Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
sluga_okupatora wrote:Kako se osjeti po postovima rusofila ona nemoc i ocaj, cinjenica da je majka Rusija daleko, predaleko da ih uzme pod svoje okrilje.
Ne radi se ovdje o dokazivanju, da je Rusija u pravu a ameri i EU nisu - nego o laganju samog sebe jer i sami znaju da ruje ne mogu do njih, da im pomognu da se ujedine - da zajedno Drinu popiju i spoje nejac jednom za svagda.
Svrsavanje na virtualnog saveznika jer znaju da sami ne mogu napraviti novu SAO, nije da nisu probali.
Vlazni snovi o jakom savezniku koji bi im pomogao u borbi protiv USA, EU, Vatikana, drogiranih dZihatlija i koga sve ne - znaju i oni da su to samo snovi, zato i svrsavaju na aneksiju Krima i amaterske referendume, opravdavaju ih nebulozama kao sto su vekovno pravo, poklanjanje teritorija i debilnim izjavama kako su u Ukrajini ustvari sve rusi samo to jos ne znaju.
Na sranje u Ukrajini se gleda kao na moralnu satisfakciju za Oluju, gubitak Kosova i vaspitno-disciplinske mjere od strane NATO alijanse u vidu operacije "milosrdni andjeo".
Kao carsijska dromfulja koja se karindZa sa lokalnim siledzijama i koja je spremna i u uho da ga primi samo da je raja vidi sa tim istim siledzijama, da bi i ona, makar na trenutak, izgledala zajebano mada je ustvari samo to - carsijska dromfulja bez ikakve snage i uticaja.
Prava seljačka priča koju si izasr'o barem 10000000 puta. Podržavam Rusiju, nisam Srbin. Boli me racQ i za oluju i za milosrdne anđele i za Vatikan i EU i Kosovo. Tvoj mozak to nažalost ne može shvatiti, pa se konstantno vraćaš na istu spiku.
Znaci standard, svi koji ne furaju Rusiju u srcu su seljaci, glupani, debili i sl.
Zanimljivo kako se svi pravdaju da nisu srbi
Evo ja cu reci da ja jesam - s majcine strane su svi iz Srbije, oni pravi srbi.
Challenger__ wrote:- Na temi Iran i Sirija su nas nekoliko, a prije svega mene, etiketirali da radim za Iranski kulturni centar, jer su moja promišljanja (protiv intervencionizma, protiv sankcija Iranu, podrška detantu) bila navodno pristrasno proiranska.
Besmislica.
- Krim. Ne možemo dešavanja gledati izolovano od uzroka, od konteksta. Kontekst je gaženje međunarodnog prava i poretka u američkom rušenju vlade u Kijevu. To je, de facto, objava rata. A u ratu vladaju neka druga pravila. Sad ti od mene očekuješ osudu posljedice, a ne osuđujući uzrok, ne navodeći kontekst. A to analitički um sebi ne može dozvoliti.
To je za žutu štampu i za niži IQ, oprosti.
Samo nemoj opet na vrijeđanje ili niske udarce...iskreno, mislim da nam to ne treba..unatoč različitim mišljenjima.
Tko ti brani da osudiš prvo kako ti kažeš uzrok ili uzročnika, ja ti to sigurno nisam zabranio. Na kraju krajeva, to i činiš već mjesecima u cijeloj ovoj temi, kako bi ti rekao, kao mainstream ruski papagaj.
Dakle, ajde više budi kompletan u upisima, ako već spominješ američku stranu, njen utjecaj, njene pogreške...koji su krimeni Rusije? Imaš li snage otvoreno priznati da, je, ako je odgovor Rusije na poteze zapada aneksija Krima, da se radi TAKOĐER o nelegalnom aktu kojim se krši međunarodno pravo????
Ako imaš za to snage skidam kapu i povlačim svaku ružnu riječ protiv tebe!
Imas li ti snage otvoreno priznati sta je uzrok sukoba u Ukrajini?
- Ukrajinska parlamentarna komisija je utvrdila da pripadnici "Berkuta" NISU PUCALI NA DEMONSTRANTE.
"Pripadnici specijalne policije nisu pucali na prosvjednike tijekom tragičnih događaja u Kijevu prošle veljače. Ukrajinsko parlamentarno istražno povjerenstvo je u preliminarnoj istrazi do tog zaključka došlo nakon balističkog vještačenja metaka koje su koristili snajperisti"...Čelnik povjerenstva Gennady Moskal vjeruje da su se pripadnici raznih prosvjednih skupina "oteli kontroli i da su oni mogli pucati na demonstrante" i napomenuo "kako je prvi hitac ispaljen na jednog policajca".
- Ovo je bilo jasno od prvoga dana. Gledali smo policiju koja mjesecima trpi udarce, slušali smo razgovor između one britanske ždrohe Ešton i estonskog premijera u kome tvrdi da raspložae sa informacijama da "treća strana" puca po policiji i demonstrantima", a sada imamo i izvještaj komisije ukrajinskog parlamenta. Ždroha (Eštono) je obećala evropsku komisiju i naravno slagala, jer istina nije u interesu njoj i njenom političkom krugu.
Zastupnik nizozemske Socijalističke Partije Harry van Bommel:
"Moramo se vratiti šest godina unatrag. Na Summitu NATO pakta 2008. u Bukuršetu napravljena je povijesna pogreška. Tamo je odlučeno kako će Ukrajina i Gruzija jednog dana postati NATO članice. Moje uvjerenje je danas isto kao što je bilo i tada - da se radi o ogromnoj pogrešci. Moramo napraviti korak unatrag i odustati od te odluke, ukinuti je.Tada je Europska Unija počela uvlačiti Ukrajinu u svoju sferu utjecaja, to također nije bio mudar potez. Posve je logično da je došlo do reakcije na istoku Ukrajine. Mora se odustati od tih poteza - moramo učiniti da se Ukrajina može razvijati izvan EU-a, bez uplitanja EU-a u domaću politiku Ukrajine, isto vrijedi i za NATO.
Što se tiče Rusije, mislim da nije u interesu Moskve da prizna nezavisnost ovih novih malih republika (Donjeck i Lugansk). U interesu Rusije bi bilo da ima stabilnog susjeda i partnera te da se odnosi s EU-om i ostatkom svijeta obnove. Smatram da bi bio mudar potez Rusije da traži diplomatsko rješenje za ovu situaciju".
Kikibombona wrote:
Imas li ti snage otvoreno priznati sta je uzrok sukoba u Ukrajini?
Sto bi rekao nas narod, 'ko je prvi poceo'?
"Vasem" narodu treba prvo objasnit (ako je ikako moguce) da nije kriza izmedju Rusije i Ukrajine i medjugranicni spor vec citaj naziv teme: "Kriza u Ukrajini"...sta je ko prvi poceo...znaci kad je uvjek neka svadja ili revolucija u nekoj drzavi, drzave koje se granice sa njom imaju pravo da ocapare dio sa njihovom manjinom. Znaci, RUSI prvi poceli i jos ORU mjesanjem u unutrasnje stvari druge drzave.
Kaligula I wrote:Zastupnik nizozemske Socijalističke Partije Harry van Bommel:
"Moramo se vratiti šest godina unatrag. Na Summitu NATO pakta 2008. u Bukuršetu napravljena je povijesna pogreška. Tamo je odlučeno kako će Ukrajina i Gruzija jednog dana postati NATO članice. Moje uvjerenje je danas isto kao što je bilo i tada - da se radi o ogromnoj pogrešci. Moramo napraviti korak unatrag i odustati od te odluke, ukinuti je.Tada je Europska Unija počela uvlačiti Ukrajinu u svoju sferu utjecaja, to također nije bio mudar potez. Posve je logično da je došlo do reakcije na istoku Ukrajine. Mora se odustati od tih poteza - moramo učiniti da se Ukrajina može razvijati izvan EU-a, bez uplitanja EU-a u domaću politiku Ukrajine, isto vrijedi i za NATO.
Što se tiče Rusije, mislim da nije u interesu Moskve da prizna nezavisnost ovih novih malih republika (Donjeck i Lugansk). U interesu Rusije bi bilo da ima stabilnog susjeda i partnera te da se odnosi s EU-om i ostatkom svijeta obnove. Smatram da bi bio mudar potez Rusije da traži diplomatsko rješenje za ovu situaciju".
Cudo je to, svako od smecara do poslanika i predsjednika EU su za Rusku opciju vidjenja stavri u Ukrajini...a zvanicna politika tih drzava opet suprotno.
... i pticama na grani postaje jasno što je uzrok ukrajinske kalvarije, samo ne rusofobima...ali, dobro, oni su ionako posebna priča...jebe ih emocija...
Kaligula I wrote:Zastupnik nizozemske Socijalističke Partije Harry van Bommel:
Cudo je to, svako od smecara do poslanika i predsjednika EU su za Rusku opciju vidjenja stavri u Ukrajini...a zvanicna politika tih drzava opet suprotno.
...eee, diktatura financijske oligarhije nije šala...diktatura k'o diktatura...
Psihopate su htjele sirijski scenario. Psihopate su popušile. Sada traže "izlaznu strategiju".
...meni se čini da su to Ameri uradili više stihijski nego planski...a ako su i imali neku ulaznu strategiju, onda je ona u stilu one narodne 'jadna majko, jadnih svatova'...nikakva...kakva je bila ulazna, onakva će biti i izlazna...navrat nanos...ili naberi ga Hari...fašisti su pripremili odstupnicu, a zna se i gdje...
- Ukrajinska parlamentarna komisija je utvrdila da pripadnici "Berkuta" NISU PUCALI NA DEMONSTRANTE.
"Pripadnici specijalne policije nisu pucali na prosvjednike tijekom tragičnih događaja u Kijevu prošle veljače. Ukrajinsko parlamentarno istražno povjerenstvo je u preliminarnoj istrazi do tog zaključka došlo nakon balističkog vještačenja metaka koje su koristili snajperisti"...Čelnik povjerenstva Gennady Moskal vjeruje da su se pripadnici raznih prosvjednih skupina "oteli kontroli i da su oni mogli pucati na demonstrante" i napomenuo "kako je prvi hitac ispaljen na jednog policajca".
- Ovo je bilo jasno od prvoga dana. Gledali smo policiju koja mjesecima trpi udarce, slušali smo razgovor između one britanske ždrohe Ešton i estonskog premijera u kome tvrdi da raspložae sa informacijama da "treća strana" puca po policiji i demonstrantima", a sada imamo i izvještaj komisije ukrajinskog parlamenta. Ždroha (Eštono) je obećala evropsku komisiju i naravno slagala, jer istina nije u interesu njoj i njenom političkom krugu.
Autor teksta je prof. Michel Chossudovsky, Kanađanin, site je kanadski, a većina autora Amerikanci. Lažeš ti. U stvari ne lažeš. Ti samo nemaš pojma. Ni o čemu.
Challenger__ wrote:Autor teksta je prof. Michel Chossudovsky, Kanađanin, site je kanadski, a većina autora Amerikanci. Lažeš ti. U stvari ne lažeš. Ti samo nemaš pojma. Ni o čemu.
Sta kazes, autor Kanadjanin? Maloprije si napisao da su "i Ameri shvatili sta se desava", a sad odjednoim Kanadjanin.
Ne cudi me, doduse, ova jeftina propaganda, od nekoga ko misli da je advance "izvor informacija".
Pa dobro,mislio je na sjevernoamerikance
A dobar je Cheli,skupe se dva tri Amera,izjave nesto a Cheli odmah to prokomentarise 'Ameri tako misle',kao da ta dvojica-trojica predstavljaju svih 300 miliona Amerikanaca.Isto sto onu 'njemacku' anketu spominje stalno kao primjer njemackog stava
Co0l wrote:Pa dobro,mislio je na sjevernoamerikance
A dobar je Cheli,skupe se dva tri Amera,izjave nesto a Cheli odmah to prokomentarise 'Ameri tako misle',kao da ta dvojica-trojica predstavljaju svih 300 miliona Amerikanaca.Isto sto onu 'njemacku' anketu spominje stalno kao primjer njemackog stava
Mogao je i Madura citirat, i on je iz Amerike. Ajoj, nemoj Madura pominjat, i on je u govnima. Vehabije napale.
...sjajna vijest ukoliko je istinita...Njemci privolili kijevsku huntu da obustavi napade na istočne oblasti...jeste da fašistima nije vjerovati, ali Švabe ulijevaju povjerenje...
Challenger__ wrote:Jesam li postavio ciljeve SAD u Ukrajini iz američkog ugla? Jesam. Šta je bio PRVI CILJ SAD? Preuzimanje Krima i progon ruske flotile i kompanija. Šta je uradila RF? Pretekla ih. Spriječila. Prevenirala. Na terenu Ukrajine se sudaraju dvije elite, angloamerička i ruska, preciznije rusijska (nadruska). Obje su opasne i trebaš biti ili naivan ili lud da misliš da će neka od njih dozvoliti kapitalni zajeb. Ovdje mogu početi sjevati atomske, a ne padati poluotoci. Šta je sa tobom, čovječe dragi... Kakav crni Krim.
Počeo si sebe ozbiljno da shvataš
a publiku na patetiku da hvataš
čini mi se, burazeru
da si zreo za penziju
sluga_okupatora wrote:Kako se osjeti po postovima rusofila ona nemoc i ocaj, cinjenica da je majka Rusija daleko, predaleko da ih uzme pod svoje okrilje.
Ne radi se ovdje o dokazivanju, da je Rusija u pravu a ameri i EU nisu - nego o laganju samog sebe jer i sami znaju da ruje ne mogu do njih, da im pomognu da se ujedine - da zajedno Drinu popiju i spoje nejac jednom za svagda.
Svrsavanje na virtualnog saveznika jer znaju da sami ne mogu napraviti novu SAO, nije da nisu probali.
Vlazni snovi o jakom savezniku koji bi im pomogao u borbi protiv USA, EU, Vatikana, drogiranih dZihatlija i koga sve ne - znaju i oni da su to samo snovi, zato i svrsavaju na aneksiju Krima i amaterske referendume, opravdavaju ih nebulozama kao sto su vekovno pravo, poklanjanje teritorija i debilnim izjavama kako su u Ukrajini ustvari sve rusi samo to jos ne znaju.
Na sranje u Ukrajini se gleda kao na moralnu satisfakciju za Oluju, gubitak Kosova i vaspitno-disciplinske mjere od strane NATO alijanse u vidu operacije "milosrdni andjeo".
Kao carsijska dromfulja koja se karindZa sa lokalnim siledzijama i koja je spremna i u uho da ga primi samo da je raja vidi sa tim istim siledzijama, da bi i ona, makar na trenutak, izgledala zajebano mada je ustvari samo to - carsijska dromfulja bez ikakve snage i uticaja.
Prava seljačka priča koju si izasr'o barem 10000000 puta. Podržavam Rusiju, nisam Srbin. Boli me racQ i za oluju i za milosrdne anđele i za Vatikan i EU i Kosovo. Tvoj mozak to nažalost ne može shvatiti, pa se konstantno vraćaš na istu spiku.
Znaci standard, svi koji ne furaju Rusiju u srcu su seljaci, glupani, debili i sl.
Zanimljivo kako se svi pravdaju da nisu srbi
Evo ja cu reci da ja jesam - s majcine strane su svi iz Srbije, oni pravi srbi.
U tvom slučaju, da.
Jbt konstantno prosipaš neke fazone koji impliciraju na to da su podržavaoci Rusije Srbi, pa zamisli da neko tebi stalno priča da si glupan, seljak i debil...
Renta wrote:
Ako ćemo tako, imaš li ovo smjelosti napisati i za BiH...ili ćemo dvostrukim mjerilima?
No, regije ne mogu imati pravo na samoopredjeljenje već narodi koji nemaju svoju nacionalnu državu tipa Kurdi, Čečeni...ima ih puno u Ruskoj federaciji.
Ja sam da se međunarodno priznate granice ne mijenjaju (osim u gornjem slučaju naroda bez države) a o svemu drugom se da razgovarati.
I onda se Hrvati u BiH na sljedećem popisu izjasne kao "žljpatonci" a Srbi kao "abvgdonci" (ili bilo koje drugo izmišljeno ime) i pošto Žljpatonci i Abvgdonci nemaju svoju nacionalnu državu dobiju pravo na odcjepljenje