AdrianMole wrote:. U obavještenjima "Telemach" navodi koncentraciju, odnosno kupovinu operatera "HKB net", "Vrbaska kablovska televizija - Network", "BHB Cable TV", "M&H Company", "KTB HS" i "Velnet", a kako nezvanično saznajemo većina tih poslova i kupovina već je završena, bez ikakvih odluka Konkurencijskog savjeta.
Evo ja zeljno ocekujem da preuzmu Velnet Mostar, ali se tu nista jos ne zna, a mediji se vec pušu kako je sve završeno.
Druga stvar je smiješna što se tiče monopola! Evo npr Mostar: kupiće, ako Bog da, Velnet i proširiće se na područje na kojem nisu sada dostupni. Dakle oni nisu kupili kablovsku na području gdje posluju, nego se jednostavno na taj način šire. Ja sada imam izbor Velnet i BH Telecom (wifi operatere ne racunam), ako Telemach kupi Velnet imaću izbor Telemach ili BH Telecom - kako je onda to monopol?
Znaci mislite da bi se 13.05. moglo zvanicno objaviti da je Telemach preuzeo HKB net", "Vrbaska kablovska televizija - Network", "BHB Cable TV", "M&H Company", "KTB HS" i "Velnet"?
I jos jedna stvar: Kazete ne valja da kupe manje operatere. Velnet posluje jos od prije Telemacha, nije ni BH Telecom imao Moja TV pa su i dan danas nigdje veze sa ponudom kanala, a HD kanala nema nikako. Dakle Velnet 14KM televizija bez HD kanala i ostali vala nisu neki kanali + 11 mbps internet = 42 KM, Telemach sa druge strane preko 100 kanala, 5 HD kanala, 20 mbps net, D3 GO 39,90 KM ( ne racunam popust prvih 6 mjeseci što znači sa tim popustom dodje jos jeftinije mjesecno gledajuci iznos za cijelu godinu). Ne pljujem Velnet i vjerovatno cu ga uvesti silom prilika ako Telemach ne preuzme, ali ovo je realnost i cini mi se da jednio Telemach ide koliko toliko u korak sa vremenom.