Pa procitaj taj clanak upravo govori o njegovoj statistici i igrama.palermo wrote:Ne ulazeći u polemiku moko toga ko je bolji ( različita vremena nose razlitčite kriterije) ali mi nije jasno kako netko ovo može napisati, ai d apomsili da ga netko, sada ili bilokad, može uzeti zaozbiljno.oridjidji wrote:
Evo vam 5 stvari koje Pele nezeli da znate:
http://www.nogometni-magazin.com/newspr ... l=viewnews
Pele je precjenjen igrac, cak i za onu generaciju koja je osvajala mundijale tih godina, to sto je danas poznatiji od Garinche, Zika, Sokratesa i drugih velikih brazilskih igraca, to je radi njegove samopromocije, a ne njegovih odlicnih igara. Pola svojih golova je dao u nekim nebitnim prijateljskim utakmicama protiv ekipa iz drugog, treceg ranga brazilske lige . To bi bilo kao da Zeljin Adilovic zabije 10 golova Pofalickom, Dobrinji, Omladincu i na kraju se nahvali da je dao sto golova ove sezone.
Mislim, kako ti znaš da je Pele precijenjen igrač ???
Ni na jednom svijetskom prvenstvu nije bio ni prvi strijelac. Na nekima nije ni igrao radi povrede, a bio je klupa. Cak nije bio ni prvi igrac svoga tima. Ali posto je Garincha odavno mrtav, kao i pojedini drugi igraci toga tima, a on nije onda je lako sebe hvaliti i izdizati iznad jednog sjajnog kolektiva prepunog individualaca.
Pa gledao sam bruku dokumentaraca o ekipama na spu, pa i cuvenom brazilskom sastavu koji je harao od 58 do 70 i vidio i Peleov ucinak kao i igre na terenu. Procitao dosta clanaka o njegovim igrama. Taj tim je vjerovatno najbolji tim koji je ikada igrao u kontinuitetu na par razlicitih svijetskih prvenstva. Cak je u mnogim mecevima toga tima Pele je bio zasjenjen od svojih saigraca poput Garinche, Gersona, Sokratesa, Zika, Zairzinja i drugih starijih i mladjih igraca. Eto ti clanka iscitaj ga i vidi cime se covjek kiti.