PROTESTI!!! - aktuelnosti
-
L u c i f e r
#11701 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
ma ovo u domu mladih
treba samo dobro nadegeničit
ko vola u kupusu
ko vola u kupusu
- OldMayor
#11702 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Ni meni nije bas najjasnije zasto moraju ici u dom mladih, kad su se evo izjasnili da usvajaju zahtjeve.
Nek sad plenum napravi nove zahtjeve i neka vise odaberu predstavnika pobogu.
- Hajlac
#11703 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Čekaj, a šta je s primanjima parlamentaraca, po milion ministarstava i komisija?Cavina wrote:nije ta banda budžetska kriva...krivi smo mi, i opet, evo rad plenuma se rasplino u gluposti, umjesto da se prioritetno skoncentrisao na 3 osnovna zahtjeva koja bi bandi izbila osnovne poluge za bahaćenje, a to su:
1. smanjiti plate u administraciji i javnim preduzećima, maximalna može biti 3:1 u odnosu na prosječnu,
kao i sve ostale troškove sve dok se ne skrešu troškovi na prosjek EU
2.moratorij na novo zapošljavanje te otpuštanje nepotrebnih parazita, sve dok se ne skreše broj zaposlenih na onaj broj koji je prosječan za EU
3. da se partije više ne finasniraju iz budžeta
sa ove 3 stavke banda ne bi bila više zainteresovana da se bavi politikom, jer tamo više ne bi iblo para i moći
ovako to je najunosniji fmailijarni, porodični biznis
Jer upravo tu se izležavaju najveće pijavice.
- Alfons Kauders
#11704 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
ovo je potpuno nova dimenzija i udar na skupstinu... ne na imenovanu vladu, vec na legitimno izabranu skupstinu...L u c i f e r wrote:ma ovo u domu mladih
ko vola u kupusu
eeee moj fahro
- Styling
#11705 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Forsaken wrote:Plenum je dao zahtjeve, ovi su ih odobrili. Ne kontam cime tu se ima bit nezadovoljan?
Problem je u tome sto je SKS rekla da ce biti sastavljena ekpertna vlada u skaldu sa Ustvom, zakonom i da se od klubova zastupnika cekaju prijedlozi za mandatara, a sto u prevodu znaci da niko od Plenumasa nema sanse da udje u tu vladu. I to im se ne svidja. Oni bi na silu a udju u vlast.
-
L u c i f e r
#11706 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
tako jeAlfons Kauders wrote:ovo je potpuno nova dimenzija i udar na skupstinu... ne na imenovanu vladu, vec na legitimno izabranu skupstinu...L u c i f e r wrote:ma ovo u domu mladih
ko vola u kupusu
eeee moj fahro
državni udar
što se ovakvim majmunima više popušta
sve više fataju fursata
- say_cheese
#11707 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
evo da ti pojasnim kako to izgleda u DECavina wrote:tvoja stranica je nejasna, pogotovo što ja niht šprehenzi dojčmadner wrote:Pa imas na stranici koju sam ti dao, pojedinacni odbici ti ovise od toga koliko djece imas, gdje si prijavljen, da li ozenjen itd...
To izgleda jako nisko, 2400 eurica bruto znaci oko 2600-3000 KM neto a vecina radnika placa kirije.
da imaju kakve tabele pa i nekako bi mogo skontat
ja te pita jel istina ono što sam ti postavio, da je prosječna bruto cca 2400 eura ???
jel ti znaš šta su osnovni odbici, hočeš da ti "podastrem" kako to izgleda na "našoj" platnoj listi
pusti se kirija, kakve veze one imaju sa neto i bruto platom, ko te pita za troškove
prosjecna bruto primanja u bransama III/2013
financijsko posredovanje/osiguranje 4.576 €
energetski sektor 4.510
informacije/komunikacije 4.501
naucne/tehnicke usluge 4.113
obrazovanje 4.058
ruda i kamenje 3.977
preradjivacka ind 3.670
poslovnje nekretninama 3.665
zdravstvo/socijalno 3.419
javna uprava 3.389
trgovina 3.195
obskrba vodom 3.075
gradjevinarstvo 2.947
prijevoz, skladistenje 2.888
ugostiteljstvo 2.012
Last edited by say_cheese on 21/02/2014 14:29, edited 1 time in total.
- uglavnomja
#11708 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
pros'o voz ...OldMayor wrote:Ni meni nije bas najjasnije zasto moraju ici u dom mladih, kad su se evo izjasnili da usvajaju zahtjeve.
imali su sansu da naprave cudo, ali su se, po bosanskom receptu, posrali na uradjeno. i sad mogu mahati usima, izgubili su simpatije, kredibilitet nikad nisu ni imali jer su anonimni, neorganizovani, nemaju vodju, nemaju plan i program, nemaju prijedloge, samo zahtjeve ... uglavnom nerealne, zakonski neizvodljive itd.
a ove prijetnje o blokiranju grada
-
Cavina
#11709 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
izvor ?? ima li godišnji prosjek ?say_cheese wrote:evo da ti pojasnim kako to izgleda u DECavina wrote:tvoja stranica je nejasna, pogotovo što ja niht šprehenzi dojčmadner wrote:Pa imas na stranici koju sam ti dao, pojedinacni odbici ti ovise od toga koliko djece imas, gdje si prijavljen, da li ozenjen itd...
To izgleda jako nisko, 2400 eurica bruto znaci oko 2600-3000 KM neto a vecina radnika placa kirije.
da imaju kakve tabele pa i nekako bi mogo skontat
ja te pita jel istina ono što sam ti postavio, da je prosječna bruto cca 2400 eura ???
jel ti znaš šta su osnovni odbici, hočeš da ti "podastrem" kako to izgleda na "našoj" platnoj listi
pusti se kirija, kakve veze one imaju sa neto i bruto platom, ko te pita za troškove
prosjecna bruto primanja u bransama III/2013
financijsko posredovanje/osiguranje 4.576 €
energetski sektor 4.510
informacije/komunikacije 4.501
naucne/tehnicke usluge 4.113
obrazovanje 4.058
ruda i kamenje 3.977
preradjivacka ind 3.670
poslovnje nekretninama 3.665
zdrastvo/socijalno 3.419
javna uprava 3.389
trgovina 3.195
obskrba vodom 3.075
gradjevinarstvo 2.947
prijevoz, skladistenje 2.888
ugostiteljstvo 2.012
i na njih sam mislioHajlac wrote:Čekaj, a šta je s primanjima parlamentaraca, po milion ministarstava i komisija?Cavina wrote:nije ta banda budžetska kriva...krivi smo mi, i opet, evo rad plenuma se rasplino u gluposti, umjesto da se prioritetno skoncentrisao na 3 osnovna zahtjeva koja bi bandi izbila osnovne poluge za bahaćenje, a to su:
1. smanjiti plate u administraciji i javnim preduzećima, maximalna može biti 3:1 u odnosu na prosječnu,
kao i sve ostale troškove sve dok se ne skrešu troškovi na prosjek EU
2.moratorij na novo zapošljavanje te otpuštanje nepotrebnih parazita, sve dok se ne skreše broj zaposlenih na onaj broj koji je prosječan za EU
3. da se partije više ne finasniraju iz budžeta
sa ove 3 stavke banda ne bi bila više zainteresovana da se bavi politikom, jer tamo više ne bi iblo para i moći
ovako to je najunosniji fmailijarni, porodični biznis
Jer upravo tu se izležavaju najveće pijavice.
Last edited by Cavina on 21/02/2014 14:33, edited 1 time in total.
- say_cheese
#11710 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
http://de.statista.com/statistik/daten/ ... -branchen/Cavina wrote: izvor ??
- Alfons Kauders
#11711 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
ukratko - daL u c i f e r wrote:tako jeAlfons Kauders wrote:ovo je potpuno nova dimenzija i udar na skupstinu... ne na imenovanu vladu, vec na legitimno izabranu skupstinu...L u c i f e r wrote:ma ovo u domu mladih
ko vola u kupusu
eeee moj fahro
državni udar
što se ovakvim majmunima više popušta
sve više fataju fursata
cuj skupstina da ide na plenum, ljudi usvojili zahtjeve i sad se odbija, kao nije dovoljno... pa vise je essed dz.sh. ima glasova nego plenum clanova, i skupstina treba da ide njima na noge? nevjerovatno je da narod ovo pusi, znam da ima dosta budala koje citaju avaz, ali ovo je too much
bilo kakav atak na skupstinu, prijetnje "ukrajinom" i igranje s rijecima u smislu da plenum "garantuje sigurnost" izabranim predstavnicima nije nista drugo do napada na institucije... svuda u svijetu se za puno manje stvari hapsi
-
Cavina
#11712 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
daj nađi godišnji prosjek, za 2013. nprsay_cheese wrote:http://de.statista.com/statistik/daten/ ... -branchen/Cavina wrote: izvor ??
i koliko je onda PROSJEČNA PLATA za sve
i ima gore na engleskom ( u desnom gornjem uglu)
Last edited by Cavina on 21/02/2014 14:35, edited 1 time in total.
- madner
#11713 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Samo paziti: To su rezultati anketa a ne statisticki obradjene cifre.say_cheese wrote:http://de.statista.com/statistik/daten/ ... -branchen/Cavina wrote: izvor ??
- Alfons Kauders
#11714 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
hahahaha evo jos budala na ulici
9800 ljudi je svjesno izabralo da digne kredit u svicarcima - jer je bio jeftiniji... kad je kurs eura otisao u kurac i kad je zbog nesigurnosti svicarac skocio, rate su im preko noci porasle...
sad ostali gradjani, koji placaju kredite u markama, eurima, ili nisu uopste zaduzeni, trebaju placati njihove kredite...
i kaze "narusila valuta" platni sistem
ljudi SVJESNO birali svicarce jer su bile povoljnije kamatne stope
a nisu se bunili kad su placali te manje kamatne stope od ljudi koji su igrali na sigurno i uzimali kredite u markama
mislio sam da su ziranti najveci naivci, ali ovi su fakat jos ludji...
prevod za laikeUdruženja korisnika kredita u švicarskim francima "Švicarac", najavilo je za ponedjeljak proteste ispred sjedišta Agencije za bankarstvo u Sarajevu, u ulici Koševo 3.
U ovom udruženju kažu da na proteste izlaze tražiti ono što im po zakonu pripada. Predsjednik "Švicarca" Kemal Duraković za Klix.ba je rekao da očekuje dolazak većeg broja korisnika ovog kredita. Inače, u BiH je 9.800 onih koji koriste ove kredite.
"Mi trenutno imamo 11 zahtjeva zbog kojih dolazimo na proteste. Zašto protest ispred Agencije za bankarstvo? Proteklih godina sam im se samo ja obraćao više puta, slao sam dopise u zadnje tri godine. Molio sam da nešto preduzmu, nikada niko nije odgovorio, uvijek su imali tako arogantan odnos prema nama. Svaki put su ponavljali da će poštovati odluku suda. Zakoni su takvi da je jasno da su ovi krediti potpuno nezakoniti. Imate u zakonu 'bračnu zajednicu' KM-a i eura koja je po Zakonu o Centralnoj banci vezana jedna uz drugu, a tako je bilo i u Dejtonskom sporazumu kada je bila njemačka marka, pa je to kasnije postao euro. Prema tome, ovdje u slučaju naših kredita se pojavila potpuno treća valuta, švicarski franak, koja je narušila platni sistem države BiH, da ne kažem šta je to učinilo za ovih 9.800 korisnika kredita", kazao je Duraković.
9800 ljudi je svjesno izabralo da digne kredit u svicarcima - jer je bio jeftiniji... kad je kurs eura otisao u kurac i kad je zbog nesigurnosti svicarac skocio, rate su im preko noci porasle...
sad ostali gradjani, koji placaju kredite u markama, eurima, ili nisu uopste zaduzeni, trebaju placati njihove kredite...
i kaze "narusila valuta" platni sistem
-
Cavina
#11715 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
pa ima li kakav statistički zavod ???madner wrote:Samo paziti: To su rezultati anketa a ne statisticki obradjene cifre.say_cheese wrote:http://de.statista.com/statistik/daten/ ... -branchen/Cavina wrote: izvor ??
ima li ovdje šta
https://www.destatis.de/
- uglavnomja
#11716 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
mala slova, mala slova na dnu ugovora, klauzula o mijenjanju kursa itdAlfons Kauders wrote:hahahaha evo jos budala na ulici
prevod za laikeUdruženja korisnika kredita u švicarskim francima "Švicarac", najavilo je za ponedjeljak proteste ispred sjedišta Agencije za bankarstvo u Sarajevu, u ulici Koševo 3.
U ovom udruženju kažu da na proteste izlaze tražiti ono što im po zakonu pripada. Predsjednik "Švicarca" Kemal Duraković za Klix.ba je rekao da očekuje dolazak većeg broja korisnika ovog kredita. Inače, u BiH je 9.800 onih koji koriste ove kredite.
"Mi trenutno imamo 11 zahtjeva zbog kojih dolazimo na proteste. Zašto protest ispred Agencije za bankarstvo? Proteklih godina sam im se samo ja obraćao više puta, slao sam dopise u zadnje tri godine. Molio sam da nešto preduzmu, nikada niko nije odgovorio, uvijek su imali tako arogantan odnos prema nama. Svaki put su ponavljali da će poštovati odluku suda. Zakoni su takvi da je jasno da su ovi krediti potpuno nezakoniti. Imate u zakonu 'bračnu zajednicu' KM-a i eura koja je po Zakonu o Centralnoj banci vezana jedna uz drugu, a tako je bilo i u Dejtonskom sporazumu kada je bila njemačka marka, pa je to kasnije postao euro. Prema tome, ovdje u slučaju naših kredita se pojavila potpuno treća valuta, švicarski franak, koja je narušila platni sistem države BiH, da ne kažem šta je to učinilo za ovih 9.800 korisnika kredita", kazao je Duraković.
i kaze "narusila valuta" platni sistem![]()
![]()
a nisu se bunili kad su placali te manje kamatne stope od ljudi koji su igrali na sigurno i uzimali kredite u markama
![]()
mada, ako su hrvati uspjli da se izbore, imaju i nasi sansi. i to bi se trebalo naplatiti iz kapitala banke, ne preko ledja drugih. lovile su banke u mutnom, znajuci da ovdje zive ovce, svako ih levati, pa mogu i oni.
ps. otvorite temu pa tabirite njemacke doprinose, statistike i ostalo
-
Eniac
#11717 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Pogledaj sta se desilo u Hrvatskoj. Cini mi se da su stedise "svicarci" dobili spor na sudu, to jeste da nisu banke mogle bas kako im se svidjelo igrati se sa kamatama usljed promjena kursa franka.Alfons Kauders wrote:hahahaha evo jos budala na ulici
![]()
![]()
-
Cavina
#11718 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
i to ti kažeš koji pišeš gluposti o kreditimauglavnomja wrote:
a uspoređivanje stanja ekonomije Njemačke sa našom itekako ima veze sa temom
te pronalaženje činjenice koliko to administrativna državna banda ima veće plate u odnosu na realni sektor kod nas
i kakav je isti odnos u Njemačkoj
kao i iznos harača koji plačamo toj istoj bandi ovdje,
te koliko plaća zaposlenik u Njemačkoj
Last edited by Cavina on 21/02/2014 14:46, edited 1 time in total.
- Hajlac
#11719 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
"Poređenja radi, u Njemačkoj, koja je ekonomski lider EU, izdvajanja za poreze i doprinose nalazi se na granici od 35 odsto.madner wrote:Harac je manji u BiH nego u vecini Evrope, tako da ta teorija pada u vodu.
Međutim, kada se uzmu podaci kojih nema u statistici koju je napravio KMPG, a odnose se na BiH, onda se dolazi do zaključka da su najveći porezi i dioprinosi upravo u BiH, odnosno u FBiH, gdje ukupni porezi i doprinosi iznose 70,94 %, dok su u Republici Srpskoj iznose 65,83%."

http://www.osigurajse.info/index.php?op ... &Itemid=10
Last edited by Hajlac on 21/02/2014 15:03, edited 1 time in total.
- Alfons Kauders
#11720 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
problem sa naplatom iz kapitala banke... opet ce se to lagano prebacit na ledja ostalih korisnika... pa ce ti biti kartica skuplja markicu mjesecno, mozda se malo dignu troskovi obrade kredita (ako vec ne mogne kamata) itd...uglavnomja wrote:mala slova, mala slova na dnu ugovora, klauzula o mijenjanju kursa itdAlfons Kauders wrote:hahahaha evo jos budala na ulici
![]()
![]()
mislio sam da su ziranti najveci naivci, ali ovi su fakat jos ludji...to narod ne cita, nego vidi kakvu gologuzu trebicu, napucanu, kako barata euriborima i ostalim terminima (ili momcica, krvatica, spicoke, odijelo sa mrkicom sto se vidi iz aviona...) i pada na prvu.
mada, ako su hrvati uspjli da se izbore, imaju i nasi sansi. i to bi se trebalo naplatiti iz kapitala banke, ne preko ledja drugih. lovile su banke u mutnom, znajuci da ovdje zive ovce, svako ih levati, pa mogu i oni.
banka ce vazda biti u plusu, samo ce prebaciti teret na ostale gradjane koji nisu avanturisticki ganjali kredite u JEBENOJ STRANOJ VALUTI...
za mene klasican primjer sam pao, sam se ubio
i da, jebala vas njemacka statistika
-
Cavina
#11721 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
imaš li slučajno taxativno koje su sve stavke i procentualne iznoseHajlac wrote: gdje ukupni porezi i doprinosi iznose 70,94 %, dok su u Republici Srpskoj iznose 65,83%."
- Hajlac
#11722 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Ako je to uopste izreceno od strane Plenuma, to može poteći samo od minera poput Aličkovića kojima je i rat sasvim OK opcija u borbi za vraćanje RBiH...Alfons Kauders wrote:ako je bilo imalo sumnje, sada vise nema - BUDALEForsaken wrote:WTF??Demonstranti su kazali da nisu zadovoljni zaključcima sa Kolegija Skupštine KS.
- Ukoliko ne udovolje našim zahtjevima bit ćemo druga Ukrajina. Čekamo večeras do 17:30 i sastanak Plenuma da se izjasne o svim našim zahtjevima. U subotu će čitav grad biti blokiran, u nedjelju neka bude šta bude - poručuju demonstranti.
prijetit novim ratom dok jos nismo ni pokopali sve zrtve proslog... sta drugo reci... BUDALE
-
Forsaken
#11723 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Sutra sranje se priprema. Pa et, planirajte da izbjgavate centar
Poštovani građani,
Uzimajući u obzir činjenicu da se od 06.02.2014.godine, svakodnevno održavju protestna okupljanja u centralnom dijelu grada, te da će se ista najvjerovatnije nastaviti i u narednom periodu, kao i to da su 06. i 07.februara 2014.godine, nasilni pojedinici i grupe mlađih osoba fizički, kamenjem, “molotovljevim koktelima” i pirotehničkim sredstvima napali policijske službenike, zgrade Vlade Kantona Sarajevo i Predsjednišva Bosne i Hercegovine, Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo upućuje apel građanima:
- uvažavajući i podržavajući legitimno i zakonsko pravo građana na mirna okupljanja i izražavanja svojih stavova u vezi sa stanjem u društvu, Ministarstvo će u okviru svojih nadležnosti takve skupove i osigurati,
- s obzirom na ustavne i zakonske odrednice koje govore da je glavni zadatak policije zaštita ustavnog poretka, lične i imovinske sigurnosti građana, Uprava policije će poduzeti sve mjere da javna i protestna okupljanja osigura i omogući građanima izražavanje svojih stavova, ali isto tako neće tolerisati nasilničko ponašanje, ugrožavanje zdravlja građana i policije, kao i uništavanje imovine.
Dosadašnja iskustva govore da većina građana - učesnika protesta poštuje zakon i na miran način izražava svoje stavove. Međutim,manje grupe i neodgovorni pojedinci zloupotebljavaju ove skupove kako bi liječili svoje frustracije, napadajući policijske službenike i druge građane, uništavajući imovinu. Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo raspolaže saznanjima koja ukazuju da se, u određenim dijelovima grada, organiziraju grupe mladih osoba koje planiraju da okupljanje građana na dan 22.02.2014.godine iskoriste za nasilne proteste, usmjerene prema objektima kantonalnih i državnih institucija, te policijskim službenicima koji će vršiti osiguranje protestnog okupljanja. Takođe naša saznanja s terena ukazuju da pomenute grupe pripremaju podesne predmete i sredstva koje će koristiti u toku nasilnih protesta. Uzimajući u obzir gore navedeno, apelujemo na sve učesnike protestnih okupljanja da se uzdrže od nasilja, te da evantualne izgrednike identificiraju i u saradnji sa policijom takve izgrednike odstrane sa skupa, naglašavajući da pripadnici policije neće tolerisati nasilničko ponašanje, ugrožavanje zdravlja građana i policije, kao i uništavanje imovine.
Last edited by Forsaken on 21/02/2014 14:51, edited 1 time in total.
- madner
#11724 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Koji retardi prave ove grafikone i zasto?Hajlac wrote:"Poređenja radi, u Njemačkoj, koja je ekonomski lider EU, izdvajanja za poreze i doprinose nalazi se na granici od 35 odsto.madner wrote:Harac je manji u BiH nego u vecini Evrope, tako da ta teorija pada u vodu.
Međutim, kada se uzmu podaci kojih nema u statistici koju je napravio KMPG, a odnose se na BiH, onda se dolazi do zaključka da su najveći porezi i dioprinosi upravo u BiH, odnosno u FBiH, gdje ukupni porezi i doprinosi iznose 70,94 %, dok su u Republici Srpskoj iznose 65,83%."
Ovo neko poredi iznose od neto cifre, sa procentima od bruto cifre vani.
Kada bi primjenili tu metodologiju imali bi drzave sa 100% poreza
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#11725 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Da i biće državni udar, i teroristi koji govore ekavicu će nastojati da unište državu, a i Bakirovu fotelju, a i fotelju njegovog dežurnog nesposobnog murijaša kojeg je kao i mnoge preko štele zaposlio.