Sirija vol. 2
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#116801 Re: Sirija vol. 2
Ko hoće da shvati zašto su ublehaneri od tzv. "revolucionara" izgubili rat, neka samo čitaju tvoje upise, sve će im se samo kazati.
U najkraćem, apsolutno nerazumjevanje međunarodnih odnosa i ideologija zasnovana na elementarnom zlu.
U najkraćem, apsolutno nerazumjevanje međunarodnih odnosa i ideologija zasnovana na elementarnom zlu.
- Challenger_
#116802 Re: Sirija vol. 2
Ili, kako bi Kiki napisao: "američke firme crpu iračku naftu a iračka vlada te pare daje za američko naoružanje".
Kiki vizionar.
-
dječak sa šibicama
#116803 Re: Sirija vol. 2
nista cudno, ruski oklop je daleko bolji od americkog, kao sto je americki avion kvalitetniji od ruskog
- Challenger_
#116804 Re: Sirija vol. 2
Još malo pa će i ta teza biti vrlo upitna. Da,da...
- Međutim, nije mi akcenat bio na kvalitetu, već me tako neke vijesti podsjete na čitav set promašaja koje su na ovoj i drugim temama ispisali Sa'vox i Kiki.
- Inače, ovakva stvar je sasvim očekivana i spada pod ono što se zove diversifikacija ili radikalnije, preorijentacija, a ona je logična, očekivana i moguća jer se svijet mijenja iz dana u dan. Živimo u jednom sasvim drugom i drugačijem svijetu u odnosu na onaj s početka milenijuma.
Sada dolazimo na uzrok navedenih promašaja a to je nedostatak uvida u stvarnost međunarodnih odnosa a što je posljedica robovanja ideologijama, odnosno ideološkim vizurama svijeta koje po pravilu nemaju dodirnih tačaka sa stvarnošću.
- Međutim, nije mi akcenat bio na kvalitetu, već me tako neke vijesti podsjete na čitav set promašaja koje su na ovoj i drugim temama ispisali Sa'vox i Kiki.
- Inače, ovakva stvar je sasvim očekivana i spada pod ono što se zove diversifikacija ili radikalnije, preorijentacija, a ona je logična, očekivana i moguća jer se svijet mijenja iz dana u dan. Živimo u jednom sasvim drugom i drugačijem svijetu u odnosu na onaj s početka milenijuma.
Sada dolazimo na uzrok navedenih promašaja a to je nedostatak uvida u stvarnost međunarodnih odnosa a što je posljedica robovanja ideologijama, odnosno ideološkim vizurama svijeta koje po pravilu nemaju dodirnih tačaka sa stvarnošću.
- insomnia78
#116805 Re: Sirija vol. 2
U biti se radi o nagovoru Irana
- Challenger_
#116806 Re: Sirija vol. 2
U biti pišeš besmislice. Kao ona dvojica.
_____
_____
-
zrakomlat
#116807 Re: Sirija vol. 2
Ja sve do večeras mislio da su Kurdi = režim.sarajevoxxxx wrote:Ja prije svega govorim o licemjerstvu međunarodne zajednice. Za mene su Kurdi od početka rata najnormalnija strana, vjerovatno najmanje zločina počinili, na njihovoj sam strani u potpunosti kada se radi o pravu na jezik, i druge stvari. Osuđujem turski i rasizam opozicije i režima.Kikibombona wrote:
Kurdi su napadnuti od strane ekstremisticke bagre. Ovaj rat su pokrenule tvoje vehabije a ne Kurdi. Kurdi su se branili i odbranili, slomili kicmu vehabijskom i ihvanijskom pokretu u Siriji. To nikako ne mozes podnijeti.![]()
Da te podsjetim na neka sretna vremena koja su daleko iza nas...
Vehabije i ihvanije vise mrze Kurde nego Asada. Popusili su. Smjesteni su u idlibski rezervat koji nema nikakve resurse. Sada se modjusobno kolju i tome nema kraja. Uzivaj u tome....
A za Kurde se ne sekiraj, sve je u najboljem redu, u Zapadnom Kurdistanu je mir, najsigurniji dio Sirije.
Amerika igra zajedno sa Turskom, ne vjerujem u njihov vjerovatno izmišljeni sukob. Nakon Efrina i Minbedža definitivno je jasno da je od ranije na relaciji Turska-Iran-Rusija—Amerika postojao dogovor.
Kada je to Amerika prozvala Tursku zbog turskogprebacivanja Isilovaca u Siriju? Zbog turske kupovine stotina cisterni nafte od Isila? Zbog liječenja Isilovaca u Turskoj? Je li ikad spomenuta uloga turskog konzula u padu Mosula?
Zašto je Amerika čekala da se razori Kobane do temelja pa tek onda reagirala? Zašto je dozvolila raseljavanje Efrina? Ko su ti Turci?
Međunarodna zajednica jeste stvorila Isil. Jeste iskoristila Kurde da rade ono sto su oni morali. I na kraju jeste im okrenula leđa i nijemo ispratila etničko čišćenje Efrina.
Tri puta ih je izdala. Prvi put puštajući Isil na njih i u Mosulu i u Siriji. Drugi put poslala ih u rat da ginu protiv Isila. Treći put im okrenula leđa i prepustila gradove sa 100 % kurdskim stanovništvom Turskoj vojsci.
Naravno ima još da se igra, prvenstvo traje i trajat će decenijama, samo ovo do sada je jadno iživljavanje velikih igrača nad jednim narodom, i Kurdima i Sirijcima koji su protiv Asada.
Tek sad znam da ništa ne znam
-
joe_black
#116808 Re: Sirija vol. 2
Nego sta vise, lijepo napisano da je ISIL stvorila međunarodna zajednica, znaci ne Assad:)zrakomlat wrote:Ja sve do večeras mislio da su Kurdi = režim.sarajevoxxxx wrote:Ja prije svega govorim o licemjerstvu međunarodne zajednice. Za mene su Kurdi od početka rata najnormalnija strana, vjerovatno najmanje zločina počinili, na njihovoj sam strani u potpunosti kada se radi o pravu na jezik, i druge stvari. Osuđujem turski i rasizam opozicije i režima.Kikibombona wrote:
Kurdi su napadnuti od strane ekstremisticke bagre. Ovaj rat su pokrenule tvoje vehabije a ne Kurdi. Kurdi su se branili i odbranili, slomili kicmu vehabijskom i ihvanijskom pokretu u Siriji. To nikako ne mozes podnijeti.![]()
Da te podsjetim na neka sretna vremena koja su daleko iza nas...
Vehabije i ihvanije vise mrze Kurde nego Asada. Popusili su. Smjesteni su u idlibski rezervat koji nema nikakve resurse. Sada se modjusobno kolju i tome nema kraja. Uzivaj u tome....
A za Kurde se ne sekiraj, sve je u najboljem redu, u Zapadnom Kurdistanu je mir, najsigurniji dio Sirije.
Amerika igra zajedno sa Turskom, ne vjerujem u njihov vjerovatno izmišljeni sukob. Nakon Efrina i Minbedža definitivno je jasno da je od ranije na relaciji Turska-Iran-Rusija—Amerika postojao dogovor.
Kada je to Amerika prozvala Tursku zbog turskogprebacivanja Isilovaca u Siriju? Zbog turske kupovine stotina cisterni nafte od Isila? Zbog liječenja Isilovaca u Turskoj? Je li ikad spomenuta uloga turskog konzula u padu Mosula?
Zašto je Amerika čekala da se razori Kobane do temelja pa tek onda reagirala? Zašto je dozvolila raseljavanje Efrina? Ko su ti Turci?
Međunarodna zajednica jeste stvorila Isil. Jeste iskoristila Kurde da rade ono sto su oni morali. I na kraju jeste im okrenula leđa i nijemo ispratila etničko čišćenje Efrina.
Tri puta ih je izdala. Prvi put puštajući Isil na njih i u Mosulu i u Siriji. Drugi put poslala ih u rat da ginu protiv Isila. Treći put im okrenula leđa i prepustila gradove sa 100 % kurdskim stanovništvom Turskoj vojsci.
Naravno ima još da se igra, prvenstvo traje i trajat će decenijama, samo ovo do sada je jadno iživljavanje velikih igrača nad jednim narodom, i Kurdima i Sirijcima koji su protiv Asada.
Tek sad znam da ništa ne znam
-
sarajevoxxxx
#116809 Re: Sirija vol. 2
Sirija je okupirana od strane najmanje šest država. Uništena, stanovništvo raseljeno i poubijano, u gradovima tuga, haos i siromaštvo i stotine hiljada “slučajeva” kojima niko živ neće moći pomoći i koji će biti teret društvu naredne decenije.Challenger_ wrote:Ko hoće da shvati zašto su ublehaneri od tzv. "revolucionara" izgubili rat, neka samo čitaju tvoje upise, sve će im se samo kazati.
U svakom slučaju ako smatraš ubijanje djece i žena pobjedom, da, režim ubjedljivo vodi, i veliki je pobjednik.
- muhafuca
#116810 Re: Sirija vol. 2
kurdsko-arapsko vijece spremno za pregovore sa sirijskom vladom.
Kurd-Arab council ready for 'unconditional talks' with Syria regime
Code: Select all
http://www.france24.com/en/20180610-kurd-arab-council-ready-unconditional-talks-with-syria-regime- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#116811 Re: Sirija vol. 2
da sam ja neki baja dole u iraku
pola para amerima a druga polovica rusima za tenkove
a treća kinezima
i miran irak 110%
a treća kinezima
i miran irak 110%
- Nadzornik
#116812 Re: Sirija vol. 2
Cuj treca polovica...Black swan wrote:da sam ja neki baja dole u iraku
a treća kinezima
i miran irak 110%
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#116813 Re: Sirija vol. 2
pa tako se kaže
90% sam naučio ispit a 100% da ću pasti
90% sam naučio ispit a 100% da ću pasti
- Maystor
#116814 Re: Sirija vol. 2
U jednom takvom, nedavno su isporučeni Kornet ATGM sistemi dometa do 10 kilometaraNadzornik wrote:Sirijski ekspres tutnji kroz Bosfor.
Pripadnici SAA se zajebaju sa novim igračkama, juče su jednim projektilom pocijepali na vodonik i kiseonik 11 komada revolucionara. Slike na tviteru, zaista je prizor odvratan.
Pozdrav svim forumašima, osim vehabija i trolova!
- Nadzornik
#116815 Re: Sirija vol. 2
U Dari teku pripreme za odbranu...

-
Lopez1981
#116816 Re: Sirija vol. 2
Nisu nas vehabije klale 92, pozdrav sa Ravne Gore JUNAČEMaystor wrote:U jednom takvom, nedavno su isporučeni Kornet ATGM sistemi dometa do 10 kilometaraNadzornik wrote:Sirijski ekspres tutnji kroz Bosfor.
![]()
Pripadnici SAA se zajebaju sa novim igračkama, juče su jednim projektilom pocijepali na vodonik i kiseonik 11 komada revolucionara. Slike na tviteru, zaista je prizor odvratan.
Pozdrav svim forumašima, osim vehabija i trolova!
-
dječak sa šibicama
#116817 Re: Sirija vol. 2
Ko jos njih dvojicu shvata ozbiljno, za prvog znamo da je press sluzba kratkih pantolica pa da mu istolerises, a ovaj drugi sta god je napisao o geostrategiji, stanju na terenu, planovima i predvidjanjima, promasio je.Challenger_ wrote:Još malo pa će i ta teza biti vrlo upitna. Da,da...
I bez pardona i dalje prognozira
Kurdi pisu peticiju da ih kikibombona vise ne brani.
- Maystor
#116818 Re: Sirija vol. 2
Je li Zapadni Kurdistan dobio izlaz na more?
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#116819 Re: Sirija vol. 2
Je, kao Rusija na Jadran
.
-
sarajevoxxxx
#116820 Re: Sirija vol. 2
UN: Režim ne dozvoljava ulazak humanitarne pomoći u Doumu
https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A ... r161z0&s=1
https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A ... r161z0&s=1
- Maystor
#116821 Re: Sirija vol. 2
Koji će joj kurac Jadran? Tartus im više odgovara.Bobi wrote:Je, kao Rusija na Jadran.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#116822 Re: Sirija vol. 2
daleko im kosovo od tartusa
- Nadzornik
#116823 Re: Sirija vol. 2
Kurc primio Putina a ne obrnuto...
- Nadzornik
#116824 Re: Sirija vol. 2
SAA se fino modernizuje...

- Nadzornik
#116825 Re: Sirija vol. 2
Sirija Hmeimim odlazi na pocinak.