Sirija vol. 2
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
- insomnia78
#116877 Re: Sirija vol. 2
Zato su primili milione muslimanamuhafuca wrote:nema tu straha od muslimanske zemlje u evropi - nego je jednostavno ne zele imati u evropi - niko strah nije spominjao.insomnia78 wrote:Prica o strahu od vecinske muslimanske zmlje u Evropi je utemeljena taman ko i strah EU od Juge
Sama Francuska ima jedno tri puta vise muslimana nego BiH
-
dječak sa šibicama
#116878 Re: Sirija vol. 2
od kako je revolucija nikad jaca, wahabi fan club sve duhovitiji
- Nadzornik
#116879 Re: Sirija vol. 2
I zabari stigli na istok Sirije,rasporedjeni zajedno sa Amerima i Francuzima.
ITALIAN TROOPS DEPLOYED ALONGSIDE US AND FRENCH FORCES IN EASTERN SYRIA: TURKISH MEDIA

https://southfront.org/italian-troops-d ... kish-media
ITALIAN TROOPS DEPLOYED ALONGSIDE US AND FRENCH FORCES IN EASTERN SYRIA: TURKISH MEDIA

https://southfront.org/italian-troops-d ... kish-media
- Nadzornik
#116880 Re: Sirija vol. 2
Vatrogasci Ministarstva odbrane Ruske Federacije u Siriji 2018.

- Nadzornik
#116881 Re: Sirija vol. 2
Joulani (bivsi vodja Al Kaide u Siriji trenutno - HTS) sa svakom novom fotografijom izgleda urednije i pro zapadno.
Slijedeca fotografija ce biti kao i ostalih HTS pripadnika,negdje blizu diskoteke u Berlinu ili Hamburgu.

Slijedeca fotografija ce biti kao i ostalih HTS pripadnika,negdje blizu diskoteke u Berlinu ili Hamburgu.

- rajv0sa
#116882 Re: Sirija vol. 2
Julani Jala Brat
-
zrakomlat
#116883 Re: Sirija vol. 2
insomnia78 wrote:Nesto ko HVO samo manje zlocinacki?
- muhafuca
#116884 Re: Sirija vol. 2
u Francuskoj ih ja mislim ima procentualno najvise. I koliko ih je? 5%? 10%?insomnia78 wrote:Zato su primili milione muslimanamuhafuca wrote:nema tu straha od muslimanske zemlje u evropi - nego je jednostavno ne zele imati u evropi - niko strah nije spominjao.insomnia78 wrote:Prica o strahu od vecinske muslimanske zmlje u Evropi je utemeljena taman ko i strah EU od Juge
Sama Francuska ima jedno tri puta vise muslimana nego BiH
I vec se sad kofrce - nemoj vise - puno ih je, jel tako? nisu vise u brojevima koji se mogu "kontrolisati"
a ako brojem jos narastu - ne daj Boze mogu se poceti i u stranke organizovati pa poceti uticati na politiku a samim time i na identitet zemlje.
- insomnia78
#116885 Re: Sirija vol. 2
To su inace strasni politicari
-
zrakomlat
#116886 Re: Sirija vol. 2
Izglasali bi šerijat i preselili se u Skandinavijuinsomnia78 wrote:To su inace strasni politicari
- славянин
#116887 Re: Sirija vol. 2
Grand Hyatt Seoul, fino - doduse bila je zima ona suha vjetar odnesemuhafuca wrote:ma ja ba.славянин wrote:Upravu si moja greskaThe 51st State wrote:Eksperti sa dna kace.
P.s.
F14
idi ti bubni kakvu korejku pa nek ti se prosvjetli malo stanje ovo na Korejskom poluostrvu.
Vidio sam Sj.Koreju - doduse sa nekih 10 km visine dok je avion hvatao luk da se ne priblizi vazdusnom prostoru iste.
Jes ti vidio Koreju - ekspertu
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#116888 Re: Sirija vol. 2
Volim Francusku.
- Njihovu raskošnu kulturu. Arhitekturu npr, od srednjovjekovne gotike do modernističke simbioze arhitekture i nauke. Od kad znam za sebe, od članova porodice znam za Edith Piaf, Mireille Mathieu, Saint-Preux-a ...
...a moje lično otkriće je David Fray.
Cijenim njihov doprinos državi građana i sjajne impulse koje su dali cijelom svijetu. Uz to, porodično smo tradicionalno okrenuti francuskim automobilima. Ukratko, ne da nemam nikakve predrasude, naprotiv, baštinim samo naklonost.
Međutim, mislim da od Francuske na duge staze nema ništa. Već tri puta za redom elita koja iz dna duše prezire Francusku i evropski kontinent uspjeva sa kandidatima koji postaju predsjednici države: Nicolas Sarkozy, François Hollande i ovaj zadnji, Macron. Pa ne zna se ko je gori i dugoročno fatalniji za Francusku.
Šta hoću da kažem? Hoću da kažem da od njih više nema ništa. Šeste republike neće biti a i Peta će biti ugrožena i otići će sa svjetske scene. Pred Francuskom su, dugoročno, vrlo neizvjesni dani, moje je mišljenje i uvjerenje.
- Njihovu raskošnu kulturu. Arhitekturu npr, od srednjovjekovne gotike do modernističke simbioze arhitekture i nauke. Od kad znam za sebe, od članova porodice znam za Edith Piaf, Mireille Mathieu, Saint-Preux-a ...
...a moje lično otkriće je David Fray.
Cijenim njihov doprinos državi građana i sjajne impulse koje su dali cijelom svijetu. Uz to, porodično smo tradicionalno okrenuti francuskim automobilima. Ukratko, ne da nemam nikakve predrasude, naprotiv, baštinim samo naklonost.
Međutim, mislim da od Francuske na duge staze nema ništa. Već tri puta za redom elita koja iz dna duše prezire Francusku i evropski kontinent uspjeva sa kandidatima koji postaju predsjednici države: Nicolas Sarkozy, François Hollande i ovaj zadnji, Macron. Pa ne zna se ko je gori i dugoročno fatalniji za Francusku.
Šta hoću da kažem? Hoću da kažem da od njih više nema ništa. Šeste republike neće biti a i Peta će biti ugrožena i otići će sa svjetske scene. Pred Francuskom su, dugoročno, vrlo neizvjesni dani, moje je mišljenje i uvjerenje.
Last edited by Challenger_ on 13/06/2018 00:09, edited 1 time in total.
-
handžar88
#116889 Re: Sirija vol. 2
Koga ba zanima sta ti volis i kakve gluposti slusas

- exliberal-ex
#116890 Re: Sirija vol. 2
zrakomlat wrote:Izglasali bi šerijat i preselili se u Skandinavijuinsomnia78 wrote:To su inace strasni politicari
jedan od boljih komentara !
- muhafuca
#116891 Re: Sirija vol. 2
nikad u zivotuславянин wrote: Grand Hyatt Seoul, fino - doduse bila je zima ona suha vjetar odnese![]()
Vidio sam Sj.Koreju - doduse sa nekih 10 km visine dok je avion hvatao luk da se ne priblizi vazdusnom prostoru iste.
Jes ti vidio Koreju - ekspertu![]()
ti si vidim vidio Koreju sa 10 km al nista to ne znaci za expertizu o stanju u Koreji.
Da li si ti bubnuo Korejku pa da nam mozes rastabirit trenutno stanje oko ovih pregovora
nama koji nismo imali priliku bubnuti Korejku pa da nam se razbistri situacija.
- salik79
#116892 Re: Sirija vol. 2
Hoce li fina i postena Nikki Hallei reagovati?! Vijece Sigurnosti?! Iko, ista?

A, vidim i msm se satra vrteci ovu vijest, voditeljke liju suze i tako to.

- muhafuca
#116893 Re: Sirija vol. 2
kako koji - ne znam doduse po cemu sudis kad su im sve drzave monarhije i diktature podrzane od Demokratskog zapada.insomnia78 wrote:To su inace strasni politicari
Fino se zazmiri na Sisijev puc i bacanje prvog demokratski izabranog predsjednika Egipta u zatvor (pa kakav je takav je oni su ga sebi izabrali) - ni sankcije ne nabacise a kamoli da govorimo o intervenciji u odbranu demokracije. De ti njima diktatora i suti. Kakvi izbori kakvi bakraci.
U Evropi ni ne mogu biti politicari kad nemaju stanovnistvo koje ce ih podrzati - tu i tamo koji gradonacelnik koji ima muslimansko ime i ne zali se niko na njih - valjda fino rade svoj posao, ko ce mu ga znati ali za koju vecu funkciju treba ti veci broj glasaca a u Evropi ce se tesko glasati masovno za nekog ko ima muslimansko ime.
A sto se tice jesu li strasni politicari ili nisu - ima i u Evropi svega i svacega i korupcije i lopovluka itd - na prste ruku mozes nabrojati zemlje koje imaju konstantno recimo dobru politiku za svoje stanovnistvo - sve ostalo je manje vise, periodi krize pa se malo izvade pa opet kriza i tako ukrug. A ima bogami i zemalja koje su konstantno u krizi.
-
handžar88
#116894 Re: Sirija vol. 2
Ono sto su asad i rusi radili u siriji to saudi i kompanija rade u jemenu.. a ti si isti kao i ovi koje prozivas.salik79 wrote:Hoce li fina i postena Nikki Hallei reagovati?! Vijece Sigurnosti?! Iko, ista?![]()
-
karakters
#116895 Re: Sirija vol. 2
Pod obrvom jenomNadzornik wrote:Joulani (bivsi vodja Al Kaide u Siriji trenutno - HTS) sa svakom novom fotografijom izgleda urednije i pro zapadno.
Sjaje oka dva
Po tome se pozna
Revolucija
-
Novosti
#116896 Re: Sirija vol. 2
Novi demokratski vjetrovi 
- muhafuca
#116897 Re: Sirija vol. 2
?handžar88 wrote:Ono sto su asad i rusi radili u siriji to saudi i kompanija rade u jemenu.. a ti si isti kao i ovi koje prozivas.salik79 wrote:Hoce li fina i postena Nikki Hallei reagovati?! Vijece Sigurnosti?! Iko, ista?![]()
Pa nije Assad strani faktor u siriji.
Valjda je paralela Assad i Houtis logicnija. oboji brane svoju zemlju od vanjskih okupatora i njihovih placenika.
A Saudi su vanjski okupator u obje zemlje - izmedju ostalih naravno - da nebude da ih haturim.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#116898 Re: Sirija vol. 2
osnovna pretpostavka je da asad gađa namjerno a ovi ne
vjerojatno nijedni ni drugi ne bi da zaginu ciljevi civilni
ali to je utopija
rat je rat
vjerojatno nijedni ni drugi ne bi da zaginu ciljevi civilni
ali to je utopija
rat je rat
-
zrakomlat
#116899 Re: Sirija vol. 2
Nazvati nekoga psihopatom i bolesnikom, a da te isti nije direktno ni uvrijedio ni spomenuo u postu, malo nema smisla. Još je i ramazan pa ružnih riječi, misli, pogleda se treba čuvati osim jela i pića, ako postiš, što pretpostavljam.
Ne kontam bilo koga što vrijeđa nekog drugog na temi fucking Sirije.
-
handžar88
#116900 Re: Sirija vol. 2
Sta reci ljudima koji ove ratove posmatraju na ovaj nacin.. kao ovaj je legitiman pa legitimno ubija.. ma joj ne znam sta pricam i kome. Nije to vrijedjanje kad kazem psihopate, nego utvrdjivanje cinjenica.zrakomlat wrote:Nazvati nekoga psihopatom i bolesnikom, a da te isti nije direktno ni uvrijedio ni spomenuo u postu, malo nema smisla. Još je i ramazan pa ružnih riječi, misli, pogleda se treba čuvati osim jela i pića, ako postiš, što pretpostavljam.
A u kojem slucaju nije bezveze laprdanje.. kad postavite stvari tako kako vi vidite, jedni su dobro drugi zlo, vi onda laprdate s nekom vezom i smislom.. ma daj ba ljudi uozbiljite semuhafuca wrote:
Aha postujem i tu perspektivu
al onda ti je bezveze laprdati po forumu jer su apsolutno svi jednaki pa je samim tim i laprdanje relativizirano.
Jednostavno ne podrzavas ni jednu stranu svi su jednaki - narod obicni ga po obicaju pusi i to je to
Rusija Amerika Saudija Iran Turska Evropa Izrael .... i svako ko je ikad bombu na drugu zemlju ili na svoju zemlju bacio
nebitno iz kojeg razloga
je u istom kosu kod tebe barem po toj perspektivi - pa cemu onda uopste laprdanje u prazno - to je nova normala i to je to