Irak
- walter kurtz
#11726 Re: ISIS zauzeo Mosul
revansizam na sindjaru kurdi jezidi pale arapske kuce
kiki samo prenosim nemoj me reci pesmergama 
- Kikibombona
#11727 Re: ISIS zauzeo Mosul
Gdje si to vidio?walter kurtz wrote:revansizam na sindjaru kurdi jezidi pale arapske kucekiki samo prenosim nemoj me reci pesmergama
Nemoj mi samo prenositi pro-ISIL vijesti...
Mada, ne bi me nista iznenadilo. To je malo podrucje, svi se poznaju. Jezidi su dokumentovali sve dokaze protiv onih koji su im nanijeli zlo. Cisto sumnjam da ce se ti ljudi vracati, jer ih ceka dogogodisnji zatvor a mozda i smrtna kazna. Inace, osudjujem svaki oblik nasilja. Torture nad civilima sigurno nece biti.
Otkrivena nova masovna grobnica... bice toga jos dosta... nazalost...
New mass grave containing 50 Yezidi men discovered in Shingal
http://rudaw.net/NewsDetails.aspx?pageid=171904
- walter kurtz
#11728 Re: ISIS zauzeo Mosul
Quentin Sommerville @sommervillebbc 2h2 hours ago
Houses marked "Sunni" set alight in Singar

Houses marked "Sunni" set alight in Singar

- walter kurtz
#11729 Re: ISIS zauzeo Mosul
btw hashd i pesmerge se tuku u tuz khormatu
nabaci info kiki 
- Kikibombona
#11730 Re: ISIS zauzeo Mosul
Ah, nisam znao da je na Shingalu...
Dakle, istina je. Nisam previse iznenadjen. Tesko da ce se suni Arapi uopste vracati u grad nakon svega... Arapska plemena su podrzala ISIL, dosta Arapa sa Singala je direktno umijesano u genocid. To je mala sredina, svi se odlicno poznaju. Jezidi su dokumentovali sve. Ima stranica na kojoj su postavljali imena porodica sa slikama itd. Da se razumijemo, protiv sam paljevine i bilo cega slicnog. Ko je pocinio zlocin treba odgovarati. Arapi se trebaju vratiti na svoje, cak i ako su podrzavali ISIL, pod uslovom da nisu pocinili nikakav zlocin. Medjutim...
Inace, evo njegov profil na kojem prenosi desavanja na Singalu
https://twitter.com/sommervillebbc
Dakle, istina je. Nisam previse iznenadjen. Tesko da ce se suni Arapi uopste vracati u grad nakon svega... Arapska plemena su podrzala ISIL, dosta Arapa sa Singala je direktno umijesano u genocid. To je mala sredina, svi se odlicno poznaju. Jezidi su dokumentovali sve. Ima stranica na kojoj su postavljali imena porodica sa slikama itd. Da se razumijemo, protiv sam paljevine i bilo cega slicnog. Ko je pocinio zlocin treba odgovarati. Arapi se trebaju vratiti na svoje, cak i ako su podrzavali ISIL, pod uslovom da nisu pocinili nikakav zlocin. Medjutim...
- fosna2014
#11731 Re: ISIS zauzeo Mosul
Sunijske kuce gore u Sinjaru:

- Man of steel
#11732 Re: ISIS zauzeo Mosul
Izgleda da neće biti mjesta za Arape u kurdskoj državi čije granice crta ISIL.Kikibombona wrote:Ah, nisam znao da je na Shingalu...
-
Avetinho
#11733 Re: ISIS zauzeo Mosul
Sve ce to, po ovdasnjim analkiticarima, Ass-sadista od sale ujediniti.
- Arteta
#11734 Re: ISIS zauzeo Mosul
Sami su krivi.Man of steel wrote:Izgleda da neće biti mjesta za Arape u kurdskoj državi čije granice crta ISIL.Kikibombona wrote:Ah, nisam znao da je na Shingalu...
- Maystor
#11735 Re: ISIS zauzeo Mosul
To je kao da si ga pitao ko je bio jači kad su se potukli Robijaši i Horde zla. Dobićeš pravo objektivan odgovorwalter kurtz wrote:btw hashd i pesmerge se tuku u tuz khormatunabaci info kiki
-
budza
#11736 Re: ISIS zauzeo Mosul
pesmerge/pkk/ypg su dobri ljudi i oni nikada nebi posegli za zlocinom i revansizmom. tesko im se breme tovari. ;D
-
RepublikanskaGarda
#11737 Re: ISIS zauzeo Mosul
Gore siitske dzamije u tuz khormatuwalter kurtz wrote:btw hashd i pesmerge se tuku u tuz khormatunabaci info kiki
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#11738 Re: ISIS zauzeo Mosul
jel to kurdi paleRepublikanskaGarda wrote:Gore siitske dzamije u tuz khormatuwalter kurtz wrote:btw hashd i pesmerge se tuku u tuz khormatunabaci info kiki
novi momenat u tragediji
- arzuhal
#11739 Re: ISIS zauzeo Mosul
sad kad ulete jezidi pa sve popale...japin_mutapi wrote:jel to kurdi paleRepublikanskaGarda wrote:Gore siitske dzamije u tuz khormatuwalter kurtz wrote:btw hashd i pesmerge se tuku u tuz khormatunabaci info kiki
novi momenat u tragediji
- walter kurtz
#11740 Re: ISIS zauzeo Mosul
Selektore de nas malo bolje poslozi za uzvratjapin_mutapi wrote:jel to kurdi paleRepublikanskaGarda wrote:Gore siitske dzamije u tuz khormatuwalter kurtz wrote:btw hashd i pesmerge se tuku u tuz khormatunabaci info kiki
novi momenat u tragediji
- insomnia78
#11741 Re: ISIS zauzeo Mosul
Oj, dje Kiki
TuČu ih šije sve u glavu
TuČu ih šije sve u glavu
@dijraberi: Hashd Militia attack Kurds in T.Xurmatu
@IraqLiveUpdate takes pics from Kurdish TV& distorts https://t.co/BouQOeNsHg https://t.co/jGTsyKmJLe
-
RepublikanskaGarda
#11742 Re: ISIS zauzeo Mosul
Nakon Kurdskog divljanja u TuzKhormatu spaljeno je 150 kuća i dvije džamije, 9 ubijenih i 17 nestalih

Grad je trenutno pod kontrolom šiitskih milicija

Ako netko može pojasniti zašto i zbog čega se ovo desilo, nije mi baš jasno

Grad je trenutno pod kontrolom šiitskih milicija

Ako netko može pojasniti zašto i zbog čega se ovo desilo, nije mi baš jasno
-
The 51st State
#11743 Re: ISIS zauzeo Mosul
Pa to su svjetionici progresa, cista podmetacina.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#11744 Re: ISIS zauzeo Mosul
sad sam cuo na tv
pale kuce sunita koji su ih pokazivali isisu
a i kuce su vec oznacene
pale kuce sunita koji su ih pokazivali isisu
a i kuce su vec oznacene
- Kikibombona
#11745 Re: ISIS zauzeo Mosul
Jeste ako pratis lazljive arapsko-turkmenske izvore.RepublikanskaGarda wrote: Grad je trenutno pod kontrolom šiitskih milicija
Kurdski kvartovi u gradu su u potpunosti pod kurdskom kontrolom... Gradjani su se samoorganizovali... Pozvali su Pesmerge da hitno dodju u grad.

U grad je danas stigla Dija, kurdska antiteroristicka jedinica

Do sukoba je doslo tako sto su zakuhali lokalni Turkmeni i Kurdi. Optuzuju jedni druge... ko ce znati ko je kriv... Kurdi su optuzili Hashd da su palili i unistavali njihovu imovinu. Onda su i oni popalili turkmensku imovinu. Ko je prvi poceo, bog sam zna.
-
emillio estevez
- Location: http://www.klix.ba/vijesti/bih/rasema-h ... /120430110
#11746 Re: ISIS zauzeo Mosul
Nista cudno i prije 20 godina kod nas je bilo slicno.Kikibombona wrote:Jeste ako pratis lazljive arapsko-turkmenske izvore.RepublikanskaGarda wrote: Grad je trenutno pod kontrolom šiitskih milicija![]()
Kurdski kvartovi u gradu su u potpunosti pod kurdskom kontrolom... Gradjani su se samoorganizovali... Pozvali su Pesmerge da hitno dodju u grad.
U grad je danas stigla Dija, kurdska antiteroristicka jedinica
Do sukoba je doslo tako sto su zakuhali lokalni Turkmeni i Kurdi. Optuzuju jedni druge... ko ce znati ko je kriv... Kurdi su optuzili Hashd da su palili i unistavali njihovu imovinu. Onda su i oni popalili turkmensku imovinu. Ko je prvi poceo, bog sam zna.
- insomnia78
#11747 Re: ISIS zauzeo Mosul
Mislis, zakuhali Kurdi i Turkmeni?
- Kikibombona
#11748 Re: ISIS zauzeo Mosul
Naravno da ce biti.Man of steel wrote: Izgleda da neće biti mjesta za Arape u kurdskoj državi čije granice crta ISIL.
Trenutno je u Kurdistanu utociste pronaslo 1.5 miliona Arapa. Kurdi su od Arapa dozivjeli strasan genocid od strane Arapa pod vodstvom Sadama Huseina... dozivjeli su i sada pod vodstvom Bagdadija... pa su opet Arapima ponudili krov nad glavom i hranu. Arapi su potpuno sigurni u tim kampovima.
Jezidi su danas zapalili nekoliko arapskih kuca na Singalu. Isti ti jezidi su dozivjeli genocid prije manje od godinu dana i koji jos uvijek nije zavrsen... Jos uvijek se u ISIL zarobljenistvu nalazi na hiljade jezida. Arapi sa Singala su pristupili ISILu. Jezidi tvrde da su gotovo sve porodice, njih 10 od 9 pristupile ISILu i aktivno ucestvovale u genocidu. Ponavljam, protiv sam paljevine i progona. Treba suditi samo onima koji su direktno ucestvovali u genocidu. Nadam se da ce se ipak nesto rijesiti i da ce se Arapi vratiti na Singal.
Evo sta prenosi jedan novinar iz Rojave

Samo danas su otkrivene tri masovne grobnice

- Kikibombona
#11749 Re: ISIS zauzeo Mosul
Pa to sam i rekao!insomnia78 wrote:Mislis, zakuhali Kurdi i Turkmeni?
Jedni druge optuzuju... ko je kriv, bog sam zna...
- insomnia78
#11750 Re: ISIS zauzeo Mosul
Ma ne kazem tebi kiki, znam cito sam danas maloKikibombona wrote:Pa to sam i rekao!insomnia78 wrote:Mislis, zakuhali Kurdi i Turkmeni?
Jedni druge optuzuju... ko je kriv, bog sam zna...
Kurdi kazu da ovi drze djelove grada
Ja govorim ovom sto kaze da je i kod nas bili slicno