Sirija

Locked
svjezi_ustipak

#11676 Re: Sirija

Post by svjezi_ustipak »

Challenger__ wrote:
prometheus wrote:Volio bih opsirno o ovome, filozofski, ali ne zelim da "kvarim" temu pa cu skratiti.
Rode moj plemeniti, ne ustručavaj se, piši. Piši opširno, piši filozofski. Ima ko da čita, budi siguran. Takvim upisima ćeš dati šlagvort drugima da uzmu jedan viši nivo rasprave.

Piši.

ja patetike.

do kraja teme cete se jos i uzeti...
sumirprimus

#11677 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

JoseMujica wrote:
U Siriji je poginuo još jedan državljanin BiH čiji identitet nije objavljen, ali je u selefijskim redovima poginuli poznat kao Abduldžafar.
:( :-) :-) :-) :( jel ovo remeniscencija Španije 1936
ha,pa malo koji rat je pposeban sam po sebi,uglavnom ljudi ginu,iz nuzde ili zarad nekog ideala...
sumirprimus

#11678 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

kako onda objasnit ove strastvene neobjektivne forumske navijace ,a ni iz đepa im ni u đep,ko da je fudbal u pitanju a ne ljudski zivoti???
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#11679 Re: Sirija

Post by JoseMujica »

sumirprimus wrote:
JoseMujica wrote:
U Siriji je poginuo još jedan državljanin BiH čiji identitet nije objavljen, ali je u selefijskim redovima poginuli poznat kao Abduldžafar.
:( :-) :-) :-) :( jel ovo remeniscencija Španije 1936
ha,pa malo koji rat je pposeban sam po sebi,uglavnom ljudi ginu,iz nuzde ili zarad nekog ideala...
ma meni šok da se, ljudi koji su pregurali preko leđa ovo naše sranje i imali priliku vidjeti svu prljavštinu jednog rata i sve laži oko njega, tako nalože da idu neđe u pizdiće opet ratovati samo za druge lopinaše pod istom šupljom pričom :roll:

I Sirija će biti kao i Libija, ko god da pobjedi, toliko je krvi palo i zla posijano da će narod biti donji i Sirija će biti klanfa država ko god njome bude vladao.

a grozno je ovdje i čitati ove ko fol muslimane na baterije kako se raduju što se muslimani među sobom kolju....pored vas takvih vjernika šta more čoek drugo biti nego ateista
Last edited by JoseMujica on 21/05/2013 13:25, edited 1 time in total.
madner

#11680 Re: Sirija

Post by madner »

Nece, iz mora krvi nekad nikne i nesto sto valja. Opcenito je to problem Arapskih drzava, zapadne sile ih napustile, nisu se izborili za nezavisnost.

Samo je bitno da pobjedi jaci.
AleksoMKD

#11681 Re: Sirija

Post by AleksoMKD »

Sasvim je verovatno da je broj zrtava (komplet vojne i civilne) u Siriji presao 120000 http://www.reuters.com/article/2013/05/ ... L420130514 od kojih je potvrdjeno da su oko 41000 Alawiti.
svjezi_ustipak

#11682 Re: Sirija

Post by svjezi_ustipak »

JoseMujica wrote:
ma meni šok da se, ljudi koji su pregurali preko leđa ovo naše sranje i imali priliku vidjeti svu prljavštinu jednog rata i sve laži oko njega, tako nalože da idu neđe u pizdiće opet ratovati samo za druge lopinaše pod istom šupljom pričom :roll:

I Sirija će biti kao i Libija, ko god da pobjedi, toliko je krvi palo i zla posijano da će narod biti donji i Sirija će biti klanfa država ko god njome bude vladao.

a grozno je ovdje i čitati ove ko fol muslimane na baterije kako se raduju što se muslimani među sobom kolju....pored vas takvih vjernika šta more čoek drugo biti nego ateista

daj Boze da su vidjeli rata domaci mudzahidi koji su otisli tamo. Onaj Sandzaklija Kundakovic koji je poginuo u Alepu prosle sedmice bio 85to godiste. Uglavnom su oni tih godina svi. Komandant akcije koji je poginuo isto iz Novog Pazara je bio tih godina. Zamisli vojske i govaa kad napadom komanduje amater bez dana vojnog iskustva i koliko su zrelo oni razmisljali kad su odlazili tamo. Bajro Ikanovic sto ga prozivaju je jos i star koliko je drugima godina.

Hebo je majku koga oni oslobode. Ovdje su jos bili kontrolisani zamisli kako se tamo ponasaju kad rasire krila a niko ih ne zna.
graue_maus

#11683 Re: Sirija

Post by graue_maus »

http://www.advance.hr/vijesti/tenzije-o ... -sukobima/

ovi na advance su totalno prolipali , pogledaj boldirano .....pomijesali libiju i liban ......

Svaki put kada se zaoštri situacija u Siriji dolazi do eskalacije nasilja u libanonskom sjevernom gradu, Tripoliju. Aktualni sukobi oko sirijskog grada Qusayra rezultirali su sukobima unutar Tripolija. Prema službenim libanonskim izvorima tijekom posljednjih 2 dana ubijeno je troje ljudi, dok je ranjeno preko 40.

Podsjetimo, glavni sukobi u Tripoliju vode se između pripadnika sunitskih i alawitskih gradskih četvrti. Dok prvi podržavaju pobunjenike u Siriji, drugi čvrsto stoje uz sirijsku vojsku i predsjednika Assada. Još prošlog ljeta ovi sukobi eskalirali su do te mjere da je u grad morala intervenirati libanonska vojska.

Nije tajna da se brojni sunitski militanti iz Tripolija, uz pomoć snažnih političkih frakcija u Libanonu, prebacuju na sirijski front te sudjeluju u borbama protiv sirijske vojske.

Libanonsko ministarstvo obrane zabranilo je izdavanje licenca za posjedovanje oružja u Tripoliju, no taj potez očito nije imao znatan utjecaj na situaciju u ovom nemirnom gradu gdje su od početka sirijske krize već ubijeni deseci.

Sirijska kriza ima snažan utjecaj na Libanon, naročito nakon informacija da se pripadnici Hezbollaha bore rame uz rame sa sirijskom vojskom. Tripoli na sjeveru Libanona ima oko 500,000 stanovnika, u gradu živi oko 50,000 Alawita dok su ostali većinom Suniti.
sumirprimus

#11684 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

zar nema tripoli i u libanu??? :D
Opetja033

#11685 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

graue_maus wrote:http://www.advance.hr/vijesti/tenzije-o ... -sukobima/

ovi na advance su totalno prolipali , pogledaj boldirano .....pomijesali libiju i liban ......

Svaki put kada se zaoštri situacija u Siriji dolazi do eskalacije nasilja u libanonskom sjevernom gradu, Tripoliju. Aktualni sukobi oko sirijskog grada Qusayra rezultirali su sukobima unutar Tripolija. Prema službenim libanonskim izvorima tijekom posljednjih 2 dana ubijeno je troje ljudi, dok je ranjeno preko 40.

Podsjetimo, glavni sukobi u Tripoliju vode se između pripadnika sunitskih i alawitskih gradskih četvrti. Dok prvi podržavaju pobunjenike u Siriji, drugi čvrsto stoje uz sirijsku vojsku i predsjednika Assada. Još prošlog ljeta ovi sukobi eskalirali su do te mjere da je u grad morala intervenirati libanonska vojska.

Nije tajna da se brojni sunitski militanti iz Tripolija, uz pomoć snažnih političkih frakcija u Libanonu, prebacuju na sirijski front te sudjeluju u borbama protiv sirijske vojske.

Libanonsko ministarstvo obrane zabranilo je izdavanje licenca za posjedovanje oružja u Tripoliju, no taj potez očito nije imao znatan utjecaj na situaciju u ovom nemirnom gradu gdje su od početka sirijske krize već ubijeni deseci.

Sirijska kriza ima snažan utjecaj na Libanon, naročito nakon informacija da se pripadnici Hezbollaha bore rame uz rame sa sirijskom vojskom. Tripoli na sjeveru Libanona ima oko 500,000 stanovnika, u gradu živi oko 50,000 Alawita dok su ostali većinom Suniti.
Tripoli je jedan veci grad na sjeveru Libanona, nisu pogrijesili.

Samo ostavicemo po strani bezobraznu propagandu na kojoj bi im i Goebbels pozavidio o sunitskim militantima iz Libanona koji se prebacuju u Siriju. A ni jedne jedine rijeci o Hizbollatovim teroristima kojih u al Qusayru ginu vise nego Assadovih trupa.
Last edited by Opetja033 on 21/05/2013 13:39, edited 1 time in total.
Klavikula

#11686 Re: Sirija

Post by Klavikula »

Opetja033 wrote:Koliko licemjerje, pa to je za nepovjerovati. Dupli arsini vrve na sve strane kod ovih Assadovih idolopoklonika.

Znaci Oslobodilacku Vojsku Sirije gledamo kroz prizmu stranih dobrovoljaca. Ok. Posteno. Zasto onda niste konsekventni pa i ARBiH ne gledate kroz tu istu prizmu? Zapravo dio proassadovaca ovdje zaista i gleda ARBiH kroz istu prizmu samo kompletnu antiglobalisticku pricu (u kojoj svoje mjesto ima i BiH) nastoji mudro upakovati kako ne bi na ovoj temi iznijeli svoje pravo misljenje i po tom pitanju jer bi onda u tom slucaju izgubili svaku vjerodostojnost.

Drugi dio proassadovaca je samo licemjeran.
strani borci u ARBiH su jedan mali dio, dok medju teroristima cine vecinu. ako to nije jasna razlika onda...
ARBiH je bila legalna sila medjunarodno priznate drzave, SAA je legalna sila medjunarodno priznate drzave.

zdrao.
miki.ba

#11687 Re: Sirija

Post by miki.ba »

Bezveze vam je ovo poređenje sa Bosnom, u bilo kojem smislu.
Opetja033

#11688 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

Klavikula wrote:dok medju teroristima cine vecinu. ako to nije jasna razlika onda...
Dijete drago tu suplju pricu i prodavanje muda za bubrege mozes prosipati mozda (mada sam jako sumnjicav i po tom pitanju) svojim kolegama studentima. Ko kaze da cine vecinu? Kaze SANA, iranci, Hizbollahovi mediji i ostala totalitarna bagra. Nadji mi neutralan izvor. Nemas? Vozdra.

Klavikula wrote:SAA je legalna sila medjunarodno priznate drzave.
I JA je bila legalna sila SR Jugoslavije pa se Bosnjaci nisu bunili kada je NATO napao Srbiju zbog Kosova (koje je tada bilo, je li, legalni dio SR Jugoslavije). Kada oruzje okrenes na svoj narod gubis sav legitimitet. Ne mozes se vjecno skrivati iza legitimiteta kojeg si na kraju krajeva ipak sam sebi dao a nisi ga dobio od naroda.
Last edited by Opetja033 on 21/05/2013 13:44, edited 1 time in total.
Co0l

#11689 Re: Sirija

Post by Co0l »

Klavikula wrote:
Opetja033 wrote:Koliko licemjerje, pa to je za nepovjerovati. Dupli arsini vrve na sve strane kod ovih Assadovih idolopoklonika.

Znaci Oslobodilacku Vojsku Sirije gledamo kroz prizmu stranih dobrovoljaca. Ok. Posteno. Zasto onda niste konsekventni pa i ARBiH ne gledate kroz tu istu prizmu? Zapravo dio proassadovaca ovdje zaista i gleda ARBiH kroz istu prizmu samo kompletnu antiglobalisticku pricu (u kojoj svoje mjesto ima i BiH) nastoji mudro upakovati kako ne bi na ovoj temi iznijeli svoje pravo misljenje i po tom pitanju jer bi onda u tom slucaju izgubili svaku vjerodostojnost.

Drugi dio proassadovaca je samo licemjeran.
strani borci u ARBiH su jedan mali dio, dok medju teroristima cine vecinu. ako to nije jasna razlika onda...
ARBiH je bila legalna sila medjunarodno priznate drzave, SAA je legalna sila medjunarodno priznate drzave.

zdrao.
Medju teroristima mozda i cine vecinu ali medju svim pobunjenicima ne.
madner

#11690 Re: Sirija

Post by madner »

Opetja033 wrote:
Klavikula wrote:dok medju teroristima cine vecinu. ako to nije jasna razlika onda...
Dijete drago tu suplju pricu i prodavanje muda za bubrege mozes prosipati mozda (mada sam jako sumnjicav i po tom pitanju) svojim kolegama studentima. Ko kaze da cine vecinu? Kaze SANA, iranci, Hizbollahovi mediji i ostala totalitarna bagra. Nadji mi neutralan izvor. Nemas? Vozdra.

I JA je bila legalna sila SR Jugoslavije pa se Bosnjaci nisu bunili kada je NATO napao Srbiju zbog Kosova (koje je tada bilo, je li, legalni dio SR Jugoslavije). Kada oruzje okrenes na svoj narod gubis sav legitimitet. Ne mozes se vjecno skrivati iza legitimiteta kojeg si na kraju krajeva ipak sam sebi dao a nisi ga dobio od naroda.
Kosovo je izuzetak od medjunarodne prakse. I Slobo je sasvim sigurno na Kosovu imao legitimitet u Jugoslaviji, no radio je velika zlodjela pa je zato zaustavljen. Nije zaustavljen jer nije bio legitimno izabran.
Klavikula

#11691 Re: Sirija

Post by Klavikula »

na postove kolega opetja i cool necu odgovarat jer bi fakat bilo debilo.
--------------------

https://www.youtube.com/watch?feature=p ... LSGMkYuAW4

:D
Opetja033

#11692 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

madner wrote:
Opetja033 wrote:

Kosovo je izuzetak od medjunarodne prakse. I Slobo je sasvim sigurno na Kosovu imao legitimitet u Jugoslaviji, no radio je velika zlodjela pa je zato zaustavljen. Nije zaustavljen jer nije bio legitimno izabran.
Slazem se. Na kraju krajeva, to sam i rekao. Assadova vojska je izgubila sav legitimitet i svu kredibilnost kada je oruzjem krenula na nenaoruzan narod koji je zahtjevao promjene. Medjutim dodao sam jos stav da se ne mogu pozivati ni na legitimitet. Pa Slobo je makar igrao na kartu demokratije i "slobodnih" izbora, dok Assad ni to ne radi.

Uostalom @Klavikula smatra kako su NATO udari na SR Jugoslaviju bili nelegalni i nelegitimni jer nisu imali dozvolu UN.
Last edited by Opetja033 on 21/05/2013 13:52, edited 1 time in total.
Opetja033

#11693 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

Klavikula wrote:na postove kolega opetja i cool necu odgovarat jer bi fakat bilo debilo.
--------------------

To uvijek kazes kada nemas nikakav kontraargument.

Sreca pa ovaj video nije debilan. :roll:
Klavikula

#11694 Re: Sirija

Post by Klavikula »

ako si ti glup, corav, retardiran ili nesto slicno samo reci i necu se obazirati na to sto mi imputiras nesto sto nisam rekao, ali posto te nesmatram niti jednim od nabrojanog zamolio bih te da to ne radis.
podsjetio bih te da sma samo naveo sta kaze Povelja UN-a bez da sam donosio zakljucke.
Opetja033

#11695 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

Al Jazeera:
Government troops backed by Hezbollah fighters have renewed an offensive aimed at driving rebels from the town of Qusayr.

The video purports to show shelling of the town on Tuesday.

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... od-QM20aCc

Nesto im ova ofanziva praaaaavo slabo ide. Od prekjucerasnjeg "zauzeli smo al Quseyr" dolazimo nakon dva dana do "obnavlja se napad na grad".
Klavikula

#11696 Re: Sirija

Post by Klavikula »

Opetja033 wrote:
Klavikula wrote:na postove kolega opetja i cool necu odgovarat jer bi fakat bilo debilo.
--------------------

To uvijek kazes kada nemas nikakav kontraargument.

Sreca pa ovaj video nije debilan. :roll:
hajd ipak cu napisati.
postoje mediji koji su za jednu i oni koji su za drugu stranu, neutralni ne postoje. niti jedni niti drugi nisu relevantni (bar prema tebi). ako stavim link sa nekim neutralnih medija ti ces reci da su za Assada, a zapadni mediji su ionako protiv Sirije pa urijetko sta realno napisu, bar ja imam takav utisak.
Klavikula

#11697 Re: Sirija

Post by Klavikula »

i zamisli ironije. covjek koji insistira na postavljanju informacija iz neutralnih medija kao izvor daje sustu suprotnost. AlLazira :roll:

Image
Opetja033

#11698 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

Klavikula wrote:i zamisli ironije. covjek koji insistira na postavljanju informacija iz neutralnih medija kao izvor daje sustu suprotnost. AlLazira :roll:

Image
Za razliku od SVIH medija koje ti i tvoji istomisljenici postavljaju, Al Jazeera postavlja i vijesti koje i ne idu bas u prilog FSA. Nijedan od vasih medija nikada nije objavio niti jednu vijest koja bi mogla stetiti Velikom Vodji Assadu. To je glavna razlika.

Ja tebi nikada nisam rekao da ne treba da postavljas vijesti iz proassadovskih medija. Samo sam ti rekao da ih ne predstavljas kao jedinu i glavnu istinu.

Kada bi trazili samo neutralne izvore i postavljali njihove vijesti - ova tema ne bi imala nikakvog smisla. Dakle nisam se osvrtao na izvore, vec na tvoju intepretaciju tih vijesti i zalijetanje pred rudu sa zakljuccima.
Co0l

#11699 Re: Sirija

Post by Co0l »

--------------------

Nadam se da to ne znaci da ces nam uskratiti izvjestaje najnovijih uspjeha SAA.Znas ono,obaranje aviona,zarobljavanje terenaca sa autootpada i tako to :kiss:
Klavikula

#11700 Re: Sirija

Post by Klavikula »

Sirijska vojska kontrolira 70% Qusayra, pobunjenici pružaju žestoki otpor
"Uspjeli smo ući u grad iz nekoliko pravaca. Susreli smo se s žestokim otporom, no uspjeli smo ih savladati i zauzeti kontrolu nad ovim prostorima. Krenuti ćemo za njima i eliminirati ih, gdje god da se upute", rekao je jedan sirijski vojnik.
Pojedini izvori ističu kako su se pobunjenici mjesecima pripremali za ovaj trenutak te kako su brojni dijelovi grada minirani, a ostatak njihovih snaga se utaborio na prostoru sjevernih gradskih četvrti.
Advance.hr
Press TV
Locked