Kako nisu Bogati, oni zadnji ostali kad se i Sjever povuk'o i dalje su prkosili Lannisterimabhnapoleon1 wrote:Riverland nemamo pojma sta ce bit, ako je Ayra oslobodila Edmura onda bi mogli opet Tullyevi vladat. Ipak Tullyevi nisu uzeli ni Robba kao svog vladara, tako da ce oni vjerovatno priznat Danyeres ako dodje do njih.Capajebo wrote:Znaci Jon moze u par koraka postati Kralj Sjevera, Riverlanda i Eyrie![]()
Danerys je kraljica Dorne, Reacha i plus njena privatna vojska (+ dio Iron island)
Cercei kraljica Kings Landing-a i Westernland-a
Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Moderator: _BataZiv_0809
- Capajebo
#11676 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
-
Juliuscezar
#11677 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Koliko ja znam, a moze bit da grijesim Robb nije proglasen kraljem Sjevera i Riveruna (ili kako se vec formalno zove ta oblast) nego samo Kraljem na Sjeveru a prostor koji obuhvata sjever je poznat. Oni jesu priznali Jonu pravo da bude kralj, ali nesto sumnjam da su kako ste to kaze kleknuli nego se radilo o ravnopravnom savezu.Capajebo wrote:Kako nisu Bogati, oni zadnji ostali kad se i Sjever povuk'o i dalje su prkosili Lannisterimabhnapoleon1 wrote:Riverland nemamo pojma sta ce bit, ako je Ayra oslobodila Edmura onda bi mogli opet Tullyevi vladat. Ipak Tullyevi nisu uzeli ni Robba kao svog vladara, tako da ce oni vjerovatno priznat Danyeres ako dodje do njih.Capajebo wrote:Znaci Jon moze u par koraka postati Kralj Sjevera, Riverlanda i Eyrie![]()
Danerys je kraljica Dorne, Reacha i plus njena privatna vojska (+ dio Iron island)
Cercei kraljica Kings Landing-a i Westernland-a
A prkosili su Lanisterima iz licnog interesa.
Mozda i Riverun, ako Edmur uspostavi vlast imenuje njega za kralja pa da bukvalno imamo to ponavljanje historije.
- Pandakonda
#11678 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Jel ovo samo mene zanima šta će bit sa Jaquenom ? 
- Capajebo
#11679 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Da malo pojasnim ovo sto sam rek'o.
Znaci Jon trenutno ima kompletan Sjever uz sebe, i vjerovatno Brotherhood w/o banners.
Eyrie bukvalno nema nikoga drugog uz koga bi stali da bi imali ikakvih sansi za opstanak sada. Samo se treba Littlefinger ukloniti sa polozaja Zastitnika Doline, ali to Sansa moze srediti u par rijeci sa malim Robinom (jer je mali iznimno voli, i zbog nje su i krenuli na Sjever).
Riverlands bez Fraya nema vladara, ali preostale snage Tullyevih sigurno mogu zajedno sa Jonom vratiti Riverrun i vlast, jer su ovi ostali bez glave.
Sto se tice Westerlanda i Castely Rock-a, Jamie je trenutno glava kuce i Warden of the West garant i ostaje nam da vidimo da li ce i dalje biti pi*ka i opet pomagati Cercei kad je vidio koja je budala postala, i da je ona uradila ono zbog cega je on post'o Kingslayer.
Cercei pod svojom vlascu ima samo Kings Landing i Storm Lands, ali imam razloga da vjerujem da ce se Daenrys upravo tu i iskrcati i zauzeti te posjede. U prevodu, mrtva samo joj niko jos nije rek'o, a zajedno sa njom i narod u Kings landingu
I na Jugu nam ostaje Dorna, Reach i Daeny. OP.
1. Jon - Littlefinger
2. Cercei - Jamie
3. Daeny - Euron
Prvih par epizoda iduce sezone ce se oko ovoga vrtiti garant.
Znaci Jon trenutno ima kompletan Sjever uz sebe, i vjerovatno Brotherhood w/o banners.
Eyrie bukvalno nema nikoga drugog uz koga bi stali da bi imali ikakvih sansi za opstanak sada. Samo se treba Littlefinger ukloniti sa polozaja Zastitnika Doline, ali to Sansa moze srediti u par rijeci sa malim Robinom (jer je mali iznimno voli, i zbog nje su i krenuli na Sjever).
Riverlands bez Fraya nema vladara, ali preostale snage Tullyevih sigurno mogu zajedno sa Jonom vratiti Riverrun i vlast, jer su ovi ostali bez glave.
Sto se tice Westerlanda i Castely Rock-a, Jamie je trenutno glava kuce i Warden of the West garant i ostaje nam da vidimo da li ce i dalje biti pi*ka i opet pomagati Cercei kad je vidio koja je budala postala, i da je ona uradila ono zbog cega je on post'o Kingslayer.
Cercei pod svojom vlascu ima samo Kings Landing i Storm Lands, ali imam razloga da vjerujem da ce se Daenrys upravo tu i iskrcati i zauzeti te posjede. U prevodu, mrtva samo joj niko jos nije rek'o, a zajedno sa njom i narod u Kings landingu
I na Jugu nam ostaje Dorna, Reach i Daeny. OP.
1. Jon - Littlefinger
2. Cercei - Jamie
3. Daeny - Euron
Prvih par epizoda iduce sezone ce se oko ovoga vrtiti garant.
- Capajebo
#11680 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Sto je onda grb Starka bio u Riverranu?bhnapoleon1 wrote: Koliko ja znam, a moze bit da grijesim Robb nije proglasen kraljem Sjevera i Riveruna (ili kako se vec formalno zove ta oblast) nego samo Kraljem na Sjeveru a prostor koji obuhvata sjever je poznat. Oni jesu priznali Jonu pravo da bude kralj, ali nesto sumnjam da su kako ste to kaze kleknuli nego se radilo o ravnopravnom savezu.
Mozda i Riverun, ako Edmur uspostavi vlast imenuje njega za kralja pa da bukvalno imamo to ponavljanje historije.
2:14
And don't call him your nephew, he's your King
- Pandakonda
- mixone1995
#11682 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Je li zvanicno da ce 7. sezona imati samo 7 epizoda ili je to vise nagadjanje? Ako je zvanicno, zanima ne link HBO-ove izjave vezano za to 
- Gandalf
#11683 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Daenerys ovo uzima, samo lakapo, za savjetnike ima Tyra i Vara, zmajeve, 14 vojski, tisućicu brodova...........

- Gandalf
#11684 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Pandakonda wrote:![]()
![]()
![]()
-
Juliuscezar
#11685 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Priznaj da si ovo cuvao za kraj da me dokrajcis, nista udri se bekane do mene.Capajebo wrote:Sto je onda grb Starka bio u Riverranu?bhnapoleon1 wrote: Koliko ja znam, a moze bit da grijesim Robb nije proglasen kraljem Sjevera i Riveruna (ili kako se vec formalno zove ta oblast) nego samo Kraljem na Sjeveru a prostor koji obuhvata sjever je poznat. Oni jesu priznali Jonu pravo da bude kralj, ali nesto sumnjam da su kako ste to kaze kleknuli nego se radilo o ravnopravnom savezu.
Mozda i Riverun, ako Edmur uspostavi vlast imenuje njega za kralja pa da bukvalno imamo to ponavljanje historije.![]()
2:14
And don't call him your nephew, he's your King
Zao mi je Edmura kad pogledam ovo, bas je ispao jadan.
- Capajebo
#11686 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Zaboravio si da je i Jon Targaryen i da je njegov zmaj Rhaegal 100%Gandalf wrote:Daenerys ovo uzima, samo lakapo, za savjetnike ima Tyra i Vara, zmajeve, 14 vojski, tisućicu brodova...........
Evo bas kontam kako bi mocno ispalo da su i u seriji Jona prikazali kao warga, i da dok je na Rhaegalu warga Ghosta
A i Bran vrlo moguce da moze wargati Viseriona
Tako da njeno najjace oruzje vrlo lahko moze otici od nje
- Capajebo
#11687 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Nisam vala, vec mi kasnije naumpalo, a nisam htio da pricam o knjigama na ovoj temibhnapoleon1 wrote: Priznaj da si ovo cuvao za kraj da me dokrajcis, nista udri se bekane do mene.
Zao mi je Edmura kad pogledam ovo, bas je ispao jadan.
- Capajebo
#11688 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Danerys - Drogon (Fire)
Bran - Viserion (Ice)
Jon - Rhaegal (Ice&Fire)
Ili Euron - Viserion, pa ce zaginuti kao i Viserys
Ili ce Viserion zaginuti, moguce i to lagano
Bran - Viserion (Ice)
Jon - Rhaegal (Ice&Fire)
Ili Euron - Viserion, pa ce zaginuti kao i Viserys
Ili ce Viserion zaginuti, moguce i to lagano
Last edited by Capajebo on 28/06/2016 01:50, edited 1 time in total.
- Pandakonda
#11689 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Lik koji režisirao onu epizodu sa Hodorom je rekao:mixone1995 wrote:Je li zvanicno da ce 7. sezona imati samo 7 epizoda ili je to vise nagadjanje? Ako je zvanicno, zanima ne link HBO-ove izjave vezano za to
http://www.cinemablend.com/television/L ... 42287.htmlThey’re only doing seven episodes, and they’ve got their regulars who have done it forever. I know that I had a wonderful experience doing the show and I know that Dan and David are thrilled with the shows, but I’ve got this series I’m mounting for the beginning of 2017 based on Stephen King’s trilogy of book… If available and they wanted me to, I would love to do that.
-
brain bubbles
#11690 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Deneris naredjuje zmaju da spali Jona, zmaj odbija ili ne moze da ga spali. Tako svi saznaju da je on Targ, Deny se zaljubi odmah, posljednji od njene loze i zajedno biju walkere 
-
Juliuscezar
#11691 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Nego zna li ko objasnit gdje Ayra nabavlja one svoje maske je li ponijela iz Bravosa ili je morala ubiti neku sluzavku i uzet njen lik ?
- Pandakonda
#11692 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ubila je služavku, ko god uzme lice iz Bravosa mora ga vratit tako nema šanse da uzela od njih.bhnapoleon1 wrote:Nego zna li ko objasnit gdje Ayra nabavlja one svoje maske je li ponijela iz Bravosa ili je morala ubiti neku sluzavku i uzet njen lik ?
-
Juliuscezar
#11693 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Znaci Aryica nam je postala pravi krvolocni ubica ne samo pravedni osvetnik.Pandakonda wrote:Ubila je služavku, ko god uzme lice iz Bravosa mora ga vratit tako nema šanse da uzela od njih.bhnapoleon1 wrote:Nego zna li ko objasnit gdje Ayra nabavlja one svoje maske je li ponijela iz Bravosa ili je morala ubiti neku sluzavku i uzet njen lik ?
Sad gledam klipove i vidim da su zapravo Robb i njegova treba spasili Qybruna kojeg su Lanisteri gotov ubili u Harenhallu.
-
brain bubbles
#11694 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
mislim da je cak Qyburn radio i za Boltone dok su oni bili u Harrenhallu, i ruku od Jamie-a popravio koliko je to moguce bilo i otpratio ga do KLbhnapoleon1 wrote:Znaci Aryica nam je postala pravi krvolocni ubica ne samo pravedni osvetnik.Pandakonda wrote:Ubila je služavku, ko god uzme lice iz Bravosa mora ga vratit tako nema šanse da uzela od njih.bhnapoleon1 wrote:Nego zna li ko objasnit gdje Ayra nabavlja one svoje maske je li ponijela iz Bravosa ili je morala ubiti neku sluzavku i uzet njen lik ?
Sad gledam klipove i vidim da su zapravo Robb i njegova treba spasili Qybruna kojeg su Lanisteri gotov ubili u Harenhallu.
- Riddle
#11695 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Opet sam pregledao epizodu i vidim da je stari Manderly tu. Znaci oni se nisu borili na strani Boltona?
Jedna stvar koju sam uvijek htio vidjeti u seriji je njegov govor kojeg nazalost nisu uradili. Cak sam mislio da su postali i izdajice.
Jedna stvar koju sam uvijek htio vidjeti u seriji je njegov govor kojeg nazalost nisu uradili. Cak sam mislio da su postali i izdajice.
"Soon I must return to the feast to toast my friends of Frey," Manderly continued. "They watch me, ser. Day and night their eyes are on me, noses sniffing for some whiff of treachery. You saw them, the arrogant Ser Jared and his nephew Rhaegar, that smirking worm who wears a dragon's name. Behind them both stands Symond, clinking coins. That one has bought and paid for several of my servants and two of my knights. One of his wife's handmaids has found her way into the bed of my own fool. If Stannis wonders that my letters say so little, it is because I dare not even trust my maester. Theomore is all head and no heart. You heard him in my hall. Maesters are supposed to put aside old loyalties when they don their chains, but I cannot forget that Theomore was born a Lannister of Lannisport and claims some distant kinship to the Lannisters of Casterly Rock. Foes and false friends are all around me, Lord Davos. They infest my city like roaches, and at night I feel them crawling over me." The fat man's fingers coiled into a fist, and all his chins trembled.
"My son Wendel came to the Twins a guest. He ate Lord Walder's bread and salt, and hung his sword upon the wall to feast with friends. And they murdered him. Murdered, I say, and may the Freys choke upon their fables. I drink with Jared, jape with Symond, promise Rhaegar the hand of my own beloved granddaughter ... but never think that means I have forgotten. The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer's farce is almost done. My son is home."
- Pismonosa
#11696 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
...
Last edited by Pismonosa on 28/01/2021 13:15, edited 1 time in total.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#11698 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Nece se Cersei tek tako lako predat... Planina ko darth vader
Last edited by pici on 28/06/2016 10:15, edited 1 time in total.
- Pismonosa
#11699 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
...
Last edited by Pismonosa on 28/01/2021 13:09, edited 1 time in total.
-
Amar_Chulle_Custic
#11700 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Jon definitivno moze biti spaljen jer nema nikakvu magicnu toleranciju toplotr kao sto dany.ima.brain bubbles wrote:Deneris naredjuje zmaju da spali Jona, zmaj odbija ili ne moze da ga spali. Tako svi saznaju da je on Targ, Deny se zaljubi odmah, posljednji od njene loze i zajedno biju walkere
U knjizi se opekao kada je prvi zombi bio u castle blacku, kad je spasio mormonta.
Sjeca li se iko kako su prve dvije sezone spaljivali svaki les od straha da se ne vrate ko zombiji a sad borba bude, 1000 dusa mrtvih i nikog nije brigaaa