Mobilni radari / kamere

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Ateista

#11701 Re: Mobilni radari / kamere

Post by Ateista »

Throttle wrote: 12/08/2026 15:02
Ateista wrote: 12/08/2026 10:59
Laplace wrote: 12/08/2026 10:09

Upravo to. Dakle, iako vozim po ograničenjima i uvijek sam maksimalno koncentrisan na vožnju, zbog ovakve politike kontrole i kažnjavanja to naizmjenično gledanje u saobraćajne znakove i brzinomjer noduzima dio pažnje na uslove na cesti pa ponekad pomislim da mogu napraviti grešku jer se više koncentrišem na samu brezinu nego na sve ostalo.

Garantujem da bi bilo manje nesreća da se manje kontroliše brzina a više nepropisna preticanja, oduzimanja prvenstva prolaza, peglanje krivina i još neke nepromišljene radnje u saobraćaju.
Opet sam te se sjetio, juce vozio nekih 3,5 sata magistralom, sta je auta peglalo krivine bez ikakve potrebe to je strasno, samo ono sto su meni u susret isli, zbog jednog sam morao i kociti.
Poceo sam svirati takvima, na zalost vjerovatno ni ne kontaju zasto im sviram.
Jednom vozim iza nekog sporaca i isto tako i on bez ikakvog razloga sijece krivine, hajde da je brze vozio pa da razumijem, ali tom brzinom i jos pegla bez ikakvog razloga...
Bezbeli si opet preticao i procjenjivao koliko se brzo moze ici a da je bezbijedno? :D
Naravno, uvijek vozim koliko mogu brzo i preticem svakog koga stignem, zanimljivo vozio sam opet tamo gdje je bio onaj incident prije koju godinu, samo ovaj put nije bilo budala da ometaju preticanje. :mrgreen:
Ateista

#11702 Re: Mobilni radari / kamere

Post by Ateista »

tokio25 wrote: 12/08/2026 16:12
Laplace wrote: 12/08/2026 10:09

Upravo to. Dakle, iako vozim po ograničenjima i uvijek sam maksimalno koncentrisan na vožnju, zbog ovakve politike kontrole i kažnjavanja to naizmjenično gledanje u saobraćajne znakove i brzinomjer noduzima dio pažnje na uslove na cesti pa ponekad pomislim da mogu napraviti grešku jer se više koncentrišem na samu brezinu nego na sve ostalo.

Garantujem da bi bilo manje nesreća da se manje kontroliše brzina a više nepropisna preticanja, oduzimanja prvenstva prolaza, peglanje krivina i još neke nepromišljene radnje u saobraćaju.
Opet sam te se sjetio, juce vozio nekih 3,5 sata magistralom, sta je auta peglalo krivine bez ikakve potrebe to je strasno, samo ono sto su meni u susret isli, zbog jednog sam morao i kociti.
Jednom vozim iza nekog sporaca i isto tako i on bez ikakvog razloga sijece krivine, hajde da je brze vozio pa da razumijem, ali tom brzinom i jos pegla bez ikakvog razloga...
Na XX forumu se javlja forumas pod nikom vjernik i kaze vozio juce magistralom sta je ljudi preticalo na nepreglednim krivinama i sto su jurcali da bog sacuva
Idem ja kad iza mene neki sjeo mi na guzicu i ne popusta i jos svira
Ja se ne lijepim i ne sviram bezveze. :mrgreen:
tokio25

#11703 Re: Mobilni radari / kamere

Post by tokio25 »

Ateista wrote: 12/08/2026 20:03

Na XX forumu se javlja forumas pod nikom vjernik i kaze vozio juce magistralom sta je ljudi preticalo na nepreglednim krivinama i sto su jurcali da bog sacuva
Pa i on ne vozi sporo bezveze po njegovom rezonu
last mohicans

#11704 Re: Mobilni radari / kamere

Post by last mohicans »

Ide Kanticina kamera i na ulazu u aerodrom, a sto je strava se uključiti sa aerodroma, jebo to.
Ateista

#11705 Re: Mobilni radari / kamere

Post by Ateista »

tokio25 wrote: 12/08/2026 20:08
Ateista wrote: 12/08/2026 20:03

Pa i on ne vozi sporo bezveze po njegovom rezonu
Sviram budalama koje voze mojom trakom.
Post Reply