumu.
Mene su prezreli one sekunde kad su koalirali sa SDA a zakopali su me u grob - živu kad su koalirali sa SBB-om.
Tražili su moj glas , dobili su ga, zloupotrijebili i NIKADA ALI VIŠE NIKADA neće.

Realno- za vrijeme Jugoslavije u rajskom sistemu su postojale mnoge nelogičnosti i umonogome koruptivni elementi no oni su bili potiskivani i represivnim mjerama a djelimično su bili i nepotrebni jer se živjelo lijepo i pravedno. Svi su imali manje-više isto.

SDA je kreirala sistem u kom smo sada. Na odmetnuti teritorij ne možemo uticati i za to ih niko ne kritikuje , govorim o dijelu BiH u kom su većina Bošnaci/akinje.
Sve ratne priče postaju urbana legenda.
KOMPLETAN postratni sistem NIČEGA , proizvodnje NULE , akademskog i naučnog razvoja NIŠTA ,obezvrijeđivanja policije i suda te politizacije istoga, uvođenja svih mogućih štela , veza i vezica , netransparentnog upravljanja lokalnom zajednicom do recimo 2000 godine , potpunog neodgovaranja za nedjela , sistem istjerivanja urbanog zarad našteljenog , uvođenja IZ na velika vrata u POLITIČKI život Bošnjaka/kinja (zamisli kad bi se neki političar miješao u religijska tumačenja ???) te potpunog haosa i stagnacije u koju sve dublje tonemo je kriva - SDA.
Ne može Sabina ispisati sve ono da piše danima o tome. Jedinu konkretnu "pomoć" u Stranci za BiH su imali kod privatizacije. E to su dijelili - znaš !!!
Ponavljam , otiđi molim te na SDA-all about i prelistaj malo...naći ćeš fantastične stvari koje je napisao o njima forumaš sa avatarom nekog srednjovjekovnog kralja ili štita...(ponavljam ne znam nick).
Da vidiš šta patriote misle o "patriotama".

Ne znam kako bi se SDP sa postojećim "kadrovima" snašao u toj situaciji. Onako kako sada rade - jako slično pa možda i gore. Ni ti ni ja nismo Džemile koje to mogu vidjeti. SDP-u ne možemo prišivati njihove grijehe. Možemo one koje su preuzeli 2010 godine te one koje su "naslijedili" kada su preuzeli vlast.
Sto puta sam napisala da su me razočarali....tako su me razočarali ali oni ipak nisu tema.
Iako kod nas nema jasne distinkcije teorijske ljevice i desnice , ipak ih trebamo graditi.
Nisam rekla da je SDP na dobrom putu. Na lošem je.
SDA još manje a SBB ne želim komentirati.
Izlaz sam pronašla u liberalizmu :-D
I što je mnogo važnije - nadu :-D
Srdačan pozdrav
sarajlija_ba

#1183 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by sarajlija_ba »

Image
Doktor29

#1184 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by Doktor29 »

sarajlija_ba wrote:Image
Orginalna rjesenja ispred SBB-a i pojedinci u vidu drage nam Dzenane su smjesniji od svake moguce fotomontaze vjeruj mi, orginal je orginal :D :D
sarajlija_ba

#1185 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by sarajlija_ba »

Doktor29 wrote: Orginalna rjesenja ispred SBB-a i pojedinci u vidu drage nam Dzenane su smjesniji od svake moguce fotomontaze vjeruj mi, orginal je orginal :D :D

Robijaše prevarila SDA

http://www.zenicablog.com/zenica/vijest ... ref_map=[]
KatarinaKosaca

#1186 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by KatarinaKosaca »

tvsabina wrote:Svaki SDP-ovac će ti potvrditi koliko sam "dobra" sa njihovom politikom a tek njihovim "liderima" u pisanju sa njima ovdje na forumu.
Mene su prezreli one sekunde kad su koalirali sa SDA a zakopali su me u grob - živu kad su koalirali sa SBB-om.
Tražili su moj glas , dobili su ga, zloupotrijebili i NIKADA ALI VIŠE NIKADA neće.
Nisam ti ni napisala da braniš SDP, refleksija se odnosila na komparaciju, odnosno, u odnosu na šta i na koga su toliko zli? U odnosu na NIkšića? Pa, za Brankovićev stan se tresla gora, za gori primjer NIkšića se šapuće...
tvsabina wrote:Realno- za vrijeme Jugoslavije u rajskom sistemu su postojale mnoge nelogičnosti i umonogome koruptivni elementi no oni su bili potiskivani i represivnim mjerama a djelimično su bili i nepotrebni jer se živjelo lijepo i pravedno. Svi su imali manje-više isto.
Zdravsto je bilo jednako, ako ne i više korumpirano, posao se nalazio preko štele, postojala je moralno politička podobnost. Školstvo je bilo puno bolje i nije bilo korumpirano, kao i još neki segmenti. Loše je što je povučen mentalitet šutnje, straha od zatvora ako se šta kaže. Ali, nije sad riječ o onom sistemu. Niti ga treba glorificirati kao što se često čini, niti ga treba negirati, ali da je povukao neke loše stvari koje se i danas reflektiraju.. bez sumnje. prevashodno mislim na mentalitet i neimanje građanske hrabrosti.
tvsabina wrote:SDA je kreirala sistem u kom smo sada. Na odmetnuti teritorij ne možemo uticati i za to ih niko ne kritikuje , govorim o dijelu BiH u kom su većina Bošnaci/akinje.
Sve ratne priče postaju urbana legenda.
KOMPLETAN postratni sistem NIČEGA , proizvodnje NULE , akademskog i naučnog razvoja NIŠTA ,obezvrijeđivanja policije i suda te politizacije istoga, uvođenja svih mogućih štela , veza i vezica , netransparentnog upravljanja lokalnom zajednicom do recimo 2000 godine , potpunog neodgovaranja za nedjela , sistem istjerivanja urbanog zarad našteljenog , uvođenja IZ na velika vrata u POLITIČKI život Bošnjaka/kinja (zamisli kad bi se neki političar miješao u religijska tumačenja ???) te potpunog haosa i stagnacije u koju sve dublje tonemo je kriva - SDA.
Ne može Sabina ispisati sve ono da piše danima o tome. Jedinu konkretnu "pomoć" u Stranci za BiH su imali kod privatizacije. E to su dijelili - znaš !!!
Ponavljam , otiđi molim te na SDA-all about i prelistaj malo...naći ćeš fantastične stvari koje je napisao o njima forumaš sa avatarom nekog srednjovjekovnog kralja ili štita...(ponavljam ne znam nick).
Da vidiš šta patriote misle o "patriotama".
Razni ljudi misle svašta o raznim stvarima. Da SDA jeste nepravedno stavio monopol na obranu zemlje.. jeste. Posebno je apsurdno kad o tome govore Tihić koji je poslije logora bio u Njemačkoj i Bakir koji nije vidio crte obrane. Ipak, ne mogu da zaboravim i predratno mlako reagiranje raznih socijalista, reformista i ostalih na zveckanje oružjem i prijevozu "banana" preko Bistrika. Poslije bitke je lako general biti i sad SDA-u spočitavati i šverc oružja, a ne znam sa čim bismo se to i ovo malo obranili da nije bilo toga. Valjda bi palo sa neba. Da ne odem sad u tu široku temu. Ko nije previše mlad pa se sjeća, razumjeće.
tvsabina wrote:Ne znam kako bi se SDP sa postojećim "kadrovima" snašao u toj situaciji. Onako kako sada rade - jako slično pa možda i gore. Ni ti ni ja nismo Džemile koje to mogu vidjeti. SDP-u ne možemo prišivati njihove grijehe. Možemo one koje su preuzeli 2010 godine te one koje su "naslijedili" kada su preuzeli vlast.
Sto puta sam napisala da su me razočarali....tako su me razočarali ali oni ipak nisu tema.
Svatko je nešto naslijedio. Uostalom , SDP ako nije htio tako loše nasljeđe, nije se ni trebao kandidirati. Sad, to nikako ne može biti "vadiona".
tvsabina wrote:Iako kod nas nema jasne distinkcije teorijske ljevice i desnice , ipak ih trebamo graditi.
Nisam rekla da je SDP na dobrom putu. Na lošem je.
SDA još manje a SBB ne želim komentirati.
Izlaz sam pronašla u liberalizmu :-D
I što je mnogo važnije - nadu :-D
Srdačan pozdrav
Kod nas niti ima ljevice ni desnice niti ima izgleda da će je biti. Stoga mi je općenito upotreba termina u našim okolnostima jednostavno neprimjerena. Kao prvo baza ne zna šta je ljevica, šta desnica, kako se puni proračun, ko se od njega izdržava itd. Inače nas ne bi šalterski radnici i medicinske sestre šutale nogama, jer one misle da im plaća pada sa neba, a i mi tako mislimo. Dok nema toga, nema ni svijesti o tome šta je ljevica, a šta desnica. Obično (vraćamo se na stari sistem) iz bivše države se vuče predrasuda da je ljevica nešto dobro, a desnica neko zlo :D
tvsabina wrote:Srdačan pozdrav
I tebi. :)
racionalista

#1187 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by racionalista »

Posto je slaba ova politicka ponuda, ispostujte bar svoju prirodu i glasajte za najljepsu (najzgodiniju) zenu na ovim izborima. Ako ste 20 godina izdavali kucni odgoj i zdrav razum, pa ste glasali za ljude koji stalno u druge upiru prstom (sto je nekulturno i u biti izbjegavanje vlastite odgovornosti), bar ne izdajite svoju prirodu da je lijepo vidjet lijepo zensko. Malo se popilo jbg :D
convict

#1188 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by convict »

cetmi wrote:
2010. (procjena napravljena prema broju glasova u opštinama za nivo Kantona)
42 - SDP
28 - SBB
23 - SDA
12 - SBiH
8 - NS
11 - svi ostali
Kako se došlo do ovih glupih cifara nije mi jasno nikako.
Najlakše je nešto što ne razumiješ proglasiti glupim. Ja sam pisao o nivou Grada (4 gradske opštine), a ne Kantona. Dakle, kao što i piše radi, se o procjeni broja mandata prema broju glasova u 4 gradske opštine. Svaka od opština, bez obzira na veličinu ima 31 vijećnika, a rezultati su bili aproksimativno:

Stari Grad: SDP 25% (9 vijećnika), SBB 21% (7), SDA 16% (6)
Centar: SDP 30% (12), SBB 16% (6), SDA 14% (5)
Novo Sarajevo: SDP 28% (11), SBB 17% (8), SDA 14% (5)
Novi Grad: SDP 25% (10), SBB 18% (7), SDA 17% (7)

Nadam se da je sad jasnije. SDA je pobijedila u Ilijašu, Hadžićima i Vogošći, ali za nivo Grada to nije bitno.
KatarinaKosaca

#1189 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by KatarinaKosaca »

racionalista wrote:Posto je slaba ova politicka ponuda, ispostujte bar svoju prirodu i glasajte za najljepsu (najzgodiniju) zenu na ovim izborima. Ako ste 20 godina izdavali kucni odgoj i zdrav razum, pa ste glasali za ljude koji stalno u druge upiru prstom (sto je nekulturno i u biti izbjegavanje vlastite odgovornosti), bar ne izdajite svoju prirodu da je lijepo vidjet lijepo zensko. Malo se popilo jbg :D
Nešto se ne palim na žene, pa da pokušam sa najzgonijim muškim, ali mi niti jedan baš nije nešto :roll:
Klikeraš

#1190 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by Klikeraš »

sarajlija_ba wrote:
Doktor29 wrote: Orginalna rjesenja ispred SBB-a i pojedinci u vidu drage nam Dzenane su smjesniji od svake moguce fotomontaze vjeruj mi, orginal je orginal :D :D

Robijaše prevarila SDA

Koga ovi iz pozicije neće sve prevariti :lol: 8-) :lol: 8-) (nova šestorka, stara šestorka, sedmorka --> je..te kao da su na dječijem doplatku ;-) )
Last edited by Klikeraš on 13/09/2012 00:15, edited 1 time in total.
Doktor29

#1191 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by Doktor29 »

Klikeraš wrote:
sarajlija_ba wrote:

Robijaše prevarila SDA

Koga ovi iz pozicije neče sve prevariti :lol: 8-) :lol: 8-) (nova šestorka, stara šestorka, sedmorka --> je..te kao da su na dječijem doplatku ;-) )
Stvarno ih je prevario covjek, "dao" im najbolji stadion u zemlji, za Avaz nema veceg zla od toga :lol:
racionalista

#1192 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by racionalista »

KatarinaKosaca wrote:
racionalista wrote:Posto je slaba ova politicka ponuda, ispostujte bar svoju prirodu i glasajte za najljepsu (najzgodiniju) zenu na ovim izborima. Ako ste 20 godina izdavali kucni odgoj i zdrav razum, pa ste glasali za ljude koji stalno u druge upiru prstom (sto je nekulturno i u biti izbjegavanje vlastite odgovornosti), bar ne izdajite svoju prirodu da je lijepo vidjet lijepo zensko. Malo se popilo jbg :D
Nešto se ne palim na žene, pa da pokušam sa najzgonijim muškim, ali mi niti jedan baš nije nešto :roll:
nerazumijem se u tu oblast al men se cini da si u pravu
sarajlija_ba

#1193 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by sarajlija_ba »

Image

Predsjednik SDP-a BiH Zlatko Lagumdžija optužio je u nedjelju u govoru na pomotivnoj konvenciji svoje stranke čelnike Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorada Dodika i Stranke demokratske akcije (SDA) Sulejmana Tihića da su se udružili u rušenju države BiH čime je najavio oštru kampanju za općinske izbore koji će se u BiH održati početkom listopada.

"Dodik kaže da je BiH nesposobna egzistirati i da je pitanje samo kako će se mirno rastati, da Vijeće ministara teško funkcionira i da Lagumdžija mora otići. Dodik kaže, a Tihić to podržava", rekao je Lagumdžija u Zenici istaknuvši da će njegova stranka spriječiti podjelu BiH.

SNSD Milorada Dodika pokrenuo je inicijativu za smjenu Lagumdžije s mjesta ministra vanjskih poslova BiH nakon što je on jednostrano dao naputak veleposlaniku BiH pri UN-u kako će glasovati o rezoluciji o Siriji bez konzultacija sa srpskim članom BiH Predsjedništva.

Lagumdžija je najavio da je SDP odlučna poslati SDA u političku povijest priznajući da je ulazak u koaliciju s ovom strankom bila pogreška SDP-a. Izrazio je i žaljenje što je SDP napustio član BiH Predsjedništva Željko Komšić kazavši međutim da ova stranka ne pripada pojedincima.

Na promotivnoj konvenciji SDP-a BiH održanoj u nedjelju u Zenici predstavljeni su kandidati za općinske izbore što će se 7. listopada održati u BiH. (Hina)
Doktor29

#1194 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by Doktor29 »

Predsjednik SDP-a BiH Zlatko Lagumdžija optužio je u nedjelju u govoru na pomotivnoj konvenciji svoje stranke čelnike Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorada Dodika i Stranke demokratske akcije (SDA) Sulejmana Tihića da su se udružili u rušenju države BiH čime je najavio oštru kampanju za općinske izbore koji će se u BiH održati početkom listopada.

"Dodik kaže da je BiH nesposobna egzistirati i da je pitanje samo kako će se mirno rastati, da Vijeće ministara teško funkcionira i da Lagumdžija mora otići. Dodik kaže, a Tihić to podržava", rekao je Lagumdžija u Zenici istaknuvši da će njegova stranka spriječiti podjelu BiH.

SNSD Milorada Dodika pokrenuo je inicijativu za smjenu Lagumdžije s mjesta ministra vanjskih poslova BiH nakon što je on jednostrano dao naputak veleposlaniku BiH pri UN-u kako će glasovati o rezoluciji o Siriji bez konzultacija sa srpskim članom BiH Predsjedništva.

Lagumdžija je najavio da je SDP odlučna poslati SDA u političku povijest priznajući da je ulazak u koaliciju s ovom strankom bila pogreška SDP-a. Izrazio je i žaljenje što je SDP napustio član BiH Predsjedništva Željko Komšić kazavši međutim da ova stranka ne pripada pojedincima.

Na promotivnoj konvenciji SDP-a BiH održanoj u nedjelju u Zenici predstavljeni su kandidati za općinske izbore što će se 7. listopada održati u BiH. (Hina)
Dok je on sa njim u koaliciji, on optuzuje Tihica..zanimljiv pristup stvarno :-)
KatarinaKosaca

#1195 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by KatarinaKosaca »

@Lud i ponosan.. Kako je kasno i moram spavati ne mogu te citirati. Ukratko: Ekonomije nemamo. I sad manje nego ikad. Imamo ogroman državni aparat koji se morao kresati, ali se nikome nije dalo, jer su to potencijalni glasovi. NI SDA, ni SDP, ni SBIH. Imamo malo privrede koja grcao pterećena nametima i nije u stanju kreirati nova radna mjesta. Uzimaju se zajmovi da se državnim službenicima i umirovljenicima daju isplate, i zadužuju buduće generacije. NIti jedan krediti na makronivou nije uzet za poticaj privrede. Da je SDA to počeo.. jeste i opet će ako se ne dao Bog vrate na vlast. Da je jedini odgovoran.. nije. Da je itko išta uradio da to ne bude tako.. nije nitko ništa.
Ovi najnoviji su uveli i preskakanje zakona u Ustava otvoreno, drsko. A u seriji Sulejman Veličanstveni pogledah kako sultan Sulejman 1526 godine reče Najlakši put za uništenje države je nepoštivanje zakona.
Zato neka se smaknu sa lica političke scene što prije Boga molim... I ovi koji su počeli i oni koji su veselo nastavili sa željom da što prije nadoknade propušteno.

edit... Možemo se vraćati prije 2009, jer je bilo moguće naći radno mjesto bez štele. U privatnom sektoru. Sad ni to nije moguće.
Last edited by KatarinaKosaca on 13/09/2012 00:22, edited 1 time in total.
Doktor29

#1196 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by Doktor29 »

Lud i ponosan wrote:Zlaja skont'o koja prica prolazi, pa se opet istrgnuo iz narucja Dodika, gdje mu je bilo lijepo prethodnih mjeseci, te krenuo u predizbornu ofanzivu. Tacno mi se gade sva trojica ublehasa.
Kada su oni zvanicno raskinuli koaliciju na drzavnom nivou, nisu nikada ali zbog ovog tipa ce sigurno :lol: :lol: :lol: :lol:

https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/ ... 3044_n.jpg
sarajlija_ba

#1197 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by sarajlija_ba »

Image

Image
Anti Anti Fa

#1198 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by Anti Anti Fa »

Imal Batka na ovim izborima?Znaci sda,sdp,a-sda i ako sam zaboravio jos neki sda otpadaju sigurno,njima ide kita musanova,sbb isto tako karna malina,onog Eska ne mogu nikako za ozbiljno uzet on je garant pijan neku opkladu izgubio ne misli on ovo ozbiljno,idemo dalje.Ak postoji jos ona stranka BOSs il kako vec,narod je vec bos ne trebaju mi ni oni. Sta mi je jos ostalo?mislim da cu ici na eci peci pec
Bosnjak333

#1199 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by Bosnjak333 »

SBB-ovci prave iste gramaticke greske jer svi uDZu i svi izaDZu.Mozda je Fahro naredio da se tako pise...
SDA SDP SBB

#1200 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO

Post by SDA SDP SBB »

Image
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Post Reply