HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
sandzokan

#11701 Re: HS kablovska

Post by sandzokan »

Svaka čast HS kompaniji što su Sandžak TV uvrstili u svoju ponudu. Imajući u vidu broj Sandžaklija na ovim prostorima može se reći da je ovo pametan poslovni potez.
AdrianMole

#11702 Re: HS kablovska

Post by AdrianMole »

Rtrs Plus krenuo sa radom.

http://lat.rtrs.rs/program/uzivo.php?c=4

Taj kanal je kanal javnog RTV servisa,a podsjećam HS kako je ZAKONSKA OBAVEZA svakog kablovskog operatera prenositi sve kanale javnog servisa(BHT,FTV,RTRS).

Preimenovani su i postojeći Pink kanali.Kod nas je Pink movies 2 postao Pink romance,a na Pink action 2 Pink Thriler.Očekujemo da to promijenite i na EPG-u.Valjda možemo očekivati i još pinkovih kanala,pogotovo Pink Sci-fi&Fantasy i Pink World Cinema.
MTV

#11703 Re: HS kablovska

Post by MTV »

AdrianMole wrote:Rtrs Plus krenuo sa radom.

Taj kanal je kanal javnog RTV servisa,a podsjećam HS kako je ZAKONSKA OBAVEZA svakog kablovskog operatera prenositi sve kanale javnog servisa(BHT,FTV,RTRS).

Preimenovani su i postojeći Pink kanali.Kod nas je Pink movies 2 postao Pink romance,a na Pink action 2 Pink Thriler.Očekujemo da to promijenite i na EPG-u.Valjda možemo očekivati i još pinkovih kanala,pogotovo Pink Sci-fi&Fantasy i Pink World Cinema.
Taj kanal je kablovskog karaktera i nijedan operater u FBiH nema sem u RS-u.

Kod nas na logosoftu je ovako kod pinkova:
PINK ACTION 3 - pink crime & mystery
PINK ACTION 2 - pink THRILLER
pink ACTION - novi logo
pink Fashion - stari i novi logo jedan preko drugog
pink FILM - novi logo
pink Live - pink KONCERT
pink movie 2 - pink ROMANCE
pink movie 3 - pink SCI FI & FANTASY
Pink music 3 - PINK HITS 2
Pink music 4 - PINK HITS (ide u plus paket)
Pink music 5 - pink parada
Pink nostalgija - FN HD (Fight network) u pravom HD (plus paket)

Ostalih devet novih ako bude idu samo novim korisnicima.
Jose_Mourinho

#11704 Re: HS kablovska

Post by Jose_Mourinho »

znal se ista kad ce ih preuzet telemach zvanicno?
batara

#11705 Re: HS kablovska

Post by batara »

Daj molim te, koji ce nam tuki jos jedan genocidni kanal od šumara, i ovaj jedan što imamo je previše...ako i njega iko gleda u ovom dijelu BiH...Bolje im je da nam ubace Sportklubove... ;-)
The Realist

#11706 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Izgleda da su te poslušali, barem su mi na listi promijenjeni nazivi kanala. I ja se nadam ovom Sci-Fi kanalu, ovaj drugi i ne znam šta je.
O'zone
Globalni moderator

#11707 Re: HS kablovska

Post by O'zone »

Sad pročitah tri zadnje strane teme http://forum.klix.ba/telemach-all-about ... #p11308144

Jebo me svak ako su oni bobu bolji od HS. Nije ni čudo što se akvizicija dogovara, ove dvije firme se privlače :mrgreen:
biggrin

#11708 Re: HS kablovska

Post by biggrin »

kod mojih roditelja je telemach...pa eto, nadam se da do sinergije ove dvije kompanije nece doci
The Realist

#11709 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Ni ja ne želim da se spoje, ali HS nešto mora promijeniti.

Slabi su sa uvođenjem nekih boljih kanala, dok i dalje odbijaju uvesti pakete, koji bi im omogućili uvođenje kanala, bez da ih vodi u gubitak.

Nije ovo dobro trenutno.
AdrianMole

#11710 Re: HS kablovska

Post by AdrianMole »

Na njihovoj Facebook stranici se pojavila anketa oko uvođenja novih Pink kanala.Definitivno vrijedi vidjeti u shemi Pink World Cinema,Pink kuvar i Pink Sci- Fi &Fantasy .Glasajte!
chakany

#11711 Re: HS kablovska

Post by chakany »

Meni samo nije jasno zašto u HBO paketima nemamo i CINEMAX kanale ?
I volio bih da imamo B92, PRVU, PRVU PLUS, RTS 1 i 2.
Ako se već govori o digitalizaciji, onda ona omogućava i kanale iz Bosne i Hercegovine, jer je to primarno kada se govori o digitalizaciji, ali ja ne vidim ATV iz BL-a, koji je jedna od gledanijih televizija u RS-u.
KISS TV ima jako lošu sliku na analognoj, i bilo bi ga dobro prebaciti na digitalnu, kao i ostale lokalne kanale iz BiH.
mixone1995

#11712 Re: HS kablovska

Post by mixone1995 »

chakany wrote:Meni samo nije jasno zašto u HBO paketima nemamo i CINEMAX kanale ?
Ako se već govori o digitalizaciji, onda ona omogućava i kanale iz Bosne i Hercegovine, jer je to primarno kada se govori o digitalizaciji, ali ja ne vidim ATV iz BL-a, koji je jedna od gledanijih televizija u RS-u.
KISS TV ima jako lošu sliku na analognoj, i bilo bi ga dobro prebaciti na digitalnu, kao i ostale lokalne kanale iz BiH.
Meni mnogo toga nije jasno kod HS-a ... :mrgreen: :lol:
Adriatic

#11713 Re: HS kablovska

Post by Adriatic »

Znači od prodaje ništa.
Enes nam je sudbina :izet:
Hajd, bar smo tu dilemu riješili.
kemox

#11714 Re: HS kablovska

Post by kemox »

hsovac šta je sa brzinom interneta na kid paketima TREBA BITI 20/2

http://www.speedtest.net/my-result/4323069782

POPRAVITE OVO ODMAH
suad-sarajevo
Horoskop: sarajevski seljak

#11715 Re: HS kablovska

Post by suad-sarajevo »

Koliko traje da se dobije kartica u zamjenu za risiver?

Hvala.
O'zone
Globalni moderator

#11716 Re: HS kablovska

Post by O'zone »

suad-sarajevo wrote:Koliko traje da se dobije kartica u zamjenu za risiver?

Hvala.
Odneseš resiver daju ti karticu cca 5 minuta
suad-sarajevo
Horoskop: sarajevski seljak

#11717 Re: HS kablovska

Post by suad-sarajevo »

ok. hvala.
Zastozato

#11718 Re: HS kablovska

Post by Zastozato »

chakany wrote:Meni samo nije jasno zašto u HBO paketima nemamo i CINEMAX kanale ?
Osim prve plus, ostale boldirane kanale mozes naci na hits2hits..

http://www.hits2hits.com/index.php/kanali
Kosato

#11719 Re: HS kablovska

Post by Kosato »

vozdra raja...
nego imam jedno pitanje...u kojem naravno nisam neki majstor....ovako preselio sam se u drugi stan "podstanar" naravno imam hs net i kablovsku a gazdarica nije zakljucala internet jer nije upucena i u te fazone pa se pitam dal ja mogu zakljucati da placam samo zA sebe a ne i zgradu :D

hvala ako ko stigne lijepo objasniti.
azdralovic

#11720 Re: HS kablovska

Post by azdralovic »

Kosato wrote:vozdra raja...
nego imam jedno pitanje...u kojem naravno nisam neki majstor....ovako preselio sam se u drugi stan "podstanar" naravno imam hs net i kablovsku a gazdarica nije zakljucala internet jer nije upucena i u te fazone pa se pitam dal ja mogu zakljucati da placam samo zA sebe a ne i zgradu :D

hvala ako ko stigne lijepo objasniti.
mozes :)

trebas uci u postavke rutera... koji router je u pitanju... 192.168.0.1 ili 192.168.1.1 su obicno defaultne adrese a admin admin user name i password
AdrianMole

#11721 Re: HS kablovska

Post by AdrianMole »

Savjet ministara BiH imenovao je u četvrtak Maidu Čamparu za predsjednicu Konkurencijskog savjeta BiH, koje je od januara bilo praktično u blokadi s obzirom na to da bez predsjedavajućeg nisu mogli donijeti nijednu odluku.

Imenovanje Čampare uslijedilo je nakon dramatičnog pisma kablovskih operatera u BiH, koji su tražili da ova institucija profunkcioniše kako bi se spriječila eventualna eliminacija konkurencije s obzirom na to da kompanija "Telemach" nesmetano kupuje manje kablovske operatere širom BiH.

Zanimljivo je da se Čampara već mjesecima, kako tvrde neki mediji, predstavlja kao predsjedavajuća Konkurencijskog savjeta, iako je na tu poziciju tek u četvrtak imenovana. Kako su ranije pisali sarajevski mediji, Agencija za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije BiH početkom godine dobila je anonimnu prijavu protiv Čampare zbog, kako su tvrdili, krajnje drskog ponašanja s obzirom na to da se predstavljala kao predsjedavajuća Konkurencijskog savjeta, sazivala sjednice i donosila odluke, bez uporišta u zakonu. Tada su reagovali i iz Savjeta ministara BiH i tražili dodatna objašnjenja od Konkurencijskog savjeta, ali to ih na kraju nije spriječilo da Čamparu imenuju na mjesto predsjedavajućeg.

Što se tiče pisma koje je upućeno Savjetu ministara BiH, kablovski operateri navode da je kompanija "Telemach", tačnije njen vlasnik Investicioni fond KKR, odlučila da kupi sve sarajavske kablovske operatere tj. konkurente i da postoji realna opasnost da se naruši tržište.

"Konkurencijski savjet BiH mora ispitati eventualne štetne posljedice jer se takvom akvizicijom vrši eliminacija konkurencije. Savjet može po svojoj stručnoj ocjeni odbiti zahtjev za koncentraciju u cilju zaštite konkurencije ili dozvoliti koncentraciju, a kupcu uz to naložiti dodatne uslove i obaveze koje mora ispuniti kako ne bi došlo do narušavanja tržišta", stoji u pismu upućenom Savjetu ministara BiH.

Devet kablovskih operatera, koji su potpisali pismo, navodi i to da je "Telemach" posljednji posao, odnosno kupovinu jednog kablovskog operatera najavio za 14. maj i da Konkurencijski savjet BiH mora reagovati i donijeti odluku, jer će u suprotnom ta kupovina nesmetano proći.

S predstavnicima kompanije "Telemach" u četvrtak nismo uspjeli stupiti u kontakt, ali na veb-stranici Konkurencijskog savjeta BiH vidljivo je da je ova kompanija uredno prijavljivala i najavljivala kupovinu kablovskih operatera. U obavještenjima "Telemach" navodi koncentraciju, odnosno kupovinu operatera "HKB net", "Vrbaska kablovska televizija - Network", "BHB Cable TV", "M&H Company", "KTB HS" i "Velnet", a kako nezvanično saznajemo većina tih poslova i kupovina već je završena, bez ikakvih odluka Konkurencijskog savjeta.

U Konkurencijskom savjetu u četvrtak nismo dobili odgovore na postavljena pitanja u vezi s "Temelach-ovim" kupovinama uz obrazloženje da su posljednju sjednicu imali u januaru.
Žalbe zbog SportKluba

Što se tiče "Telemacha", kablovski operateri požalili su se i Savjetu ministara BiH da ova kompanija nije ispoštovala odluku Konkurencijskog savjeta BiH od prije godinu i po, da se program SportKlub, koji je inače u njihovom vlasništvu, mora emitovati po istim uslovima do krajnjih korisnika svim kablovskim i telekom operaterima u BiH. Inače, Konkurencijski savjet ranije je već kaznilo "Telemach" 100.000 KM zbog toga što ne žele ostalim operaterima "dati" Sport Klub.

---------
Članak iz Nezavisnih novina.Za sve one koji pitaju kada će preuzimanje par novih detalja....
StupskaBitanga

#11722 Re: HS kablovska

Post by StupskaBitanga »

Po zakonu od prijave do donošenja odluke mora proći šest mjeseci te ukoliko odluke ne bude ona postaje pravosnažna baš kao u slučaju konzuma
P.S
Po evidenciji KV 13.5 ističe 6 mjeseci
The Realist

#11723 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Hebote države, pa neka odmah kažu bolje da pustimo danas, nego da se 6 mjeseci čeka, a mi ništa ne planiramo uraditi i opet će proći odluka.
StupskaBitanga

#11724 Re: HS kablovska

Post by StupskaBitanga »

imaju do 13 da donesu odluku ili ona postaje pozitivna i važeća
To je iduća srijeda
StupskaBitanga

#11725 Re: HS kablovska

Post by StupskaBitanga »

Još što se ne može smatrati da je monopol u pitanju kada recimo na teritoriji KS usluge telekomunikacija mimo telemacha i HS pružaju i BHTelecom, MTel-Logosoft, ASK-Europronet dok je na teritoriji Mostara tu HT Mostar
Locked