Aktuelnosti: FK Sarajevo
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Dammme
#11701 Re: FK Sarajevo
Primiti 4 komada od ekipe koja se bori za opstanak je sramota!
Zadnja linija osim Arsenijavića, da se ja pitam, ne bi dobila platu do kraja sezone.
Vezni red se trudio, ali što jednom jedan komentator reče: "Atraktivno, ali nekorisno"
Kojaševiću pod hitno kupiti jednu loptu na kojoj će pisati "Damir Kojašević" da se zna da je njegova.
Neženjin cimer puno korisniji od "samo je moja lopta Kojaševića".
Ovaj naš mladi kapiten treba boga mi još puno pure pojest da bi bio igrač od njega. Zalaganje i ulazak u duele su vrlo dobri, ali je kontrola lopte užasna.
Pehlić i Vučina solidni. Mali Suljić pod hitno na "guranje željeza"
Obuća solidan, ali nije dobio nijedne lopte u napadu, jer se previše vraćao nazad. To mu je valjda ovaj "stručnjak" što sjedi na klupi Sarajeva naredio.
Avdićev najbolji potez u ovoj sezoni za Sarajevo je ovo isključenje. Nas riješio beskorisnog igrača, a njima izbacio možda i najbitnijeg igrača.
Šta reći o "šefu stručnog štaba", niti šefa, niti struke.
Generalno utakmica gledljiva, za naše uslove čak i dobra. Zrinjski iskoristio glupost "stručnjaka" i sporost naše odbrane.
Suđenje vrlo dobro, čak je sudija više išao nama u korist (isključenja u 17-oj minuti i samo žuti za Ledeta kad je bio zadnji igrač odbrane).
Igrač utakmice: Samir Duro
Da ne zaboravim da dodam, teren je bio prava oranica, zato pripreme ubuduće organizovati u Hrasnici ili Hadžićima a ne u Antaliji.
Zadnja linija osim Arsenijavića, da se ja pitam, ne bi dobila platu do kraja sezone.
Vezni red se trudio, ali što jednom jedan komentator reče: "Atraktivno, ali nekorisno"
Kojaševiću pod hitno kupiti jednu loptu na kojoj će pisati "Damir Kojašević" da se zna da je njegova.
Neženjin cimer puno korisniji od "samo je moja lopta Kojaševića".
Ovaj naš mladi kapiten treba boga mi još puno pure pojest da bi bio igrač od njega. Zalaganje i ulazak u duele su vrlo dobri, ali je kontrola lopte užasna.
Pehlić i Vučina solidni. Mali Suljić pod hitno na "guranje željeza"
Obuća solidan, ali nije dobio nijedne lopte u napadu, jer se previše vraćao nazad. To mu je valjda ovaj "stručnjak" što sjedi na klupi Sarajeva naredio.
Avdićev najbolji potez u ovoj sezoni za Sarajevo je ovo isključenje. Nas riješio beskorisnog igrača, a njima izbacio možda i najbitnijeg igrača.
Šta reći o "šefu stručnog štaba", niti šefa, niti struke.
Generalno utakmica gledljiva, za naše uslove čak i dobra. Zrinjski iskoristio glupost "stručnjaka" i sporost naše odbrane.
Suđenje vrlo dobro, čak je sudija više išao nama u korist (isključenja u 17-oj minuti i samo žuti za Ledeta kad je bio zadnji igrač odbrane).
Igrač utakmice: Samir Duro
Da ne zaboravim da dodam, teren je bio prava oranica, zato pripreme ubuduće organizovati u Hrasnici ili Hadžićima a ne u Antaliji.
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#11702 Re: FK Sarajevo
Teren u Hrasnici je ravniji od pola terena u bh 
-
samo_ovaj_put
#11703 Re: FK Sarajevo
teren je isti i njima i nama
- Dammme
#11704 Re: FK Sarajevo
Eh sad.
Od onolikog posta se uhvatiste baš za teren.
@Admire Eto onda u Hadžićima.
@samo Pa niko nije ni rekao da nam je teren kriv, ali da je grbav, vala jest.
Od onolikog posta se uhvatiste baš za teren.
@Admire Eto onda u Hadžićima.
@samo Pa niko nije ni rekao da nam je teren kriv, ali da je grbav, vala jest.
-
miky
#11705 Re: FK Sarajevo
Golman Jovic je kritican golman,koji stoji 90 minuta zaljepljen za gol crtu,nema nikakvog osjecaja,niti zadnja linija koja stoji previsoko ima ikakve koristi od njega...momak je blago receno los,jedino sto ima visinu i to ga ko nesto izvlaci,ali kretanje,i pratnja lopte 0 velika,kazem zaljepljen je za liniju i samo hoda po njoj lijevo desno...Dino ako nista prati igru,istrcava xx puta je izletio na lopte koju su preskakale zadnju liniju i on kao takav je x puta izbijao te lopte koju predju zadnju liniju,Jovic jedva krene i na loptu i kad mu se stoper zagradi,i to dodje jedva da pokupi...momak mozda brani tu i tamo na liniji nesto ,ali on od te linije ni da makne,imam osjecaj da je potpuno odsutan,ako mu koja lopta dodje dobro i jest,al on da krene po nju to nema sansenorth wrote: Golman - bez ocjene, nije ni za jedan go kriv
.
-
north
#11706 Re: FK Sarajevo
Nisam rekao da je dobar, nego da mu ni jedan gol ne ide na dušu.....miky wrote:Golman Jovic je kritican golman,koji stoji 90 minuta zaljepljen za gol crtu,nema nikakvog osjecaja,niti zadnja linija koja stoji previsoko ima ikakve koristi od njega...momak je blago receno los,jedino sto ima visinu i to ga ko nesto izvlaci,ali kretanje,i pratnja lopte 0 velika,kazem zaljepljen je za liniju i samo hoda po njoj lijevo desno...Dino ako nista prati igru,istrcava xx puta je izletio na lopte koju su preskakale zadnju liniju i on kao takav je x puta izbijao te lopte koju predju zadnju liniju,Jovic jedva krene i na loptu i kad mu se stoper zagradi,i to dodje jedva da pokupi...momak mozda brani tu i tamo na liniji nesto ,ali on od te linije ni da makne,imam osjecaj da je potpuno odsutan,ako mu koja lopta dodje dobro i jest,al on da krene po nju to nema sansenorth wrote: Golman - bez ocjene, nije ni za jedan go kriv
.
-
MrSejo38
#11707 Re: FK Sarajevo
Gdje su sad one price da ste kupili novog Maradonu za nase prostore 
Ah bruke i sramote
Ah bruke i sramote
- Impavidus
#11708 Re: FK Sarajevo
Da ima skoru pored sebe ili nekog drugog normalnog ko mu zna pruzit loptu vidio bi sta je kojasevic.MrSejo38 wrote:Gdje su sad one price da ste kupili novog Maradonu za nase prostore
Ah bruke i sramote
a dotad od.jebaus na svoju temu eno ti zeljo 0:0 igra, zdra'o.
-
MrSejo38
#11709 Re: FK Sarajevo
Impavidus wrote:Da ima skoru pored sebe ili nekog drugog normalnog ko mu zna pruzit loptu vidio bi sta je kojasevic.MrSejo38 wrote:Gdje su sad one price da ste kupili novog Maradonu za nase prostore
Ah bruke i sramote
a dotad od.jebaus na svoju temu eno ti zeljo 0:0 igra, zdra'o.
Nemoj se ljutit , ko se ljuti nesto mu bude
Skonto vam trener da ce bit sankcije savezu i da nema u evropu nikome pa cuva igrace od povreda...
-
samo_ovaj_put
#11710 Re: FK Sarajevo
sta mislis kako bi mesi igrao sa djuturumima avdicem i obucom?MrSejo38 wrote:Gdje su sad one price da ste kupili novog Maradonu za nase prostore
Ah bruke i sramote
-
MrSejo38
#11711 Re: FK Sarajevo
samo_ovaj_put wrote:sta mislis kako bi mesi igrao sa djuturumima avdicem i obucom?MrSejo38 wrote:Gdje su sad one price da ste kupili novog Maradonu za nase prostore
Ah bruke i sramote
Gdje ces poredit onog hadalja sa Messijem xD
- Reglan
#11712 Re: FK Sarajevo
Drzi se ti LazaraMrSejo38 wrote:Gdje su sad one price da ste kupili novog Maradonu za nase prostore
Ah bruke i sramote
- 1946
- Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada
#11713 Re: FK Sarajevo
Pa gdje ćeš dati takvoj loli pristup internetu? Isto ti je toMrSejo38 wrote:Gdje ces poredit onog hadalja sa Messijem xD
-
internazionale
#11714 Re: FK Sarajevo
pehlić je pravo pojačanje
al' je muharemović prop'o
al' je muharemović prop'o
-
extraordinary
#11715 Re: FK Sarajevo
Kojašević nek ide u Rizespor ako će onako igrati. Pehlić je pojačanje. Mirza je idiot, ekipa nam je cirkuska i daj Bože da odemo u Evropu, mada ni to ne bi donijelo nikakvu pozitivu.
-
Ali_G
#11716 Re: FK Sarajevo
Sto se dzaba zanosimo da bi Kojasevic bio bolji da igra sa Skorom? Jedan obicni mahalski igrac. Toliko hvaljen bi treb'o sam da rjesava utakmice. Osim par poteza i onih golova u Banovicima nista nije pokazao. Ustvari jest; pokazao je kako se siluje lopta. Ma odjeba.us decko. Golman nam je tanak, da je krenuo na vrijeme mozda je i mogao sprijeciti zadnji gol. Lede kritican. Bez Ihtijarevica smo puno brzi. Jos da je kako Avdica na klupu preseliti, a ni Obuca nije daleko.
- Obuca9
#11717 Re: FK Sarajevo
Mirza volim te !!!
- Nogatrans
#11718 Re: FK Sarajevo
Pravi potez Mirze sto je izveo Kojasevica. Vidilo se to odmah u drugom poluvremenu da niko ne zabusava i odmah smo dali dva gola.
Uz malo srece moglo je i vise,mada jedino odbrana jucer nije bila na svom nivou.
Uz malo srece moglo je i vise,mada jedino odbrana jucer nije bila na svom nivou.
-
ja1977
#11719 Re: FK Sarajevo
Dva gola smo dali slucajno, poslije prekida. Jedini koji je bio opasan iz igre je bio Kojasevic, ali ga pokusaj trenera "pravim potezom" izbaci. Mozda je bolje bilo da je malo porazgovarao sa njim u poluvremenu.Nogatrans wrote:Pravi potez Mirze sto je izveo Kojasevica. Vidilo se to odmah u drugom poluvremenu da niko ne zabusava i odmah smo dali dva gola.
Sreca, pa niko nije zabusavao u drugom poluvremenu
- Obuca9
#11720 Re: FK Sarajevo
Nije pravi potez vađenje Kojaševiuća, pravi potez je uzbacivanje Hamzagića.
Koliko samo nama znači ta igračina, mi nismo ni svjesni. Nemate pojma kako smo zajebali Debrecen što im ga ne dadosmo. Dado, volim te !!!
Koliko samo nama znači ta igračina, mi nismo ni svjesni. Nemate pojma kako smo zajebali Debrecen što im ga ne dadosmo. Dado, volim te !!!
- Obuca9
#11721 Re: FK Sarajevo
"Iskren da budem Željezničar nikad nisam posebno simpatisao. U mom srcu su Sloboda i Sarajevo, tako da gol koji sam postigao Željezničaru, svakako je najdraži u mojoj dosadašnjoj karijeri", kaže Muamer Zoletić.

-
miky
#11722 Re: FK Sarajevo
Hebemu Kojasevic tetku kad on njega lomi na krilu umjesto da je logico poceo ko protiv Slavije sa Kojasevicem u sredini i Vucinom na krilu on sad opet experimentise i mjenja pozicije,od Vucine nema nikakve koristi u sredini sa Banetom se bas fino konta po strani i tu treba da igra a ovako malo malo ma im primjeni mjesto te jedan lijevo te desno drugi napad jedan tamo drugi tamo nemas brate Pedra i Villu pa da mjenjaju strane non stop,u drugom Vucina je bioe kolko tolko bolji jel je igrao po strani...odbrana ispada smjesna jel stoji 40 metara od gola,to nije toliko njihova greska sto su spori greska je onoga ko sporog stopera stavi na 40 metara od gola,nije isto braniti prostor i drzati citavu polovicu i sprintati nazad u svakoj kontri,i drzati nekih 20-tak metara.igraci su najmanje krivi na njima se lomi sve jel nisu organizovani nikako nikakvu postavku, neznam ko da igra na stoperu jedna lopta ce ga proci na onoj razdaljini ne kazem da nisu krivi i oni,ali pricam opcenito na 40 metara od gola nema sanse da ces presjeci sve lopte i izbaciti svaku loptu,a tu ako te prodje cao stici ga neces,nisu oni nisu krivi sto ih onaj nezna postaviti i objasniti im sta da rade kako
bog zapovjeda,zato Mirza odlazi
I mozeli neki podatak kolko Bane ima asistencija jel sam siguran da je medju 2-3 asistenta lige,samo sto tu evidenciju niko ne vodi izgleda,u Avazu stoji fol da ima dvije asistencije a to stoji od kad je pocela sezona , evo samo u zadnje 2 utakmice je 4 skupio ako se ne varam
bog zapovjeda,zato Mirza odlazi
I mozeli neki podatak kolko Bane ima asistencija jel sam siguran da je medju 2-3 asistenta lige,samo sto tu evidenciju niko ne vodi izgleda,u Avazu stoji fol da ima dvije asistencije a to stoji od kad je pocela sezona , evo samo u zadnje 2 utakmice je 4 skupio ako se ne varam
-
beba zeba
#11723 Re: FK Sarajevo
i ja mislim, a oni jos idu dan ranije da ih put ne umori.da se lijepo naspavaju, odmore. Treba im ukinut sve i sijalice u frizideru,Dammme wrote:Ovi naši su bolje igrali dok su "bili gladni" i "sa samo sijalicom u frižideru"![]()
Možda bi sada stvarno trebali ostati bez par plata
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#11724 Re: FK Sarajevo
Ja kada sam,na ovoj temi,prije pocetka polusezone napisao da bi pojacanje bilo da je Kojasevic otisao vecina me je napala.
Petljanac,potrosac lopti i to nevjerovatan,u defanzivi beskoristan.
Mirza se malo igrao sokera na kompu,pa konta da tako moze i na pravom terenu . Stavi zadnju liniju na 20 met.od svoga gola a igraci nam prespori. A da ne pricam da je pebnzionisani Duro nas ubio(i doslovce ali i igrom) na sredini terene,sto je tragedija.
Ma u sustini UEFA ce nam svima ,eutanazijom,prekratiti muke....uskoro.
Mirza se malo igrao sokera na kompu,pa konta da tako moze i na pravom terenu . Stavi zadnju liniju na 20 met.od svoga gola a igraci nam prespori. A da ne pricam da je pebnzionisani Duro nas ubio(i doslovce ali i igrom) na sredini terene,sto je tragedija.
-
north
#11725 Re: FK Sarajevo
Ovo je ključno, samo meni se čini malo više od 20 metara, 20 metara je čak i ok, ali oni znajau stajati haman na centru, sjetimo se utakmice protiv Slavije na Koševu, kada nam je isključivo zbog tog razloga takav prosjek od ekipe zabio 2 gola-LIBERO- wrote:Ja kada sam,na ovoj temi,prije pocetka polusezone napisao da bi pojacanje bilo da je Kojasevic otisao vecina me je napala.