SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
plavooka

#11726 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by plavooka »

boracha wrote:jel ima razlike powder brush i total face brush sa elfa? ili je bolji ovaj studio powder brush
Sad na stranu koliko obožavam Studio Powder ali ELFovi kistovi za lice iz obične linije su jako jako loši, imala sam dva i oba su završila u kanti jer ne da se nisu mogli upotrijebit za svrhu kojoj su namjenjeni nego nisu mogli ni za jednu drugu. Lažem, s kistom za tekući krečila sam dio zida do vratnih štokova :D

Kistovi za oči iz obične linije su ok ali za lice bih uvijek preporučila Studio
boracha

#11727 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by boracha »

plavooka wrote:
boracha wrote:jel ima razlike powder brush i total face brush sa elfa? ili je bolji ovaj studio powder brush
Sad na stranu koliko obožavam Studio Powder ali ELFovi kistovi za lice iz obične linije su jako jako loši, imala sam dva i oba su završila u kanti jer ne da se nisu mogli upotrijebit za svrhu kojoj su namjenjeni nego nisu mogli ni za jednu drugu. Lažem, s kistom za tekući krečila sam dio zida do vratnih štokova :D

Kistovi za oči iz obične linije su ok ali za lice bih uvijek preporučila Studio
e bas ti hvala, jos nisam narucila i ovaj podatak ce mi bas dobro doc :-D
boracha

#11728 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by boracha »

na cosmetic house ove dvije palete po 16 funti
Image
Image
_amy_

#11729 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by _amy_ »

Djevojke, je li neka od vas koristila Missha M perfect cover BB cream? Malo sam po youtube-u gledala i svi je nesto hvale, a treba mi nesto ovakvo za vijeme koje dolazi :) Elem, nasla sam na ebey-u pakovanje od 20 ml za 5$, pa ako se neko razumije u ovo da mi samo potvrdi je li to ta krema i naravno ako ste probali kakav je :)

http://www.ebay.com/itm/Missha-M-Perfec ... 1e6c6cb436
alica.k

#11730 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

20ml ti je kao neki tester, manje je pakovanje. ali to je ta krema.

ja sam koristila pc nijansu 21.
nije neko prekrivanje, ali manje nedostatke ce prekriti.
ne znam koliko je za suhu ili masnu kozu, ja imam masnu kozu, ali bas, i nekako su mi uvijek ljuspice po licu ostajale svaki put kad je koristim. cak i nakon pilinga odmah ako stavim, vidjelo se to :S ne znam zasto. nije sad da krema matira, ali eto, to se bas vidjelo. poprilicno je gusta.
_amy_

#11731 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by _amy_ »

Alice hvala puno :) ma u biti ja i hocu ovo malo pakovanje da vidim hoce li mi odgovarati, doduse imam mjesovitu kozu koja vise naginje ka suhoj. Ali vidjela sma da si ti pisala kako ti je bb od skin79 bila odlicna, a vidim da oni imaju cak i bb koja je za suhu kozu :) Samo mi reci jesi li svoju skin79 kupila na ebey-u jer na njihoj stranici kazu kako tamo nema autorizovanog prodavca, pa sad ne znam da li da kupim jer ima i copija hmmmmm
alica.k wrote:20ml ti je kao neki tester, manje je pakovanje. ali to je ta krema.

ja sam koristila pc nijansu 21.
nije neko prekrivanje, ali manje nedostatke ce prekriti.
ne znam koliko je za suhu ili masnu kozu, ja imam masnu kozu, ali bas, i nekako su mi uvijek ljuspice po licu ostajale svaki put kad je koristim. cak i nakon pilinga odmah ako stavim, vidjelo se to :S ne znam zasto. nije sad da krema matira, ali eto, to se bas vidjelo. poprilicno je gusta.
alica.k

#11732 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

da, cujem da sad ima kopija. jesam sa ebaya narucila. pretpostavljam da najbolje po feedbacku mozes vidjeti sta ljudi kazu, jesu original il nisu.
ja sam ustvari bila kupila onaj set gdje ih dodju 4 mini pakovanja...
Image
evo ovo...
_amy_

#11733 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by _amy_ »

Thx Alice :)
mimi11

#11734 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by mimi11 »

Zna li netko gdje ima kupiti FREEMAN proizvode? Maske... HVALA!!!
alica.k

#11735 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

http://www.ogledaloonline.hr/stari-brojevi

simpa mi je ovo, trebalo bi ovo i od mzt napraviti...
Nadinka

#11736 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nadinka »

Alice, sta ovo trebamo napraviti :) Moram pogledati :)
evo novog pokloncica, nije sminka, na zalost ni parfem, al je torbica predivna
http://malezensketeme.net/?p=24170
Zelena Carapa

#11737 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Zelena Carapa »

Ima 15ak dana da sam u posjedu mnogo hvaljene Lancome maskare Hypnose Drama. Borim se s njom danima s velikom zeljom da u njoj prepoznam ono sto ste mi nahvalile, ali meni jednostavno maskara nista ne valja. :(

Premokra mi je, preslikava se, slijepi trepavice, djeluje jeftino - nikako uredno.

Eto toliko, bicujte me sad :D
Michun

#11738 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

Zelena Carapa wrote:Ima 15ak dana da sam u posjedu mnogo hvaljene Lancome maskare Hypnose Drama. Borim se s njom danima s velikom zeljom da u njoj prepoznam ono sto ste mi nahvalile, ali meni jednostavno maskara nista ne valja. :(

Premokra mi je, preslikava se, slijepi trepavice, djeluje jeftino - nikako uredno.

Eto toliko, bicujte me sad :D
Gotova si ja kad te uFatim :)
Ne odgovara, ne odgovara...sta's sad.
Ja sam onu buzdovan kupila i u nju sad umacem hypnose lancome cetkicu (koja je meni najbolja btw)
Meni buzdovan krajeve trepusa "doda" pa izgledaju kao naljepljenje al pravi vrhovi budu. Izgleda da je napravljena za nekoga ko ima male trepuse.
Zelena Carapa

#11739 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Zelena Carapa »

Zezam se ja, niko mi nije kriv sto sam je kupila. Samo eto, da kazem da nisu sva misljenja o njoj pozitivna. ;)

Meni je dior iconic i dalje najbolja. :D Moracu je zbaviti very soon. :wink:

Image
alica.k

#11740 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

ja ostavila dramu otvoreni i evo sva se osusila...kreten.

edit: znal ko essie lakova imal kod nas, il moram po ebayu prckat?
Lobotomija

#11741 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Lobotomija »

Svaka cast kad imate love za toliku sminku jos plus markiranu :thumbup:
Ja licno ne volim da se bakamim ,samo bejbi kremica,maskara od 5,5 KM i labelo.
azurna_obala

#11742 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by azurna_obala »

Je li neko probao novu BB kremu od Garniera, vidim da je snižena u Cm-u? Poput tonirane kreme.

I kakva je Niveina tonirana krema, konkretno me interesuje je svjetlija nijansa, da li je baš presvijetla, da ne budem ko kreč, a već znam za ovu nijansu bronze da je za moj ten pretamna?
Mezopotamija

#11743 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Mezopotamija »

Nedavno sam kupila kremu za posvjetljivanje dlacica na licu (LYCIA), medjutim kako sam istresla one dvije kesice koje se miksaju za to, dobila sam i previse smjese za moje potrebe. Pa vas sad pitam sta da radim s ovim ostatkom a da ga ne bacim, da ga iskoristim za drugi put? Ja kontala u frizider, ne znam jel to bas dobra ideja, prosvijetlite me :D
LilBoom

#11744 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by LilBoom »

Mezopotamija wrote:Nedavno sam kupila kremu za posvjetljivanje dlacica na licu (LYCIA), medjutim kako sam istresla one dvije kesice koje se miksaju za to, dobila sam i previse smjese za moje potrebe. Pa vas sad pitam sta da radim s ovim ostatkom a da ga ne bacim, da ga iskoristim za drugi put? Ja kontala u frizider, ne znam jel to bas dobra ideja, prosvijetlite me :D
odsjeces cosak, iscjedis koliko ti treba, uzmes selotejp i zalijepis tako da ti ne ulazi zrak. tako sam ja testere u kesicama koristila.
Michun

#11745 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

znate svi da sam u par navrata kupovala ovaj liner...i to na ebay, nema kod nas. iz UK mi je dolazio.
Image
trazila ga ovih dana na ebay, nema da je cijena ok i odem u dm. kupim carbon black jer kod nas nema drugi
Image

razlika: ovaj kod nas kupljeni kad se namaze, osusi se, u kutovma ociju popuca bude isprekidano, pa moram ponoviti jos jednom.
'bem ti istocno evropsko trziste, sve losije pa i ovo :x
rinna0304

#11746 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by rinna0304 »

Michun wrote:znate svi da sam u par navrata kupovala ovaj liner...i to na ebay, nema kod nas. iz UK mi je dolazio.
Image
trazila ga ovih dana na ebay, nema da je cijena ok i odem u dm. kupim carbon black jer kod nas nema drugi
Image

razlika: ovaj kod nas kupljeni kad se namaze, osusi se, u kutovma ociju popuca bude isprekidano, pa moram ponoviti jos jednom.
'bem ti istocno evropsko trziste, sve losije pa i ovo :x
po meni jedini tus koji se ne skine cijeli dan je onaj Rimelov od 5 KM nikako ne ispucai i neki She s kistom iako koristim od Rimel tusa cetkicu...
Uzimala prije i MaxF i jos neke i svaki ispuca prebrzoo
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#11747 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by ladyblue18 »

azurna_obala wrote:Je li neko probao novu BB kremu od Garniera, vidim da je snižena u Cm-u? Poput tonirane kreme.
Pricamo o njoj vec nekoliko stranica.
Ja sam uzela light, prvi put mi se ucinilo dosta tamnom za moj hladni podton, ali koristim je vec 4,5 dan i divna je. Neprimjetna je na licu, nije teska, prekrivenost nije neka, i lijepo mirise.
Partizzanka

#11748 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

zivio rimmel eyeliner!
tako je dobar da ja ne bih uzela neki drugi nema tih para!

imam jedan haman godinu i po i jos uvijek je kao nov!
Michun

#11749 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

eno sad rimmel rimmel...dosta vise :-)
Zelena Carapa

#11750 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Zelena Carapa »

surma zakon :)
Post Reply