VjecitiStudent wrote:
Desice se nesto jako pozitivno: Kaznjavanje lose vlasti, sto i jeste sustina izbora.
Ama bas nikakve razlike nema izmedju ovog sada i 20 najtezih godina: korupcija, kriminal, nepotizam, jadna ekonomija + nevidjena ignorancija prema intelektu vlastitih gradjana (pregledaj malo temu o FTV-u) su obiljezja i ove vlasti.
S tim sto ce ovaj poraz po SDP biti jos pogubniji nego 2002., tada je vecina vjernih glasaca skontala da zaista nisu mogli vise, sada je obratno, SDP potpuno gubi image kredibilne alternative kod mnogih.
A kako u praksi Zlaja zajebava dogovore nacionalista i "kvari" im racune najbolje se vidi iz zadnjih dogadjaja oko trase koridora 5c kroz Pocitelj i Blagaj. Nakon sto se u Hercegovini i sire digao i narod i nevladine organizacije da zastite nasu kulturnu bastinu od tajkunskih dilova, trasa autoputa je promijenjena i treba da zaobidje i Pocitelj i Blagaj.
E onda dolazi Zlajin diplomirani zurnalista i pravi munjeviti dil sa HDZ-ovcima i pokusava vratiti stvari na pocetak.
Eh, za ovo sam se uvijek zalagao!Treba kaznjavati politiku i politicare koji nedovoljno urade, apsolutno se slazem.
Ali odmah se u sljedecoj recenici demantujes:
Ama bas nikakve razlike nema izmedju ovog sada i 20 najtezih godina: korupcija, kriminal, nepotizam, jadna ekonomija + nevidjena ignorancija prema intelektu vlastitih gradjana (pregledaj malo temu o FTV-u) su obiljezja i ove vlasti.
20 godina neko sjebavao ovu drzavu i ocekuje se da se popravi stanje u manje od godine.
A onda u nastavku svoga posta kritikujes zasto se dogovorilo sa daljom izgradnjom koridora Vc. Cekaj jel tu trasu neko vec ranije dogovorio, a novoj vlasti se zuri da pokaze da nisu isti kao oni iz 20 godina najtezih... Zele da pokrenu radove, i to se ocekuje od nove vlasti odmah s proljeca.
S Federalnom se ni meni ne svidjaju mnoge stvari, mislim da je potrebna konstruktivna kritika jer je upravo ona korektivni faktor.
Ali ovo sto cinite ti, @Corto, @katarina, @banksy i pogotovo @stochar, to nije kritika, to je obicna pljuvacina.
Neko komentira sinocnji dogovor, kako je to jos jedna izdaja, bla bla.... Da se nisu dogovorili, bilo bi, koji ih qurac biramo kada se ne mogu dogovoriti.
Spinovanje je osnovna karakteristika forumskih kriticara, bolje receno pljuvaca SDP-a.
Da treba kritikovati, treba, ali ovo sto se cini, fakat me tjera sa foruma. Godinama ovdje trazim i nalazim informacije koje me zanimaju, mislim da je ovaj forum najkvalitetniji izvor informacija. Ali sa vas par ovdje cinite sve da nas otjerate... Hvala vam na tome.
I da, SDP mi ogaditi na taj nacin necete, samo suprotno!