Uzmeš standarde tih država i porediš da Bosnom. Daleko veći standardi. I to "PPP accounted for" standard.uglavnomja wrote:100% je sigurno da je 5 kila lakse od 10 kila za 50%konjislav wrote:Fazon je što ti to ovdje ne možeš dokazati nekima. Ne vjeruju. Ti kažeš 100%, a neki ljudi u to vjeruju 5%, a ni toliko.freelancerusk wrote: Nije Bosna najmračnija rupa na planeti a i nije taj Zapad Raj na Zemlji, ali da se na Zapadu lahkše živi, radi, opstaje, da je sigurnije nego ovdje, 100%!
A to je kao što kažeš jasno ko dan, nema sumnje u to ni 1%, gotova priča, itd.
Džaba, ljudi opet ne vjeruju.
a ovo nedefinisano "lakse"je cisto individualno, zavisno od mnogo faktora, materijalnih i nematerijlnih, i od polazne tacke
pojedinci se vracaju, nije im bilo lakse
neki opstaju i ostaju iz raznih razloga, a sutra bi se vratili jer su bolje zivjeli u bosni
jedna dio naravno zivi bolje
a od njih neki zive 1% lakse nego u bosni, neki 100%
tako da neka generalizacija u varijanti 100% je bezze kad se prica o hiljadama ili desetinama hiljada ljudi
sorry konjo, postaces ozbiljan sagovornik tek za par godinakad skines ruzicaste naocale
a svakako ti nisi primjerak prosjecnog balkanca koji odlazi tamo
Hajmo malo analizirati šta to znači(jer je očito neophodno).
To znači da u prosjeku građani zemlje X (npr. Amerike ili Njemacke) imaju veci standard od građana zemlje Y (u ovom slucaju Bosne). Znaci da bosanci u prosjeku imaju manje stvari koje smatraju standardnim nego recimo amerikanci.
Ovo sve sto ja pricam je upravo o prosjeku, tj. o prosjecnom stanovniku. Prosjecnom njemcu i amerikancu je bolje nego prosjecnom bosancu, i to ti upravo sve statistike i govore. Neki ljudi odavde kazu da nije tako. Kontaju lazu statistike.
A sto se tice mog slucaja, iako nisam uopste prosjecan i za mene vazi ista prica kao i za prosjecnog stanovnika Bosne, i meni ce biti bolje u Americi ili Njemackoj nego sto je u Bosni.
Poenta je sto sam ja i prije bio u Njemackoj i radio, nije mi ovo prvi put. I tada sam imao istu spiku kao i sada. Samo sto mi je tada bilo zao napustiti Bosnu i nisam htio. Od tada prodje 10 godina, i sada ne da mi nije zao napustiti, nego sam svojevoljno otisao kada sam vidio da nema ovdje nade ni u sta.