pemanapemani wrote:
Kako ćemo promijeniti sistem?
U pravu si, borbu ne može iznijeti samo NS već svi mi.
Većina stvari koje si napisala za Komšića potpuno stoje, ali trenutno je on jedini kapacitet koji oko sebe može okupiti ljude kojima je stalo do BiH i tako se suprotstaviti nacionalistima i kriminalcima. Jebi ga, ja bih volio da je to neko kao Peđa, ali nažalost nije. Opet, smatram da bi se podrškom Komšiću popločao put da jednog dana Peđa, Sabina ili Lejla naprave istinske pomake.
Kako u ovakvom rasporedu snaga mijenjati sistem?
Željko Komšić nije lider. On je sljedbenik - klasični. On nema ni znanja ni vještine ni kredibilitet da oko sebe okupi eminentne profesionalce - stručnjake , eksperte koji bi zarad patriotizma pružili svoje sposobnosti u službu sistema.
Dalje , koja je njegova poruka ? Koja ? Koliko sam shvatila kao i Pećanac antiSDP uz forsiranje građanskog.
Silajdžić je bio pošteniji on nije samo išao kontra SDP-a već kontra svih nas.
Dakle , šta on nudi ? Ništa. Građansku , demokratsku državu teoretski nude sve stranke probosanskog profila. Koja je razlika ? U kompetenciji. ŽK je totalno nekompetentan a pola svog života je proveo u SDP-u. Zašto bih mu vjerovala ? Ne vjerujem mu. U oktobru 2015 mu neće vjerovati ni 330 hiljada glasača ali tada će biti kasno.
Dakle kapacitet - down izuzev vodonoša ali ko će pristati biti vodonoša ŽK-u?
Peđa i ekipica su...

i to treba gurati jer nisu glupi , principijelni su i imaju stavove a od nas zavisi koliko ćemo ih jačati..a zamislimo Sarajevo sa Sabinom ili Lejlom kao gradonačelnicama....sigurna sam da bi svi vidjeli pozitivne pomake u bitnim pitanjima i to u jako kratko vrijeme..a tek kredibilitet..
Ricken wrote:tvsabina:
Jesu li to Fahrine metode diskreditacije? Zašto se vlastita afirmacija uvijek mora bazirati na negaciji drugih?
Nemože stranka sa 0,3% govoriti o harizmi čovjeka za kojeg je glasalo preko 300.000 ljudi. Jednostavno van svake logike. A nije valja da ćemo i na ovoj temi potvrđivati izjavu tamo gdje prestaje logika počinje Bosna. Nije populizam osvojiti preko 300.000 glasova, niti je populizam napustiti stranku zbog njenog mešatarenja i skretanja u desno.
NS treba da iskoristi ovo vrijeme do općih da ojača vlastiti organizaciju, kapacitete, da se pozabavi sobom. Bavljenje drugima sa ovakvim rezultatima je čisti luksuz.
Utemeljiteljeve metode diskreditacije su blago rečeno "metode"...to je "pokret diskreditacije" koji se može zasnivati na dvije noge....ukoliko oni "zaključe" da neko/nešto treba imati četiri...stoga Ricken - pretjerujete...
Nije govorila nikakva "stranka" o bilo kakvoj diskreditaciji nego tvsabina....zbog čega to nemam pravo? Hoćete li mi zabraniti da o tome pričam?
Opet , ukoliko smatrate da je neharizmatičnost istovremeno i diskreditacija to je onda Vaš problem ili problem ŽK-a? Nije valjda da je njegova harizmatičnost njegova jedina vrlina pa negiranje iste toliko bode oči

?
Ne znam samo na osnovu kog nepopulizma je Komšić osvojio glasove. Opišite političke ugovore , finansijske aranžmane , kadrovska riješenja , građevinske projekte koje je Komšić iznio kroz kampanju i na to osvojio glasove?
(Mek Donalds se ipak "ne pika"). Nema ih. I vi kažete da nije POPULISTIČKI osvojio 300 hiljada glasova ?
Zbog čega je napustio stranku znaju valjda i SDP-ovci , valjda i oni imaju pravo obrazlaganja u toj šut-karti. Pripremu za skretanje ka zelenim je učinio upravo Komšić sa svojom kampanjom. Mirisalo je to tada na udesno i to dobro mirisalo....ali nismo nanjušili...dakle priča vam nimalo ne stoji.
Nisam mnogo šarala po ŽK i SDP temama da bih komentarisala istog. On me nimalo ne zanima , mislim da griješite svi koji ga podržavate i da ćete se po ko zna po koji put razočarati...a na ovoj temi je sasvim slučajno došlo poređenje ŽK i NS....u svoj izbor nisam razočarana jer su ideološki i vizionarski svjetlosnu godinu ispred ŽK...a i principijelni su...
JoseMujica wrote:tvsabina wrote:
pemanapemani
Da je NS imala samo 10% medijskog prostora kao šest najvećih stranka u BiH u kojem bi se predstavili njeni kandidati i kandidatkinje - superiorno bi osvojila glasove.
Sve zavisi o političkim uslovima o slobodi govora o geopolitici o samoj NS....on što ohrabruje je da je NS postala - stranka u pravom smislu riječi a ne kao dosada...
Već 2014 očekujem istinske pomake....kraj borbe za našu zemlju ne može iznijeti samo NS već svi mi...baš onako kako je madner napisao ali ne oko ŽK i njegovog poziva...već oko promjene sistema koji mora početi podhitno , inače nas nema...
Kad nam dobro zagusti pemanapemani....
nadam se da je ovo napisano iz perspektive navijača NS kao mali moral booster. Ako nije onda drugarice živite u paralelnoj stvarnosti u kojoj je stanovništvo BiH pismeno, bogato i progresivno.
Ne , jako ste pogriješili živim kao i 99 % ljudi u ovoj zemlji - jako teško.
Ne bih dalje...a mogla bih napisati knjigu
No pismeni i progresivni (ovo "bogatstvo" tumačim kao veliki cinizam ) moraju povesti ovu zemlju u ime onih koji zbog borbe za opstanak i ne uspiju pročitati čak ni ime onoga za koga glasaju. Ni ne znaju zašto glasaju ali - glasaju.
A takvi moraju biti principijelni i voljeti svoju zemlju.
Vi ne morate vjerovati.