Sirija vol. 2

Locked
handžar88

#117076 Re: Sirija vol. 2

Post by handžar88 »

Ne znam za tebe.. mene Kuran priblizava Gospodaru, a fudbal me udaljava od spominjanja Njegovog imena, a priznajem pogledam pokoju utakmicu ali ne zivim u zabludi da je to dobro nego Ga molim da mi oprosti. Ako ti mislis da te fudbal priblizava dobru i Gospodaru, u velikoj si zabludi. Okani se te filozofije i new age price.
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#117077 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

Ne razumiješ ti o čemu pišem. Živio i laku noć.
handžar88

#117078 Re: Sirija vol. 2

Post by handžar88 »

A ti jos manje o cemu ja..
Superhikk

#117079 Re: Sirija vol. 2

Post by Superhikk »

handžar88 wrote:Ne znam za tebe.. mene Kuran priblizava Gospodaru, a fudbal me udaljava od spominjanja Njegovog imena, a priznajem pogledam pokoju utakmicu ali ne zivim u zabludi da je to dobro nego Ga molim da mi oprosti. Ako ti mislis da te fudbal priblizava dobru i Gospodaru, u velikoj si zabludi. Okani se te filozofije i new age price.
Priznaj da si gledo noćas Srbiju. Džaba ćeš molit za oprost. To mora da se ispegla jednim bičevanjem
klosar pravi

#117080 Re: Sirija vol. 2

Post by klosar pravi »

Još je spreman roknuti te za imaginarne osobe koje lete po nebu
Novosti

#117081 Re: Sirija vol. 2

Post by Novosti »

Vezano za nogomet, nastranu dešavanja na BI, ali zar ljudi nemaju dovoljno vlastiti problema a ni stanje u državi nije baš idealno a prosječni Bošnjak, Hrvat, Srbin nema ništa pametnije od izvalt se u trosjed i blejat u 22 igrača kako trče za loptom.
DaysleepeR

#117082 Re: Sirija vol. 2

Post by DaysleepeR »

handžar88 wrote:Prividna, lazna utopija
"prividna, lazna utopija" je oksimoron, to svako pismen zna. nepismenost i zatucanost najvise udaljava od gospodara.
sta ce mu zatucanci u dzennetu...
salik79

#117083 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Podsjecanja radi:

Image
Zbigniew Brzezinski : Yes. According to the official version of the story, CIA aid to the mujahideen began in 1980, that is, after the Soviet army invaded Afghanistan on December 24, 1979.

But the reality kept secret is quite different: it was indeed on July 3, 1979 that President Carter signed the first directive on clandestine assistance to opponents of the pro-Soviet regime in Kabul . And that day I wrote a note to the President in which I explained to him that in my opinion this aid would lead to a military intervention by the Soviets.

Le Nouvel Observateur : Despite this risk, you were in favor of this "covert action" (clandestine operation). But maybe you even wanted this entry into the Soviet war and were you trying to provoke it?

Zbigniew Brzezinski : That's not exactly it. We did not push the Russians to intervene, but we knowingly increased the likelihood that they would do so.

Le Nouvel Observateur : When the Soviets justified their intervention by saying that they intended to fight against a secret interference by the United States in Afghanistan, no one believed them. Yet there was a background of truth. You do not regret anything today?

Zbigniew Brzezinski : Regret what? This secret operation was an excellent idea. It had the effect of drawing the Russians into the Afghan trap and you want me to regret it? The day the Soviets officially crossed the border, I wrote to President Carter, in essence: "We now have the opportunity to give the USSR its Vietnam War. In fact, for almost ten years Moscow had to wage an unbearable war for the regime, a conflict that led to demoralization and ultimately the break-up of the Soviet empire.

Le Nouvel Observateur : You do not regret either having favored Islamic fundamentalism, giving weapons, advice to future terrorists ?

Zbigniew Brzezinski : What is the most important in the history of the world? The Taliban or the fall of the Soviet empire? Some excited Islamists where the liberation of Central Europe and the end of the cold war?

The Nouvel Observateur : Some excited? But it is said and repeated: Islamic fundamentalism today represents a global threat.

Zbigniew Brzezinski : Silly things . It should be said that the West has a comprehensive policy towards Islamism. It's stupid: there is no global Islamism. Let's look at Islam in a rational and not demagogic or emotional way. It is the first religion in the world with 1.5 billion faithful. But what is there in common between fundamentalist Saudi Arabia, moderate Morocco, militarist Pakistan, pro-Western Egypt or secularized Central Asia? Nothing more than what unites the countries of Christendom.
Asked about the Saudi-funded spread of Wahhabism, the austere faith that is dominant in the kingdom and that some have accused of being a source of global terrorism, Mohammed said that investments in mosques and madrassas overseas were rooted in the Cold War, when allies asked Saudi Arabia to use its resources to prevent inroads in Muslim countries by the Soviet Union.
https://www.washingtonpost.com/world/na ... story.html

Cio-vehabijska strateska alijansa - sve receno i u ovom prilogu (od 6:39):
Nadzornik

#117084 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

Image
Nadzornik

#117085 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

Image
apsidejzi

#117086 Re: Sirija vol. 2

Post by apsidejzi »

славянин wrote:
Maystor wrote:
славянин wrote: Sta su napadaci... od vode ??? :lol:
Pa jebo te led, jesi li išao u školu? 60% mase odraslog muškarca je voda

i što se javljaš kad ne kontaš šta je pisac htio reć? teško je ovo za tebe
A sta je sa ostalim elementima... ako nesto rastavlja na vodonik i kiseonik - dje je tu zeljezo itd :D
Zeljezo je u granatama
Novosti

#117087 Re: Sirija vol. 2

Post by Novosti »

https://mobile.twitter.com/FSAPlatform/ ... 1400502274

"Čuješ li glas hurijee dođi u dženetske vrtove"
:D
zrakomlat

#117088 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

Novosti wrote:Vezano za nogomet, nastranu dešavanja na BI, ali zar ljudi nemaju dovoljno vlastiti problema a ni stanje u državi nije baš idealno a prosječni Bošnjak, Hrvat, Srbin nema ništa pametnije od izvalt se u trosjed i blejat u 22 igrača kako trče za loptom.
Uzevši u obzir takvu tuznu situaciju konstitutivnih naroda sta predlažeš da čine pametnije u tih 90 minuta plus sudijska nadoknada?
Novosti

#117089 Re: Sirija vol. 2

Post by Novosti »

Ne radi se tu samo o 90 minuta + sudiska nadoknada već je to jedno konstantno "ludilo" svi pričaju o tome skoro o reklamana da i nepričam, kakogod ti pitaš šta predlažem?
Zar ja nisam već dovoljno objasnio u tom svom tekstu, mislim da jesam barem ukratko. Nemam ja šta predlagat svatko zna kad uključi mozak a isključi SP u nogometu tj. TV šta je najbolje za njega bilo da se radi o financijama bilo poridici (ako ima) et, dovoljno je barem od toga krent neulazeć u državne probleme (naravno bitna je i država ali u ovom zaglupljivanju teško da će doć kraj, pa prema tome veliki plus bi bio kad bi se netko brino barem za svoje stvari). I da isto to mislim i o reality showovima, ovim muzičko-natjecateljskim itd.

Djeca će odrast i kakvu će sliku imat o ocu, debeli krkan koji sjedi kraj TV-a, kojeg se nesmije prekidat jer igra ramo neka x država ili njegova sopstvena... svejedno. Nikako ni čudo što je omladina otišla u kurac od koga će šta viditi.
славянин

#117090 Re: Sirija vol. 2

Post by славянин »

handžar88 wrote:Ne znam za tebe.. mene Kuran priblizava Gospodaru, a fudbal me udaljava od spominjanja Njegovog imena, a priznajem pogledam pokoju utakmicu ali ne zivim u zabludi da je to dobro nego Ga molim da mi oprosti. Ako ti mislis da te fudbal priblizava dobru i Gospodaru, u velikoj si zabludi. Okani se te filozofije i new age price.
Tako je Bog ne voli da se gleda fudbal.
salik79

#117091 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Novosti wrote:https://mobile.twitter.com/FSAPlatform/ ... 1400502274

Cemu zluradost? Ako je ovo istina, sta ako je rijec o nekom od ovih momaka?!

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Sve slike su nastale nakon oslobodjenja Maaloule, odnosno prvih skupljenih ostataka ikona i kipova, koje su Nusrini monstrumi pobacali, porazbijali, poodvaljivali, popalili, porusili u svom koljackom pohodu na ovo drevno krscansko mjesto.

Ako zelis nesto vise saznati o ovome, odlican video prilog:
https://www.liveleak.com/view?i=7de_1416259962
славянин

#117092 Re: Sirija vol. 2

Post by славянин »

salik79 wrote:
Novosti wrote:https://mobile.twitter.com/FSAPlatform/ ... 1400502274

Cemu zluradost? Ako je ovo istina, sta ako je rijec o nekom od ovih momaka?!

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Sve slike su nastale nakon oslobodjenja Maaloule, odnosno prvih skupljenih ostataka ikona i kipova, koje su Nusrini monstrumi pobacali, porazbijali, poodvaljivali, popalili, porusili u svom koljackom pohodu na ovo drevno krscansko mjesto.

Ako zelis nesto vise saznati o ovome, odlican video prilog:
https://www.liveleak.com/view?i=7de_1416259962
Tako je i kriscani i jevreji vole Iran - Iran je najbolji a ajatolah sunce sa nebesa.
Challenger_

#117093 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

славянин wrote:Tako je i kriscani i jevreji vole Iran - Iran je najbolji a ajatolah sunce sa nebesa.
Tvoj komentar je lišen minimuma inteligencije.
salik79

#117094 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Christian, Sunni And Shia: Meet Hezbollah's Non-Denominational Military Branch Defending Lebanon, Fighting In Syria
http://www.ibtimes.com/christian-sunni- ... 9257?amp=1

'They Accept Us as We Are;' Christians Join Forces With Muslim Group Hezbollah to Fight ISIS in Lebanon
http://www.christianpost.com/news/they- ... on-138975/

Anti-Zionist rabbi gives Hezbollah chief in Beirut gift ‘from the Jewish people’
https://www.timesofisrael.com/anti-zion ... sh-people/

Hezbollah Delegation Congratulates Patriarch Al-Rai on Festive Season
http://english.almanar.com.lb/150401
славянин

#117095 Re: Sirija vol. 2

Post by славянин »

Challenger_ wrote:
славянин wrote:Tako je i kriscani i jevreji vole Iran - Iran je najbolji a ajatolah sunce sa nebesa.
Tvoj komentar je lišen minimuma inteligencije.
Kada je lisen? Jesi ga ti upravo lisio ? Jer lisiti znaci jeli oduzeti - znaci komentar je imao minimum inteligencije pa mu je oduzet ? Da ajatolah nije oduzeo :lol:
Challenger_

#117096 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

Hajde što si priprost i neblistav, ni prvi ni posljednji, ali što si toga nesvjestan, to je tragedija.
salik79

#117097 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Libanski armeni:
Image
Image
Image
Image
Image

Zato sam i postavio onaj link sa video prilogom. Ko zeli pogledati, sve ce mu se samo kaz'ti.
славянин

#117098 Re: Sirija vol. 2

Post by славянин »

Challenger_ wrote:Hajde što si priprost i neblistav, ni prvi ni posljednji, ali što si toga nesvjestan, to je tragedija.
Neprost i blistav moze biti samo jedan - da ustanem IRAN hell yea !! :lol:

Treba te iran zaposliti u kulturni centar alo vec nisu :lol:
salik79

#117099 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Slavene, koliko imas godina?
славянин

#117100 Re: Sirija vol. 2

Post by славянин »

salik79 wrote:Slavene, koliko imas godina?
Tlinest :D pa pise u profilu - mlad,zelen,glup pa sam zbunjen kada udjem u “debatu” sa velikim “misliocima” i geopoliticarima tipa chalangera , i ti si propagator/lobista kao i on ali radis to na meksi nacin - dok je on sarajevoxxx tip retardirane propagande koja je uvreda za citaoca :wink:
Locked