Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Casual's

#11726 Re: Zeničani

Post by Casual's »

ExNihilo wrote: Je li to važi i za Naidinovu ekonomiju?
Njegovi Rijad, Katar, Abu Dhabi fakulteti su za posebne teme. :run:
Kikibombona

#11727 Re: Zeničani

Post by Kikibombona »

avenija wrote:Ja bi glasao prije za nekog bez skole nego za SDA nabudjenog seljacinu sa fakultetom ..
Ako nas opet oko 14 000 seljacina nadglasa za Tops motaj kablove gasi mjesalicu .
I hoce, budi siguran.

Jbg, svi smo mi pametnjakovici, pocevsi od mene. Svaki kurac nam smeta. Samo mane trazimo. A ako ih trazimo, naci cemo dovoljno za knjigu od 1 000 strana, u svakoj stranci i politicaru. Nema ovdje niko da vrijedi.

Tako i ja godinama. SDP? Milion mana. DF? Milion mana.

Gdje da glasam za takvu stoku, sta su oni u zivotu napravili!???

A ona krkancina iz SDA uzima, njemu dobro. Uvaljuje cijelo selo u SDA institucije i firme, hapa na sve strane, gradi kriminalnu mrezu.

Tako ce biti i ovaj put. Vidim po svojim drugarima. Svi traze mane. Pljuvanje, bla, bla... A SDAovac zna sta mu je ciniti. On ne vidi nista od sranja koje plavi na sve strane.
Warashii

#11728 Re: Zeničani

Post by Warashii »

Nemam pojma cemu nerviranja mi na izborima samo biramo ko ce da nas pljačka sljedecih nekoliko godina i to je to.
Nije to vise ona otrcana ali stvarno nema covjek za koga da glasa. Mislim budimo realni ali da bi neko nesto uradio mora da ima jaku stranku iza sebe, ne vidim svrhu nekih nezavisnih kandidata i slicno. Muka mi kad odem na biračko mjesto i trebam da glasam.
Prosle izbore moj glas je isao za DF, ove pojma nemam. Snaga Centra mi je smjesna a o ostalima ne vrijedi trošiti "bitove".
Casual's

#11729 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Mirada niko ne uzima u usta. Image
Warashii

#11730 Re: Zeničani

Post by Warashii »

Casual's wrote:Mirada niko ne uzima u usta. Image
A sta ce mi u ustima, za njeg cu da glasam :P
Samo sto je glas za njeg glas za SDA :(
Casual's

#11731 Re: Zeničani

Post by Casual's »

PUSSY
Satori

#11732 Re: Zeničani

Post by Satori »

Kikibombona wrote:Stvar je u tome da mi nemamo pametne ljude, ljude iza kojih stoje rezultati, a da pri tome nisu kompromitovani lopovlucima koji su doveli do rezultata. Ako ima poneki, ne pada mu na pamet da se uvlaci u politicku kanalizaciju. Vecina je razgulila vani.
Na lokalnom nivou, jako ih je malo pametnih a nekompromitovanih. Meni generalno "ne smeta" koketiranje biznisa sa politikom (ljudi rade sta moraju, rade da bi opstali, snadju se ili ne - dakle, sve je to za ljude) s tim sto ocekujem da kada neki biznismen dodje na vlast, bude fer. Samo to. Moze se. Ono, ako mu je komsija nezaposlen, ali bas super i sposoban - pa zaposli ga kad si navalio. :-D Ali budi fer pa kreiraj radna mjesta za jos x drugih i zaposli ih iako ti nisu ni rod ni pomozbog.
Samo jednom sam glasao. Glas ode za NS. Ne mislim da imaju potencijal za velike stvari. Nema pametnih ljudi, kako ce!?? Kakav projekat mogu osmisliti, nekog investitora dovesti!??
A to upravo zeli SDA. Njima super. Njihovi biraci svakako ne razmisljaju, zaokruzuju po inerciji. Alija, vjera i nas je. Intresdzije ne racunam, oni vec imaju svoju racunicu. Mnogi su od SDA profitirali, mnogima je ovo usrano vrijeme valjalo u zivotu. I to je zasluga kartela SDA.
Nasa stranka kod nas nema potencijal. SDA, SC, DF, SDP za jugonostalgicare (za OV, ne Civic) i Fuad kao nezavisni kandidat. I nije neki izbor.
ExNihilo

#11733 Re: Zeničani

Post by ExNihilo »

Snaga centra je samo još jedna u nizu mesijanskih, amaterskih i jednokratnih stranaka na BH političkom nebu, da ne kažem u BH političkoj kanalizaciji. Zar nismo već naučili da nije dovoljno marketirati se kao građanska/urbana opcija i opozit nacionalnim partijama, bez ikakve supstance koja to prati. Zar je moguće da nakon svih silnih mesija, novih početaka, Valtera, udaranja po prstima, cunamija pravednosti, raja i dalje puši tu priču? I dok se nacionalisti uvijek uspješno pale na priču o povampirenim četnicima, urbana raja slijedi isti šablon kad su u pitanju spasitelji koji će nas povesti u pravo vrijeme, pa će nam svanuti zora. Hoće u kurcu ba.

Kao što se DF glasači sada hvataju za glave, tako će i ovi što agituju za SC, jer će SC (u najboljem slučaju) postati još jedan satelit SDA. Pa ćemo imati stavku više na listi apatičnih razloga kako ne treba uopće glasati, uz priču svi su isti. Do idućeg mesije.
belfy

#11734 Re: Zeničani

Post by belfy »

Casual's wrote:

PUSSY
bolje da nisi ovo postavio. Mirada sam shvatio kao zajebanta koji pokusava kroz sarkazam ukazati na probleme. sada, kada se pravi ozbiljan, jasno je da nema pojma o cemu prica. zalosno za gledati. bolje da je ostao na prvoj ideji...
belfy

#11735 Re: Zeničani

Post by belfy »

ExNihilo wrote:Snaga centra je samo još jedna u nizu mesijanskih, amaterskih i jednokratnih stranaka na BH političkom nebu, da ne kažem u BH političkoj kanalizaciji. Zar nismo već naučili da nije dovoljno marketirati se kao građanska/urbana opcija i opozit nacionalnim partijama, bez ikakve supstance koja to prati. Zar je moguće da nakon svih silnih mesija, novih početaka, Valtera, udaranja po prstima, cunamija pravednosti, raja i dalje puši tu priču? I dok se nacionalisti uvijek uspješno pale na priču o povampirenim četnicima, urbana raja slijedi isti šablon kad su u pitanju spasitelji koji će nas povesti u pravo vrijeme, pa će nam svanuti zora. Hoće u kurcu ba.

Kao što se DF glasači sada hvataju za glave, tako će i ovi što agituju za SC, jer će SC (u najboljem slučaju) postati još jedan satelit SDA. Pa ćemo imati stavku više na listi apatičnih razloga kako ne treba uopće glasati, uz priču svi su isti. Do idućeg mesije.
sada padas u blato svih onih koji nabrajaju probleme, iako ih svi znamo. samo skrati reci koje je onda rjesenje...
Last edited by belfy on 17/09/2016 21:11, edited 1 time in total.
ExNihilo

#11736 Re: Zeničani

Post by ExNihilo »

belfy wrote: bolje da nisi ovo postavio. Mirada sam shvatio kao zajebanta koji pokusava kroz sarkazam ukazati na probleme. sada, kada se pravi ozbiljan, jasno je da nema pojma o cemu prica. zalosno za gledati. bolje da je ostao na prvoj ideji...
Slažem se.
ExNihilo

#11737 Re: Zeničani

Post by ExNihilo »

belfy wrote:
ExNihilo wrote:Snaga centra je samo još jedna u nizu mesijanskih, amaterskih i jednokratnih stranaka na BH političkom nebu, da ne kažem u BH političkoj kanalizaciji. Zar nismo već naučili da nije dovoljno marketirati se kao građanska/urbana opcija i opozit nacionalnim partijama, bez ikakve supstance koja to prati. Zar je moguće da nakon svih silnih mesija, novih početaka, Valtera, udaranja po prstima, cunamija pravednosti, raja i dalje puši tu priču? I dok se nacionalisti uvijek uspješno pale na priču o povampirenim četnicima, urbana raja slijedi isti šablon kad su u pitanju spasitelji koji će nas povesti u pravo vrijeme, pa će nam svanuti zora. Hoće u kurcu ba.

sada padas u blato svih onih koji nabrajaju probleme. samo skrati reci koje je onda rjesenje...
Kako misliš rješenje? Pitaš me za koga glasati ili?
belfy

#11738 Re: Zeničani

Post by belfy »

ExNihilo wrote:
belfy wrote:

sada padas u blato svih onih koji nabrajaju probleme. samo skrati reci koje je onda rjesenje...
Kako misliš rješenje? Pitaš me za koga glasati ili?
nikoga ne pitam za koga da glasam, ali kada sastavis onakvu listu, onda se ocekuje da kazes: "pored svog tog zla i tame ja mislim da vidim svjetlo!" i onda pokazes prstom. samo nabrajanje problema koji se vrte u ves masini godinama ne donosi odgovor kako bolje oprati ves jebiga...
ExNihilo

#11739 Re: Zeničani

Post by ExNihilo »

belfy wrote: nikoga ne pitam za koga da glasam, ali kada sastavis onakvu listu, onda se ocekuje da kazes: "pored svog tog zla i tame ja mislim da vidim svjetlo!" i onda pokazes prstom. samo nabrajanje problema koji se vrte u ves masini godinama ne donosi odgovor kako bolje oprati ves jebiga...
Kao prvo, očigledno je da ne vidimo svi probleme koji nas jebu. Jer, u suprotnom, gro glasačkog tijela ne bi i dalje odlazilo SDA štakorima i/ili ublehašima koji završe u braku sa štakorima. Kakvo god da je rješenje, ono neće doći ni od jednih ni drugih.

Dakle, prva lekcija, nema ni Mehdija ni Tite koji će doći i riješiti sve naše probleme. Pričaj šta hoćeš, kolektivno nismo još savladali tu lekciju. Što je jedan od razloga zašto insistiramo na novim imenima i zašto raja puši taj fol. Možda se veliki vođa krije među anonimusima.

Kao drugo, rješenje je da glasači počnu insistirati na prijedlozima konkretnih rješenja. Pa ovdje se sjebasmo raspravljajući ko je dao tops, i ko ima ljepši plakat, gdje je bio teferič i kakva je prošlost kandidata do desetog koljena. Koga boli kurac, ima li šta o lutalicama, grijanju, kolosalnoj nezaposlenosti? Pa niko nije spomenuo ni jedan jedini prijedlog glede bilo čega. Ova Miradova nebuloza o rušenju Željezare najozbiljniji pokušaj. Žalosno, ali istinito.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#11740 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

I sta nam predlazes?
belfy

#11741 Re: Zeničani

Post by belfy »

ExNihilo wrote:
belfy wrote: nikoga ne pitam za koga da glasam, ali kada sastavis onakvu listu, onda se ocekuje da kazes: "pored svog tog zla i tame ja mislim da vidim svjetlo!" i onda pokazes prstom. samo nabrajanje problema koji se vrte u ves masini godinama ne donosi odgovor kako bolje oprati ves jebiga...
Kao prvo, očigledno je da ne vidimo svi probleme koji nas jebu. Jer, u suprotnom, gro glasačkog tijela ne bi i dalje odlazilo SDA štakorima i/ili ublehašima koji završe u braku sa štakorima. Kakvo god da je rješenje, ono neće doći ni od jednih ni drugih.

Dakle, prva lekcija, nema ni Mehdija ni Tite koji će doći i riješiti sve naše probleme. Pričaj šta hoćeš, kolektivno nismo još savladali tu lekciju. Što je jedan od razloga zašto insistiramo na novim imenima i zašto raja puši taj fol. Možda se veliki vođa krije među anonimusima.

Kao drugo, rješenje je da glasači počnu insistirati na prijedlozima konkretnih rješenja. Pa ovdje se sjebasmo raspravljajući ko je dao tops, i ko ima ljepši plakat, gdje je bio teferič i kakva je prošlost kandidata do desetog koljena. Koga boli kurac, ima li šta o lutalicama, grijanju, kolosalnoj nezaposlenosti? Pa niko nije spomenuo ni jedan jedini prijedlog glede bilo čega. Ova Miradova nebuloza o rušenju Željezare najozbiljniji pokušaj. Žalosno, ali istinito.
ne znam da li sam vec rekao, ali pokusat cu citirajuci jednog velikana: :D
...kada sastavis onakvu listu, onda se ocekuje da kazes: "pored svog tog zla i tame ja mislim da vidim svjetlo!" i onda pokazes prstom. samo nabrajanje problema koji se vrte u ves masini godinama ne donosi odgovor kako bolje oprati ves jebiga...
ExNihilo

#11742 Re: Zeničani

Post by ExNihilo »

belfy wrote: ne znam da li sam vec rekao, ali pokusat cu citirajuci jednog velikana: :D
...kada sastavis onakvu listu, onda se ocekuje da kazes: "pored svog tog zla i tame ja mislim da vidim svjetlo!" i onda pokazes prstom. samo nabrajanje problema koji se vrte u ves masini godinama ne donosi odgovor kako bolje oprati ves jebiga...

Za početak, ti u ponedjeljak lijepo dadneš otkaz u Mittalu jer ne možeš više na savjesti nositi oboljele od karcinoma. To im zvanično navedeš kao razlog, pozoveš kolege da učine isto. Time dadneš svoj skromni doprinos rješavanju tog problema. Mali korak za Zenicu, veliki za tebe.

Je li može 'vako? :D

_BataZiv_0809 wrote:I sta nam predlazes?
Za početak, ne dadneš svoj glas kafandžiji. Onda mi se pridružiš u novom političkom projektu za naredni ciklus, jerbo ne možemo više gledati kako nam grad propada. Umjesto plakata kandidata, imat ćemo plakate prijedloga rješenja. Umjesto teferiča, imat ćemo društveno korisne radove. :D
belfy

#11743 Re: Zeničani

Post by belfy »

ExNihilo wrote:

a sada s druge strane... u potpunosti nisi u pravu. ne vide svi te probleme. seljak kome je SDA dovede cestu do kuce ili obezbijedio prikljucak na vodovod ne vidi isto. takodjer, postoji dosta onih kojima su tako obezbijedjena radna mjesta i time obezbjedjuju porodicu. jednostavno je glupo ici protiv te logike. to mi je isto kao kada bih ja isao protiv Huse koji je grad ucinio boljim (moje misljenje). nikada nisam glasao za SDA, ali za Husu u drugom krugu jesam iz upravo ovih razloga.

tako isto glasaju i svi ostali. nekom je bitno 100 metara puta, a nekome voda. nekome prikljucak na grijanje, a drugom prikljucenje na autoput (ili isplata autocesta za eksproprijaciju).

uvijek za uvijek ce ljudima bitno samo ono sto se u njihovom mikrokosmosu desava. zato jer oni tu mogu i hoce stvarati mikroklimu. sve dok ih makroslika ne poklopi, pa dozivimo svake izbore neku prijetnju koja ce istu ciniti istinitom.

no, to sve ne govori da i oni sami ne znaju u kakvim su govnima, niti da im treba neko to pojasniti. oni su toga sasvim svjesni. ako se neko nadje da prstom ukaze gdje je salter koji pali svjetlo taj bi za dva izborna ciklusa postao monarh u drzavi. zato i kazem da je besmisleno nabrajati probleme. a svi koji se prave da imaju rjesenja govore kako ne zele da ih iznesu da ih neko ne ukrade. kao, oni jedini to mogu napraviti... pa jebemu, zar nije svima bit da bude bolje, pa makar ti nekome predlozio rjesenje za koje neces biti nagradjen? da li je sve u toj jebenoj nagradi? ako jeste, onda nisu nista drugaciji od ovih koji traze nagrade za par stotina puta ili dovodjenje vode. jebes to.

ja bih ti se mogao gore pridruziti iza Nove godine, a mozda i ranije. mozda i ja onda ovako otvorim oci...

EDIT: tek sada vidim tvoj odgovor na stranici prije. eto, onda sam mozda i poranio sa upisom iznad...
Last edited by belfy on 17/09/2016 22:04, edited 1 time in total.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#11744 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

ExNihilo wrote:
Za početak, ne dadneš svoj glas kafandžiji. Onda mi se pridružiš u novom političkom projektu za naredni ciklus, jerbo ne možemo više gledati kako nam grad propada. Umjesto plakata kandidata, imat ćemo plakate prijedloga rješenja. Umjesto teferiča, imat ćemo društveno korisne radove. :D
Okej ne glasam za kafandziju, glasam za koga?

Ili predlazes apstinenciju do narednih izbora na kojim cu biti kandidat?

I ko mi garantuje da nece tad biti neki Nihilo koji ce reci: ma slusaj Zivojinoviceva stranka je samo još jedna u nizu mesijanskih, amaterskih i jednokratnih stranaka na BH političkom nebu, da ne kažem u BH političkoj kanalizaciji. Zar nismo već naučili da nije dovoljno marketirati se kao građanska/urbana opcija i opozit nacionalnim partijama, bez ikakve supstance koja to prati. Zar je moguće da nakon svih silnih mesija, novih početaka, Valtera, udaranja po prstima, cunamija pravednosti, raja i dalje puši tu priču?
Last edited by _BataZiv_0809 on 17/09/2016 22:12, edited 1 time in total.
dajdza-ze

#11745 Re: Zeničani

Post by dajdza-ze »

Evo citam sta pisete i cudim se kako niko nije skonto (a ima vas koji vaze za pametne) da ko god pobjedi isto nam se pise . Kako. E sad cu vam objasniti. Imamo par stranaka koje redovno pokupe odredjen broj glasova: sda, hdz, sdp i sl. Pored toga imamo ove manje sto povremeno bljesnu na politickom nebu drage nam nase BiH. Df, ns a evo nam ove godine i sc. A tu su i "nezavisni". Nezavisni su al u *urcu. I kad se sve sabere niko nema vecinu da lupi sakom od sto i kaze ovako cemo dalje. To znaci da idu u koaliciju ko se sa kim moze dogovoriti oko fotelja. A kad si u koaliciji sa sda i hdz onda si donji. Neka nam je bog na pomoci. I tako nam je godinama prije i bice nam tako i ubuduce dok ne pomru ovi cobani. Hajd zdravo.
belfy

#11746 Re: Zeničani

Post by belfy »

dajdza-ze wrote:Evo citam sta pisete i cudim se kako niko nije skonto (a ima vas koji vaze za pametne) da ko god pobjedi isto nam se pise . Kako. E sad cu vam objasniti. Imamo par stranaka koje redovno pokupe odredjen broj glasova: sda, hdz, sdp i sl. Pored toga imamo ove manje sto povremeno bljesnu na politickom nebu drage nam nase BiH. Df, ns a evo nam ove godine i sc. A tu su i "nezavisni". Nezavisni su al u *urcu. I kad se sve sabere niko nema vecinu da lupi sakom od sto i kaze ovako cemo dalje. To znaci da idu u koaliciju ko se sa kim moze dogovoriti oko fotelja. A kad si u koaliciji sa sda i hdz onda si donji. Neka nam je bog na pomoci. I tako nam je godinama prije i bice nam tako i ubuduce dok ne pomru ovi cobani. Hajd zdravo.
a ti si skontao da glasove kupe HDZ, SDP, pa cak i DF? jesi ti ikad nakon glasanja pogledao rezultate? i nadalje - koalicija nije problem. to je, za nas, cak povoljno rjesenje u dosta situacija.
dajdza-ze

#11747 Re: Zeničani

Post by dajdza-ze »

belfy wrote:
dajdza-ze wrote:Evo citam sta pisete i cudim se kako niko nije skonto (a ima vas koji vaze za pametne) da ko god pobjedi isto nam se pise . Kako. E sad cu vam objasniti. Imamo par stranaka koje redovno pokupe odredjen broj glasova: sda, hdz, sdp i sl. Pored toga imamo ove manje sto povremeno bljesnu na politickom nebu drage nam nase BiH. Df, ns a evo nam ove godine i sc. A tu su i "nezavisni". Nezavisni su al u *urcu. I kad se sve sabere niko nema vecinu da lupi sakom od sto i kaze ovako cemo dalje. To znaci da idu u koaliciju ko se sa kim moze dogovoriti oko fotelja. A kad si u koaliciji sa sda i hdz onda si donji. Neka nam je bog na pomoci. I tako nam je godinama prije i bice nam tako i ubuduce dok ne pomru ovi cobani. Hajd zdravo.
a ti si skontao da glasove kupe HDZ, SDP, pa cak i DF? jesi ti ikad nakon glasanja pogledao rezultate? i nadalje - koalicija nije problem. to je, za nas, cak povoljno rjesenje u dosta situacija.
E stvarno nam je povoljno rjesenje da nas jasu ista govna pa bilo to koalicija sda-hdz ili koalicija sda-sbb ampak hdz-sbb i ostale *icke materine.
belfy

#11748 Re: Zeničani

Post by belfy »

dajdza-ze wrote:
belfy wrote:
E stvarno nam je povoljno rjesenje da nas jasu ista govna pa bilo to koalicija sda-hdz ili koalicija sda-sbb ampak hdz-sbb i ostale *icke materine.
de ti malo ponovo prebroj ovo sto kazes. ljudi pisu stranice ispred kako glasaci u Zenici plivaju da "nadju" "pravog predstavnika", a ti velis da nas jebe (o, hljebe) HDZ i (o, malo-manje hljebe) SBB... jebiga.

P.S. nisu nama (u Zenici) problem ni SBB, ni HDZ (ovi pogotovo).
dajdza-ze

#11749 Re: Zeničani

Post by dajdza-ze »

P.S. nisu nama (u Zenici) problem ni SBB, ni HDZ (ovi pogotovo).[/quote]
Jel to ti bogati mislis da ova zenicka govna mogu odluciti nesto bez naredbe iz glavne centrale bilo koje stranke sto nam govori da pobjednik na globalnom planu diktira pravila igre. Ne bih da ulazim u raspravi sa tobom ili bilo skim jer lako planem kad su ova politicka govna u pitanju. Ne poznajem te a ne bih volio da se zakacim sa bilo im zbog ovih govana. Lijep pozdrav i neka svako glasa kako misli da treba bilo to iz uvjerenja ili koristi.
belfy

#11750 Re: Zeničani

Post by belfy »

_BataZiv_0809 wrote:
ExNihilo wrote:
Okej ne glasam za kafandziju, glasam za koga?

Ili predlazes apstinenciju do narednih izbora na kojim cu biti kandidat?

I ko mi garantuje da nece tad biti neki Nihilo koji ce reci: ma slusaj Zivojinoviceva stranka je samo još jedna u nizu mesijanskih, amaterskih i jednokratnih stranaka na BH političkom nebu, da ne kažem u BH političkoj kanalizaciji. Zar nismo već naučili da nije dovoljno marketirati se kao građanska/urbana opcija i opozit nacionalnim partijama, bez ikakve supstance koja to prati. Zar je moguće da nakon svih silnih mesija, novih početaka, Valtera, udaranja po prstima, cunamija pravednosti, raja i dalje puši tu priču?
cak i ako ne bude Nihilo ja cu prvi reci: ma slusaj, Batina stranka je samo ubleha. da se hoce boriti za Zenicu ne bi radio i zivio u Sarajevu. bas kao i Kasumovic, sto se on ne bori za G. Vakuf? tamo sam mu drzao preko 40 predavanja, a on ni kurcem da mrdne. samo FGR pusi gradjansko/urbano. oni s mozgom malo teze. no, "raja" ce uvijek pusit pricu...i ne samo pricu. :D
Post Reply