Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
Doktor29

#11676 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Doktor29 »

madner wrote:Vise me brine sto poredjenje sa Hitlerom smatras pozitivnom komparacijom. :D
Ma ne, mislim da se govori o mogucnostima da povede sire narodne mase, ta zabluda ide do ovih poredjenja ;-)
madner

#11677 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by madner »

Pa tu nema dilema, Hitler je na svojim prvim izborima imao 2.8%, siguran sam da ce Komsic biti bolji. :D
Doktor29

#11678 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Doktor29 »

madner wrote:Pa tu nema dilema, Hitler je na svojim prvim izborima imao 2.8%, siguran sam da ce Komsic biti bolji. :D
Ako jos koju godinu nakon toga odlezi u zatvoru, napise dobar program imamo novog Hitlera :mrgreen:..uz napomenu da je tih Njemackih 2.8% vjerovatno vise nego sto ce Komsic ikada dobaciti :-?
nosara

#11679 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by nosara »

Doktor29 wrote:
madner wrote:Pa tu nema dilema, Hitler je na svojim prvim izborima imao 2.8%, siguran sam da ce Komsic biti bolji. :D
Ako jos koju godinu nakon toga odlezi u zatvoru, napise dobar program imamo novog Hitlera :mrgreen:..uz napomenu da je tih Njemackih 2.8% vjerovatno vise nego sto ce Komsic ikada dobaciti :-?
Ti se bas volis prosipat... :D
Abid Sakalaš

#11680 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Abid Sakalaš »

-LIBERO- wrote:
Doktor29 wrote:Ok ali cemu drugo izbori sluze nego da se ocjeni ovo sto ti navodis, oni se svojevoljno nude narodu na ocjenu pored ostalog i ovih karakteristika koje si nabrojao, rezultate znamo i trebamo ih postovati kao volju vecine, sve ostalo je uzaludno.
Predsjednik Nase Stranke nije bio u stanju da se noci sa bremenom vlastitog imena i prezimena a sutra bi drzavu da vodi.
Ko ne postuje rezultate? Ja ti samo kazem da su postotci samo postotci i da ne moraju znaciti nesto sto je ultimativno i da su sistem uzvisenih vrijednosti. Taj koji je osvojio najvise postotaka se ne moze vaditi iz konteksta cijele atmosfere koj je stvorio, iz konteksta novca koji je ulozio i sve ostalo sto je imao kao potporu iza ledja. A da ne pricam da se ne moze izdvojiti iz konteksta primitivnog i agresivnog ponasanja u teznji da dodje do tih postotaka.

Ogoljeni postotci, pa taman bili u visini od 99,9999% za mene se ne mogu posmatrati tako plasticno i izdvojeno iz konteksta svega ovoga sto sam prije nabrojao. O tome se radi.
Izbori nisu Olimpijske igre, gdje samo talentovani sportista nakon velikog ulaganja u sebe i kroz kvalitetan trenažni proces može doći do medalje, pa tako djevojčica od 16 godina postaje svjetski rekorder.
Taj načelnik kojeg spominješ je razvalio svoje konkurente očekivano i apsolutno zasluženo. Rezultati u Starom Gradu, Centru a posebno u Novom Sarajevu kazuju samo jedno, a to je da su ljudi zadovoljni radom načelnika tih lokalnih zajednica. Nije narod budala. Ja sam opet glasao za Ibrahima Hadžibajrića zbog rezultata koje je ostvario kroz svoj dosadašnji rad a ne zato što je danas u stranci čovjeka koji mi se gadi.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#11681 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by JoseMujica »

tvsabina wrote:
pemanapemani wrote:@tvsabina

Kada bi NS mogla postati najjača politička opcija u državi? Vaše mišljenje.

Recimo, moja malenkost nije nimalo optimistična, a najviše na svijetu bih volio da griješim.
pemanapemani

Da je NS imala samo 10% medijskog prostora kao šest najvećih stranka u BiH u kojem bi se predstavili njeni kandidati i kandidatkinje - superiorno bi osvojila glasove.
Sve zavisi o političkim uslovima o slobodi govora o geopolitici o samoj NS....on što ohrabruje je da je NS postala - stranka u pravom smislu riječi a ne kao dosada...

Već 2014 očekujem istinske pomake....kraj borbe za našu zemlju ne može iznijeti samo NS već svi mi...baš onako kako je madner napisao ali ne oko ŽK i njegovog poziva...već oko promjene sistema koji mora početi podhitno , inače nas nema...

Kad nam dobro zagusti pemanapemani....
nadam se da je ovo napisano iz perspektive navijača NS kao mali moral booster. Ako nije onda drugarice živite u paralelnoj stvarnosti u kojoj je stanovništvo BiH pismeno, bogato i progresivno.
Challenger__

#11682 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Challenger__ »

Zamrla tema.

"Sve će to mila moja, prekriti snjegovi, ružmarin i šaš...

... a moglo je bolje".
Innovation

#11683 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Innovation »

Da se ja malo javim, svi ce se skupiti za sekund. :mrgreen:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#11684 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by -LIBERO- »

Drug forumas PK je imao osvrt na trenutno stanje i krizu Vlade KS.

:arrow: Naša stranka ima svoj prijedlog

U Našoj stranci ističu da su još kada je smijenjena Vlada govorili da se radi o predizbornom triku SDA i stranaka okupljenih oko njih, te smatraju da to što do sada nema zvaničnog imena novog mandatara i barem nekih članova buduće vlade, to i potvrđuje.

"Vlada KS je nakon izglasanog nepovjerenja morala podnijeti ostavku. To joj nalaže zakon, kako bi od tog momenta počeo teći rok od 30 dana u kojem se mora izabrati novi mandatar, odnosno, vlada. Dakle, Vlada krši zakone za čije je sprovođenje zadužena, Skupština, kao sto je to bio slučaj prilikom smjene ministara SDA, također krši zakone, a egzistencijalni problemi građanki i građana KS se umnožavaju. GRAS mjesečno gubi million i po maraka, isporuka vode je ratna, situacija sa plinom ozbiljna i zahtijeva poteze koje sadašnja Vlada u ovoj vrsti mandata ne može napraviti. Mi sada i ne znamo ko je u KS vlast", rekao je za Klix.ba Predrag Kojović, zastupnik Naše stranke u Skupštini KS.

U Našoj stranci nemaju pohvalne riječi ni za Zeljkovića. "Ako je tačno da je to SDA-ov mandatar za ekspertnu vladu, onda je očigledno da Naša stranka i SDA barataju potpuno različitim značenjima pojma 'ekspertna vlada', mada se definicija tog pojma može pronaći u svakom političkom riječniku", kaže Kojović.

Naša stranka za sve što se dešava i što će se eventualno dešavati, odgovornima smatra SDA i novoformiranu skupštinsku većinu. "Ako vidimo da oni nisu u stanju uraditi ono što su obećali Naša stranka će ponuditi svoj prijedlog ekspertne vlade i rješenja za probleme u kojima se KS nalazi", izjavio je Kojović.

klix.ba
Co0l

#11685 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Co0l »

Pa koji njihov prijedlog?
madner

#11686 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by madner »

Direktor Toplana, ovo kao da su Zlaju pitali :D
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#11687 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by -LIBERO- »

madner wrote:Direktor Toplana, ovo kao da su Zlaju pitali :D
Nevjerovatno :D

Ovo cak ni SDU koji cezne za tim da napakosti SDP-u ne moze podrzati. :D
madner

#11688 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by madner »

Napisao sam na drugoj temi, njima je plan bio smjeniti vladu pred izbore. Sve ostalo je bilo nebitno.
Co0l

#11689 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Co0l »

madner wrote:Napisao sam na drugoj temi, njima je plan bio smjeniti vladu pred izbore. Sve ostalo je bilo nebitno.
Ma to je jasno.
Nego,rece Pedja da oni imaju svoj prijedlog,al ne rece koji je...
drug profi

#11690 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by drug profi »

Pitas clana nadzornog odbora vodovoda sta je s vodom, kaze: Vode jednostavno nema.

Kod ovih iz SDA, sta god ih pitas kazu... nema.
Normalno da nema, kad su sve upropastili ili pokrali.
Pedja Kojovic

#11691 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

coOl

Mi cemo svoj prijedlog iznijeti kad i ako za to dodje vrijeme.
Mislim da je ovo komuniciranje SDA sa drugim strankama - putem medija a ne u direktnim razgovorima - nastavak neozbiljnosti s kojom su, cini mi se, i usli u ovu avanturu.

p.k.
madner

#11692 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by madner »

drug profi wrote:Pitas clana nadzornog odbora vodovoda sta je s vodom, kaze: Vode jednostavno nema.

Kod ovih iz SDA, sta god ih pitas kazu... nema.
Normalno da nema, kad su sve upropastili ili pokrali.
Normalno da nema kada budzet ViK-a sluzi za isplate plata. I taj clan je odgovoran, aminovali su poslovni plan.
Innovation

#11693 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Innovation »

Pa imaju jos vremena, ovi smjenjeni nisu jos ni ostavke podnijeli,nego trazili g.o. /cast pojedincima/. Neki rade i ono sto ne bi smjeli. :mrgreen: Sve ce biti na vrijeme, nema potrebe za sekiracijom, sve je po zakonu za razliku od 4.06. :)
Ko od nas poznaje g.Zeljkovica? Ko zna, mozda je sposobniji i bolji od dosadasnjih mandatara /mada nije zvanicno/.
To sto je direktor Toplana, koje su u gubitku ne znaci nista,pa nije on svojom nesposobnoscu napravio gubitke.Zna se kako su gubici nastali. Za takve kritike imamo GRAS koji pojede Budzet.
ultima_palabra

#11694 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by ultima_palabra »

"Da mi vodimo to, do sada bi imali vladu, a pošto ne vodimo, prepuštam to ovima što misle da mogu. Očigledno je da su se neki uljuljkali i da je bilo dovoljno samo da se izglasa nepovjerenje ovoj vladi, pa da vidimo šta ćemo dalje", kaže za Klix.ba Nermin Pećanac, predsjednik SDU i zastupnik u Skupštini KS.

Pećanac kaže da to što je Zeljković mogući mandatar SDA, ne mora značiti da će biti i novi mandatar vlade.

"Sve što je SDA rekla je to da je Zeljković kandidat za mandatara SDA, to poštujem, oni imaju pravo na to. Pravi mandatar koji će biti izglasan i koji će sastavljati vladu mora dobiti glasove najmanje 18 poslanika. Ne znam hoće li ovaj prijedlog i doći do Skupštine, ali ako oni putem medija traže podršku, to im je loša politika", smatra Pećanac.
Kad Pećanac nekom kaže da je neozbiljan, to je onda vrlo ozbiljna situacija 8-)

Idemo lagano u novih 20 najtežih godina...
madner

#11695 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by madner »

Innovation wrote:Pa imaju jos vremena, ovi smjenjeni nisu jos ni ostavke podnijeli,nego trazili g.o. /cast pojedincima/. Neki rade i ono sto ne bi smjeli. :mrgreen: Sve ce biti na vrijeme, nema potrebe za sekiracijom, sve je po zakonu za razliku od 4.06. :)
Ko od nas poznaje g.Zeljkovica? Ko zna, mozda je sposobniji i bolji od dosadasnjih mandatara /mada nije zvanicno/.
To sto je direktor Toplana, koje su u gubitku ne znaci nista,pa nije on svojom nesposobnoscu napravio gubitke.Zna se kako su gubici nastali. Za takve kritike imamo GRAS koji pojede Budzet.
Isto kao i GRAS. Jedu budzetske pare i namjerno prave gubitak kako bi imali vece plate.

Nije on kriv, kriv sam ja. :D
Pedja Kojovic

#11696 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

Problemi pomenutih preduzeca pravezilaze problem "velikih plata".

p.k.
Co0l

#11697 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Co0l »

Pedja Kojovic wrote:coOl

Mi cemo svoj prijedlog iznijeti kad i ako za to dodje vrijeme.
Mislim da je ovo komuniciranje SDA sa drugim strankama - putem medija a ne u direktnim razgovorima - nastavak neozbiljnosti s kojom su, cini mi se, i usli u ovu avanturu.

p.k.
To za SDA vise-manje stoji s tim da meni to vise lici na ispipavanje pulsa i bacanje probnih balona preko medija da se vidi reakcija prije zvanicnog predstavljanja kandidata nego stvarno komuniciranje preko medija.

Medjutim,ne zanima me ovdje stav SDA nego vas i mislim da nije bas ni neki primjer ozbiljnosti reci imamo rjesenje i onda ne reci koje je to rjesenje.Bolje onda ni ne govorit nista.Samo sebe dovodite u situaciju da vas se trpa u kos sa onima koji samo kritikuju a kad ih se pita da ponude onda svoje rjesenje rjesenja nema.Ili da u najboljem slucaju nemate sada rjesenje nego izjavama tipa 'recemo kad za to dodje vrijeme' kupujete vrijeme dok ne smislite neki bolji odgovor.Kad vec o ozbiljnosti pricamo...
Pedja Kojovic

#11698 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

CoOl

Potpuno se slazem da bi bilo neozbiljno da im ne kazemo kad nas upitaju.
Bilo bi, takodje, neozbiljno da mi koji nismo dio nove parlamentarne vecine iznosimo prijedloge a da, u tom trenutku, nismo ni pozvani da to uradimo.

p.k.
Innovation

#11699 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Innovation »

madner wrote: Isto kao i GRAS. Jedu budzetske pare i namjerno prave gubitak kako bi imali vece plate.
Cula sam i ja da "nagovaraju "raju da ne placaju grijanje. :mrgreen:
Co0l

#11700 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Co0l »

Pedja Kojovic wrote:CoOl

Potpuno se slazem da bi bilo neozbiljno da im ne kazemo kad nas upitaju.
Bilo bi, takodje, neozbiljno da mi koji nismo dio nove parlamentarne vecine iznosimo prijedloge a da, u tom trenutku, nismo ni pozvani da to uradimo.

p.k.
Pa eto,pitao sam vas ja :)
Javno ste rekli da imate prijedlog sto znaci da ta izjava nije bila samo upucena SDA-u nego i javnosti.Ja kao dio te javnosti vas pitam koji je taj vas prijedlog,ne pita vas SDA :) A ne bih vas ni ja pitao da sami niste rekli da ga imate.

Ili je izjava bila upucena javnosti pa istoj toj javnosti dugujete i odgovor ili je bila upucena SDA-u cime i sami upadate u matricu prepucavanja preko medija koju pripisujete SDA-u i koju smatrate neozbiljnom ;-)
Locked