SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Muhamed Đakmić

#11726 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Muhamed Đakmić »

mali_milojica wrote:
uglavnomja wrote:zar nije bilo price da je sarm milionera lazni profil?
Bila je prica da je neko hakovao profil :-)
Inače hakeri se bave takvim stvarima.

Najretardiraniji izgovor.
uglavnomja

#11727 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by uglavnomja »

mali_milojica wrote:

idiot je zgazio dvije cure i treba biti drasticno kaznjen, maksimalno moguce.

i nevezano za njega:

hajka na bilo koga na osnovu socijalnih medija, gdje svako ziv moze otvoriti lazni profil, gdje ljudi izmisljaju imena, gdje se laje i oblajava anonimno ... to je vec nesto protiv cega se treba boriti, odnosno ukljuciti zdrav razum i sacekati da cinjenice izadju na vidjelo.
narod voli napadati :-) pogotovo anonimno i coporativno.

bas me zanima koliko ce dobiti i on i ostali direktno ukljuceni u bijeg. narocito s obzirom na cinjenicu da je nedavno osudjen lik koji je bio organizator neke rally trke, sve zvanicno, lik stariji, decenije iskustva ... jer je neki trkac izletio i udario u gledaoce. valjda je dobio dvije godine.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#11728 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mali_milojica »

uglavnomja wrote:
mali_milojica wrote:

i nevezano za njega:

hajka na bilo koga na osnovu socijalnih medija, gdje svako ziv moze otvoriti lazni profil, gdje ljudi izmisljaju imena, gdje se laje i oblajava anonimno ... to je vec nesto protiv cega se treba boriti, odnosno ukljuciti zdrav razum i sacekati da cinjenice izadju na vidjelo.

bas me zanima koliko ce dobiti i on i ostali direktno ukljuceni u bijeg. narocito s obzirom na cinjenicu da je nedavno osudjen lik koji je bio organizator neke rally trke, sve zvanicno, lik stariji, decenije iskustva ... jer je neki trkac izletio i udario u gledaoce. valjda je dobio dvije godine.
Vec sam rekao,sestra nece dobiti dana.
Jarani ce najvjerovatnije dobiti do godine,moguce i uslov.
Sanjin,vjerovatno 15ak godina. Zalbe,drzi ne daj. Maximalno ce odlezati 7-8 godina.
A volio bih da se varam.
Logovan

#11729 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Logovan »

mali_milojica wrote:
Uvijek je izgovor "hakovan profil", ali baš uvijek. Šta god da se desi, šta god neko nešto napiše, izgovor je "hakovan profil". :roll:
zateznistub

#11730 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zateznistub »

mali_milojica wrote: Vec sam rekao,sestra nece dobiti dana.
Jarani ce najvjerovatnije dobiti do godine,moguce i uslov.
Sanjin,vjerovatno 15ak godina. Zalbe,drzi ne daj. Maximalno ce odlezati 7-8 godina.
A volio bih da se varam.
Ako smeće dobije toliko za smrt dva nedužna bića, onda ovo sudstvo i tužilaštvo ne valja pet para...
oldtajmer

#11731 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by oldtajmer »

http://www.avaz.ba/clanak/279478/pomaga ... i-na-filmu
hebo mater koji hairlija,a opet ce cim izadje napraviti neko sranje
Thorgerson

#11732 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Thorgerson »

Hendrix wrote:Bas nesto kontam kako se do sada nije pojavio neko ko ce braniti ovog hajvana...kad evo, dosao i taj dan.

Sarm milionera, brata moj, jaran, rodjak...sve se svodi na to da one nesretne studentice nisu vrijedne hodanja ulicama grada koji drze familije sa sarmom milionera, koje ce ucinit sve da zastite svoje i od najgorih zlocina koje ucine, jer jbg ipak su to kao neke vidjenije familije, jel. Sta su dva nebitna studentska zivota (a tome dodano da i nisu Sarajke) naspram unistenog zivota ovog mladog i perspektivnog milionerskog sarmera, daleko bi dogurao a sada mora da se pegla sa nekakvim sudjenjem kao da je kriminalac. A seka pomagala bratu svom, krv nije voda, za tebe do kraja svijeta brate jer ubio si dvije cure ali si brat a one su niko i nista, jos neke se usudjuju protestovat protiv nas, milionera i sarmera.

Poremeceno drustvo, ali ono bas poremeceno...Alisa Mutap po fejsu se sprda sa ubistvom bivseg momka, ova kravetina Seficka se sprda sa mrtvim djevojkama i brani ubicu...i onda dodje i ovaj lik Orinoco na forum i pocinje pricu o relativnosti zlocina, familiji i ostalim nebulozama. Svi traze fer ponasanje prema ubicama, a je li fer sto su djevojke poginule ni krive ni duzne?
A gdje i ko to brani ovoga idiota? Ako vec pises takve stvari, onda stavi citat?

Ja samo kazem da razumijem njegove roditelje, mislim jebe mi se za njih, samo kazem da mogu razumjeti da roditelji brane svog sina ma kakav on hajvan bio. Nigdje nisam napisao da su ti postupci pravilni, normalno da nije normalno podrzavati i voljeti ubicu, ali sam napisao da to razumijem na neki nacin. I da to nije razlog da se sad i ti ljudi sikaniraju. To su mu roditelji, nema tu nista cudno.

Evo moj komentar. Nadji ti meni ovdje gdje ja njega branim, pravdam njegovo nedjelo i sl. Pa nemoj trpati rijeci koje nisu napisane.
Thorgerson wrote:Pa jebiga druze, roditelji su mu i sestra mu je. Lik je kreten, to je jasno, ali isto tako meni uopste nije cudno da ga sestra i roditelji brane. To je njihova krv. I ti da si u gabuli nekoj sigurno ne bi volio da ostanes na cjedilu, bez ikoga.

Mislim, sta ja znam, kako bih se ponasao u toj situaciji, mozes ti pricati ovako, onako, ali to je tvoja krv, sta god da je uradio, pokusat ces naci trunku neke logike u svemu tome.

Generalno, ovdje je on usro stvar i ne vidim potrebu da se tu mijesa bilo ko osim njega. I sestre, eto kojoj se isto tako sudi za pomaganje. Ne vidim kakve veze imaju njegovi roditelji sa ovim? Kakvi god da su?
SIguran sam da ti, pa i ovaj sto pise da bi i njegove roditelje ogradio zicom, ocito nema djecu. Pa nije tek tako se lako odreci djeteta, ma kakav on izrod bio. Ne znam, mozda i jeste to lako uciniti, al ne bih volio doci u tu situaciju. Nikad.

Ja sam o tome govorio. Da je ovaj kreten ubica, i to nemilosrdni to jeste. I da se mene pita, ja bih ga fino postavio na Marijin Dvor na tramvajske sine i pustio tramvaj, malo naprijed-nazad da ga isfašira.
Thorgerson

#11733 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Thorgerson »

Hendrix wrote:Pa ovo je sve isti rezon kao i kad je Pablo Escobar na kraju svoje karijere lafo samo stitio svoju familiju, a i ta familija njega a to sto je zbog toga poginulo na stotine nevinih ljudi nije vazno, familija je na prvom mjestu i iznad svega.

Paralelni univerzum u kojem ovi likovi zive ili misle da zive, pa kad ih ovako nesto sastavi odjednom se iznenade da su dodirljivi.
Jest isti rezon. Al malo sutra.

Jesu li njegovi roditelji ikoga ubili? Sta pricas bolan?
Ko da mu se i stari ne kaje sto ga nije izdrkao u peskir.

Ja samo kazem da je glupost prozivati roditelje, jer podrzavaju sina. :-) I ne prozivati, nego pozivati da se i oni smaknu, ograde zicom i sl. A to ovdje procitah.

Nisam nikakav pacifista ili slicno. Samo kazem, glupo rezonovanje stvari.
Dr. Kuca

#11734 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Dr. Kuca »

Podrzavali bi i mene roditelji, vjerovatno, ali mi sigurno ne bi pomogli da pobjegnem nego bi me predali muriji, plus sto bi me stari namlatio a stara u medjuvremenu bi dobila mozdani. Prevelika je ovo hladnokrvnost u samobranjenju svog djeteta. Ne stidi mu se baba jer je on gori od njega i sestre mu. I ovog nisica treba zalit, ipak ima dijete valja ga odgajat,
Thorgerson

#11735 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Thorgerson »

Treba se pustiti mahalanja i koncetrisati na zlocinca. A to je Sefic.

A za roditelje, mislim da je sasvim dovoljna kazna sto imaju sina - nemilosrdnog ubicu.
Jer proci kroz crveno, zgaziti pjesake i pobjeci, i u filmovima se rijetko vidja.

Znaci traziti MAX kaznu. Za sad dobro ide, bjezao, nije pomogao, a evo ne priznaje ni krivicu. To je odlicno. Sve predispozicije za dugorocnu robiju.
Tomahawk11
Globalni moderator

#11736 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tomahawk11 »

Ima nesto sto se zove cast, a sto je ovim ljudima ocito strano.
Bolan, ima nesto sto se zove kodeks casti.
Nekad su se roditelji odricali kceri koja im ukalja obraz ili sina koji pojede govno.
Ne mogu i necu da ih razumijem. Ne mogu da razumijem da podrzavaju ubicu, iako im je sin.
Da se odmah razumijemo, ja nisam pozivao na ogradjivanje zicom. Jesam na ekskomunikaciju u smislu da ih treba zaobilaziti ko da su sugavi.
Ne poslovati s njima, ne komunicirati. Daleko im kuca.
Ako je to nacizam - onda jesam, nacista sam. Al sam sit kabadahija i siledzija koji prosipaju svoje i ponasaju se ko da su neka visa rasa. Pisaju po ostalima. E, pa mora se i tome stati nekako u kraj. Ako se ne stane, bojim se da obican covjek nece moci normalno ni kafe vise popiti. Jbg, uletjece neciji mezimac u bastu sa svojom masinom, nenamjerno, dakako.
Hendrix

#11737 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Hendrix »

Thorgerson wrote:
Hendrix wrote:Pa ovo je sve isti rezon kao i kad je Pablo Escobar na kraju svoje karijere lafo samo stitio svoju familiju, a i ta familija njega a to sto je zbog toga poginulo na stotine nevinih ljudi nije vazno, familija je na prvom mjestu i iznad svega.

Paralelni univerzum u kojem ovi likovi zive ili misle da zive, pa kad ih ovako nesto sastavi odjednom se iznenade da su dodirljivi.
Jest isti rezon. Al malo sutra.

Jesu li njegovi roditelji ikoga ubili? Sta pricas bolan?
Ko da mu se i stari ne kaje sto ga nije izdrkao u peskir.

Ja samo kazem da je glupost prozivati roditelje, jer podrzavaju sina. :-) I ne prozivati, nego pozivati da se i oni smaknu, ograde zicom i sl. A to ovdje procitah.

Nisam nikakav pacifista ili slicno. Samo kazem, glupo rezonovanje stvari.

Nisam na tebe mislio kada sam pisao prije, drugi lik Orinoco je bio povod mog pisanja tako da nemam pojma sto se ti nadje prozvan odjednom.

Nije ni Pablova zena nikoga ubila koliko se sjecam, ali je bila uz njega i pored svih zlocina koje je uradio...pa kako nije isti rezon.

A Seficu je familija ekspresno smislila i omogucila bijeg iz drzave, za razliku od njih moja familija nema ovako efikasan plan u slucaju da ja ubijem nekoga niti bi i jedan moj prijatelj mene vozio preko granice jer sam ubio dvije studentice autom. Halo ba, pa to nije normalno uopste, ovo su veoma mutni likovi pa ti vidi kako ces rezonovati. Pored svega i sestra mu pise odvratan tekst na svom ''hakovanom'' profilu gdje fino kaze kakvo je njihovo stanje svijesti i da se tu niko ne kaje niti ima razlog da se kaje jer im je prioritet njega izvuci od vece kazne. Najgore joj je palo sto su se neke tamo studentice drznule pricati protiv njih, sarmera...halo ba...
Last edited by Hendrix on 02/03/2017 15:17, edited 1 time in total.
Tomahawk11
Globalni moderator

#11738 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tomahawk11 »

Dr. Kuca wrote:Podrzavali bi i mene roditelji, vjerovatno, ali mi sigurno ne bi pomogli da pobjegnem nego bi me predali muriji, plus sto bi me stari namlatio a stara u medjuvremenu bi dobila mozdani. Prevelika je ovo hladnokrvnost u samobranjenju svog djeteta. Ne stidi mu se baba jer je on gori od njega i sestre mu. I ovog nisica treba zalit, ipak ima dijete valja ga odgajat,
To je to :thumbup:
Ima crta koja je kod mnogih pod debelom prasinom.
vješalica

#11739 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

sto mu se ne bi prozvali roditelji?
pa oni su mu svojim odgojem usadili ove bisere u ponasanju
direktno su krivi izmedju ostalog
ko da bi seon ponasao ovako da ima casne savjesne i obrazli roditelje
nego su obicna olos kojaje svojoj drkotini od mezimceta usadili novokomponovano zatucano-ogranicene norme vaspitanja koje danas u drustvu vladaju
primitivna posla
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#11740 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mali_milojica »

Sud kod nas pomaganje porodice u sakrivanju i pomaganju sinu ubici gleda kao nesto normalno i ne kaznjava se.
Kad je mali Denis ubijen,noz i ubicu je mama sakrila (ili je majka jednog od ucesnika) dok ih policija nije pohvatala. Na kraju majka nije lezala ni dana. Kao normalno je da porodica pomaze :-)
Isto ce biti sa Seficima.
Neko je spomenuo cast? Toga ima kod casnih ljudi,ovi su marva bez trunke saosjecanja.
vješalica

#11741 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

novokomponovana bagra od roditelja je navise kriva
tepaju deci i iskazuju im ljubav podizanjrm na pogresan nacin
doduse i ne mogu i podici kako treba jer su i sami od sebe olos
ti danasnjim roditeljima uputi krtiku na ponasanje djece
vidjeces kako ces proci ...moj bajo
bolje da se spalis na lomaci
trebali bi imati razmijevanja za taj otrov od roditelja koji proizvode razmazene bolesne generacije izbezumljenih maloumnika?
to su djeca koja ne znaju sta je djetinjstvo ni zdravo odrastanje
sakati ce biti cio zivot
jao_situacije

#11742 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by jao_situacije »

Muhamed Đakmić wrote:
mali_milojica wrote:
Inače hakeri se bave takvim stvarima.

Najretardiraniji izgovor.
putinovi hakeri
kgb ih uzeo na zub jer su milioneri
Muhamed Đakmić

#11743 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Muhamed Đakmić »

Pa ja ba, imaju šarm milionera, a Putinu se to ne sviđa :D
JThomas

#11744 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JThomas »

kako vas frajer istrola, nemilosrdno, pod jedno 21. nickom... :mrgreen:

i ja sam k'o mlađi grizao na njegove udice i odgovarao na njegove kvazipravne zaključke i razmišljanja... :mrgreen:
Muhamed Đakmić

#11745 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Muhamed Đakmić »

JThomas wrote:kako vas frajer istrola, nemilosrdno, pod jedno 21. nickom... :mrgreen:

i ja sam k'o mlađi grizao na njegove udice i odgovarao na njegove kvazipravne zaključke i razmišljanja... :mrgreen:
I meni je bio sumnjiv, ali me na kraju 'kupio' :D

A sad se sjetih da smo imali raspravu na još nekoj temi :D
O'zone
Globalni moderator

#11746 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

Svakog dana u svakom pogledu sve više napredujemo

https://www.klix.ba/vijesti/bih/campara ... /170302110
Logovan

#11747 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Logovan »

Ma ne seri Čampara. :lol:
MOSALJOZE

#11748 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by MOSALJOZE »

Manje,jer meni dodju hahari mašu nožem i ne prijavljuju mi se takvi slučajevi.Zašto?
Pa zato što ću sebi napraviti veći problem ako prijavim,nego da prešutim.Pičke kad dodju majmuni iz šumske da kradu auta redovno ih nema,i pitaju šta si vidio vidio kurčinu vašu ništa nisam vidio.
Divlji zapad po noći..
orinoco

#11750 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by orinoco »

uglavnomja wrote:

i nevezano za njega:

.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Post Reply