SMINKA oliti MAKE-UP
Moderator: anex
-
*mima*
#11701 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ma jok preskakat.......ali ne treba potencirat nesto sto samo tebi odgovara...........pusti to......nemamo svi ni isti tip ni koze ni kose...a i nemamo svi isti ukus.......
- MersY
#11702 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
btw kod za free shipping na elfu: POPSHIPEU[/quote]
Do kada vrijedi ovaj kod
Do kada vrijedi ovaj kod
-
Bountiful
#11703 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Korejske kreme su odlicne i mogu reci da Korejci mnogo vise paze o svojoj kozi nego sto se to radi u Evropi. Jedino se mora paziti da krema nije za izbjeljivanje koze, morala sam se cesto prepirati sa njima da ja to ne zelim i da volim da sam preplanula
Primjetila sam da jako mladi pocinju koristiti kreme sa kolagenom, a pored kolagena su kreme sa ekstraktom puzeva hit 
- alica.k
#11704 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
znaci mima, meni bi ova garnierova bila cist ok da nije podvala. sto se same kreme tice, lajk aj sed, vidim i vjerujem da odgovara djevojkama. ne radi se o tome uopste.
mersy
mersy
Codes are valid from 12:00pm GMT 22/03/2012 until 9:3am GMT 26/03/2012. Min spend £10/€12. Not to be used in conjunction with any other offers.
- Zelena Carapa
#11705 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Joj zadeverale ste me pa sam maksuz u oogle ukucala tu bb kremu
Evo sta wikipedia kaze. Sto znaci da ste sve u pravu
BB cream, also known as Blemish Balm, Blemish Base or Beblesh Balm, is a cosmetic item sold mainly in East and Southeast Asia, [1] although larger beauty brands are increasingly transferring BB creams to European markets as well.
Originally formulated in Germany by Dr. med. Christine Schrammek in 1967 it was initially used by dermatologists to help laser surgery patients protect, soothe and refine highly sensitive skin while providing light coverage for post-laser scars, acne and other blemishes.[citation needed] Although BB cream was not specifically created for the Asian market, it provided a solution to a common skin problem for many Asians: impure skin. The cream eventually found its way into a broad mainstream market when Korean actresses recommended it publicly.[citation needed]
BB creams come in a variety of different formulations and qualities mainly perceived as being anti-inflammatory, regenerative and having a soothing effect. Some are said to have skin whitening or brightening properties. Others are said to be anti-acne or anti-wrinkle, some are intended to even out skin tone, and yet others to lighten blemish scars. BB creams are sometimes used like a primer under foundation, and if tinted may supposedly replace foundation and some newer ones are advertised as having functions of primer, foundation, moisturizer, sun block, pore minimization and skin refining together, making them an economic skin care solution.
Brands on the market aside others include BRTC - Bio Remedies Therapeutic Cosmetic, Dr. Jart, Lioele, Skin Food,Etude, The Face Shop, Missha and SKIN79.[citation needed]
In recent years BB cream has gained a noticeable following for its skin-regenerating functions and is now also widely used in Asia to supposedly provide natural-looking skin coverage. It has been named "the secret of Korean actresses",[2] which gained it large exposure in Asian markets.
Evo sta wikipedia kaze. Sto znaci da ste sve u pravu
BB cream, also known as Blemish Balm, Blemish Base or Beblesh Balm, is a cosmetic item sold mainly in East and Southeast Asia, [1] although larger beauty brands are increasingly transferring BB creams to European markets as well.
Originally formulated in Germany by Dr. med. Christine Schrammek in 1967 it was initially used by dermatologists to help laser surgery patients protect, soothe and refine highly sensitive skin while providing light coverage for post-laser scars, acne and other blemishes.[citation needed] Although BB cream was not specifically created for the Asian market, it provided a solution to a common skin problem for many Asians: impure skin. The cream eventually found its way into a broad mainstream market when Korean actresses recommended it publicly.[citation needed]
BB creams come in a variety of different formulations and qualities mainly perceived as being anti-inflammatory, regenerative and having a soothing effect. Some are said to have skin whitening or brightening properties. Others are said to be anti-acne or anti-wrinkle, some are intended to even out skin tone, and yet others to lighten blemish scars. BB creams are sometimes used like a primer under foundation, and if tinted may supposedly replace foundation and some newer ones are advertised as having functions of primer, foundation, moisturizer, sun block, pore minimization and skin refining together, making them an economic skin care solution.
Brands on the market aside others include BRTC - Bio Remedies Therapeutic Cosmetic, Dr. Jart, Lioele, Skin Food,Etude, The Face Shop, Missha and SKIN79.[citation needed]
In recent years BB cream has gained a noticeable following for its skin-regenerating functions and is now also widely used in Asia to supposedly provide natural-looking skin coverage. It has been named "the secret of Korean actresses",[2] which gained it large exposure in Asian markets.
- Ljuska_u_BaklaFi
#11706 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
I meni isto, bas mi je dobra ova medium, nego kontala sam uzeti light, a koliko je ustvari ona light, jel presvijetla ili*mima* wrote:alica.k wrote: ma nek ti idem na zivce![]()
nerviraju me oni sto podvaljuju toniranu kremu pod BB i iskoristavaju to sto se kod nas nema uzeti prava BB krema pa zene ne mogu ubosti razliku.....ma ja samo kazem da mi prija......
Mima sta ti kazes za light BB
-
boracha
#11707 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
joj super sto radi do 26og kod
a neka samo alica pise, ja njoj sve slijepo vjerujem 
- bez_ideje
#11708 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
@Alica-ta Skin 79,jel fkt ono srednje pokrivanje ili malo "mrsavije srednje".........narucila bi i ja neku pravu BB kremu,al da pokrije sta kad je vec BB
- alica.k
#11709 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
skin79 je to sto kazes mrsavo srednje prekrivanje 
ja nemam slika, ali vidi kod ove cure kako pokrije pjege...
samo mi nije za suhonjavu kozu
pa eto ak ti je suhonjava pazi.
ja nemam slika, ali vidi kod ove cure kako pokrije pjege...
samo mi nije za suhonjavu kozu
- bez_ideje
#11710 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
kombinovana,s jako suhim nosom i obrazima ........damn 
- alica.k
#11711 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
navodno dr jart water fuse je dobar za suhu/normalnu/kombinovanu kozu i pritom jos i ok pokriva, al proguglaj jos malo 
http://bbcreamqueen.com/
tu imas reviewse od raznih, samo idi gore na bb cream reviews i izaberi brand
http://bbcreamqueen.com/bb-cream-review ... /#comments
za ovu pisu dobre stvari
http://bbcreamqueen.com/
tu imas reviewse od raznih, samo idi gore na bb cream reviews i izaberi brand
http://bbcreamqueen.com/bb-cream-review ... /#comments
za ovu pisu dobre stvari
-
nera18
#11712 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
samo probajte sopingovat bez mene
- rinna0304
#11713 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
jel previse tamna ova garnier BB krema ? hoce mama da joj kupim sutra al kaze oce tamniju nijansu .. pa reko da ovdje provjerim samo jel previse tamna il se fino ujednaci s licem
-
BJB
#11714 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Je li neka od vas probala Avene Rednes relief soothing cream ili od A-derme Sensiphase A.R.? Nos i brada mi se crvene, ne previse ali dovoljno da meni smeta pa da pokusam rijesiti to..
- alica.k
#11715 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
imaju slike na nekoj od prethodnih stranica kakve su nijanse.rinna0304 wrote:jel previse tamna ova garnier BB krema ? hoce mama da joj kupim sutra al kaze oce tamniju nijansu .. pa reko da ovdje provjerim samo jel previse tamna il se fino ujednaci s licem
- rinna0304
#11716 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
evo nadjohalica.k wrote:imaju slike na nekoj od prethodnih stranica kakve su nijanse.rinna0304 wrote:jel previse tamna ova garnier BB krema ? hoce mama da joj kupim sutra al kaze oce tamniju nijansu .. pa reko da ovdje provjerim samo jel previse tamna il se fino ujednaci s licem
- Artemida84
#11717 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Garnier BB u CM-u na akciji..... Kupit cu je i ja bas da probam!
- Angel_of...
#11718 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Jel probao/koristi neko Pupa Antitraccia puder? 
-
nia3
#11719 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ja sam gledala prošli put kad sam kupovala puder. Rekli su mi da je dosta postojan, ako im je vjerovati. Kad sam probala, tekstura mi se učinila jako dobra, al' nisam se usudila da promjenim svoj puder. Uglavnom, ako kupiš, javi za utiske.Angel_of... wrote:Jel probao/koristi neko Pupa Antitraccia puder?
- Angel_of...
#11720 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Vazi
reci mi samo gdje si gledala i koja je cijena bila?:D
-
nia3
#11721 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
U Martimexu i ja mislim da je cijena bila oko 50-60.
-
boracha
#11722 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
jel ima razlike powder brush i total face brush sa elfa? ili je bolji ovaj studio powder brush
- Ductus Holedocus
#11723 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
sta znaci BB
- alica.k
#11724 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Blemish Balm, Blemish Base, Beblesh Balm kaze vikipedija. meni je blemish balmDuctus Holedocus wrote:sta znaci BB
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#11725 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Kupih ja BB. Uhvatila zadnju u CM-u uopste
, light naravno. I iako je light poprilicno je tamna i na mom licu se tacno vidi razlika na onoj liniji izmedju brade i vrata, a nisam duh bas.
Ali bez obzira na to predivna je na licu, ne osjeti se uopste, i fino izgleda.
Ko pita za tamnu nijansu, ja bih iskreno preporucila light jer je i ona poprilicno tamna, imam osjecaj da je tamnija bas za nekoga ko ima dobro tamnu put.
Ali bez obzira na to predivna je na licu, ne osjeti se uopste, i fino izgleda.
Ko pita za tamnu nijansu, ja bih iskreno preporucila light jer je i ona poprilicno tamna, imam osjecaj da je tamnija bas za nekoga ko ima dobro tamnu put.