Nema kontejnera...
Te podzemne tunele koristili su za skladistenje baruta i eksploziva
skladiste iznad isto pise da je podzemnocosa_ wrote: ↑15/04/2020 11:25Podzemni dio..155_mm wrote: ↑15/04/2020 10:27 PRETIS ima ogroman prostor od ind. zone pa gore do poligona za ispitivanje municije. na nekih 3-4 km su rasporedjeni objekti. neki su podzemni neki nadzemni. a neki su poruseni.
davno sam procitao negdje da su ti podzemni objekti navodno bili namjenjeni da se se PRETIS-ovi pogoni u slucaju rata izmjeste u te podzemne objekte. ja ne vjerujem da su ti objekti toliko veliki ta moze citav PRETIS u njih stati.
mada ne bi bilo lose pored podzemne proizvodnje municije imati i podzemnu proizvodnju granata.
![]()
![]()
Pa sad ipak smo to mi..Guadalajara wrote: ↑15/04/2020 13:04 Skriveni vojni objekat. Najstroze cuvana drzavna tajna, atomatsko skloniste...da se ucrtava u katastar
Mislim ni da nema gradjevinsku dozvoluTreba im poslat gradjevinsku inspekciju
![]()
![]()

znaci municija ide i dalje uprkos croni.- Razgovarali smo i o pokretanju privrednog društva Igman koje već funkcioniše i uskoro ćemo imati otpremu za Ujedinjene Arapske Emirate, a uskoro će uslijediti nove. Lagano se te privredne aktivnosti vraćaju u normalno stanje. I druga privredna društva u okviru namjenske industrije koja su vezana za Igman također su nastavila s radom, tako da danas u svim privrednim društvima koja su u vlasništvu Vlade FBiH, ali i u onim privatnim, imamo punu produkciju, uz određene korekcije planova - kazao je Džindić.
Budućnost je u malim i srednjim poduzećimacosa_ wrote: ↑16/04/2020 22:38 Famos Hrasnica nekada
https://www.youtube.com/watch?v=LuvBqY5 ... iodDg2aZwI
treba biti pazljiv jer je stvar politicki osjetljiva. npr. sudeci po komentarima ovaj respirator veliki broj forumasa bi odbilo da ga koristi iz politicki rezloga jer je to za njh "fadilov respirator" a ne bh. respirator. znaci ne iz tehnicki ili sigurnosnih razloga. doduse imaju neki sto im se uredjaj opticki ne svidja. ali posto smo demokratija svak moze da bira "fadilov respirator" ili umrijeti hrojski za svoju stranku. stovjest, jest. dalo im mjesec dana da napravevnesto za slucaj "ili sigurna smrt ili probati ovaj respirator" a oni napravili ovo "ruzno pace".anelsol wrote: ↑17/04/2020 00:10 Kad smo većkod FAMOS-a predlažem da ovoj firmi daju buduće razvojne projekte iz NI, da se ne natežemo godinama kad će - šta će:
https://www.biznisinfo.ba/proizveden-pr ... spiratora/
ova izjava vulina se direktno tice nase namjenske industrije. on nije rekao ako neko napadne "republjik" nego ako je neko bude uznemiravao. a svi mi znamo da su se u eresu vise puta uznemiravali zbog nase NI. preCednik svako malo pominje nekih "6 fabrika u "pederaciji" za proizvodnju oruzja". a pogotovo ono fadilovo uznmiravanje u predizbornoj kampanji.Aleksandar Vulin, ministar odbrane Srbije, ni u doba pandemije koronavirusa s kojom se suočio cijeli svijet, ne miruje u širenju nacionalističke velikosrbijanske politike, posebno prema Bosni i Hercegovoini.
Gostujući na jednoj srbijanskoj televiziji, Vulin je poručio "da je vojska Srbije spremna štititi Srbe i izvan zemlje", iako je, poglašavamo, uloga vojske svake zemlje da čuva njene granice.
“Vojska Srbije je spremna da sačuva soju borbenu gotovost i da sačuva našu zemlju i Srbe gdje god da se oni nalaze. Tako da ako bilo ko pomisli da upadne u Sjevernu Mitrovicu ili da uznemiri Republiku Srpsku, nemoj da se igra, mi smo tu. Mi smo dovoljno sigurni, imamo dovoljno ljudi i oružja, svega što je potrebno, mi čuvamo svoju zemlju", kazao je Vulin, koji ni sam nije služio vojni rok, jer je bio nesposoban za vojsku
izgleda da ima nekih problema u BINAS-u. ili su medjustranacke svadje ili gube bitku sa privatnim proizvodjacima upaljaca.Enes Memić imenovan za v.d. direktora Binasa iz Bugojna
155_mm wrote: ↑17/04/2020 08:52ova izjava vulina se direktno tice nase namjenske industrije. on nije rekao ako neko napadne "republjik" nego ako je neko bude uznemiravao. a svi mi znamo da su se u eresu vise puta uznemiravali zbog nase NI. preCednik svako malo pominje nekih "6 fabrika u "pederaciji" za proizvodnju oruzja". a pogotovo ono fadilovo uznmiravanje u predizbornoj kampanji.Aleksandar Vulin, ministar odbrane Srbije, ni u doba pandemije koronavirusa s kojom se suočio cijeli svijet, ne miruje u širenju nacionalističke velikosrbijanske politike, posebno prema Bosni i Hercegovoini.
Gostujući na jednoj srbijanskoj televiziji, Vulin je poručio "da je vojska Srbije spremna štititi Srbe i izvan zemlje", iako je, poglašavamo, uloga vojske svake zemlje da čuva njene granice.
“Vojska Srbije je spremna da sačuva soju borbenu gotovost i da sačuva našu zemlju i Srbe gdje god da se oni nalaze. Tako da ako bilo ko pomisli da upadne u Sjevernu Mitrovicu ili da uznemiri Republiku Srpsku, nemoj da se igra, mi smo tu. Mi smo dovoljno sigurni, imamo dovoljno ljudi i oružja, svega što je potrebno, mi čuvamo svoju zemlju", kazao je Vulin, koji ni sam nije služio vojni rok, jer je bio nesposoban za vojsku
da li sad po vulinu moramo zatvoriti nase fabrike NI (naravno i ovu temu) i sta ce vulin uraditi ako to ne uradimo.
sta ovi pokrecu (ili kako fadil rece "prepakuju" ) u tom vitezitu to samo Bog zna.Federalna vlada dala je saglasnost Privrednom društvu PS Vitezit d.o.o. Vitez (u stečaju), kojem je prethodno izdata dozvola za proizvodnju i remont naoružanja i vojne opreme, za ponovni upis u Registar sa izmijenjenim podacima, po osnovu statusne promjene – reorganizacijskog stečaja, s ciljem nastavka registrovane djelatnosti. Saglasnost je data na osnovu zaključka Vlade FBiH od 22.8.2019. godine, za reorganizaciju stečajnog dužnika i uređivanje njegovog pravnog položaja i odnosa prema povjeriocima, a naročito radi održavanja njegovog poslovanja. U obrazloženju ove odluke je navedeno da je Federalna vlada, temeljem odredaba Zakona o stečajnom postupku, Općinskom sudu u Travniku dala saglasnost za otvaranje stečajnog postupka nad stečajnim dužnikom PS Vitezit.
Ovaj sud je 14.11.2019. godine donio rješenje o otvaranju stečajnog postupka i o izmjenama podataka od 19.11.2019. godine, kojim je upisana zabilježba stečajnog postupka i imenovanje stečajne upraviteljice koja je Vladi FBiH podnijela zahtjev za nastavak proizvodnje.
Federalna vlada je na sjednici od 27.12.2019. godine donijela Odluku o odobravanju sredstava iz tekuće rezerve Vlade FBiH u iznosu od 300.000 KM u svrhu finansiranja ponovnog pokretanja proizvodnje u PS Vitezit d.o.o. Vitez (u stečaju).
Obzirom da je PS Vitezit d.o.o. Vitez pravni subjekt kojem je prethodno izdata dozvola za proizvodnju i remont naoružanja i vojne opreme, Vlada Federacije ima osnovan interes da, kroz stečajni postupak, bude reorganiziran s ciljem nastavka proizvodnje NVO iz dosadašnje registrovane djelatnosti.
Znas kao tod nas to ide, firma mora da propadne da bi je neko kupio.anelsol wrote: ↑17/04/2020 21:44 Sjećate li se BNT Hidraulike, kada mediji zlonamjerno objaviše da je propao BNT TMiH, evo sad u nekom drugom izdanju:
https://steelproject.ba/about/
Hajde neka samo rade...Iceplayer wrote: ↑17/04/2020 21:50Znas kao tod nas to ide, firma mora da propadne da bi je neko kupio.anelsol wrote: ↑17/04/2020 21:44 Sjećate li se BNT Hidraulike, kada mediji zlonamjerno objaviše da je propao BNT TMiH, evo sad u nekom drugom izdanju:
Da se malo bolje proceslja vidjelo bi se sve...
Znam ba...Ja sam to komentarisao...Bio onaj neki direktor sto gitare proizvodi...iz SDP-aanelsol wrote: ↑17/04/2020 21:44 Sjećate li se BNT Hidraulike, kada mediji zlonamjerno objaviše da je propao BNT TMiH, evo sad u nekom drugom izdanju:
Ovo u praksi znači nastavak proizvodnje, vjerovatno industrijskih eksploziva jer je jedino to i ostalo, a "neprspektivna" imovina, uglavnom nekretnine u ovom slučaju, ce ici na prodaju radi izmirenja dugovanja. Kada se ta prodaja završi firma se vraća u normalno stanje, i funkcioniše kao d.d. ili doo. Stečajni upravnik do završetka stečajnog postupka obavlja de fakto poslove direktora.155_mm wrote: ↑17/04/2020 21:23sta ovi pokrecu (ili kako fadil rece "prepakuju" ) u tom vitezitu to samo Bog zna.Federalna vlada dala je saglasnost Privrednom društvu PS Vitezit d.o.o. Vitez (u stečaju), kojem je prethodno izdata dozvola za proizvodnju i remont naoružanja i vojne opreme, za ponovni upis u Registar sa izmijenjenim podacima, po osnovu statusne promjene – reorganizacijskog stečaja, s ciljem nastavka registrovane djelatnosti. Saglasnost je data na osnovu zaključka Vlade FBiH od 22.8.2019. godine, za reorganizaciju stečajnog dužnika i uređivanje njegovog pravnog položaja i odnosa prema povjeriocima, a naročito radi održavanja njegovog poslovanja. U obrazloženju ove odluke je navedeno da je Federalna vlada, temeljem odredaba Zakona o stečajnom postupku, Općinskom sudu u Travniku dala saglasnost za otvaranje stečajnog postupka nad stečajnim dužnikom PS Vitezit.
Ovaj sud je 14.11.2019. godine donio rješenje o otvaranju stečajnog postupka i o izmjenama podataka od 19.11.2019. godine, kojim je upisana zabilježba stečajnog postupka i imenovanje stečajne upraviteljice koja je Vladi FBiH podnijela zahtjev za nastavak proizvodnje.
Federalna vlada je na sjednici od 27.12.2019. godine donijela Odluku o odobravanju sredstava iz tekuće rezerve Vlade FBiH u iznosu od 300.000 KM u svrhu finansiranja ponovnog pokretanja proizvodnje u PS Vitezit d.o.o. Vitez (u stečaju).
Obzirom da je PS Vitezit d.o.o. Vitez pravni subjekt kojem je prethodno izdata dozvola za proizvodnju i remont naoružanja i vojne opreme, Vlada Federacije ima osnovan interes da, kroz stečajni postupak, bude reorganiziran s ciljem nastavka proizvodnje NVO iz dosadašnje registrovane djelatnosti.
Ovo su uzeli neki stranci.Guadalajara wrote: ↑17/04/2020 21:55Hajde neka samo rade...Iceplayer wrote: ↑17/04/2020 21:50Znas kao tod nas to ide, firma mora da propadne da bi je neko kupio.anelsol wrote: ↑17/04/2020 21:44 Sjećate li se BNT Hidraulike, kada mediji zlonamjerno objaviše da je propao BNT TMiH, evo sad u nekom drugom izdanju:
Da se malo bolje proceslja vidjelo bi se sve...
Hej kupis jeftino, a prodas skupo.