Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Freamon Lester

#11676 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

ExNihilo wrote: Koji si ti faktor da kažeš kako NS nema šanse? Vječito ista priča glede NS. Da svi oni koji kažu kako neće glasati za NS jer nema šanse, dadnu glas NS, imali bi šanse. Ništa, ti onda za vlasnika kafane.
Ja sam onaj faktor koji je dovoljno sposoban da ode i pogleda prosle izbore i vidi da je Nasa stranka dobila 696 glasova na proslim lokalnim izborima. Dakle niti pola koliko treba za mandat u OV. Ako neko misli da je dovoljno da Pedja Kojovic dobije po picki u skupstini KS da bi ja dao glas za Nasu stranku u Zenici grdno se vara.

I jos jednom ti ponavljam. Osoba koja je bila DIREKTOR preduzeca koje su napravili lokalna SDA i svjetski PREVARANT je i kandidat ispred Nase stranke. Uz takvu biografiju bojim se 1000 glasova maksimalno.

Nasa stranka je trebala ici u borbu za 1 mjesto u OV. To bi mozda i progurali, ali ovako igraju samo za SDA.

Image

A evo primjer kako je glas za SDA i SBB glas za SDP. Da su glasaci "desno" orijentisani glasali za ASDA, SDP ne bi imao nikakve sanse. Ovako su SDA i SBB gurali SDP ka mjestu nacelnika. Na isti nacin svaki glas za Vildanu koja moze uzeti 1000 glasova maksimalno je glas za SDA.
kamen spoticanja

#11677 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

I vi bi skidali zelene...zabelajiste oko vildane :-)
i tako uglavnom funkcionise " opozicija" i na terenu
Freamon Lester

#11678 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

kamen spoticanja wrote:I vi bi skidali zelene...zabelajiste oko vildane :-)
'ta hoces. Vi 3 kandidata imate. :D
kamen spoticanja

#11679 Re: Zeničani

Freamon Lester wrote:
kamen spoticanja wrote:I vi bi skidali zelene...zabelajiste oko vildane :-)
'ta hoces. Vi 3 kandidata imate. :D
Logicno :mrgreen:
belfy

#11680 Re: Zeničani

Post by belfy »

Freamon Lester wrote: A evo primjer kako je glas za SDA i SBB glas za SDP. Da su glasaci "desno" orijentisani glasali za ASDA, SDP ne bi imao nikakve sanse. Ovako su SDA i SBB gurali SDP ka mjestu nacelnika. Na isti nacin svaki glas za Vildanu koja moze uzeti 1000 glasova maksimalno je glas za SDA.
zasto bi neko desno orjentisan, a kamoli iole pametan glasao za ASDA?
Freamon Lester

#11681 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

belfy wrote:
Freamon Lester wrote: A evo primjer kako je glas za SDA i SBB glas za SDP. Da su glasaci "desno" orijentisani glasali za ASDA, SDP ne bi imao nikakve sanse. Ovako su SDA i SBB gurali SDP ka mjestu nacelnika. Na isti nacin svaki glas za Vildanu koja moze uzeti 1000 glasova maksimalno je glas za SDA.
Meni je misterija kako neko iole pametan glasa i za ASDA, a i bez A... :lol:
belfy

#11682 Re: Zeničani

Post by belfy »

Freamon Lester wrote:
belfy wrote:
Meni je misterija kako neko iole pametan glasa i za ASDA, a i bez A... :lol:
ma meni nikada nije jasno oko ovog glumljenja generala poslije bitke. ono, uzmes nesto sto je vec bilo i kazes samo da su ovako ili onako... bez uzimajuci u obzir realnost.
ExNihilo

#11683 Re: Zeničani

Post by ExNihilo »

Freamon Lester wrote:
ExNihilo wrote: Koji si ti faktor da kažeš kako NS nema šanse? Vječito ista priča glede NS. Da svi oni koji kažu kako neće glasati za NS jer nema šanse, dadnu glas NS, imali bi šanse. Ništa, ti onda za vlasnika kafane.
Ja sam onaj faktor koji je dovoljno sposoban da ode i pogleda prosle izbore i vidi da je Nasa stranka dobila 696 glasova na proslim lokalnim izborima. Dakle niti pola koliko treba za mandat u OV. Ako neko misli da je dovoljno da Pedja Kojovic dobije po picki u skupstini KS da bi ja dao glas za Nasu stranku u Zenici grdno se vara.

I jos jednom ti ponavljam. Osoba koja je bila DIREKTOR preduzeca koje su napravili lokalna SDA i svjetski PREVARANT je i kandidat ispred Nase stranke. Uz takvu biografiju bojim se 1000 glasova maksimalno.

Nasa stranka je trebala ici u borbu za 1 mjesto u OV. To bi mozda i progurali, ali ovako igraju samo za SDA.

Image

A evo primjer kako je glas za SDA i SBB glas za SDP. Da su glasaci "desno" orijentisani glasali za ASDA, SDP ne bi imao nikakve sanse. Ovako su SDA i SBB gurali SDP ka mjestu nacelnika. Na isti nacin svaki glas za Vildanu koja moze uzeti 1000 glasova maksimalno je glas za SDA.

Nije dovoljno da Peđa dobije po pički, pa da ti glasaš za NS. Tebi je dovoljno da vlasnik kafane organizuje koncert. Hljeba i igara. I budala, dodao bih.

Ako ćemo se fatalistički voditi rezultatima prethodnih ciklusa, ne moramo ni glasati. Možemo odmah prepustiti vlast SDA hobotnici. Ako se išta može isčitati iz tih rezultata onda je to da su zenički non-SDA glasači radikalno mijenjali svoj pik iz godine u godinu. Od SDP-a, preko DF-a i SBB-a. Dakle, sve stranke koje su platformu gradile na pljuvanju protiv SDA, prije udruživanja sa istom. Ne vidim zašto to glasačko tijelo, koje očito glasa protiv SDA, ne bi sada dalo šansu NS. Zašto što je kafandžija napravio koncert? Child, please.

Na kraju krajeva, moj glas je moja savjest. Za taj glas ću odgovarati sam pred sobom i sutra pred svojom djecom. Zbog toga ću ga dati onome koga smatram najboljim, pa makar bio jedini koji će to učiniti. Biranje između loših i gori nas je svojevremeno i dovelo do SDA/SDP dualizma, zbog čega sada ne postoji pismena opozicija.

Naš problem nije samo užasna pozicija, već jednako užasna primarna opozicija. Glasati za takvu opoziciju ne znači za glasati za promjenu.
Freamon Lester

#11684 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

ExNihilo wrote: Nije dovoljno da Peđa dobije po pički, pa da ti glasaš za NS. Tebi je dovoljno da vlasnik kafane organizuje koncert. Hljeba i igara. I budala, dodao bih.

Ako ćemo se fatalistički voditi rezultatima prethodnih ciklusa, ne moramo ni glasati. Možemo odmah prepustiti vlast SDA hobotnici. Ako se išta može isčitati iz tih rezultata onda je to da su zenički non-SDA glasači radikalno mijenjali svoj pik iz godine u godinu. Od SDP-a, preko DF-a i SBB-a. Dakle, sve stranke koje su platformu gradile na pljuvanju protiv SDA, prije udruživanja sa istom. Ne vidim zašto to glasačko tijelo, koje očito glasa protiv SDA, ne bi sada dalo šansu NS. Zašto što je kafandžija napravio koncert? Child, please.

Na kraju krajeva, moj glas je moja savjest. Za taj glas ću odgovarati sam pred sobom i sutra pred svojom djecom. Zbog toga ću ga dati onome koga smatram najboljim, pa makar bio jedini koji će to učiniti. Biranje između loših i gori nas je svojevremeno i dovelo do SDA/SDP dualizma, zbog čega sada ne postoji pismena opozicija.

Naš problem nije samo užasna pozicija, već jednako užasna primarna opozicija. Glasati za takvu opoziciju ne znači za glasati za promjenu.
Ti o vlasniku kafane kao navijen, a svoj ces glas dati SDA poltronu. Toliko o savjesti pred djecom. Prica o koncertu ti je deplasirana, a i nacin opisa osobe koja je kandidovana ispred te stranke.

Ako je neko fasciniran koncertom koju je Snaga Centra sinoc organizovala onda je to nositeljica liste Naše stranke za Zenicu.
Sanja Renić
7 h ·

Nezapamćena žurka u Zenici, ne pamtim takvu ni u onaj vakat. Hvala Eldin Vrace! E, dok danas odmaramo malo dopune dobrih vibracija!
:lol:
ExNihilo

#11685 Re: Zeničani

Post by ExNihilo »

Freamon Lester wrote:
Ti o vlasniku kafane kao navijen, a svoj ces glas dati SDA poltronu. Toliko o savjesti pred djecom. Prica o koncertu ti je deplasirana, a i nacin opisa osobe koja je kandidovana ispred te stranke.

Ako je neko fasciniran koncertom koju je Snaga Centra sinoc organizovala onda je to nositeljica liste Naše stranke za Zenicu.
Sanja Renić
7 h ·

Nezapamćena žurka u Zenici, ne pamtim takvu ni u onaj vakat. Hvala Eldin Vrace! E, dok danas odmaramo malo dopune dobrih vibracija!

Ako Naša stranka i Snaga centra pucaju na isto glasačko tijelo, dakle na glasače koji primarno idu protiv SDA, onda Snaga centra radi za SDA isto toliko koliko i Naša stranka. Dakle, ako kažeš da će Naša stranka otkinuti dio glasova kafandžiji, i tako omogućiti trijumf SDA, to isto se može reći za samog kafandžiju. Slijedeći tu i takvu logiku, i Eldin radi za SDA. Jer da nema njega, to glasačko tijelo bi gotovo nepodijeljeno podržalo NS.

Naravno, ti polaziš od pretpostavke da će kafandžija biti nadomak uspjeha, dok NS neće, te da to čini razliku. Izuzev vlastitog mišljenja i kamenovih fantomskih anketa, nemaš nikakvog osnova za takvo razmišljanje.

Ako, pak, smatraš da Peđa namjenski gura SDA, onda je odjel psihijatrije prava adresa za daljnju elaboraciju takvih analiza.

Što se tiče Vildane, zamolit ću te da postaviš kredibilne izvore svega što si o istoj naveo.
Casual's

#11687 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Jasmina Topoljak Allah te pomogao zdravljem, znanjem i imanom! Do pobjede inšallah.
Jedini pravi izbor. Puno selama (pozdrava) od srca od nas troje zeli ti porodica Topoljak Jasmina sa roditeljima Faris i Tambiha...
1 hr · Edited
Naidin Ahmetspahic
Naidin Ahmetspahic Hvala Vam Jasmina, amin. Selami i za Vas i Vašu porodicu.
1 · 46 mins

O jebo ga Indija ko nama bira gradonačelnika..
Freamon Lester

#11688 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

Gradski odbor Naše stranke Zenica donio je odluku o kandidovanju Vildane Dedić na mjesto gradonačelnice Zenice. Vildana Dedić je rođena 1957., a Mašinski fakultet je završila 1981. godine. Cjelokupni radni staž od 35 godina je provela u privredi kroz rad u Unioninvestu, Bratstvu, Nrekamontu, Ecomu i KTG-u. Tečno govori talijanski, engleski i njemački jezik. Majka je dvoje djece.
Septembar – Vildana Dedić zamjenila Harisa Mašića na čelu KTG Zenica. Tekst je izvorno objavljen na portalu http://www.Zenicablog.com. Prenošenje dozvoljeno samo uz pismenu dozvolu.
http://arhiva.zenicablog.com/component/ ... negro.html

I ponavljam 690 glasova za Nasu stranku je zalosno malo na proslim izborima da bi sad ganjali mjesto nacelnika. Predizborna kampanja ocajna, za razliku od Snage centra koji kampanju do sad rade bez greske. Jedino sto me smeta sto nema cipelarenja prema SDA vise nego sto bi ja zelio.
Freamon Lester

#11689 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

Casual's wrote:Jasmina Topoljak Allah te pomogao zdravljem, znanjem i imanom! Do pobjede inšallah.
Jedini pravi izbor. Puno selama (pozdrava) od srca od nas troje zeli ti porodica Topoljak Jasmina sa roditeljima Faris i Tambiha...
1 hr · Edited
Naidin Ahmetspahic
1 · 46 mins

ExNihilo

#11690 Re: Zeničani

Post by ExNihilo »

Freamon Lester wrote:
Gradski odbor Naše stranke Zenica donio je odluku o kandidovanju Vildane Dedić na mjesto gradonačelnice Zenice. Vildana Dedić je rođena 1957., a Mašinski fakultet je završila 1981. godine. Cjelokupni radni staž od 35 godina je provela u privredi kroz rad u Unioninvestu, Bratstvu, Nrekamontu, Ecomu i KTG-u. Tečno govori talijanski, engleski i njemački jezik. Majka je dvoje djece.
Septembar – Vildana Dedić zamjenila Harisa Mašića na čelu KTG Zenica. Tekst je izvorno objavljen na portalu http://www.Zenicablog.com. Prenošenje dozvoljeno samo uz pismenu dozvolu.

I ponavljam 690 glasova za Nasu stranku je zalosno malo na proslim izborima da bi sad ganjali mjesto nacelnika. Predizborna kampanja ocajna, za razliku od Snage centra koji kampanju do sad rade bez greske. Jedino sto me smeta sto nema cipelarenja prema SDA vise nego sto bi ja zelio.
Na prošlim izborima SC nije ni postojala, pa ipak vjeruješ da mogu skinuti SDA. Samim tim, što ne bi mogla NS? Pobijaš samog sebe.

Link koji si postavio je lakdrija.
kamen spoticanja

#11691 Re: Zeničani

Casual's wrote:Jasmina Topoljak Allah te pomogao zdravljem, znanjem i imanom! Do pobjede inšallah.
1 hr · Edited
Naidin Ahmetspahic
1 · 46 mins

Jasmina je djevojcica s posebnim potrebama i blagom mentalnom retardacijom...
malo dostojanstva hebem ga ja
Freamon Lester

#11692 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

ExNihilo wrote: Na prošlim izborima SC nije ni postojala, pa ipak vjeruješ da mogu skinuti SDA. Samim tim, što ne bi mogla NS? Pobijaš samog sebe.

Ti tvrdis da Vildana nije bila direktor KTG-a? :lol: Snaga centra nije postojala ali NAZALOST se pokazala kao jedina konkretna opozicija. Kampanju su poceli dosta rano, imaju kvalitetnih ljudi na listi koji se manje vise nisu blamirali po drugim strankama.

Inace doticna gospodja je bila kandidat za Parlamentarnu skupstinu. Izbori za Par. skupstinu se provode iz dva kantona u nasem slucaju. SB i ZDK. Od 271 000 glasova gospodja je dobila 2909. :-) I to je osoba oko koje se treba okupiti opozicija? :-)
kamberovica polje

#11693 Re: Zeničani

Post by kamberovica polje »

ExNihilo wrote:
Freamon Lester wrote:

Na prošlim izborima SC nije ni postojala, pa ipak vjeruješ da mogu skinuti SDA. Samim tim, što ne bi mogla NS? Pobijaš samog sebe.

Na ovim možda i nemaju šanse, ali ako opstanu na idućim imaju sigurno jer nema šanse da "mali od Nemile" nastavi Husinim putem bez obzira na bazu glasača.
ExNihilo

#11694 Re: Zeničani

Post by ExNihilo »

Freamon Lester wrote:
ExNihilo wrote: Na prošlim izborima SC nije ni postojala, pa ipak vjeruješ da mogu skinuti SDA. Samim tim, što ne bi mogla NS? Pobijaš samog sebe.

Ti tvrdis da Vildana nije bila direktor KTG-a? :lol: Snaga centra nije postojala ali NAZALOST se pokazala kao jedina konkretna opozicija. Kampanju su poceli dosta rano, imaju kvalitetnih ljudi na listi koji se manje vise nisu blamirali po drugim strankama.

Inace doticna gospodja je bila kandidat za Parlamentarnu skupstinu. Izbori za Par. skupstinu se provode iz dva kantona u nasem slucaju. SB i ZDK. Od 271 000 glasova gospodja je dobila 2909. :-) I to je osoba oko koje se treba okupiti opozicija? :-)
Tvrdim da je ekstermno glupo tvrditi kako je dotična (citiram) "svjetski prevarant" i SDA poltron ubačen u Našu stranku zbog toga što je (ako je) radila u KTG. Dajte da se uozbiljimo, molim vas. :cry: Po toj logici, belfy je kriv za porast malignih oboljenja jer radi u Mittalu.

Već sam rekao da osporavanje ove ili one stranke/kandidata po osnovu glasova u prošlim ciklusima nije validan argument ako se zna da se glasačko tijelo dramatično šifta od izbora do izbora, što u Zenici jeste slučaj. A naročito ako planiraš dati glas onima koji su na prošlim izborima osvojili nula glasova, jer nisu ni postojali.

Hajmo ovako. Po čemu se SC pokazala kao ozbiljna opozicija? Konkretno, molit ću. Koji je razlog zbog kojeg im daješ glas? Evo, ostavljam po strani za tenutak svoje mišljenje o istima i obećavam da ću otvorenog uma saslušati racionalan argument koji možda imaš.
Freamon Lester

#11695 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

ExNihilo wrote: Tvrdim da je ekstermno glupo tvrditi kako je dotična (citiram) "svjetski prevarant" i SDA poltron ubačen u Našu stranku zbog toga što je (ako je) radila u KTG. Dajte da se uozbiljimo, molim vas. :cry: Po toj logici, belfy je kriv za porast malignih oboljenja jer radi u Mittalu.
Naravno da je kriv.

A na ostatak, da ne kopiram, vrlo jednostavan odgovor. Imaju najjacu kampanju. Mladi ljudi, sarenih profila. Od strucnjaka do majstora. Koliko mi je poznato nisu ranije bili na listama. Meni dovoljno. Trebam dati glas nekome ko dobije po nosu od nekog seljacine u KS, a ovdje mu kandidat neko ko nastupa za SDA, DF i sl... :-)
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#11696 Re: Zeničani

Post by Bobi »

:D ...šta je s onim Čivićem, nesto sam načuo da je on SDA element ?
Freamon Lester

#11697 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

Bobi wrote::D ...šta je s onim Čivićem, nesto sam načuo da je on SDA element ?
KP "Jot" je gotov u ovom gradu za sva vremena. Hvala drugu Titu i dragom Allahu. :lol:
ExNihilo

#11698 Re: Zeničani

Post by ExNihilo »

Freamon Lester wrote:
ExNihilo wrote: Tvrdim da je ekstermno glupo tvrditi kako je dotična (citiram) "svjetski prevarant" i SDA poltron ubačen u Našu stranku zbog toga što je (ako je) radila u KTG. Dajte da se uozbiljimo, molim vas. :cry: Po toj logici, belfy je kriv za porast malignih oboljenja jer radi u Mittalu.
Naravno da je kriv.

A na ostatak, da ne kopiram, vrlo jednostavan odgovor. Imaju najjacu kampanju. Mladi ljudi, sarenih profila. Od strucnjaka do majstora. Koliko mi je poznato nisu ranije bili na listama. Meni dovoljno. Trebam dati glas nekome ko dobije po nosu od nekog seljacine u KS, a ovdje mu kandidat neko ko nastupa za SDA, DF i sl... :-)
Neke od ljudi na toj listi znam lično, iz svakodnevnog života. I znam da nisu sposobni nabrojati ko nam sjedi u predsjedništvu. Trebam li za takve dati glas?

Nego, jebo kampanju. Ne zanima me koliko su koncerata i teferiča održali, ili članaka na Klixu objavili. Jesu li predložili neko pismeno rješenje za ovaj grad? Bilo šta? Molim te da me, kao njihov glasač, prosvijetliš?
kamen spoticanja

#11699 Re: Zeničani

Bobi wrote::D ...šta je s onim Čivićem, nesto sam načuo da je on SDA element ?
Hebi ga...ovde sve zeleni elementi :mrgreen:
Freamon Lester

#11700 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

ExNihilo wrote: Neke od ljudi na toj listi znam lično, iz svakodnevnog života. I znam da nisu sposobni nabrojati ko nam sjedi u predsjedništvu. Trebam li za takve dati glas?

Nego, jebo kampanju. Ne zanima me koliko su koncerata i teferiča održali, ili članaka na Klixu objavili. Jesu li predložili neko pismeno rješenje za ovaj grad? Bilo šta? Molim te da me, kao njihov glasač, prosvijetliš?
Ko je njihov glasac? :D :lol:
Post Reply