Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Revolucionar ★

#11676 Re: Android OS

Post by Revolucionar ★ »

Ja sam uspjesno instalirao stariju verziju, odnosnu ovu bez posljednja dva updatea. Ovo je verzija koja je ponudjena korisnicima krajem decembra 2013. , i nije nista losija od trenutne .

1. Izbrisati trenutnu verziju FB ( Pozeljno je cak prije samog unninstala, da odete u Apps - Facebook - Clear Data - Clear Cache )

2. Skinuti APK starije Facebook Verzije sa ovog linka ( Fb je besplatan, tako da link nije piraterija ) - http://www.sendspace.com/file/19qqui

3. Prebaciti apk na telefon , i pomocu nekog od file managera pokrenuti instalaciju

4. Popuniti korisnicke podatke, i nakon sto Fb odradi svoje, ponudit ce vam update, naravno, u ovom slucaju cete isti odbit !

5. Trebalo bi da radi
Burkoff

#11677 Re: Android OS

Post by Burkoff »

valter.ba wrote:
valter.ba wrote:Heeelp! Problem sa SII. Ugasio mi se mob kada se ispraznila baterija i sada ne mogu da ga upalim!!! Kada ga pokusam upaliti pojavi se logo i onaj zvuk i tada samo ostaje natpis SAMSUNG koji mjenja boju ali ne ide dalje. Ako neko zna kako da ga vratim u zivot bilo bi super. Najbolje bi mi pomogao neki video ako znate neki link. Vadio sam bateriju ali nista :sad: . Bitno mi je da spasim podatke s telefona slike, kontakte a onda neka crkne ako hoce :cry: . Hvala
@Burkoff je rijesio problem sa spašavanjem svih podataka sa ovog moba (ukljucujuci slike) koji je dozivio klinicku smrt! Koristim i ovu priliku da mu se zahvalim na svim mogucim programima koje mi je obezbjedio a posebno na strpljenju, momak je genijalac :thumbup: . Hvala Burkoff :D .
Drug moj hvala tebi na lijepim rijecima i da kazem i drugi put ;-)

49% posla si ti uradio trudeci se da pratis korak po korak da se sve rijesi. Ostalo je historija :mrgreen:

Pozz
PrtiBeeGee

#11678 Re: Android OS

Post by PrtiBeeGee »

Pitanje za znalce imam Sony Xperia P i baterija mi bude oko dana, ne koristim internet obavim na dan 2 ili 3 poziva ne igram igrice i ne koristim ga puno al opet baterija bude oko 1dan zna li netko dali je prob u bateriji ili je takav telefon :D
newlevel

#11679 Re: AW: Android OS

Post by newlevel »

Ne bi se trebalo tako brzo prazniti.

Sent from my Nokia 3310
Burkoff

#11680 Re: Android OS

Post by Burkoff »

PrtiBeeGee wrote:Pitanje za znalce imam Sony Xperia P i baterija mi bude oko dana, ne koristim internet obavim na dan 2 ili 3 poziva ne igram igrice i ne koristim ga puno al opet baterija bude oko 1dan zna li netko dali je prob u bateriji ili je takav telefon :D
Provjeri je li ti upaljen Bluetooh, Wifi, GPS (navigacija). To je jako dobar mobitel i ne vidim razloga da baterija tako brzo iscuri a ne koristis nista od smart funkcija. Koliko je star aparat? Da ti nije baterija dotrajala?

https://play.google.com/store/apps/deta ... ctor&hl=hr

Evo ti link, Instaliraj ovo pa vidi ima li kakva sumnjiva aplikacija. Mozda si nesta instalirao ili doslo vec na njemu sto cijelo vrijeme radi nesto a da ti ne vidis direktno na ekranu?
PrtiBeeGee

#11681 Re: Android OS

Post by PrtiBeeGee »

Burkoff wrote:
PrtiBeeGee wrote:Pitanje za znalce imam Sony Xperia P i baterija mi bude oko dana, ne koristim internet obavim na dan 2 ili 3 poziva ne igram igrice i ne koristim ga puno al opet baterija bude oko 1dan zna li netko dali je prob u bateriji ili je takav telefon :D
Provjeri je li ti upaljen Bluetooh, Wifi, GPS (navigacija). To je jako dobar mobitel i ne vidim razloga da baterija tako brzo iscuri a ne koristis nista od smart funkcija. Koliko je star aparat? Da ti nije baterija dotrajala?

Evo ti link, Instaliraj ovo pa vidi ima li kakva sumnjiva aplikacija. Mozda si nesta instalirao ili doslo vec na njemu sto cijelo vrijeme radi nesto a da ti ne vidis direktno na ekranu?
Telefon kupljen u novembru 2013 NOV nisam skidao nikakve stvari osim onih osnovnih a imam i instaliran Battery Doctor al slabo sta pomaze sve mi je iskljuceno od toga (Bluetooh, Wifi, GPS (navigacija)) (UVIJEK). Cak sam ga i foramtirao prije 1mjesec al eto. Npr sinoc sam ga napunio do vrha oko 00:00h (punim samo kad se isprazni) i lego spavat ostavim ga ustanem oko 10h vec je potroseno oko 15% do 20% baterije sad je 20:21 a meni ostalo 20% baterije...
vatrogasac

#11682 Re: Android OS

Post by vatrogasac »

Burkoff wrote: https://play.google.com/store/apps/deta ... ctor&hl=hr

Dobra aplikacija i koristio sam je na JB, ali ne radi na KK. Ima li slična kao alternativa da se ne ganjam po 'radnji'?
Burkoff

#11683 Re: Android OS

Post by Burkoff »

PrtiBeeGee wrote:
Burkoff wrote:

Telefon kupljen u novembru 2013 NOV nisam skidao nikakve stvari osim onih osnovnih a imam i instaliran Battery Doctor al slabo sta pomaze sve mi je iskljuceno od toga (Bluetooh, Wifi, GPS (navigacija)) (UVIJEK). Cak sam ga i foramtirao prije 1mjesec al eto. Npr sinoc sam ga napunio do vrha oko 00:00h (punim samo kad se isprazni) i lego spavat ostavim ga ustanem oko 10h vec je potroseno oko 15% do 20% baterije sad je 20:21 a meni ostalo 20% baterije...
Sto se mene licno tice nisam nikad koristio teke neke cuvare baterija a task killere jesam jedno vrijeme.
Ako imas task killer slobodno ga deinstaliraj. Vise puta je tema razradjena da android NIJE kao windows po pitanju resursa.
Prazan ram je los ram sto znaci da ti ne moras stalno ubijati procese u mobitelu da bi on dobro radio. Po ucestalosti koristenja android ce da aplikaciju koja je najmanje koristena od svih aktivnih ubiti ako ti "zafali" rama kako bi osigurao dobar ram sistema.

Probaj ici na airplane mode preko noci ili kad nije nuzno da si dostupan jer ide baterija a i nema potrebe da ti mobitel pored glave svu noc zraci kad se spaja sa centralom u svojim intervalima.

Cuvari baterija su samo dobri za ljude koji su lijeni sto znaci ne koristis wifi neko vrijeme pa ce aplikacija da to primjeti i da ga ona ugasi itd itd. Radije cu sam paliti gasiti module kako mi sta treba vec da imam jos jedan program koji ce mi trositi bateriju svojim radom.

PS: Koristim vremenski prekidac. Kad krenem spavati spojim mobitel i podesim da 2,5 sata prije nego sto trebam ustati iz kreveta on pocne puniti mobitel. Time sam dobio da kad krenem od kuce imam 95-100% baterije sto je svakako bolje nego 80% ili 75% a i nije zdravo za bateriju da se svu noc dopunjava u 2% gore i dole dok ti ne ustanes i iskljucis sa punjaca.

:thumbup:
holowey

#11684 Re: Android OS

Post by holowey »

Qler wrote:Haj mi reci, al' bez zajebancije, da tebi nije logicno da samsungov software za sinhronizaciju ne moze da sinhronizuje telefon? Da moras traziti okolo 3rd party aplikacije da rade proizvodjacev posao...
sad sam maksuzije pokrenuo kies da malo procackam, i vidim da u opcijama (verzija 2.6.2.13105_7) postoji mogucnost da checkiras opcije za auto-sync, auto-backup i auto-transfer slika... znaci moguca je sihronizacija ali nije omogucena po defaultu...
Qler

#11685 Re: Android OS

Post by Qler »

holowey wrote:
Qler wrote:Haj mi reci, al' bez zajebancije, da tebi nije logicno da samsungov software za sinhronizaciju ne moze da sinhronizuje telefon? Da moras traziti okolo 3rd party aplikacije da rade proizvodjacev posao...
sad sam maksuzije pokrenuo kies da malo procackam, i vidim da u opcijama (verzija 2.6.2.13105_7) postoji mogucnost da checkiras opcije za auto-sync, auto-backup i auto-transfer slika... znaci moguca je sihronizacija ali nije omogucena po defaultu...

E hajde sad odradi sinhronizaciju, pa napravi par slika, i odradi opet... To je prvo sto sam uradio, odredio u koji direktorij, samo slike i video i podesio automatsku sinhronizaciju, iskljucio backup...
plagijator1975

#11686 Re: Android OS

Post by plagijator1975 »

Ma kakav Kies kakvi bakarači, ja to koristio kad sam prvi put kupio Samsung, poslije Nokie 8GB, totalno i nepotrebno sranje.

Al eto, svako ima svoje mišljenje.

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
lozze

#11687 Re: Android OS

Post by lozze »

Dropbox zakon

Sent from my Galaxy Note II using Tapatalk
holowey

#11688 Re: Android OS

Post by holowey »

Qler wrote:
holowey wrote:

E hajde sad odradi sinhronizaciju, pa napravi par slika, i odradi opet... To je prvo sto sam uradio, odredio u koji direktorij, samo slike i video i podesio automatsku sinhronizaciju, iskljucio backup...
definitivno kies smece...pokusao sam uraditi sihronizaciju samo fotki, i ne desi se apsolutno nista...jbg, kontam ima opcija, valjda funkcionise :( pretpostavka je majka svih zajeba :D

sa dropboxom sve funkcionise savrseno...ako ima wifi, automatski odradi sihronizaciju, kada spojim preko usb-a opet pokusa da uradi sihronizaciju...
Qler

#11689 Re: Android OS

Post by Qler »

Ja koliko sam uspio da pohvatam, radi sinhronizaciju sa racunara na mobitel :S logika nema sta...

Ma podesit cu da mu windows radi import slika i videa... mislim da on pamti da ne prebacuje sve ponovo...
vukojebina

#11690 Re: Android OS

Post by vukojebina »

Logika je da Samsung Link sluzi za sinc slika, videa, i svih mogucih podataka i koji radi savrseno a ne kies...al valja to skontat jarane...

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
Qler

#11691 Re: Android OS

Post by Qler »

Meni ovo ne izgleda kao ono sto meni treba, ili ti nisi shvatio sta meni treba...
vukojebina

#11692 Re: Android OS

Post by vukojebina »

http://imgur.com/8QitVfY

Znas li ti sta tebi treba?

Qler

#11693 Re: Android OS

Post by Qler »

Probat cu
Nermin_BH

#11694 Re: Android OS

Post by Nermin_BH »

Kad slikam po danu sa ukljucenim blicem, slika mi je tamna. Do cega bi mogao biti problem ? Mozda sam ja neki efekat ukljucio, mobitel je nexus 4 android 4.4.2.
friskyoreo

#11695 Re: Android OS

Post by friskyoreo »

Ljudi, zna li neko servis u Tuzli ili siroj okolini koji bi mogao imati maticnu plocu za S3 da zamijenim?! Znam da nije direktno vezano za temu, ali rekoh da pokusam. :)
vukojebina

#11696 Re: Android OS

Post by vukojebina »

Probaj servis graca na stupinama...par puta sam "poslovo" s njima, vise nego zadovoljan.

friskyoreo

#11697 Re: Android OS

Post by friskyoreo »

vukojebina wrote:Probaj servis graca na stupinama...par puta sam "poslovo" s njima, vise nego zadovoljan.

Ok, hvala, znam gdje su. :) Kakvi su sa cijenama?
BTW, ako znas jos neki servis u gradu javi, kontam da ovih dana krenem redom po servisima dok ne nadjem neki koji ima maticnu. :) Ja znam onaj samo u TC na Brcanskoj.
vukojebina

#11698 Re: Android OS

Post by vukojebina »

Sto se tice cijena, nebi ti znao rec Bogami, jer ne znam kako se sta krece dole..samo znam da je graca jako korektan, i nije proklet...
A sto se tice ostalih, ni to ti bebi znao, jer kad sta trebam, prvo u gracu navratim..mada nisam vise od godine bio kod njeg..

friskyoreo

#11699 Re: Android OS

Post by friskyoreo »

vukojebina wrote:Sto se tice cijena, nebi ti znao rec Bogami, jer ne znam kako se sta krece dole..samo znam da je graca jako korektan, i nije proklet...
A sto se tice ostalih, ni to ti bebi znao, jer kad sta trebam, prvo u gracu navratim..mada nisam vise od godine bio kod njeg..

Pogledat cu u svakom slucaju kod njega, nadam se da ce imati dio. Pitao sam u jednom servisu, kazu da zamjena kosta oko 100-150 KM, ali je problem sto trenutno nemaju tu maticnu. Ostavio im broj pa ce me zvati, a meni se ne ceka bas puno. :(
Hvala jos jednom. :)
Ironman1921

#11700 Re: Android OS

Post by Ironman1921 »

Pozdrav.
Često odem na vikende u brda i u neke zabiti gdje nema interneta,ali ipak volim biti up-to-date sa dešavanjima u Svijetu pa onda uzmem mobitel i idem preko kartice.Koristim eronet,ali ponuda im je blago rečeno grozna.Dadnu pišljivih 300 MB koji se potroše za dvije minute otvarajući 3 slike i sve to za cijenu od 10 KM. Kako mi se to ne isplati,a nikad nisam bio ni na kojoj drugoj mreži osim eronetovoj,želio sam pitati koja mreža,bilo naša,bilo hrvatska ako netko zna daje najviše megabajta? Znači bar gigabajt ili više...?
Post Reply