DF ima najveći postotak glasova među ispitanicima, tako je imao i SDP pred prošle izbore, došao ne došao na rub propasti, to je činjenica.oakville wrote:Bogati po čemu DF vodi a o Radončiću da ne govorim? Koga god je NDI podržavao za 2 godine je došao na rub propasti.Marko Zarko wrote:Istrazivanje NDI je koliko ja znam radjeno prije isticanja kandidatura. evo složismo se svi na kraju dana da DF vodi, pa šta ako vodi...
Demokratska fronta Željko Komšić
-
Marko Zarko
#11726 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
-
oakville
#11727 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Marko Zarko wrote:DF ima najveći postotak glasova među ispitanicima, tako je imao i SDP pred prošle izbore, došao ne došao na rub propasti, to je činjenica.oakville wrote:Bogati po čemu DF vodi a o Radončiću da ne govorim? Koga god je NDI podržavao za 2 godine je došao na rub propasti.Marko Zarko wrote:Istrazivanje NDI je koliko ja znam radjeno prije isticanja kandidatura. evo složismo se svi na kraju dana da DF vodi, pa šta ako vodi...
To kaže NDI po svom ispitivanju koje je relevantno koliko i prijedlozi ICG.
Izvini ali sve su tzv. medjunarodne NGO u Bosni skroz izgubile na kredibilitetu, što je žalosno jer su ih porazile brat bratu seljačke političke stranke na čiste seoske vašarske fore. Ukratko, izvarali ih šibicari.
-
oakville
#11728 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
U konkurenciji dvojice boldiranih, mirne savjesti kao bošnjak glasam za člana predsjedništva iz reda HSPa ili SDS. S njima bar znam na čemu sam.crvenebrigade wrote:Definitivno bi trebalo pricekati istrazivanje NDI-a. Ali prvi podaci govore da DF-Zeljko Komsic ima blagu prednost u odnosu na konkurenciju (SDA, SDP i SBB-Fahrudin Radoncic).Marko Zarko wrote:Uzorak od 600 je kredibilan, a agencija nije neka lijeva. Nisam ljubitelj Dfa ali ipak se čini da narod kaže birajmo nešto drugo i to poštujem. SDP je izgubio od Komšića i to je najizvjesnije.crvenebrigade wrote:
Ne bi se nesto puno hvalio anketom izvorno objavljenom na portalu kojeg uredjuje Nedzad Latic.
Ono sto je indikativno da Bakir Hadziomerovic po toj anketi ima dvostruko vise glasova od SDP-a, a svi ostali kandidati manje-vise prate rezultate stranaka.
Ova anketa je po meni (ako je vjerodostojna, a mali je uzorak od 600 ispitanika) najpovoljnija u ovom trenutku za Suljagica i Hadziomerovica.
A kada su u pitanju izbori za Predsjednistvo BiH, pocetni rezultati istrazivanja bas i ne idu u korist Emira Suljagica.
Po prvim dobijenim rezultatima, Emir Suljagic je tek na trecem mjestu, iza Bakira Izetbegovica i Bakira Hadziomerovica.
Ali, zivi bili pa vidjeli.
- Corto Maltese
#11729 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ovo već prelazi u očaj:
http://www.thebosniatimes.com/ekskluziv ... 3-gradana/... obzirom da smo neformalnim kanalima saznali rezultate anketa koje su u proteklom periodu obavile neke relevantne međunarodne organizacije, a koje još nisu dostupne javnosti...
-
oakville
#11730 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Čuli su da žene po brijačnici pričaju na engleskom preko facebooka da je DF i radončić najačiCorto Maltese wrote:Ovo već prelazi u očaj:http://www.thebosniatimes.com/ekskluziv ... 3-gradana/... obzirom da smo neformalnim kanalima saznali rezultate anketa koje su u proteklom periodu obavile neke relevantne međunarodne organizacije, a koje još nisu dostupne javnosti...
-
kakonako
#11731 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ako je Komsic Zlatkov lutak,onda Corto,jelde,treba glasati za majstora...Djeca ti se smiju,moj Reufe.Mada visokim intelektualizmom pokusavas impresionirati forumase.Mi smo takve,nekad u malim gradovima ala Rogatica,Visegrad,Cajnice znali masovno zajebavati dok ne bi,samoincijativno,odjebali u skokovima.Cinizam koji sijes okolo je vec odavno sahranio socijademokratiju Zlatka i Zlatkica.Popusti,to ti je savjet,ako vec ne radis u koris vlastite stete,a to je,vec,odlika ublehasa i samozvanih,mahalskih,sveznajucih intelektualaca.Corto Maltese wrote:Ne treba mi ni njegovo priznanje ni osjećaj, da bih stvorio sud o njegovim intelektualnim nemogućnostima.joint union wrote:Samo da naglasim da postoji razlika izmedju "osjecam se kao" i "priznajem da sam", i to ne mala.Corto Maltese wrote:
Ne znam koliko si ti lav.
Ali koliki je Komšić idiot... to već postaje glavna tačka uporišta DF kampanje.
Već odavno je jasno da je Komšić lutak iz Zlatkove radionice, koji je, u jednom trenutku, nasjeo na sopstvenu propagandu, i otkinuo se sa konca. I sada je u slobodnom padu.
Smatram jako tužnim to što još uvijek postoji gomila poštenog svijeta koja je nasjela na tu, sada već dvostruku, ublehu.
Njegova izjava jednu, u osnovi tragičnu situaciju, čini tragikomičnom.
I to je ono čemu se smijem.
Last edited by kakonako on 01/08/2014 23:16, edited 1 time in total.
-
oakville
#11732 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kakva lutka, čovjek nije mogao da prihvati da su baš svi u ovom društvu dio istog tala. Ne pretjeruj i ne bacaj sve u isti koš .Corto Maltese wrote:Ne treba mi ni njegovo priznanje ni osjećaj, da bih stvorio sud o njegovim intelektualnim nemogućnostima.joint union wrote:Samo da naglasim da postoji razlika izmedju "osjecam se kao" i "priznajem da sam", i to ne mala.Corto Maltese wrote:
Ne znam koliko si ti lav.
Ali koliki je Komšić idiot... to već postaje glavna tačka uporišta DF kampanje.
Već odavno je jasno da je Komšić lutak iz Zlatkove radionice, koji je, u jednom trenutku, nasjeo na sopstvenu propagandu, i otkinuo se sa konca. I sada je u slobodnom padu.
Smatram jako tužnim to što još uvijek postoji gomila poštenog svijeta koja je nasjela na tu, sada već dvostruku, ublehu.
Njegova izjava jednu, u osnovi tragičnu situaciju, čini tragikomičnom.
I to je ono čemu se smijem.
-
Marko Zarko
#11733 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
šta prelazi u očaj, da trendovi pokazuju da bi df mogao pobijediti...čiji očaj, sda i sdp očaj...neka očajavaju i zaslužili suCorto Maltese wrote:Ovo već prelazi u očaj:http://www.thebosniatimes.com/ekskluziv ... 3-gradana/... obzirom da smo neformalnim kanalima saznali rezultate anketa koje su u proteklom periodu obavile neke relevantne međunarodne organizacije, a koje još nisu dostupne javnosti...
-
oakville
#11734 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Jesi pročitao tekst gore, zvuči kao "čuo sam od jednog čovjeka kojeg ne znate da je jedan ugledan stranac čije ime ne znate rekao da sam ja super čovjek...."Marko Zarko wrote:šta prelazi u očaj, da trendovi pokazuju da bi df mogao pobijediti...čiji očaj, sda i sdp očaj...neka očajavaju i zaslužili suCorto Maltese wrote:Ovo već prelazi u očaj:http://www.thebosniatimes.com/ekskluziv ... 3-gradana/... obzirom da smo neformalnim kanalima saznali rezultate anketa koje su u proteklom periodu obavile neke relevantne međunarodne organizacije, a koje još nisu dostupne javnosti...
- Corto Maltese
#11735 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Čuj, kada neformalni kanali... nekih organizacija... koji nisu dostupni javnosti... to pokazuju, ko sam ja da im protuvrječim?Marko Zarko wrote:šta prelazi u očaj, da trendovi pokazuju da bi df mogao pobijediti...čiji očaj, sda i sdp očaj...neka očajavaju i zaslužili suCorto Maltese wrote:Ovo već prelazi u očaj:http://www.thebosniatimes.com/ekskluziv ... 3-gradana/... obzirom da smo neformalnim kanalima saznali rezultate anketa koje su u proteklom periodu obavile neke relevantne međunarodne organizacije, a koje još nisu dostupne javnosti...
Snaga nekih, neformalnih, nedostupnih dokaza je nenadjebiva.
Tesla bi se pred ovim povukao, a kamo li ja, poluanonimni forumaš
-
oakville
#11736 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Čuj, kada neformalni kanali... nekih organizacija... koji nisu dostupni javnosti... to pokazuju, ko sam ja da im protuvrječim?Corto Maltese wrote:šta prelazi u očaj, da trendovi pokazuju da bi df mogao pobijediti...čiji očaj, sda i sdp očaj...neka očajavaju i zaslužili suMarko Zarko wrote: http://www.thebosniatimes.com/ekskluziv ... 3-gradana/
Snaga nekih, neformalnih, nedostupnih dokaza je nenadjebiva.
Tesla bi se pred ovim povukao, a kamo li ja, poluanonimni forumaš[/quote]
Imaju ljudi sigurne neformalne anonimne izvore informacija koje niko ne može provjeriti osim njih
-
Marko Zarko
#11737 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
A da li je neko pročitao članak koji se odnosi na konkretno istraživanje Valicona, a ne na ovaj dio kojim se kaže da su rezultati nekih drugih istraživanja rekla kazala.
-
oakville
#11738 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Marko Zarko wrote:A da li je neko pročitao članak koji se odnosi na konkretno istraživanje Valicona, a ne na ovaj dio kojim se kaže da su rezultati nekih drugih istraživanja rekla kazala.
Postavi članak pa da pročitamo.
Ako si u pravu ja ću se prvi korigovati.
- Corto Maltese
#11739 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nije niko.Marko Zarko wrote:A da li je neko pročitao članak koji se odnosi na konkretno istraživanje Valicona, a ne na ovaj dio kojim se kaže da su rezultati nekih drugih istraživanja rekla kazala.
Na cijelom svijetu. Sve u svemu, oko sedam milijardi ljudi se mučilo, ali zalud.
Ne možeš pročitati nepostojeći izvještaj.
Last edited by Corto Maltese on 01/08/2014 23:41, edited 1 time in total.
-
Marko Zarko
#11740 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
nepostojeći samo zato što nije u korist koga? znači po tebi je ovaj portal slagao da je napravljeno istraživanje vrlo postojeće agencije Valicon i riskirao da ih tuže...da li si vidio istraživanje OHR-a koje usput daje slične procjene, ako ga nisi vidio i o taj izvještaj je nepostojeći iako je objavljen u javnosti...Corto Maltese wrote:Nije niko.Marko Zarko wrote:A da li je neko pročitao članak koji se odnosi na konkretno istraživanje Valicona, a ne na ovaj dio kojim se kaže da su rezultati nekih drugih istraživanja rekla kazala.
Na cijelom svijetu. Sve u svemu, oko sedam milijardi ljud se mučilo, ali zalud.
- Corto Maltese
#11741 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
De pokaži ga, matere ti, da ga i javnost kojoj je objavljen napokon vidi.Marko Zarko wrote:nepostojeći samo zato što nije u korist koga? znači po tebi je ovaj portal slagao da je napravljeno istraživanje vrlo postojeće agencije Valicon i riskirao da ih tuže...da li si vidio istraživanje OHR-a koje usput daje slične procjene, ako ga nisi vidio i o taj izvještaj je nepostojeći iako je objavljen u javnosti...Corto Maltese wrote:Nije niko.Marko Zarko wrote:A da li je neko pročitao članak koji se odnosi na konkretno istraživanje Valicona, a ne na ovaj dio kojim se kaže da su rezultati nekih drugih istraživanja rekla kazala.
Na cijelom svijetu. Sve u svemu, oko sedam milijardi ljud se mučilo, ali zalud.
I taj Valiconov, također.
Unaprijed zahvalan.
http://www.ohr.int
http://www.valicon.net
-
Marko Zarko
#11742 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Jedno istraživanje je prenijela Slobodna Bosna i OHR ga nije demantirao. Drugo istraživanje The Bosnia Times i Valicon ga nije demantirao. Novinarska je visprenost da dođu u posjed istrazivanja koja se obavljaju za određene namjene koje nemaju veze s prezentacijom u javnosti. Ne favoriziram nikoga, ali mi je žao da se činjenice koje govore u prilog popularnosti DF-a odbacuju. Evo ako kažem da vodi SDA hoće li ipak biti drugačije...
- Corto Maltese
#11743 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
New York Times je objavio istraživanje po kojem DF uzima izbore u Republici Srpskoj sa premoćnih 78% glasova.
Ko ovu visprenost ne demantira- šupak!
-
Marko Zarko
#11744 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Lijepo je pred argumentima popustiti s prostotama. NY Times nije prisutan u BiH, a OHR i Valicon jesu, pa ovim iz New Yorka prevedi svoju opsku, da bi te demantirali.Corto Maltese wrote:New York Times je objavio istraživanje po kojem DF uzima izbore u Republici Srpskoj sa premoćnih 78% glasova.
- Corto Maltese
#11745 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
De, ne mogu ja od smijeha:Marko Zarko wrote:Lijepo je pred argumentima popustiti s prostotama. NY Times nije prisutan u BiH, a OHR i Valicon jesu, pa ovim iz New Yorka prevedi svoju opsku, da bi te demantirali.Corto Maltese wrote:New York Times je objavio istraživanje po kojem DF uzima izbore u Republici Srpskoj sa premoćnih 78% glasova.
http://www.ohr.int
http://www.valicon.net
-
Marko Zarko
#11746 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
molim te pošalji linkove još jednom ne vide se dobro haha...žao mi je što tvoji favoriti ma ko da su ne stoje dobro, jer ne stoje najbolje ni moji, ali činjenice su činjenice
- Corto Maltese
#11747 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Jebo te, ovo više nije očaj!?
Ovo ima ime.
Dugačko je, i na Latinskom je.
Ovo ima ime.
Dugačko je, i na Latinskom je.
- drug_profi
#11748 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Reci to na latinskom, jer quidquid Latine dictum sit altum videtur...
btw,
Iz inata za DF.
btw,
Iz inata za DF.
- Corto Maltese
#11749 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Inat, mazohizam, najobičnija ljudska glupost... sve su to legitimni razlozi.
Jebo te, pa ljudi se dan-danas bičuju, i na drugi način samokažnjavaju, po ćelijama katoličkih samostana širom svijeta.
Zašto bi Ljubitelji Željka Komšića bili gori od njih?
Jebo te, pa ljudi se dan-danas bičuju, i na drugi način samokažnjavaju, po ćelijama katoličkih samostana širom svijeta.
- drug_profi
#11750 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Naravno, kad vidis koliko ima ljudi koji glasaju i za SDA, DF-ovci su cista normala....Corto Maltese wrote:Inat, mazohizam, najobičnija ljudska glupost... sve su to legitimni razlozi.